Jump to content

Γνώμη για επιλογή case ...

Thanasis_C

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σε όλους ,

Επειδή πρόκειται σε λίγο χρονικό διάστημα να φτιάξω νέα σύνθεση ( Gaming pc ) , λέω να αρχίσω να αγοράζω κανά "κομμάτι απο το πάζλ" ξεκινώντας απο καλό κουτί ... είμαι μεταξύ των 2 παρακάτω

1) Cooler Master HAF X

&

2) Cooler Master Storm Trooper ..

έχω διαβάζει με προσοχή διάφορα reviews μεταξύ

πολλών και τα 2 δικά σας ( Αψογα μπορώ να πώ ... ) αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα και θα ήθελα

την γνώμη σας .... :help:

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Τί να προτιμήσω ... το μεν haf x μεγαλύτεροι πιό "ήσυχοι" ανεμιστήρες και περισσότερο airflow .. το trooper ποιό λειτουργικό σε κάποια θέματα αλλά όχι τόσο κατά την γνώμη μου καλό airflow όσο θα έπρεπε ...

Εφόσον θα είναι gaming το pc που συνεπάγεται ζεστές καταστάσεις από γομαροκάρτες κλπ κλπ και πιθανό sli/crossfire και δεν σκοπεύεις να πας σε νερό, καλό θα ήταν το airflow να είναι ψηλά στη λίστα.

Οχι νερό ... το πολύ κίτ υδρόψυξης μόνο για επεξεργαστή ... αλλά δεν νομίζω sli / crossfire για να αποφύγω προβλήματα με τους οδηγούς .. μία gpu .. αλλά δυνατή .. για αυτό λέω .. μήπως τελικά δεν χρειάζεται να πάω σε HAF X ...

Νομίζω τότε οποιοδήποτε "τίμιο" κουτί σε airflow και κάποιο που να σε καλύπτει αισθητικά είναι όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς υπερβολές!

To haf-x το ειχα τεραστιο και πολυ καλο κουτι το ιδιο φανταζομαι οτι ειναι και το trooper, αλλα και τα δυο πολυ πλαστικο, γιατι δεν κοιτας κατι σε corsair 650d, 800d ?

Αναμεσα στα δυο θα πηγαινα στο trooper για το fan controler που εχει.

εγώ σκέφτομαι το trooper σε κάνα μηνα λέω να το αγοράσω παίρνει λογικά k custom water k τα ετοιματζίδικα :tomato::o :giveup: :victory:

Τί να προτιμήσω ... το μεν haf x μεγαλύτεροι πιό "ήσυχοι" ανεμιστήρες και περισσότερο airflow .. το trooper ποιό λειτουργικό σε κάποια θέματα αλλά όχι τόσο κατά την γνώμη μου καλό airflow όσο θα έπρεπε ...

στο trooper μπορείς να γυρίσεις τα HDD Cases ώστε να παίρνουν τα Fans αέρα απο μπροστά, βελτιώνοντας έτσι το airflow. Κατεμέ, στα πλάγια που τα έχει απο "μαμά" δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά στο airflow. ;)

Πριν 3 μήνες είχα τον ίδιο ενδοιασμό. Τελικά αγόρασα το trooper και είμαι ευχαριστημένος. Χωρίς να είναι τεράστιο είναι αρκετά ευρύχωρο. Έχω κάνει και αυτό που είπε ο HellhammeR πιο πάνω.

+1 στο Trooper και από εμένα,γενικότερα τα χρήματα που ζητάει η σειρά HAF πολύ δύσκολα θα της τα έδινα...

Πριν 3 μήνες είχα τον ίδιο ενδοιασμό. Τελικά αγόρασα το trooper και είμαι ευχαριστημένος. Χωρίς να είναι τεράστιο είναι αρκετά ευρύχωρο. Έχω κάνει και αυτό που είπε ο HellhammeR πιο πάνω.

γυρνώντας τα κλουβιά τα καλώδια απο τους δίσκους σου εξέχουν προς την μητρική? Δηλαδή τα βλέπεις απο το παράθυρο?

γυρνώντας τα κλουβιά τα καλώδια απο τους δίσκους σου εξέχουν προς την μητρική?Δηλαδή τα βλέπεις απο το παράθυρο?

Ναι εξέχουν. Φαντάζομαι αν το άφηνα ως ήταν θα ήταν πιο τακτοποιημένο το κουτί, αλλά θεώρησα ότι αλλάζοντάς τα θα έχω καλύτερο airflow το οποίο είναι πιο βασικό για μένα.

είναι το μόνο που με χαλάει σε αυτό το κουτί. Η φορά των δίσκων θα έπρεπε να είναι κάθετη για να φέυγουν τα καλώδια πίσω απο το κουτί. Πιστεύω η πλειονότητα που έχει αυτό το κουτί γυρνάει τα cages για καλύτερο airflow, έτσι η τοποθέτηση των δίσκων μοιάζει με κουτιά προ 7ετίας. ;)

στο trooper μπορείς να γυρίσεις τα HDD Cases ώστε να παίρνουν τα Fans αέρα απο μπροστά, βελτιώνοντας έτσι το airflow. Κατεμέ, στα πλάγια που τα έχει απο "μαμά" δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά στο airflow. ;)

Οχι απλώς " δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά " δεν κάνουν απολύτως τίποτα .. είναι άχρηστο να ρίχνεις αέρα μόνο σε ας πούμε πχ 1 2.5" SSD + 2 3.5" HDD χωρίς να ρίχνεις καθόλου αέρα στο εσωτερικό στηριζόμενος μόνο σε passive ψύξη χωρίς ανεμιστήρα .. αν τα στρίψεις έτσι δημιουργείται άλλο θέμα ... οι δίσκοι και τα καλώδια τους "βλέπουν" πρός την μητρική και όχι πρός το μπροστινό κάλυμα ... το λειτουργικό είναι τα καλώδια των δίσκων πρός τα πίσω , οι δίσκοι βλέπουν μπροστά και οι ανεμιστήρες τραβάνε αέρα απο εμπρός ... επίσης σε αυτό το κουτί καλά χρυσά κάποια καλούδια του .. αλλά να πάρει η ευχή κανένας δεν σκέφθηκε ότι εκείνη η κάρτα γραφικών που όταν στρεσάρετε ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες δεν ψύχεται επαρκώς με passive airflow ?? Έχει βέβαια καλύτερα και περισσότερα φίλτρα αέρα ... αλλά με προβληματίζει περισσότερο η ψύξη της κάρτας γραφικών ... οι 120mm ανεμιστήρες που έχει μπροστά σε φούλ ταχύτητα 1) φέρνουν ικανοποιητική ποσότητα αέρα αέρα ?? και 2) ακούγονται σαν να απογειώνεται boeing 747 ?? ... Για όλα τα παραπάνω διστάζω να το αγοράσω ...

νομίζω μπορείς να βάλεις έναν 120άρι κάτω δίπλα απο το τροφοδοτικό, αυτό θα χτυπάει κατευθείαν την κάρτα. Επίσης η μη-window έκδοση παίρνει κιάλους ανεμιστήρες στο πλαινό. Πιστεύω με τα μπροστινά fans γυρισμένα στην σωστή θέση, δεν θα έχεις θέμα με το airflow. Αλλά ας πεί και κάποιος που το έχει γιατί και εγώ απο reviews και videos ξέρω ότι ξέρω.

Tό σύστημα που έχω τώρα ( socket 775 , Core 2 Duo E8500 3.16Ghz ) είναι στο

Corsair 600T case χωρίς πλαινό παράθυρο ( πρώτη έκδοση ) από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος ... Mήπως είναι προτιμότερο να μείνω σε αυτό και να πάρω ένα

διάτρητο πλαϊνό παράθυρο απο την corsair μαζί με ένα 200-άρη ανεμιστήρα και να αυξήσω το υπάρχων airflow στο κουτί ?? Δεν σκέφτομαι για sli / crossfire mode για την ώρα .. αλλα σε περίπτωση που πάω σε sli να έιμαι έτοιμος απο καλό αερισμό ... το αρνητικό σε αυτή την κίνηση είναι ότι το διάτρητο παράθυρο της Corsair δεν έχει φίλτρο εκεί που θα πάει ο ανεμιστήρας ....

Yπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης του Corsair 600T να μου πεί πώς τα πάει απο θερμοκρασίες σε Sli / Crossfire mode ???

Κάτσε ρε συ έχεις το 600Τ και θες αναβάθμιση κουτιού με 775 σύστημα μέσα;

Αν έχεις θέμα θερμοκρασιών φρόντισε το εσωτερικό και κράτα τα λεφτά για σύστημα όταν δε θα σε καλύπτει πλέον αυτό που έχεις.

Συμφωνω με την [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] το κουτι που εχεις ειναι κατι παραπανω απο δυνατο!!!

μπορεις να βαλεις ενα διαφano plexi-glass καν το μονος σου και αναβαθμισε το pc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.