Dimitri From Athens Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Αυτή η mobo θα με κυνηγάει για καιρό ακόμα μιάς και την έχει και ο κολλητός μου...Χτές πήραμε και έναν 2ο raptor στα 36.7Gb με σκοπό να φτιάξουμε Raid0 - άν δέ κάνω λάθος, αυτό το raid είναι για performance - και απο χτές μέχρι και σήμερα, δέ βγάζω άκρη...Βασικά προσπαθώ να το φτιάξω με τον ICH7R controler και κάπου διάβασα οτι εφόσον στο IDE Configuration διαλέξω το "Configure SATA as RAID" στο Reboot θα πατήσω Ctrl + I και θα μου βγεί.....ΤΙΠΟΤΑ!Μπορεί κάποιος να μου πεί step by step τι πρέπει να κάνω?...γιατι θα καραφλιάσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
h@ris Φεβρουάριος 3, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Διάβασε το μάνουαλ της μητρικής σου. Εκεί λέει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και ποιο συνδυασμό πλήκτρων πρέπει να πατήσεις.Σε μένα (Asus P5B) μπαίνει στο RAID utility με ctrl+J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 3, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 H μητρική σου διαθέτει: Storage/RAID Intel ICH7R South Bridge: *1 x UltraDMA 100/66/33 *3 x Serial ATA 3.0Gb/s with Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 support Jmicron JMB363 controller *1 x UltraDMA 133/100/66 *1 x External Serial ATA 3.0Gb/s (ASUS SATA-on-the-Go) and 1 x Serial ATA 3.0Gb/s with RAID 0, 1, JBOD support Silicon Image 4723 Hardware RAID controller (ASUS EZ-Backup) *2 x Serial ATA 3.0Gb/s with RAID 0, 1 support *Support RAID 10 cross Intel® ICH7R and Silicon Image 4723 controller Aρχικά βεβαιώσου οτι τους δίσκους τους συνδεεις στον σωστό Controller (ICH7)...δλδ τα 2 μαύρα SATA που σου δείχνω στην εικόνα! Μέτα πας εδώ: Και βάζεις Raid + Enhanced Mode. Μέτα αφότου κάνει POST σου βγάζει το utillity του RAID και εσύ πατάς τον ανάλογο συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+( ) (αυτό που λέει). Μέτα διαλέγεις δίσκους,το είδος του Raid,και Strip Size..(Βάλλε 32Κ ή 64Κ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Φεβρουάριος 3, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Άψογος ο GV!!!!! :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Φεβρουάριος 3, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Μεχρι κ τρεις δισκους μπορεις να βαλεις σε raid 0.Δυστυχως αυτη η μητρικη δεν παιρνει 4+ δισκους πανω στο ICH7.Ωραιος ο GV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Φεβρουάριος 3, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2008 Στην συγκεκρημενη μητρικη δεν παιζουν οι 2 μαυρες θυρες ή δεν παιζουν ΜΟΝΟ αυτες. Επειδη το ειχα δοκιμασει,προσωπικα σε μενα παιζαν ολοι συνδοιασμοι αλλα κατελειξα στο 1μαυρο & 1κοκκινο (σατα 1 & 3 αν δεν κανω λαθος) Το ανεφερα αυτο για να μην παρεις ως δεδομενο οτι μονο στις μαυρες θυρες παιζει το RAID.Αναλογα την εκδοση του bios που φοραει η μητρικη,αυτα ψιλο παιζουν.Εχω δει για ατομα που δεν τους επαιζαν καποιοι συγκεκριμενοι συνδοιασμοι Και για να συμπληρωσω τα λεγομενα του GV,πριν ξεκινησεις την διαδικασια,βεβαιωσου οτι εχεις φτιαξει μια δισκετα,μεσα στην οποια θα βαλλεις του RAID drivers (υπαρχουν μεσα στο cd της μητρικης ή εναλλακτικα τους κατεβαζεις ειτε απο το σαιτ της Ασους ή απο το σαιτ της Ιντελ απευθειας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!Τελικά τα κατάφερα μετά απο 1 ολόκληρη ημέρα!!!Η συγκεκριμένη μητρική έχει το εξής "κόλλημα"....με Ctrl+J μπαίνεις στο μενού του JMicron....όλα οκ!Εγώ όμως ήθελα να το κάνω με τον controler της Intel, οπότε έπρεπε να πατήσω Ctrl+I. Νά όμως που το πάταγα και δέν έλεγε να μπεί στο μενού του sata controler, Μ-Ε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Οι ρυθμίσεις στο bios ήταν όπως έπρεπε αλλα το μενού δέν έβγαινε με τίποτα....δοκίμασα στο reboot να πατάω το Ctrl+I με πολύ γρήγορο ρυθμό.....δοκίμασα να το έχω πατημένο συνεχόμενα....ΤΙΠΟΤΑ!Αυτό το #&*@%# κόλλημα, μου έφαγε περίπου 7-8 ώρες διάβασμα σε διάφορα forums να δώ τί και πώς και γιατί.ΤΕΛΙΚΑ, με τη βοήθεια ενός φίλου, εμφανίστηκε το μενού ώς εξής:πατώντας pause - enter - pause - enter.... κάπου πετάχτηκε το post για να μπεί κανείς στο μενού και πατώντας Ctrl+I μπήκα.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑΑ ρε asus...με απογοητεύεις!!!!!Ευτυχώς που υπάρχει και το πλαίσιο bananabananabanana...αλλιώς θα είχα αγοράσει playstasion3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 5, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!Τελικά τα κατάφερα μετά απο 1 ολόκληρη ημέρα!!!Η συγκεκριμένη μητρική έχει το εξής "κόλλημα"....με Ctrl+J μπαίνεις στο μενού του JMicron....όλα οκ!Εγώ όμως ήθελα να το κάνω με τον controler της Intel, οπότε έπρεπε να πατήσω Ctrl+I. Νά όμως που το πάταγα και δέν έλεγε να μπεί στο μενού του sata controler, Μ-Ε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Οι ρυθμίσεις στο bios ήταν όπως έπρεπε αλλα το μενού δέν έβγαινε με τίποτα....δοκίμασα στο reboot να πατάω το Ctrl+I με πολύ γρήγορο ρυθμό.....δοκίμασα να το έχω πατημένο συνεχόμενα....ΤΙΠΟΤΑ!Αυτό το #&*@%# κόλλημα, μου έφαγε περίπου 7-8 ώρες διάβασμα σε διάφορα forums να δώ τί και πώς και γιατί.ΤΕΛΙΚΑ, με τη βοήθεια ενός φίλου, εμφανίστηκε το μενού ώς εξής:πατώντας pause - enter - pause - enter.... κάπου πετάχτηκε το post για να μπεί κανείς στο μενού και πατώντας Ctrl+I μπήκα.πολυ κουλο αυτο που περιγραφεις,αλλα αφου σου εγινε δουλεια ολα ΟΚ.Ισως γινοταν επειδη ειχες και τους 2 controllers ταυτοχρονα enabled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 πολυ κουλο αυτο που περιγραφεις,αλλα αφου σου εγινε δουλεια ολα ΟΚ.Ισως γινοταν επειδη ειχες και τους 2 controllers ταυτοχρονα enabled. Με 7-8 ώρες διάβασμα, πίστεψέ με, μόνο της intel είχα enable. Να φανταστείς, θυμάμε απ'έξω το menu της συγκεκριμένης μητρικής....μπορώ να σου δώσω οδηγίες, step by step.....ooooh baby!!!! Αλλά είπαμε....ας είναι καλά το πλαίσιο :D :D Πέρα απο την πλάκα....να ευχαριστήσω και τα παιδιά που πόσταραν για να με βοηθήσουν!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Ακόμα μία ερώτηση.... στις θέσεις 1 και 3 έχω το Raid που με τόσο κόπο ΜΟΥ απόκτησε ο κολλητός μου . Στη θέση 4 έχω έναν 500ρι. Στη θέση του JMicron, υπάρχει άλλος ένας 500ρις.....το πρόβλημά μου είναι οτι με την εισαγωγή του 2ου raptor, έμεινε ένας ακόμα 500ρις εκτός του pc και αυτό διότι όταν τον καρφώνω στις "silicon image" θέσης, πέρνω τα @@ μου..... κάτι συμβαίνει και δε βλέπει το σκληρό, κάτι κολλάει ο δίας κλπ! Υπάρχει κάτι που δέ κάνω λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 5, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Ακόμα μία ερώτηση....στις θέσεις 1 και 3 έχω το Raid που με τόσο κόπο ΜΟΥ απόκτησε ο κολλητός μου . Στη θέση 4 έχω έναν 500ρι. Στη θέση του JMicron, υπάρχει άλλος ένας 500ρις.....το πρόβλημά μου είναι οτι με την εισαγωγή του 2ου raptor, έμεινε ένας ακόμα 500ρις εκτός του pc και αυτό διότι όταν τον καρφώνω στις "silicon image" θέσης, πέρνω τα @@ μου..... κάτι συμβαίνει και δε βλέπει το σκληρό, κάτι κολλάει ο δίας κλπ! Υπάρχει κάτι που δέ κάνω λάθος? Εχεις κανει καθολου o/c? Δοκιμασε να δωσεις 1 τικ παραπανω ρευμα στο southbridge.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 H μητρική σου διαθέτει:Aρχικά βεβαιώσου οτι τους δίσκους τους συνδεεις στον σωστό Controller (ICH7)...δλδ τα 2 μαύρα SATA που σου δείχνω στην εικόνα! Εδώ να κάνω μια διόρθωση για εγκυκλοπεδικούς λόγους. Δέ θυμάμε άν το διάβασα στο manual ή κάπου αλλού, αλλά το σίγουρο είναι οτι το RAID0 το έφτιαξα βάζοντας τον έναν σκληρό στη θέση 1 (κόκκινη υποδοχή) και τον άλλον στη θέση 3 (μαύρη υποδοχή, αυτή που είναι δίπλα απο την κόκκινη)....και παίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Εχεις κανει καθολου o/c?Δοκιμασε να δωσεις 1 τικ παραπανω ρευμα στο southbridge..Είχα, O/C αλλά έβαλα Auto τα settings του επεξεργαστή και συνεχίζει να παίζει κάποιο πρόβλημα.Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:οι δύο κίτρινες υποδοχές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστέ να βλέπουν δίσκους απλά σαν SATA ή είναι dedicated for RAID???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 5, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Είχα, O/C αλλά έβαλα Auto τα settings του επεξεργαστή και συνεχίζει να παίζει κάποιο πρόβλημα.Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:οι δύο κίτρινες υποδοχές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστέ να βλέπουν δίσκους απλά σαν SATA ή είναι dedicated for RAID????Μπορουν να δουν και μεμονομενους δισκους αλλα εχουν και RAID 0, 1 support. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Μπορουν να δουν και μεμονομενους δισκους αλλα εχουν και RAID 0, 1 support.τότε τί κόλλημα τρώει?κανα ιδιαίτερο setting μέσα απο το μπάιοζζζζ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Φεβρουάριος 5, 2008 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 οι σατα σλοτς του JMicron ΔΕΝ μπορουν να δουν μεμονομενους δισκους με bios μετα του 1705 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Φεβρουάριος 5, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 οι σατα σλοτς του JMicron ΔΕΝ μπορουν να δουν μεμονομενους δισκους με bios μετα του 1705 Τις κίτρινες υποδοχές τις κάνει κουμάντο ο JMicron? :erschreckt005: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 5, 2008 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 οι σατα σλοτς του JMicron ΔΕΝ μπορουν να δουν μεμονομενους δισκους με bios μετα του 1705 Pffffff Asus σου λεει μετα..:smile051: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Φεβρουάριος 5, 2008 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Τις κίτρινες υποδοχές τις κάνει κουμάντο ο JMicron? :erschreckt005: τα κιτρινα slots εχουν την εξης ιδιαιτεροτητα απο το southbridge βγαινουν 4 sata slots τα τρια στην μητρικη χρωματιζονται με μαυρο και κοκκινο οπως καταλαβαινεις λοιπει ενα το τεταρτο slot λοιπον ΜΕΣΩ του JMicron το βγαζει 2 sata slots μονο που ειναι "σαν" να λειτουργουν σε sata1,γιατι ακριβως μεσα απο μια 8υρα βγαζουν 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Οκτώβριος 12, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2009 Μετα απο πολύ καιρό, ξαναγράφω σε αυτο το post και ΖΗΤΑΩ ΕΠΕΙΓΩΝΤΟΣ ΤΟ CD της mobo P5W DH DELUXE.Υπάρχει κανείς που να το έχει????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.