Jump to content

Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης AMD driver σταμάτησε να ανταποκρίνεται και ανακτήθηκε με

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι καινουριος στο forum και εχω ενα προβλημα στο pc, εχω αγορασει μια καρτα γραφικων asus hd7770 και εκει που ειμαι στο ιντερνετ η σε καποιο αλλο προγραμμα μαυριζει η οθονη επανερχεται και μου λεει "Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης AMD driver σταμάτησε να ανταποκρίνεται και ανακτήθηκε με επιτυχία" εχω ψαξει εχω κανει unistall με driver sweeper και εχω ξανα βαλει απο την αρχη τους drivers catalyst 13.1 το εκανε και στους 12.1 το ιδιο. εβαλα εβγαλα καρτα γραφικων και ram παλι τα ιδια. δοκιμασα αυτο:

1.Κλείστε όλα τα προγράμματα με βάση τα Windows.

2.Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο αναζήτησης και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο αρχείο regedit.exe από τα ανωτέρω αποτελέσματα. Εάν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή δώστε επιβεβαίωση.

3.Αναζητήστε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Control\GraphicsDrivers

4.Στο μενού Επεξεργασία , κάντε κλικ στην εντολή Δημιουργίακαι στη συνέχεια επιλέξτε την ακόλουθη τιμή μητρώου από το αναπτυσσόμενο μενού συγκεκριμένα για την έκδοση των Windows (32 bit ή 64 bit):

Για 32 bit των Windows

a.Επιλέξτε την τιμή DWORD (32-bit) .

b.Πληκτρολογήστε TdrDelay ως το όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί Enter.

c.Κάντε διπλό κλικ στο TdrDelay και προσθήκη 8 για την τιμή δεδομένων και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Για64 bit των Windows

a.Επιλέξτε την τιμή QWORD (64-bit) .

b.Πληκτρολογήστε TdrDelay ως το όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί Enter.

c.Κάντε διπλό κλικ στο TdrDelay και προσθήκη 8 για την τιμή δεδομένων και κάντε κλικ στο κουμπίOK.

εκανα format τιποτα, περασα το catalyst 13.3 beta 3 τιποτα..direct x 11 εχω, εχω κανει update ta windows 8,και τα bios δεν εγινε τιποτα παλι, θερμοκρασιες μια χαρα. να την στειλω για αλλαγη? φταινε τα 8?:suicide:

το υπολοιπο pc εχει

AMD FX-6200 3.8GHZ 6-CORE BLACK EDITION

G.SKILL F3-14900CL9D-8GBSR 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-14900 1866MHZ SNIPER SERIES DUAL CHANNEL KIT

THERMALTAKE SP-650MPCBEU SMART SERIES 650W 80PLUS BRONZE PSU

ASUS M5A99X EVO

Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει πριν 1.5 χρόνο με μια 5870, μετά από πολύ πειραματισμό ανακάλυψα τελικά ότι τα έφτυσε η κάρτα. Κάνε αυτό που είπε ο από πάνω.

Να και το παλαιολιθικό thread που είχα ανοίξει τότε http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/display-driver-amdkmdap-stopped-responding-has-successfully-99073.html :ph34r:

ψάξε να βρεις και να βάλεις παλαιότερους οδηγούς 12.8 ή κάτι τέτοιο . Μπορεί να είναι και hardware πρόβλημα , οπόταν (!!!!!!!) πρέπει να την πας πίσω και να την τρέξουν για πολλή ώρα .

Προσωπικά το βρίσκω κλασσικό πρόβλημα ΑΜΔ με τους μακαλισμένους οδηγούς της , αλλά τι να πεις κανείς . Και να σκεφτείς ότι κοντά στην ΑΤΙ ήταν η Matrox θρύλος στο γράψιμο drivers , δεν μπορούσαν να την αγοράσουν οι μακάλες να τελειώνει η ιστορία με τους οδηγούς . Ψιλοoff αλλά δεν μπορούσα να μην το πω .

Ναι να το στείλω πισω αλλα τι θα μου πουν στην αλλαζουμε; αφου δεν εχει καποιο προβλημα να το κανει συνέχεια...το κανει οπότε του ερθει..τι να τους πω...; σας ευχαριστώ !!!!

θα την ελέγξουνε κάποιες μέρες, δεν θα την δούνε 5 λεπτά ρε συ ;) Αν και καλό θα ήταν να τους πεις ότι δεν το κάνει συνέχεια.

Παρομοιο θεμα και εγω σε μια Ati Firepro V4900.

Πιο συχνα το κανει οταν ανοιγω πολλα παραθυρα στο youtube.

Και στο Photoshop χανει το αρχειο που ανοιγω. Πρεπει να κανω ζοομ για να το εμφανιζει παλι.

Καλησπέρα, έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα με μια φτηνή ΑΤΙ που έχω. Πως όμως θα καταλάβω ότι είναι hardware πρόβλημα; ή αλλιώς, πως θα το αποδείξω;

1) Aν της έχεις κάνει o/c βάλε τα ρολόγια στα defaults.

2) Kατέβασε και τρέξε το Atiman Uninstaller 7.0.2

3) Κατέβασε και εγκατέστησε τους τελευταίους drivers από το site της AMD.

4) Tρέξε κανένα 3dMark ή Heaven και αν το περάσει χωρίς να καταρρεύσει ο driver, είσαι κομπλέ.

Το εχουμε αναλυσει διεξοδικα παλαιοτερα, αυτο το θεμα.

Για την ιστορια και την επαναληψη,

Μια 'τυχαια' εφαρμογη αναθετει στο συστημα μια σειρα μαθηματικων πραξεων προς εκτελεση, η οποια υποχρεωτικα πρεπει να εκτελεστει σε συγκεκριμενο - προκαθορισμενο χρονο που οριζεται απο την ιδια την εφαρμογη.

Εαν η πραξη αφορα μαθηματικους υπολογισμους γραφικων, τοτε η αναθεση γινεται στην Gpu σε ποσοστο αναλογο με αυτο που θα ορισει η εφαρμογη. Μολις και εαν ο προκαθορισμενος χρονος παρελθει χωρις να εχει ολοκληρωθει η εργασια, τοτε η Gpu κανει reset και τα windows εμφανιζουν αυτο το μηνυμα.

Η 'λυση' που κατα καιρους εχει εφαρμοστει με επεμβαση στην registry ως αποτελεσμα την αυξηση του προκαθορισμενου χρονου, μπορει να μην κανει reset την Gpu και να μην εμφανιζει το μηνυμα με την ιδια συχνοτητα, αλλα δεν ειναι λυση.

Λυση αποδεδειγμενα αποτελεσματικη -σιγουρη ΔΕΝ υπαρχει, διοτι το "προβλημα" ΔΕΝ εχει σαφης και συγκεκριμενες αιτιες, ΔΕΝ αναφερεται παντα, διαφερει απο συστημα σε συστημα, απο εφαρμογη σε εφαρμογη και απο καρτα σε καρτα.

Τελος, δεν ειναι θεμα οδηγων και ΔΕΝ ειναι θεμα μονο της AMD (οσο κι αν θεωρεις [MENTION=74]nikos[/MENTION] τους οδηγους οπως τους ονομασες), αναφερεται συχνοτατα σε ολους τους κατασκευαστες γραφικων, ακομα και στην Intel.

Οσο και να σας φαινεται περιεργο, ειναι προβλημα του λειτουργικου (αν και εχει εκμηδενιστει τελευταια) η αλλων εγκατεστημενων προγραματων που δημιουργουν διενεξεις - και οχι των καρτων.

Περιπτωσεις rma που μετα απο αυτο, το προβλημα σταματησε εχουν πραγματι προκυψει, αλλα δεν ειναι κανονας.

Έγινε επεξεργασία από atiman

Το εχουμε αναλυσει διεξοδικα παλαιοτερα, αυτο το θεμα.

Για την ιστορια και την επαναληψη,

Μια 'τυχαια' εφαρμογη αναθετει στο συστημα μια σειρα μαθηματικων πραξεων προς εκτελεση, η οποια υποχρεωτικα πρεπει να εκτελεστει σε συγκεκριμενο - προκαθορισμενο χρονο που οριζεται απο την ιδια την εφαρμογη.

Εαν η πραξη αφορα μαθηματικους υπολογισμους γραφικων, τοτε η αναθεση γινεται στην Gpu σε ποσοστο αναλογο με αυτο που θα ορισει η εφαρμογη. Μολις και εαν ο προκαθορισμενος χρονος παρελθει χωρις να εχει ολοκληρωθει η εργασια, τοτε η Gpu κανει reset και τα windows εμφανιζουν αυτο το μηνυμα.

Η 'λυση' που κατα καιρους εχει εφαρμοστει με επεμβαση στην registry ως αποτελεσμα την αυξηση του προκαθορισμενου χρονου, μπορει να μην κανει reset την Gpu και να μην εμφανιζει το μηνυμα με την ιδια συχνοτητα, αλλα δεν ειναι λυση.

Λυση αποδεδειγμενα αποτελεσματικη -σιγουρη ΔΕΝ υπαρχει, διοτι το "προβλημα" ΔΕΝ εχει σαφης και συγκεκριμενες αιτιες, ΔΕΝ αναφερεται παντα, διαφερει απο συστημα σε συστημα, απο εφαρμογη σε εφαρμογη και απο καρτα σε καρτα.

Τελος, δεν ειναι θεμα οδηγων και ΔΕΝ ειναι θεμα μονο της AMD (οσο κι αν θεωρεις @nikos τους οδηγους οπως τους ονομασες), αναφερεται συχνοτατα σε ολους τους κατασκευαστες γραφικων, ακομα και στην Intel.

Οσο και να σας φαινεται περιεργο, ειναι προβλημα του λειτουργικου (αν και εχει εκμηδενιστει τελευταια) η αλλων εγκατεστημενων προγραματων που δημιουργουν διενεξεις - και οχι των καρτων.

Περιπτωσεις rma που μετα απο αυτο, το προβλημα σταματησε εχουν πραγματι προκυψει, αλλα δεν ειναι κανονας.

Το πιο ενοχλητικο στη δικη μου περιπτωση τουλαχιστον ειναι οτι στο photoshop οταν χρησιμοποιω edit tools η εικονα κανει flicker και πρεπει να βρω που ειναι σταθερη για να δουλεψω.

Η ειρωνια ειναι οτι στην ουσια μιλαμε για επαγγελματικη καρτα. Entry level, αλλα τη πουλανε για αυτο το λογο.

Το ιδιο θεμα ειχε και γνωστος με καρτα για Gaming. :hm:

Και εμενα το ιδιο μου κανει στο photoshop φιλε συνεχεια...την εστειλα και μου ειπαν της εκαναν ολα τα τεστ τπτ δεν εχει..θα μου την ξανά στείλουν πισω...τι να κανω ρε παιδια να αγορασω αλλη να την πεταξω; δεν μπορώ αλλο...

Και εμενα το ιδιο μου κανει στο photoshop φιλε συνεχεια...την εστειλα και μου ειπαν της εκαναν ολα τα τεστ τπτ δεν εχει..θα μου την ξανά στείλουν πισω...τι να κανω ρε παιδια να αγορασω αλλη να την πεταξω; δεν μπορώ αλλο...

Eιναι τουλαχιστον κανιβαλοι αν δε το διορθωσουνε αμεσα.

το ίδιο κάνει και στη 7950 που έχω από την πρώτη μέρα που την έβαλα στο pc μου, και βρήκα me default vddc 1031 κρασάρει και αν το βάλω 1150 έιναι μια χαρά, αλλά σίγουρα από βδομάδα πάει για RMA