Jump to content

Τροφοδοτικό Sharkoon SHA550M 80plus Bronze Modular.Είναι καλό?

Bimmermeister

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Αυτή τη στιγμή έχω το τροφοδοτικό της Corsair - CX430M(430W) 80 Plus Bronze Modular και επειδή χρειάζομαι περισσότερα Watt λέω να πάω στο Sharkoon SHA550M(550W) το οποίο είναι και αυτό 80 Plus Bronze και Modular αλλά το βρήκα στα ίδια λεφτά με το Corsair στο E-Shop Crazy Sundays και το παρήγγειλα.

Αξίζει???Ή να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω κάποιο άλλο?

Θέλω οπωσδήποτε να είναι 550-600W(ή και περισσότερα αν υπάρχει περίπτωση) 80 PLUS και Modular.

Ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτό που θέλω μέχρι 80 Ευρώ?

Καλησπέρα. Ποιό είναι το κουτί σου και ποιό το σύστημα που θέλεις να τροφοδοτήσεις?

- Κουτί - Coolermaster K350 - 4 ανεμιστήρες Blue Led 120mm

- Intel Pentium G2020 22nm 2,9GHz Διπύρηνος - 55Watt

- 8GB RAM Ballistix 1600MHz - 8-8-8-24

- Gigabyte B75M-D3V

- Corsair CX430M Modular 80 plus Bronze - 430Watt

- HDD WD 120GB 7.2000RPM

- Κάρτα ήχου : Creative X-Fi Elite Pro

- Κάρτα ήχου : M-Audio Profire 610 Firewire

Αυτό είναι το σύστημα και όλα τροφοδοτούνται από το CX430M - 430Watt.

Ο Λόγος που θέλω να πάω σε μεγαλύτερο τροφοδοτικό είναι γιατί σκέφτομαι να πάω σε i5-2500K με μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών...

Είναι το 2ο μου σύστημα το οποίο αγόρασα αρχικά για χαμηλή κατανάλωση και απλό σερφάρισμα αλλά επειδή θέλω να έχω την δυνατότητα να παίζω παιχνίδια και στα 2 συστήματα μιας και είναι αλλού το ένα και αλλού το άλλο σκέφτηκα να το κάνω gaming-pc κι αυτό....

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τροφοδοτικό. Ποιά κάρτα θες να πάρεις? Μέχρι και μια 7850, 7870 θα την πάρει το psu σου μαζί με τον i5.

Επίσης δεν χρειάζεται να πάρεις οπωσδήποτε "Κ" επεξεργαστή, καθώς με τη μητρική σου δεν γίνεται overclocking.

Δες για κάποιον i5 2400. Το ίδιο είναι και θα τον βρεις λογικά κάπως φτηνότερα.

Αν μιλάμε για μέχρι 7850 δεν χρειάζεται καν να αλλάξεις επεξεργαστή. Μια χαρά θα τα πάει ο G2020.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τροφοδοτικό. Ποιά κάρτα θες να πάρεις? Μέχρι και μια 7850, 7870 θα την πάρει το psu σου μαζί με τον i5.

Επίσης δεν χρειάζεται να πάρεις οπωσδήποτε "Κ" επεξεργαστή, καθώς με τη μητρική σου δεν γίνεται overclocking.

Δες για κάποιον i5 2400. Το ίδιο είναι και θα τον βρεις λογικά κάπως φτηνότερα.

Αν μιλάμε για μέχρι 7850 δεν χρειάζεται καν να αλλάξεις επεξεργαστή. Μια χαρά θα τα πάει ο G2020.

Αν βάλω μια 7770 Ghz Edition στο παρόν σύστημα θα μπορέσω να παίξω αξιοπρεπώς όλα τα καινούρια νέα παιχνίδια?και όταν λέω αξιοπρεπώς...εννοώ να βάλω π.χ. Far Cry 3 στο High και να πιάσω 30fps σε ανάλυση 1080p

Για μια 7770 δεν χρειάζεσαι επεξεργαστή ούτε προφανώς τροφοδοτικό.

Θα μπορείς να πάιξεις όλα τα παιχνίδια ικανοποιητικά χωρίς φίλτρα και το

farcry στα settings που λες.

Σορυ [MENTION=23268]Trexx[/MENTION], αλλα λες οτιναναι.

Με 2500K θα δει διαφορα στο συστημα του σε πολλα παιχνιδια.

εκτος και αν με γελουν τα ματια μου τωρα το παλικαρι δεν εχει καν καρτα γραφικων, εαν υπαρχει δηλημα cpu-vga τοτε προφανως θελει vga...

Καλησπέρα,

Αυτή τη στιγμή έχω το τροφοδοτικό της Corsair - CX430M(430W) 80 Plus Bronze Modular και επειδή χρειάζομαι περισσότερα Watt λέω να πάω στο Sharkoon SHA550M(550W) το οποίο είναι και αυτό 80 Plus Bronze και Modular αλλά το βρήκα στα ίδια λεφτά με το Corsair στο E-Shop Crazy Sundays και το παρήγγειλα.

Αξίζει???Ή να ακυρώσω την παραγγελία και να πάρω κάποιο άλλο?

Θέλω οπωσδήποτε να είναι 550-600W(ή και περισσότερα αν υπάρχει περίπτωση) 80 PLUS και Modular.

Ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτό που θέλω μέχρι 80 Ευρώ?

Στα λεφτά του είναι το μοναδικό που διαθέτει

1x 6-pin PCIe connector, 1x 6+2-pin PCIe connector

μπορείς άνετα να βάλεις ακόμα και την 7950hd

Σορυ @Trexx, αλλα λες οτιναναι.

Με 2500K θα δει διαφορα στο συστημα του σε πολλα παιχνιδια.

Δεν χρειάζεται να λες σόρυ.

Θα δει διαφορά με 2500Κ και την 7770? Γι αυτήν μιλάμε.

Εγώ κατέληξα στο παραπάνω από δικές μου δοκιμές με αυτήν την κάρτα και

αυτούς τους επεξεργαστές. Αν το δοκίμασες και κατέληξες σε αντιθετο συμπέρασμα

ευχαρίστως να το ακούσω.

εγω θα το επερνα το τροφοδοτικο . καλο ειναι και αποδοτικο, θα σου μεινει και για επομενα συστηματα

Το sharkoon σε σχέση με αυτό που έχεις, έχει 70watt διαφορά στην πραγματικότητα

χωρίς να είναι καλύτερο ποιοτικά. Όσο μέλλον έχει το ένα, έχει το άλλο. Μάλιστα το

corsair που έχεις σου δίνει όλη την ισχύ από ένα 12v rail που προτιμάται.

Μιας και τα watt δεν καταναλωνονται σαν στραγαλια ακομα ,ασχετως αν προσφερονται κατα αυτον τον τροπο απο τα τροφδοτικα μας , να πω οτι ..

-3570K+z77 σε idle παιζουν 25watt..και σε load(prime) 83watt .

-Στα 4.4 για οποιον νομιζει οτι θελει βαρβατο τροφοδοτικο η καταναλωση @load παει στα ~115watt.(idle παραμενει 25).

Βαλτε και την πολυαγαπημενη σας καρτουλα σαν καταναλωση για να δειτε ακριβως τι ζηταει το συστημα σας.

Πχ με την 7770 με τα δυσκολιας θα ξεπερασει τα 160 watt.

Δεν χρειάζεται να λες σόρυ.

Θα δει διαφορά με 2500Κ και την 7770? Γι αυτήν μιλάμε.

Εγώ κατέληξα στο παραπάνω από δικές μου δοκιμές με αυτήν την κάρτα και

αυτούς τους επεξεργαστές. Αν το δοκίμασες και κατέληξες σε αντιθετο συμπέρασμα

ευχαρίστως να το ακούσω.

Ναι.

Εχω φιλο με ιδια vga με τη δικια μου (GTX 460) και quad επεξεργαστη (phenom 965)

Εγω εχω εναν Ε8200...

Fifa 13 και bordelands 2 αυτος τα παιζει ανετα, εγω κολαω σε αυτα (παρολο που το borderlands ειναι TWIMTBP και Intel friendly)

Ούτε η 7770 είναι 460, ούτε ο G2020 είναι Ε8200 και προφανώς ο 965 δεν είναι 2500Κ.

Aν δεν στοχεύει σε μεγαλύτερη κάρτα, είναι πέταμα χρημάτων να αλλάξει τον επεξεργαστή του imho.

Αν κολλάς στο FIFA13 δεν φταίει ο επεξεργαστής σου. Κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει.

Δες μια γενική σύγκριση του E8200 με τον pentium G850 και πάρε υπόψιν σου ότι

ο pentium G2020 είναι ο διαδόχος του G850 και η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.

AnandTech | Bench - CPU

Να το πάρω τελικά ρε παιδιά ή όχι???Εκτός από τα Watt με ενδιαφέρει και η ποιότητα...

Αυτό που λες Trexx για το 12V Rail τι ακριβώς είναι???

Να δώσω 25 Ευρώ παραπάνω και να πάρω το CX600M?

Δεν χρειάζεσαι τροφοδοτικό, αλλά και αν χρειαζόσουνα, δεν θα μπορούσες να πάρεις

κάτι που είναι αναβάθμιση με αυτά τα λεφτά.

Κι όταν λέω δεν χρειάζεσαι, δεν αναφέρομαι μόνο στην τωρινή σύνθεση αλλά ακόμα και στην περίπτωση

2500Κ κλοκαρισμένος + 7770 κλοκαρισμένη. Διάβασε τι σου γράφει ο @NTG παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.