kimonas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2013 Καλημερα,εχω ενα πολυμηχανημα της Canon Το mp600 Canon PIXMA MP600 - PIXMA Inkjet All-in-One Printers - Canon Europeτον οποιο τον ειχα περιπου τρια χρονια σε αχρηστια επειδη ειχε χαλασει η κεφαλη του. Προσφατα κι επειδη η εκτυπωση του ηταν που καλη σε φωτογραφιες και επειδη και το σκανερ του ειχε πολυ καλη αναλυση αγορασα μια κεφαλη απο ebay καινουρια (οχι επισκευασμενη)και γνησια. Την τοποθετησα,εβαλα και τα μελανια του κατεβασα τους drivers γιατι το cd χαθηκε και ξεκινησα εκτυπωσεις,οταν ομως ηρθε η ωρα να εκτυπωσω φωτογραφιες τοτε διαπιστωσα οτι εχω προβλημα καθως δεν αποδιδει τα χρωματα σωστα και συγκεκριμενα τα κιτρινα τα κανει πολυ εντονα σε βαθμο τα προσωπα λευκων να μοιαζουν με ερυθροδερμων Μεσα στα προγραμματα της canon υπηρχε και το adobe rgb 1998,μεσω του οποιου επιλεγεις στην ουσια καποια προφιλ χρωματων,Οχι απευθειας απο το προγραμμα δεν υπαρχει η επιλογη να μπεις σε αυτο αλλα μεσω του προγραμματος οταν εκτυπωνεις πηγαινοντας στις επιλογες του εκτυπωτη δινει την δυνατοτητα colour managment κι εκει μπορεις να αλλαξεις προφιλ χρωματων. Δοκιμασα καποια απο τα προφιλ αλλα η κατασταση χειροτερευει κ δεν καλυτερευει,εχει κανεις καποιον τροπο να με βοηθησει?Πριν χαλασει η κεφαλη του εκτυπωτη οι φωτογραφιες που εκτυπωνε ηταν καταπληκτικες μεχρι και σε Α4. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 30, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 μελανια αυθεντικα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Μάρτιος 30, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 0χι,αλλα και πριν απο τον ιδιο που γεμιζα εβγαζε καταπληκτικα την αποδωση των χρωματων Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 30, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 εαν δε δοκιμασεις με αυθεντικα δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα στο τι φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Μάρτιος 30, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 Δεν υπαρχει καποιος τροπς να κανω calibration στον εκτυπωτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Μάρτιος 30, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 Εκτυπωσε μια φωτογραφια απο το pictbridge και δες αν ειναι το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Απρίλιος 6, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2013 Καλημερα και παλι,τοσο καιρο δεν απαντησα γιατι ειχα μεγαλα τρεξιματα.Παρ'ολα αυτα μεχρι τωρα δοκιμασα να εκτυπωσω απο το Pictbridge με τα ιδια αποτελεσματα,για τα μελανια δεν εκανα τιποτα γιατι εχω και ενα canon mp 610 σε αλλο υπολογιστη με μελανια απο το ιδιο μαγαζι με αποτελεσματα εξαιρετικα. Μεχρι τωρα στον χρονο μου εκανα δοκιμες με διαφορους τροπους,αλλαγη χαρτιου(απο απλο χαρτι εως αλλα φωτογραφικα)σε συνδιασμο με αλλαγες στα προφιλ των χρωματων με ολους τους συνδιασμους και φυσικα με εγκατασταση και απεγκατασταση των οδηγων και των συνοδευτικων προγραματων απειρες φορες!!Αποτελεσμα ομως δεν αλλαζε εκτος απο τα κοκκινα που γινοταν ομως πιο εντονα αναλογα με τα προφιλ. Εχτες το βραδυ ειχα μια φαεινη ιδεα,απεγκαταστεισα ολους τους οδηγους και τα συνοδευτικα και εγκατεστησα οτι χρειαζομουν απο το cd του mp610 και ξεκινησα να εκτυπωσω. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει το προγραμα της canon να βρει εκτυπωτη συνδεδεμενο αλλα απο τα windows με το προγραμα προβολης φωτογραφιων μπορω να βρω τον εκτυπωτη μου και να δωσω εκτυπωση και το αποτελεσμα να ειναι παρα πολυ καλο σε σημειο που να μου πουν οτι ειναι καλυτερη μια φωτο που εκτυπωσα απο την ιδια που πηρα απο φωτογραφειο.Αλλα ετσι δεν μπορω να χρησιμοποιησω ουτε το πολυ καλο scanner του ουτε καμια αλλη δυνατοτητα.Τι μπορω να κανω?Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.