Jump to content

ASUS P5W DH DELUXE & Raid0....HELP!!!!!!

Dimitri From Athens

Recommended Posts

Αυτή η mobo θα με κυνηγάει για καιρό ακόμα μιάς και την έχει και ο κολλητός μου...

Χτές πήραμε και έναν 2ο raptor στα 36.7Gb με σκοπό να φτιάξουμε Raid0 - άν δέ κάνω λάθος, αυτό το raid είναι για performance - και απο χτές μέχρι και σήμερα, δέ βγάζω άκρη...

Βασικά προσπαθώ να το φτιάξω με τον ICH7R controler και κάπου διάβασα οτι εφόσον στο IDE Configuration διαλέξω το "Configure SATA as RAID" στο Reboot θα πατήσω Ctrl + I και θα μου βγεί.....ΤΙΠΟΤΑ!

Μπορεί κάποιος να μου πεί step by step τι πρέπει να κάνω?...γιατι θα καραφλιάσω!

H μητρική σου διαθέτει:

Storage/RAID

Intel ICH7R South Bridge:

*1 x UltraDMA 100/66/33

*3 x Serial ATA 3.0Gb/s with Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 support

Jmicron JMB363 controller

*1 x UltraDMA 133/100/66

*1 x External Serial ATA 3.0Gb/s (ASUS SATA-on-the-Go) and 1 x Serial ATA 3.0Gb/s with RAID 0, 1, JBOD support

Silicon Image 4723 Hardware RAID controller (ASUS EZ-Backup)

*2 x Serial ATA 3.0Gb/s with RAID 0, 1 support

*Support RAID 10 cross Intel® ICH7R and Silicon Image 4723 controller

Aρχικά βεβαιώσου οτι τους δίσκους τους συνδεεις στον σωστό Controller (ICH7)...δλδ τα 2 μαύρα SATA που σου δείχνω στην εικόνα!

asus.jpg

Μέτα πας εδώ:

v_image.php?articleid=1961ℑ=49main-ide-cfg.jpg

Και βάζεις Raid + Enhanced Mode.

Μέτα αφότου κάνει POST σου βγάζει το utillity του RAID και εσύ πατάς τον ανάλογο συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+( ) (αυτό που λέει).

Μέτα διαλέγεις δίσκους,το είδος του Raid,και Strip Size..(Βάλλε 32Κ ή 64Κ).

Στην συγκεκρημενη μητρικη δεν παιζουν οι 2 μαυρες θυρες ή δεν παιζουν ΜΟΝΟ αυτες.

Επειδη το ειχα δοκιμασει,προσωπικα σε μενα παιζαν ολοι συνδοιασμοι αλλα κατελειξα στο 1μαυρο & 1κοκκινο (σατα 1 & 3 αν δεν κανω λαθος)

Το ανεφερα αυτο για να μην παρεις ως δεδομενο οτι μονο στις μαυρες θυρες παιζει το RAID.Αναλογα την εκδοση του bios που φοραει η μητρικη,αυτα ψιλο παιζουν.Εχω δει για ατομα που δεν τους επαιζαν καποιοι συγκεκριμενοι συνδοιασμοι ;)

Και για να συμπληρωσω τα λεγομενα του GV,πριν ξεκινησεις την διαδικασια,βεβαιωσου οτι εχεις φτιαξει μια δισκετα,μεσα στην οποια θα βαλλεις του RAID drivers (υπαρχουν μεσα στο cd της μητρικης ή εναλλακτικα τους κατεβαζεις ειτε απο το σαιτ της Ασους ή απο το σαιτ της Ιντελ απευθειας)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!

Τελικά τα κατάφερα μετά απο 1 ολόκληρη ημέρα!!!

Η συγκεκριμένη μητρική έχει το εξής "κόλλημα"....με Ctrl+J μπαίνεις στο μενού του JMicron....όλα οκ!

Εγώ όμως ήθελα να το κάνω με τον controler της Intel, οπότε έπρεπε να πατήσω Ctrl+I. Νά όμως που το πάταγα και δέν έλεγε να μπεί στο μενού του sata controler, Μ-Ε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Οι ρυθμίσεις στο bios ήταν όπως έπρεπε αλλα το μενού δέν έβγαινε με τίποτα....δοκίμασα στο reboot να πατάω το Ctrl+I με πολύ γρήγορο ρυθμό.....δοκίμασα να το έχω πατημένο συνεχόμενα....ΤΙΠΟΤΑ!

Αυτό το #&*@%# κόλλημα, μου έφαγε περίπου 7-8 ώρες διάβασμα σε διάφορα forums να δώ τί και πώς και γιατί.

ΤΕΛΙΚΑ, με τη βοήθεια ενός φίλου, εμφανίστηκε το μενού ώς εξής:

πατώντας pause - enter - pause - enter.... κάπου πετάχτηκε το post για να μπεί κανείς στο μενού και πατώντας Ctrl+I μπήκα.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ

Α ρε asus...με απογοητεύεις!!!!!

Ευτυχώς που υπάρχει και το πλαίσιο bananabananabanana

...αλλιώς θα είχα αγοράσει playstasion3

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!

Τελικά τα κατάφερα μετά απο 1 ολόκληρη ημέρα!!!

Η συγκεκριμένη μητρική έχει το εξής "κόλλημα"....με Ctrl+J μπαίνεις στο μενού του JMicron....όλα οκ!

Εγώ όμως ήθελα να το κάνω με τον controler της Intel, οπότε έπρεπε να πατήσω Ctrl+I. Νά όμως που το πάταγα και δέν έλεγε να μπεί στο μενού του sata controler, Μ-Ε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Οι ρυθμίσεις στο bios ήταν όπως έπρεπε αλλα το μενού δέν έβγαινε με τίποτα....δοκίμασα στο reboot να πατάω το Ctrl+I με πολύ γρήγορο ρυθμό.....δοκίμασα να το έχω πατημένο συνεχόμενα....ΤΙΠΟΤΑ!

Αυτό το #&*@%# κόλλημα, μου έφαγε περίπου 7-8 ώρες διάβασμα σε διάφορα forums να δώ τί και πώς και γιατί.

ΤΕΛΙΚΑ, με τη βοήθεια ενός φίλου, εμφανίστηκε το μενού ώς εξής:

πατώντας pause - enter - pause - enter.... κάπου πετάχτηκε το post για να μπεί κανείς στο μενού και πατώντας Ctrl+I μπήκα.

πολυ κουλο αυτο που περιγραφεις,αλλα αφου σου εγινε δουλεια ολα ΟΚ.

Ισως γινοταν επειδη ειχες και τους 2 controllers ταυτοχρονα enabled.

πολυ κουλο αυτο που περιγραφεις,αλλα αφου σου εγινε δουλεια ολα ΟΚ.

Ισως γινοταν επειδη ειχες και τους 2 controllers ταυτοχρονα enabled.

Με 7-8 ώρες διάβασμα, πίστεψέ με, μόνο της intel είχα enable.

Να φανταστείς, θυμάμε απ'έξω το menu της συγκεκριμένης μητρικής....μπορώ να σου δώσω οδηγίες, step by step.....ooooh baby!!!!

Αλλά είπαμε....ας είναι καλά το πλαίσιο :D :D :D :D

Πέρα απο την πλάκα....να ευχαριστήσω και τα παιδιά που πόσταραν για να με βοηθήσουν!!!!

Ακόμα μία ερώτηση....

στις θέσεις 1 και 3 έχω το Raid που με τόσο κόπο ΜΟΥ απόκτησε ο κολλητός μου :).

Στη θέση 4 έχω έναν 500ρι. Στη θέση του JMicron, υπάρχει άλλος ένας 500ρις.....το πρόβλημά μου είναι οτι με την εισαγωγή του 2ου raptor, έμεινε ένας ακόμα 500ρις εκτός του pc και αυτό διότι όταν τον καρφώνω στις "silicon image" θέσης, πέρνω τα @@ μου..... κάτι συμβαίνει και δε βλέπει το σκληρό, κάτι κολλάει ο δίας κλπ!

Υπάρχει κάτι που δέ κάνω λάθος?

Ακόμα μία ερώτηση....

στις θέσεις 1 και 3 έχω το Raid που με τόσο κόπο ΜΟΥ απόκτησε ο κολλητός μου :).

Στη θέση 4 έχω έναν 500ρι. Στη θέση του JMicron, υπάρχει άλλος ένας 500ρις.....το πρόβλημά μου είναι οτι με την εισαγωγή του 2ου raptor, έμεινε ένας ακόμα 500ρις εκτός του pc και αυτό διότι όταν τον καρφώνω στις "silicon image" θέσης, πέρνω τα @@ μου..... κάτι συμβαίνει και δε βλέπει το σκληρό, κάτι κολλάει ο δίας κλπ!

Υπάρχει κάτι που δέ κάνω λάθος?

Εχεις κανει καθολου o/c?

Δοκιμασε να δωσεις 1 τικ παραπανω ρευμα στο southbridge..

H μητρική σου διαθέτει:

Aρχικά βεβαιώσου οτι τους δίσκους τους συνδεεις στον σωστό Controller (ICH7)...δλδ τα 2 μαύρα SATA που σου δείχνω στην εικόνα!

asus.jpg

Εδώ να κάνω μια διόρθωση για εγκυκλοπεδικούς λόγους.

Δέ θυμάμε άν το διάβασα στο manual ή κάπου αλλού, αλλά το σίγουρο είναι οτι το RAID0 το έφτιαξα βάζοντας τον έναν σκληρό στη θέση 1 (κόκκινη υποδοχή) και τον άλλον στη θέση 3 (μαύρη υποδοχή, αυτή που είναι δίπλα απο την κόκκινη)....και παίζει!

Εχεις κανει καθολου o/c?

Δοκιμασε να δωσεις 1 τικ παραπανω ρευμα στο southbridge..

Είχα, O/C αλλά έβαλα Auto τα settings του επεξεργαστή και συνεχίζει να παίζει κάποιο πρόβλημα.

Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:

οι δύο κίτρινες υποδοχές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστέ να βλέπουν δίσκους απλά σαν SATA ή είναι dedicated for RAID????

Είχα, O/C αλλά έβαλα Auto τα settings του επεξεργαστή και συνεχίζει να παίζει κάποιο πρόβλημα.

Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:

οι δύο κίτρινες υποδοχές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστέ να βλέπουν δίσκους απλά σαν SATA ή είναι dedicated for RAID????

Μπορουν να δουν και μεμονομενους δισκους αλλα εχουν και RAID 0, 1 support.

Τις κίτρινες υποδοχές τις κάνει κουμάντο ο JMicron? :erschreckt005:

τα κιτρινα slots εχουν την εξης ιδιαιτεροτητα

απο το southbridge βγαινουν 4 sata slots

τα τρια στην μητρικη χρωματιζονται με μαυρο και κοκκινο

οπως καταλαβαινεις λοιπει ενα

το τεταρτο slot λοιπον ΜΕΣΩ του JMicron το βγαζει 2 sata slots

μονο που ειναι "σαν" να λειτουργουν σε sata1,γιατι ακριβως μεσα απο μια 8υρα βγαζουν 2 ;)

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.