Jump to content

Γνώμη για επιλογή case ...

Thanasis_C

Recommended Posts

Κάτσε ρε συ έχεις το 600Τ και θες αναβάθμιση κουτιού με 775 σύστημα μέσα;

Αν έχεις θέμα θερμοκρασιών φρόντισε το εσωτερικό και κράτα τα λεφτά για σύστημα όταν δε θα σε καλύπτει πλέον αυτό που έχεις.

Εύστοχη η απορία σου Κάρμεν ... αλλά να εξηγήσω ... η αναβάθμιση κουτιού είναι για δημιουργία νέου συστήματος τους επόμενους μήνες .. σκοπεύω να φτιάξω νέο σύστημα βασισμένο σε Haswell ( socket 1150 ) με οτι παρελκόμενα χρειάζεται ένα αντίστοιχο καλής ποιότητας motherboard και με καλής ποιότητας δυνατή κάρτα γραφικών ( sli ή crossfire ) δεν έχω αποφασίσει .. και επειδή είμαι απαιτητικός στα εξαρτήματα που θα βάλω είπα να πάρω κανένα εξάρτημα ποιό νωρίς ... γιατί με τις δικές μου απαιτήσεις ( ώς gamer ) θα ανέβει ψηλά ... και επειδή επίσης είναι περίοδος ισχνών αγελάδων και μετράμε και το τελευταίο ευρώ είπα να "πάω με μαλακό" ... καλό το κόλλημα που έχουμε με τα pc αλλά να μην την παραφουσκώσουμε την κάρτα ...

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=24423]eXhale[/MENTION] για το κουτί δε θα τα έλεγα πεταμένα λεφτά και ας έχει 775. Εξάλλου όπως συνηθίζω να λέω είναι και κάτι που μένει μαζί με το τροφοδοτικό.

Θα είναι πεταμένα όμως αν το αλλάξει τώρα, για να πάει σε άλλο. Αντέχει ακόμα το 600άρι και έχουμε δει πάρα πολλά high end συστήματα στεγασμένα στο εσωτερικό του.

Τώρα αν θέλει ντε και καλά να αλλάξει, ας αλλάξει. Προς το καλύτερο θα είναι; Προς το χειρότερο; Ας το διαπιστώσει μόνος του.

Αν το είχα πάντως δε θα το άλλαζα με κουτί στην ίδια κατηγορία τιμών. Δε θα το θεωρούσα αναβάθμιση κουτιού κάτι τέτοιο.

Ο μόνος λόγος για να το αλλάξει κατά τη γνώμη μου, είναι ότι το βαρέθηκε.

και θα αλλάξεις το 600Τ σαν "αδύναμο" σημείο;

Τι δε σε καλύπτει στο κουτί σου;

To κουτί είναι άψογο απο τις περισσότερες απόψεις ... το μόνο που εγώ θεωρώ αδύνατο σημείο του είναι ότι δεν έχει πλαινό ανεμιστήρα 200-230 mm με φίλτρο έτσι ώστε να αυξάνει το airfrlow και ταυτόχρονα να "χτυπάει" πάνω στην κάρτα / κάρτες γραφικών χαμηλώνοντας την θερμοκρασία της .. βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη .. κατ' άλλους το airflow με τους υπάρχοντες ανεμιστήρες είναι ικανοποιητικό .. μάλλον karmen δεν θα το αλλάξω .. θα μεταφέρω το υπάρχων 775 σύστημα σε ένα παλιό thermaltake armor που έχω και θα στεγάσω σε αυτό το καινούργιο .. απλά θα ψάξω να βρώ τρόπο να αυξήσω λίγο το airflow αν μπορέσω ..

ηδη πεταξες αρκετα λεφτα για ενα τετοιο κουτι για ενα ΤΕΤΟΙΟ συστημα.Παρολα αυτα συνεχιζεις..Τι καρτα εχεις?

Δεν πέταξα λεφτά .. το κουτί το θεώρησα επένδυση τότε για αυτή την αναβάθμιση ... το κουτί αγοράστηκε παλιότερα με στόχο να χρησιμοποιηθεί τώρα .. απλά έχω μερικούς ενδοιασμούς σχετικά με το airflow ... η κάρτα που έχω τώρα είναι η Nvidia GTX 560 OC 1GB ..

Ο πλαϊνός ανεμιστήρας ναι μεν βοηθάει την κάρτα γραφικών από τη μία

αλλά από την άλλη χαλάει το γενικό airlfow του κουτιού, δεν το ευνοεί.

Τι θερμοκρασίες έχεις στην κάρτα?

Δηλαδή κατά την γνώμη σου , σε αυτό το κουτί δεν χρειάζεται άλλος ανεμιστήρας που να χτυπάει την κάρτα ??

Δεν τις έχω μετρήσει γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα η κολλήματα ... άλλωστε μια είνα ..ι δεν είναι sli mode .. δεν το έψαξα .. τώρα σκέφτομαι τις θερμοκρασίες μήπως στο νέο σύστημα βάλω sli ... αλλά μάλλον τσάμπα σκέφτομαι sli αφου πλέον οι μονές gpu καλής ποιότητας χτυπάνε απο 60 και πάνω fps στα ποιοτικά παιχνίδια ..

μια χαρά είναι το 650 . Τον πλαινό ανεμιστήρα προσωπικά όσους ξέρω , και οι περισσότεροι έχουν το 500r της corsair , τον έχουν απενεργοποιημένο . Εντάξει , τι τρέχεις πια , και χρειάζεσαι τόσο πολύ αέρα μέσα. Γιατί κάπου και οι εταιρείες με τον ανελεήτο αγώνα marketing τοχουν παρακάνει . Και λίγη ησυχία δεν βλάπτει.

Σε κανένα κουτί δεν χρειάζεται ανεμιστήρας να χτυπάει την κάρτα αν μιλάμε για

normal συνθήκες και κανονική λειτουργία.

Οταν πχ παίζεις το Crysis 2 , το Dead Space 2 η Battlefield 3 σε 1920χ1080 με τις περισσότερες ρυθμίσεις στο High για κανά 2 ωρο και πιέζεις την κάρτα εκείνο το 2 ωρο κάθε άλλο απο normal και κανονική λειτουργία δεν είναι .. άλλωστε σε gaming oriented pc έχει νόημα να μιλάμε για περισσότερο airflow απο το standard .. σε άλλες συνθήκες λειτοργίας ασφαλώς και δεν χρειάζεται ..

Θανάση δεν αγοράζεις το Hardware που θες και ΑΝ έχεις θέματα να αλλάξεις κουτί;

Πάντως απο τη μια λες πως ποτέ δεν έχεις μετρήσει τις κάρτες, καθώς ποτέ δεν είχες θέμα και απο την άλλη θες να αλλάξεις κουτί.

Ή κάτι δε πιάνω ή το σκέφτεσαι λίγο ανώριμα το πράγμα, παρά την περίοδο ισχνών αγελάδων που περνάμε όπως ανέφερες.

Εχω πάντως την περιέργεια να δω μία φωτογραφία, απο το εσωτερικό του 600Τ σου.

Οταν πχ παίζεις το Crysis 2 , το Dead Space 2 η Battlefield 3 σε 1920χ1080 με τις περισσότερες ρυθμίσεις στο High για κανά 2 ωρο και πιέζεις την κάρτα εκείνο το 2 ωρο κάθε άλλο απο normal και κανονική λειτουργία δεν είναι .. άλλωστε σε gaming oriented pc έχει νόημα να μιλάμε για περισσότερο airflow απο το standard .. σε άλλες συνθήκες λειτοργίας ασφαλώς και δεν χρειάζεται ..

Εντελώς normal είναι αυτές οι συνθήκες. Γι αυτό φτιάχτηκε η κάρτα. Νορμαλ δεν θα ήταν να είναι σκυλοκλοκαρισμένη

με μπόλικο επιπλέον ρεύμα και σε κουτί με μακαρονάδα καλώδια, σκόνη και κακό airflow.

Δεν είναι "περισσότερο airflow" ο πλαϊνός ανεμιστήρας. Airflow σημαίνει ροή αέρα. Η ροή έχει συγκεκριμένη φορά.

Αυτήν την φορά σου την χαλάει ο πλαϊνός.

Τείνω να καταλήξω ότι όλο το θέμα ξεκίνησε από παρανόηση του τι είναι airflow και ποιες είναι οι "ιδανικές συνθήκες".

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για επαρκές ή όχι airflow αν δεν έχεις μετρήσει θερμοκρασιες.

Πριν παίξεις το crysis2, άνοιξε το hwinfo64 και άφησέ το να τρέχει. Αφού τελειώσεις το παιχνίδι, πόσταρε

αναλυτικά όλες τις ενδείξεις. Έτσι θα βγει συμπέρασμα. Επίσης θα βοηθούσανε φωτο από το εσωτερικό του κουτιού

Πάντως απο τη μια λες πως ποτέ δεν έχεις μετρήσει τις κάρτες, καθώς ποτέ δεν είχες θέμα και απο την άλλη θες να αλλάξεις κουτί.

Ή κάτι δε πιάνω ή το σκέφτεσαι λίγο ανώριμα το πράγμα, παρά την περίοδο ισχνών αγελάδων που περνάμε όπως ανέφερες.

Αυτό θα κάνω Κάρμεν ... δεν πιάνεις το σκεπτικό γιατί ομολογουμένως σε μπέρδεψα λίγο ... προσπαθώ να αποφύγω ΠΙΘΑΝΑ θέματα θερμοκρασίας ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΩ στο σύστημα που ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ στο 600Τ ... στο υπάρχων σύστημα που εχω 775 παιζοντας στις αναλύσεις που ανεφερα με την 560 δεν ειχα ποτέ κολλήματα στο pc ή κάποια δισλειτουργία γι'αυτό και δεν έψαξα θερμοκρασίες ... αλλα επειδή με πιθανότητες και υποθετικές καταστάσεις δεν οδηγούμαστε πουθενά μάλλον κακώς σας μπέρδεψα όλους αφού δεν έχω εγκατατήσει το νεο hardware στο 600Τ τσάμπα μιλάμε ... Όταν αγοράσω και εγκαταστήσω το καινούργιο hardware ( όπως είπες .. ) και ΑΝ εχω θέματα θα ψάξω για κουτί .... Sorry για το μπερδεway που δημιούργησα ... το καλό είναι ότι μέσα απο την συζήτηση κατέληξα να μην αγοράσω κουτί για ίσως δεν χρειάζεται .. εχετε δίκιο παιδιά ... ευχαριστώ πάντως που προσπαθήσατε να καταλάβετε το λανθασμένο σκεπτικό μου στο θέμα .. και τέλος γιατι πιθανά σας κούρασα με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό του 600Τ στην παρούσα φάση ..

Καλό βράδυ .. Άργησα και δουλεύω αύριο ... Καληνύχτα ..

Εντελώς normal είναι αυτές οι συνθήκες. Γι αυτό φτιάχτηκε η κάρτα. Νορμαλ δεν θα ήταν να είναι σκυλοκλοκαρισμένη

με μπόλικο επιπλέον ρεύμα και σε κουτί με μακαρονάδα καλώδια, σκόνη και κακό airflow.

Δεν είναι "περισσότερο airflow" ο πλαϊνός ανεμιστήρας. Airflow σημαίνει ροή αέρα. Η ροή έχει συγκεκριμένη φορά.

Αυτήν την φορά σου την χαλάει ο πλαϊνός.

Τείνω να καταλήξω ότι όλο το θέμα ξεκίνησε από παρανόηση του τι είναι airflow και ποιες είναι οι "ιδανικές συνθήκες".

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για επαρκές ή όχι airflow αν δεν έχεις μετρήσει θερμοκρασιες.

Πριν παίξεις το crysis2, άνοιξε το hwinfo64 και άφησέ το να τρέχει. Αφού τελειώσεις το παιχνίδι, πόσταρε

αναλυτικά όλες τις ενδείξεις. Έτσι θα βγει συμπέρασμα. Επίσης θα βοηθούσανε φωτο από το εσωτερικό του κουτιού

Για την παρανόηση του τί σημαίνει "σωστό airflow" και ποιές είναι οι "ιδανικές" συνθήκες ίσως έχεις δίκιο ... αλλά με έχει μπερδέψει και το μάρκετινγκ των εταιριών που σου τριβελίζουν το κεφάλι με reviews που ισχυρίζονται ότι πχ με εναν 200mm πλαινό ανεμιστήρα το εσωτερικό του κουτιού έχει καλύτερο αερισμό και

όχι μόνο δεν χαλάει η σωστή φορά του αέρα αλλά βοηθάει συνολικά ... άντε βγάλε νόημα τώρα .. τέλος πάντων θα το κοιτάξω και αυτό που λές Trexx και θα ενημερώσω όταν μπορέσω .. χαιρετώ ...

Ανεβάζω φωτό απο το εσωτερικό του 600Τ στην παρούσα φάση δηλαδή με το 775 σύστημα μέσα όπως υποσχέθηκα .

post-29690-1416077213,7859_thumb.jpg

post-29690-1416077213,8974_thumb.jpg

Ε μη μου πεις ότι έχεις θέματα γιατί ανεβαίνω τώρα πάνω στην Ακρόπολη για βουτιά :p

Μια χαρά είναι και προσεγμένο. Αν δε το έχεις βαρεθεί όπως σου έγραψα κράτα το. Αντέχει!

Μετακίνησε το drive cage στην εναλλακτική θέση που έχει πιο κοντά στο τροφοδοτικό λογικά θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ροή.Και το δικό μου το 600Τ όπως και εσύ το έχω.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο απο πάνω :p οτι μια χαρά περιποιημένο είναι ούτε μακαρονάδες βλέπω ούτε δάχτυλα σκόνης.Επίσης το ότι αντέχει ακόμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.