Jump to content

Επιλογη μνημης ραμ

Pc_master

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε ολους. Πιστευω ηρθε ο καιρος να αλλαξω την 2αρα μνημη μου μιας και ειναι και παλια και εχει λιγη μνημη. Και να παρω μια 4αρα. Κυριως λογω gaming αλλα και γενικως. Το μονο που με προβληματιζει ειναι να ειναι συμβατη. Ο επεξεργαστης μου ειναι ο intel core 2 duo E4400 και socket 775 LGA. Η μητρικη μου ειναι η: ASUS P5KPL-AM EPU. H μνημη ραμ ειναι DDR2 των 2048 mbytes. Θα ηθελα να μου προτεινετε μνημες ραμ των 4γβ. Ευχαριστω πολυ.

Άλλαξε μητρική εκτός αν θέλεις να δώσεις 100+ € για 8gb ddr2.

Dimm των 4gb ddr2 παιζουν περιπου 50€ το ενα.

*GNex*

Εδω μπορεις να δεις ποιες μνημες μπορουν να γινουν downgrade :http://www.manualowl.com/m/Asus/P5KPL-AM-EPU/Manual/263671

Θα σου προτεινω αυτες αν και οι DDR2 ειναι ακριβες.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553161 νομιζω οτι οι ραμ θα επιταχυνουν τα games σου η καρτα γραφικων παιζει καθοριστικο ρολο στον τομεα αυτο.

*Καλυτερη λυση αλλαγη μητρικης που να υποστηριζει ddr3.

Αν το λειτουργικό σου είναι 64bit τότε θα δείς 4gb+ μνήμης, διαφορετικά μέχρι 3 gb και κάτι.

Επίσης, οι ddr2 έχουν ακριβύνει πολύ λόγο του ότι καταργούνται σιγά σιγά.

Πάρε άλλη μια 2άρα για να έχεις 2χ2gb.

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς άδικα για 4άρα μνήμη.

Να τα δουμε απο την αρχη.

Οταν λες παλια και εχει λιγη μνημη τι ακριβως εννοεις;

Η μητρικη σου ειναι dual channel και αν καταλαβα καλα εχεις μονο ενα ντιμακι μνημης, αρα για οικονομικη λυση παιρνεις ακομα ενα ιδιο ντιμακι των 2 γιγα και ετσι εχεις 4 γιγα (το ζητουμενο) και δουλευει πλεον σωστα γιατι τωρα αν εισαι μ ενα ντιμακι σε καθυστερει κι αυτο.

Εχω δυο των 1 γιγα παιδια. Δηλαδη η μητρικη μου δεν υποστηριζει ddr3 εε? Οκ θα δω τι θα κανω ειναι και το θεμα του λειτουργικου..

Εχω δυο των 1 γιγα παιδια. Δηλαδη η μητρικη μου δεν υποστηριζει ddr3 εε? Οκ θα δω τι θα κανω ειναι και το θεμα του λειτουργικου..

Δεν υποστηριζει ddr3 και στα 1066 παει με oc.Δεν σε συμφερει απο αποψη χρηματων να παρεις μνημες πχ.4gb DDR2.Αγορασε μια αλλη μητρικη και βαλε εκει τις μνημες σου.:big_boss:

Ψαξε απο ebay.Πριν 2 βδομαδες αγορασα dd2 1066 8g g.skill 100% λειτουργικες 40 ευρος στην πορτα μ! για νεο πραμα δεν αξιζει.....ειναι αρκετα τσουχτερα!

Έχε υπόψιν οτι τα mobo που υποστηρίζουν ddr3 για αυτή τη γενιά επεξεργαστών παίρνουν max 8gb ram, βάλε 2x2gb ddr2 και μια χαρά θα είσαι, δέ νομίζω οτι θα μείνεις από μνήμη στις εφαρμογές που μπορεί να σηκώσει ο Ε4400

Λοιπον παιδια σκεφτηκα τι θα κανω!!επειδη δεν συμφερει να πληρωσω τοσα πολλα για ddr2 αφου εχουν ακριβυνει πολυ θα βρω μια μητρικη που να υποστηριζει ddr3! Θελω ομως οπωςδηποτε την βοηθεια σας να μου πειτε αν υπαρχουν μητρικες με ddr3 που να υποστηριζουν τον επεξεργαστη μου που ειναι παλιος!Αν υπαρχουν μητρικες που να τον υποστηριζουν( με ddr3) δειξτε μου καποιες και οσο το δυνατον οχι πολυ ακριβες δηλαδη περιπου στα 50-60 αντε 70 ευρω ωστε να κοτσαρω μετα "πιο οικονομικα" την ddr3!

Γεια σου φιλε μου αυτη η μητρικη θα ειναι στανταρ συμβατη με τα σπεκς μου στον υπολογιστη? Και με τον επεξεργαστη παλιας γενιας που εχω μεχρι ποσα γβ μνημη ραμ θα παιρνει?

Γεια σου φιλε μου αυτη η μητρικη θα ειναι στανταρ συμβατη με τα σπεκς μου στον υπολογιστη? Και με τον επεξεργαστη παλιας γενιας που εχω μεχρι ποσα γβ μνημη ραμ θα παιρνει?

μεχρι 8 gb DDR3 και 8 gb DDR2

Model

Brand

MSI

Model

G41M-P33 Combo

Supported CPU

CPU Socket Type

LGA 775

CPU Type

Supports Intel Core 2 Quad/Core 2 Duo based processors in LGA775 package.

Supports Intel Yorkfield, Wolfdale in the LGA775 package.

Supports Intel next generation 45nm multi-core processors

Supports FSB 1333/1066/800 MHz.

Supports VRD 11.1 standard.

Supports FMB 05a@95W

FSB

Supports FSB 800/1066/1333 MHz.

Chipsets

North Bridge

Intel G41

South Bridge

Intel ICH7

Memory

Number of Memory Slots

4×240pin

Memory Standard

DDR3 1333 / DDR2 1066

Maximum Memory Supported

8GB(DDR2) / 8GB(DDR3)

Channel Supported

Dual Channel

Expansion Slots

PCI Express x16

1

PCI Express x1

1

PCI Slots

1 x 32-bit v2.3 master PCI bus slot.

Storage Devices

PATA

2 x ATA100 4 Dev. Max

SATA 3Gb/s

4

Onboard Audio

Audio Chipset

Realtek ALC662

Audio Channels

5.1 Channels

Onboard LAN

LAN Chipset

Realtek 8105E

Max LAN Speed

10/100Mbps

Rear Panel Ports

PS/2

2

COM

1

LPT

1

Video Ports

D-Sub

USB 1.1/2.0

4 x USB 2.0

Audio Ports

3 Ports

Internal I/O Connectors

Onboard USB

4 x USB 2.0

Other Connectors

ATX 24-Pin power connector

4-pin ATX 12V power connector

CPU x1/ System x2 FAN connectors

CD-in connector

Front panel audio connector

Front panel connector

1 x chasis intrusion connector

1 x SPDIF-Out connector

Clear CMOS Jumper

1 x TPM module connector

Physical Spec

Form Factor

Micro ATX

Dimensions

9.6" x 7.8"

Power Pin

24 Pin

Features

Features

Supports FSB 800/1066/1333 MHz

Supports DDR2 & DDR3 DRAM

4 SATAII ports and 4 rear USB 2.0 ports

5.1 channel audio output

Ο επεξεργαστής που έχεις είναι πεθαμένος προ πολλού, πάρε 2x2gb ddr2 μεταχειρισμένα που θα τα βρείς στην ίδια τιμή με τη νέα μητρική που θέλεις να πάρεις και βάλτα στη δική σου, να δώσεις 40 € για μητρική που υποστηρίζει τον Ε4400 και άλλα τόσα για μνήμες δέν υπάρχει λόγος, τσάμπα θα πληρώσεις,

Οκ θα παρω αυτες εδω CORSAIR TWIN2X4096-6400C5C XMS2 DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR που μου ειπε και το παιδι πιο πανωω!το ξερω ειναι λιγο ακριβουτσικες αλλα οπως λετε καλυτερα τωρα ddr2 μιας και αμα παρω τωρα μητρικη με ddr3 που να υποστηριζει τον E4400 δεν αξιζει. Καλυτερα αυτες τωρα και αργοτερα μαζι μητρικη με επεξεργαστη.

... Ο επεξεργαστης μου ειναι ο intel core 2 duo E4400 και socket 775 LGA. Η μητρικη μου ειναι η: ASUS P5KPL-AM EPU. H μνημη ραμ ειναι DDR2 των 2048 mbytes. Θα ηθελα να μου προτεινετε μνημες ραμ των 4γβ. Ευχαριστω πολυ.
Οκ θα παρω αυτες εδω CORSAIR TWIN2X4096-6400C5C XMS2 DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR που μου ειπε και το παιδι πιο πανωω!το ξερω ειναι λιγο ακριβουτσικες αλλα οπως λετε καλυτερα τωρα ddr2 μιας και αμα παρω τωρα μητρικη με ddr3 που να υποστηριζει τον E4400 δεν αξιζει. Καλυτερα αυτες τωρα και αργοτερα μαζι μητρικη με επεξεργαστη.

https://www.skroutz.gr/s/2814148/Intel-Celeron-G1610.html

https://www.skroutz.gr/s/2388412/Asrock-H61M-DGS.html

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46386_46394_46403/4GB-DDR3-Desktop.html

Με περίπου 110€ αναβαθμίζεις επεξεργαστή-μητρική-μνήμη 4GB. Γιατί να δώσεις 70€ για 4GB DDR2;

Δεν λέω να πάρεις τα παραπάνω κομμάτια, απλώς θέλω να σου δείξω πως τσάμπα θα δώσεις τα 70€.

Αν είχες κάποιον τετραπύρηνο ίσως άξιζε να πληρώσεις για έξτρα μνήμη, για τον Ε4400 δεν νομίζω.

Μάζεψε κάτι παραπάνω και αναβάθμισε.

Φιλε μου και εγω καλυτερα το εχω αλλα ειναι που δεν εχω πιστωτικη. Αμα μπορουσες να μου βρεις σιτε με αντικαταβολη καλως.!

Αυτος εδω ο επεξεργαστης INTEL PENTIUM DUAL CORE G870 3.10GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR με την μητρικη που μου εστειλες κανει? και γενικως θα ειναι συμβατος με τον πσ μου?

Φιλε μου και εγω καλυτερα το εχω αλλα ειναι που δεν εχω πιστωτικη. Αμα μπορουσες να μου βρεις σιτε με αντικαταβολη καλως.!

Ένα που ξέρω και έχει σχετικά καλές τιμές είναι το visionstudio.gr και αν δεις εδώ λέει:

2) ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ Η πληρωμή θα γίνει με μετρητά την στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας με την Courier η με την μεταφορική.

Υπόψιν, θα έχεις και κάποια μεταφορικά (προφανώς θα το ξέρεις εφόσον ψάχνεις αντικαταβολή).
Αυτος εδω ο επεξεργαστης INTEL PENTIUM DUAL CORE G870 3.10GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR με την μητρικη που μου εστειλες κανει? και γενικως θα ειναι συμβατος με τον πσ μου?

Πρώτα-πρώτα να σου ξαναπώ οτι και πιο πάνω, δεν λέω να πάρεις τα κομμάτια που σου έδειξα. Ήταν (σχεδόν) οι πιο φτηνές επιλογές για να σου δείξω πως τα 70€ για DDR2 είναι υπερβολή.

Όταν λες "συμβατός με το PC μου" δεν έχεις αναφέρει τι κομμάτια έχεις εκτός από τον Ε4400 και την Asus μητρική σου (και 2GB DDR2). Δεν μας είπες τι τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, δίσκο (αν είναι SATA ή είναι IDE) έχεις.

Η μητρική που σου έδειξα ταιριάζει με τον Pentium G870 που δείχνεις. Όμως είναι καλύτερα να μας πεις τι κομμάτια έχεις, τι ακριβώς θέλεις από το PC σου και πόσα ευρώ μπορείς να διαθέσεις, για να σου δείξουμε τι μπορείς να συνδυάσεις.

Παράδειγμα, πιο πάνω ανέφερες το gaming. Αν είσαι φανατικός gamer ...της πασιέντζας των Windows, των παιχνιδιών του facebook κτλ. μια αδύναμη κάρτα γραφικών (ακόμα και η ενσωματωμένη-onboard) θα κάνει την δουλειά σου. Αν παίζεις battlefield, call of duty κτλ. τότε θέλεις μια δυνατή κάρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.