Jump to content

HP ProLiant MicroServer

PainkiLer

Recommended Posts

Καλησπέρα

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα HP ProLiant MicroServer, αντί για τα κλασικά NAS.

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω από που να το αγοράσω. Η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο.

Επίσης κάτι περίεργο. Στα site στην Ελλάδα έχει μόνο τα n40l και στο επίσημο ελληνικό site της HP έχει μόνο τα n54l.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα φιλε μου...οντως για την απορία σου n40-n54 ισχυει περι των αποτελεσμάτων στο skoutz αν εννοεις αυτο...

Επίσης για να βρεις καποιο n54 απλά χτυπάς τηλέφωνα και ρωτάς αν το έχουν στο μαγαζι..

Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει σε καποιο απλα να μην το εχουν στα e-shops τους..

Για το κάτωθι π.χ ενα μαγαζι ειναι

Msystems.gr - Προϊόντα - HP ProLiant MicroServer N40L

Εγω για το παραπανώ μελλονικά σκεφτομαι να το τσιμπήσω :) :whistling

edit : Ορίστε και τα N54l που ζήτησες.. :) :whistling

HP ProLiant N54L Family G7 τώρα 35% φτθηνόνερα . Η προσφορά μόνο σε μας! Senetic: Διανομέας των δικτυακών υπηρεσιών και λογισμικού.

Έγινε επεξεργασία από THANOSJ3

damn ακρως δελεαστική τιμή.

έχουμε πρόχειρα καμια πάνω κάτω τιμή για windows home server λειτουργικο ή έχουν σταματήσει να βγάζουν?

Ευχαριστώ.

Η διαφορά του n40l με τον n54l ειναι ουσιαστικά 600 MHz. Το πρωτο τρεχει στα 1.500 και ο δεύτερος στα 2100

Για ενα απλο NAS, DLNA server η ακομα και HTPC ο n40l ειναι μια χαρά.

(Μιλαω εκ πείρας έχοντας το n40l)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Έγινε επεξεργασία από YDinopoulos

Κι εγώ κάτοχος του ν40 εδώ και μερικούς μήνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι αθόρυβο και η κατανάλωση του κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια. Α μην ξεχάσω είναι και όμορφο και μπορείτε να το βάλετε στο σαλόνι χωρίς να φοβάστε την βραδινή κρεβατομουρμούρα.

Προς το παρών το δουλεύω μόνο ως νας με, με περασμένο το open media vault (bebian based), και σκέφτομαι στο προσεχές μέλλον να του αναβαθμίσω:

Α. RAM, παίρνει ddr3 ECC ή συγκεκριμένες non-ECC, ενώ με modded bios μπορεί να πάρει μέχρι και 16BGs (αντί 8 που μπορεί να σηκώσει φυσιολογικά)

Β. Low profile VGA, για να μπορεί να παίζει blue-ray ταινίες. Κάποιοι λένε ότι και έτσι όπως είναι μπορεί να παίξει και 1080, αλλά με 30-40 ευρό θα έχεις την καρτούλα με HDMI που θα συνδέεται απευθείας στην TV και θα έχεις και εικόνα και ήχο.

Στα χρήματα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο!

Εσύ για τι χρήση το θέλεις; Τι λειτουργικό του έχεις βάλει;

Απο θόρυβο πως πάει;

Για NAS πιο πιστεύετε είναι καλύτερο.Αυτό ή το Synology NAS DS212j

To hp είναι φθηνότερο και ουσιαστικά πάιρνεις εναν ολόκληρο υπολογιστή αλλά και το Synology απέσπασε διθυραμβικές κριτικές εδω.

Απο θόρυβο πως πάει;

Για NAS πιο πιστεύετε είναι καλύτερο.Αυτό ή το Synology NAS DS212j

To hp είναι φθηνότερο και ουσιαστικά πάιρνεις εναν ολόκληρο υπολογιστή αλλά και το Synology απέσπασε διθυραμβικές κριτικές εδω.

Τυχαίνει και εχω και τα δύο.

Το microserver ειναι καλύτερο απο οποιοδήποτε nas <500€

Του έχω βάλει windows home server 2011 (δεν ηθελα να μπλέξω με linux format για να ειμαι ευέλικτος αν γίνει καμμια΄στραβή) και φοράει συνολικά 4+1gb ecc ram.Stream-αρει αψογα σε ένα σκασμό συσκευές παράλληλα (μια εκ των οποιων τροφοδοτείται μονο με full blu ray iso) και φυσικά οι ταχύτητες σε read+write γεμίζουν τον δίαυλο , κατι που δεν συμβαίνει εύκολα σε nas (ειδικα κατω των 500€).

Το μονο που θεωρω οτι του λειπει ειναι η επιλογή για raid 5 (εχει μονο 0/1).

Απο θόρυβο καλά τα πάει , δεν ενοχλει εκτος αν το εχεις ακριβώς δίπλα σου.Το 212j ειναι (προφανώς) πιο αθορυβο (με μικροτερο hardware και 3 λιγότερους δισκους)

To ειχα παρει απο Γερμανια πριν ξεκινήσει να γινεται διάσημο εδω (200€ μαζι με τα μεταφορικά).

Για λόγους ασφαλείας αγορασα επιπλεον και 1x4gb ram ecc με +50€ αν θυμάμαι καλα (εγω πηρα το Ν36 μοντελο που ερχοταν μονο με 1gb ram).

Τα αυθεντικά windows home server 2011 ειναι εξαιρετικη περίπτωση με μονο 50€ αν θυμαμαι καλά (μικρο το ποσο για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο και μάλιστα με οικείο λειτουργικό περιβάλλον )

Επειδή έχω 3tb δίσκο θα υπάρχει πρόβλημα με το hp;

Δηλαδή θα μπορεί να αναγνωρίζει ολόκληρο τον δίσκο;To synology νομίζω δεν έχει τέτοιο θέμα.

Επίσης το synology θα έχει λογικά μικρότερη καταναλωση ρεύματος πράγμα σημαντικό για κάτι που θα παίζει 24/7.Ποιά η γνώμη σας

Έγινε επεξεργασία από Peter_Line

Νομίζω ότι δεν μπορείς να του βάλεις WHS2011 έχοντας μόνο 1 ή 2 GBs ram (Το λέω με ενδοιασμό αυτό, παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.). Επίσης δεν σε αφήνει να προχωρήσεις σε εγκατάσταση WHS, αν του προσθέσεις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αφαιρέσεις την κάρτα, να κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού και μετά να την ξαναφορέσεις και να βάλεις drivers. Τρομερό site για "ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ" hardware που μπορείτε να του βάλετε είναι αυτό εδώ.

Σημαντικός παράγοντας για την κατανάλωση και τον θορύβου, παίζουν:

1. Ο αριθμός των δίσκων. Όσο περισσότεροι τόσο ποιο πολύ θορυβώδες και ενεργοβόρο.

2. Ο Τύπος του δίσκου. Άλλο να του βάλεις ένα raptor και άλλο ένα green.

3. Η χρήση που θα του κάνεις. torrent, web server (δενκακό), blueray movies.

4. Η παραμετροποίηση του. ΠΧ αν είναι idle για 10 λεπτά, στείλε το για ύπνο ή over/under clocking ίσως.

Σε κάθε περίπτωση το τροφοδοτικό του (120άρη?) σηκώνει setup 5 ή ακόμη και 6 δίσκων. Εδώ και ένα μήνα πειραματίζομαι μόνο με τον 250 που δίνεται στο πακέτο και τον έχω 24/7 να seedάρει. Ε, σε απόλυτη ησυχία, πιο πολύ ακούω το ψυγείο από την κουζίνα, παρά τον server.

[MENTION=38]Vadergr[/MENTION], έχεις κάνει hardware raid; Πως και δεν του έκανες software raid που λέει και ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]; Νομίζω ότι τα WHS2011 υποστηρίζουν κάτι τέτοιο... Τι τα πλήρωσες τα 50 ευρώ, για να κάθονται :)

[MENTION=5470]Peter_Line[/MENTION], κι εγώ όταν ψαχνόμουν είχα το ίδιο δίλημμα. Προσωπικά αν δεν έχεις διάθεση να ασχοληθείς, να διαβάσεις και να πειραματιστείς, μην κοιτάξεις τον n40l. Και μην ξεχνάς αυτό, NAS = DATA! Εντάξει, κάποιοι το κάνουν και media server κάποιοι το κάνουν κατεβαστίρι, αλλά ο κύριος λόγος που το θέλεις είναι να αποθηκεύεις τα δεδομένα σου... Και τα δεδομένα είναι υπεράνω όλων! Με το synology ξενιάζεις, με τον server όλο και θα σε ξίνει τι χέρι σου :)