Jump to content

Recommended Posts

Δεν θα είναι περισσότερες. Βασικά αυτό που έγραψες αρχικά, δεν το διάβασε κανείς. Στο δικό μου λάπτοπ έχω βγάλει και εγώ το DVD Rom και έχω πάρει μια θήκη Sata ώστε να βάλω 1ΤΒ σκληρό δίσκο, και σαν κυρίως δίσκο έχω έναν ssd Corsair 128 άρη. Δεν θα έχεις περιττές εγγραφές αν κόψεις το defragment, το hibernation, το system restore, και αν περάσεις το page file στον μηχανικό. Εγώ του έβαλα και 8GB μνήμη και πέρασα το page file στη φυσική μνήμη με ram disk για βέλτιστα αποτελέσματα. Καλύτερα δε γίνεται. Κάντο με 1000 αυτό που σκέφτεσαι. Δεν θα το μετανιώσεις.

From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"

Δεν ειναι ανάγκη να γίνουν όλα τα παραπάνω.

1. Το defrag ειναι περιττό στους ssd αλλα και δεν γίνεται αυτόματα απο τα windows οποτε δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάποια κίνηση απο την μεριά του χρήστη.

2. Hibernation για τα laptop ειναι ουσιαστική λειτουργία και δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί.

3. Το system restore ειναι γενικότερη πρακτικη να αντικατασταθεί με κάποιο Acronis να τραβάει images στον HDD για γενικότερη ασφάλεια του λειτουργικού

4. Διαφωνώ με τα Page Files, μπορείς να τα μικρύνεις σε ογκο αλλα καλο ειναι να μην καταργηθούν αλλα και να μην μεταφερθουν σε 3ο δίσκο.

Οι ssd's εχουν πλέον μεγάλες αντοχές και δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας, πανικού ή διαφορετική χρήση και αντιμετώπιση τους. Απλά να φροντίζουμε μεγάλα αρχεία οι συχνές εγγραφές να μην γίνονται πάνω τους. P2P, File Sharing ας πάνε αλλου.

Τώρα σε ότι αναφέρει ο @vagsk για τον 840 Non Pro απλα να προσθέσω οτι ειναι η NAND του ειναι τεχνολογίας ΤLC. Ουσιαστικά σε κάθε MosFet χωρά 3 bits αντι για 2 bit στον Pro. Κάθε cell καταπονείτε περισσότερο στις εγγραφές και η φθορά του είναι συντομότερη.

Γιαυτο ορθά αναφέρεται οτι ο 840 non pro εχει μικρότερη ζωή αλλα σε καμία περίπτωση δεν θα αντέξει λίγο.

Σημείωση: Τα ΜοsFet καταστρέφονται μετα απο κάποιες εγγραφές αλλα διατηρούν τα δεδομένα τους, απλά ο controller τα βγάζει σιγά σιγά εκτός πίνακα εγγραφής και εμείς θα παρατηρούμε μειωμένη χωρητικότητα δίσκου όσο περνά ο καιρός.

Θα μπορούσα να κάνω παραχωρήσεις στα τρία πρώτα, αλλά όχι στο θέμα του ram disk. Αν δεις τί ταχύτητες σηκώνει η ram θα το ξανασκεφτόσουν. Δε συγκρίνεται με κανέναν ssd η hdd. Και εκτός αυτού, έχω 8GB μνήμη η οποία δεν τρώγεται με τίποτα.... Lineage παίζω και μου μένουν 2 GB ελεύθερα και κάθονται.

Και εγω 12Gb έχω και ενώ μπορώ να κλέισω τελειως τα page files είναι καλό να αφήνεις κάποια ποσότητα για ασφάλεια και για σταθερότητα.

Προτείνεται και απο την MS.

Και εγω 12Gb έχω και ενώ μπορώ να κλέισω τελειως τα page files είναι καλό να αφήνεις κάποια ποσότητα για ασφάλεια και για σταθερότητα.

Προτείνεται και απο την MS.

Μα δε με κατάλαβες... Δε λέω να κλείσεις το page file... αντιθέτως να το ανεβάσεις στη φυσική μνήμη. Εκεί έχω ανεβάσει 2GB

Για ένα lenovo g560 με i3 επεξεργαστή ο Sammy 840 pro (στα 125€ του eshop) θα ήταν υπερβολή ?

Εάν το southbridge του συγκεκριμένου λάπτοπ δεν υποστηρίζει Sata 6Gbps (sata 3), ναι, είναι υπερβολή.

Ειδικά για λάπτοπ που έχεις περιορισμένες επιλογές για χωρητικότητα, πάνω από 100-110 ευρώ για 128άρη μην δώσεις. Όσο πλησιάζεις στα 130-140 ευρώ, τόσο πιο παράλογη φαίνεται η επιλογή ενός 128άρη, όταν μπορείς να πάρεις τον 250άρη 840 με 150κάτι ευρώ από το Amazon

Samsung 840 Series 250GB 2.5 inch SATA Solid State Drive: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Ναι αυτό είναι σωστό και συμβαίνει σε πολλές αγορές. Συνήθως θέτω ένα ψυχολογικό όριο (πχ γύρω στα 100 στην περίπτωση αυτή) για να διευκολύνομαι να διαλέξω. Αλλά βλέπω οτι και τα 250 που είναι καλός χώρος σε σχέση με τα 128 δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά, οπότε αν είμαι καλά οικονομικά ίσως το σκεφτώ.

Βέβαια, τόση ώρα τα παιδιά εδώ πρότειναν κυρίως 128άριδες αλλά ίσως πάνω κάτω τα ίδια να ισχύουν και για τους 250άριδες.

Επίσης ευχαριστώ για τις συμβουλές/ρυθμίσεις. Ειδικά αυτό με τη μνήμη το σκέφτομαι γιατί τώρα είμαι με 4gb (3,2 πραγματικά λόγω 32bit). Υποθέτω πως όλοι όσοι έχετε πάνω απο 4gb έχετε 64άμπιτα windows. Έχω χρόνια να τα δουλέψω αλλά υποθέτω πως πλέον τα πράγματα είναι άψογα από άποψη υποστήριξης εφαρμογών για 32bit κτλ. Έχω χάσει επεισόδια στο συγκεκριμένο θέμα. Για linux (ubuntu/debian) έχει κανείς εμπειρία με ssd ή 64 bit?

Ειναι κρίμα να μην δουλευεις 64μπιτ εφόσον το στηρίζει η cpu σου.

Ειναι η μέρα με την νύχτα σε επιδόσεις.

Για linux οτι ισχύει για τα windows το ιδιο και σε θέμα ssd και σε μπιτ.

Υποθέτω πως όλοι όσοι έχετε πάνω απο 4gb έχετε 64άμπιτα windows. Έχω χρόνια να τα δουλέψω αλλά υποθέτω πως πλέον τα πράγματα είναι άψογα από άποψη υποστήριξης εφαρμογών για 32bit κτλ.

Τέτοια προβλήματα δεν υπήρξαν ποτέ. Τα Windows από μόνα τους έχουν δύο φακέλους programme files. Ένα για 64, και άλλο ένα για 32 bit. Ως επί το πλείστον οι εφαρμογές σου θα είναι 32 bit. Τα Windows όμως και οι εφαρμογές τους θα είναι 64. Έτσι κι αλλιώς ένας SSD είναι τόσο γρήγορος που δε θα καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα .

Ωραία τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά και περιμένω με τον ssd+64bit να δω μεγάλη διαφορά!

Ειδικά για λάπτοπ που έχεις περιορισμένες επιλογές για χωρητικότητα, πάνω από 100-110 ευρώ για 128άρη μην δώσεις. Όσο πλησιάζεις στα 130-140 ευρώ, τόσο πιο παράλογη φαίνεται η επιλογή ενός 128άρη, όταν μπορείς να πάρεις τον 250άρη 840 με 150κάτι ευρώ από το Amazon

Samsung 840 Series 250GB 2.5 inch SATA Solid State Drive: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Η υποψηφιότητα του Kingston V300 240gb είναι αξιόλογη ?

Αξιόλογη και καλύτερη του sammy.

Σιγά γιατί δε μας τα λες καλά. Από πότε ο 2281 θεωρείται καλύτερος από τον έναν εκ των δυο κορυφαίων ελεγκτών που κυκλοφορούν σήμερα; Μέχρι πέρσυ οκ, είχανε δικαίωμα στην κορυφή, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν βλέπω τον λόγο να προτιμήσει κανείς Sandforce έναντι ελεγκτών Samsung ή Marvell.

Ειδικά από την στιγμή που ο vanilla 840 χτυπάει σε επιδόσεις τους κορυφαίους SSD κοστίζοντας τα 2/3 από την τιμή τους.

attachment.php?attachmentid=55481&stc=1&d=1364675073

post-129-1416077200,5085_thumb.png

Καταρχήν αφού συμφωνήσουμε ότι η έννοια "επιδόσεις" έχει από μικρή έως καθόλου

σημασία στους ssd μιας και είναι αδύνατο να γίνει αντιληπτή οποιαδήποτε διαφορά,

ας πάμε στην αξιοπιστία. Τι μνήμες φοράει ο 840 και τι ο kingston?

Τα πράγματα για μένα είναι απλά:

1) Επιδόσεις. Δεν υπάρχουν αν δεν μπεντσάρεις

2) Αξιοπιστία. Πας με το "όνομα" της εταιρίας και τα σχόλια χρηστών, όταν όμως

δεν υπάρχουν αντικειμενικά χαρακτηριστικά. Και εδώ υπάρχουν. Χειρότερης ποιότητας

μνήμες για τον samsung.

3) To απόλυτο κριτήριο, GB/ευρώ.

Εν τέλει, μια χαρά αγορά είναι και ο samsung και τον εχω προτείνει και στήσει σε φίλους

Αφού όμως υπάρχει κάτι έστω και θεωρητικά καλύτερο στα ίδια λεφτά, δεν βλέπω

τον λόγο να μην προτιμηθεί προς χάριν του "φτωχού συγγενή" που λάνσαρε η

samsung εκμεταλλευόμενη το legacy του 830 και τα κορυφαία νούμερα του 840 pro.

Παιδιά έχω να πω οτι παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση σας και σε συνδυασμό με λίγο διάβασμα έχω αρκετά καλύτερη εικόνα του τι παίζει από όταν άνοιξα το θέμα.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω: όντως οι διαφορές ανάμεσα στους ελεγκτές δεν φαίνονται σε πραγματική χρήση παρα μόνο σε bench? Η ερώτηση αφορά ελεγκτές της ίδια χρονιάς/περιόδου...

Επίσης η ποιότητα από τις μνήμες πως επηρεάζει το χρήστη πέρα από τη διάρκεια ζωής?

Από όσο έχω καταλάβει και εκεί σιγά-το-πράμα. Αν είναι μόνο μετά από 8-9-10 χρόνια να χάσω μεγάλο μέρος της χωρητικότητας του δίσκου...

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω: όντως οι διαφορές ανάμεσα στους ελεγκτές δεν φαίνονται σε πραγματική χρήση παρα μόνο σε bench? Η ερώτηση αφορά ελεγκτές της ίδια χρονιάς/περιόδου... Ναι, όντως. Στην πραγματική χρήση

αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει καν αντιληπτή η διαφορά μεταξύ sata2 και sata3 ssd...

Επίσης η ποιότητα από τις μνήμες πως επηρεάζει το χρήστη πέρα από τη διάρκεια ζωής?

Από όσο έχω καταλάβει και εκεί σιγά-το-πράμα. Αν είναι μόνο μετά από 8-9-10 χρόνια να χάσω μεγάλο μέρος της χωρητικότητας του δίσκου... Πουθενά αλλού. Απλά όταν μπορείς να πάρεις κάτι -έστω και θεωρητικά- καλύτερο στην ίδια τιμή, δεν βλέπω λόγω να μην το προτιμήσεις.

Ναι, όντως. Στην πραγματική χρήση

αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει καν αντιληπτή η διαφορά μεταξύ sata2 και sata3 ssd...

....

Πουθενά αλλού. Απλά όταν μπορείς να πάρεις κάτι -έστω και θεωρητικά- καλύτερο στην ίδια τιμή, δεν βλέπω λόγω να μην το προτιμήσεις.

Αναλογα τη χρηση κανεις ειναι το θεμα. Αν κρινεις οτι η διαφορα δεν φαίνεται στον ff,boot,skype κτλ ναι δεν φαίνεται..αν κανεις κατι που τα αξιοποιεί ομως ή κανεις πολλα βαρια ταυτοχρονα φαινεται.

Στο λαπτοπ οχι δεν πρόκειται να δει διαφορα γιατι το ιδιο το λαπτοπ δεν θα μαξαρει τον δισκο για διαφορους λογους..οποτε δεν παιζει συγκριση καν ...οταν οι TLC ειναι οκ (AnandTech | Samsung SSD 840: Testing the Endurance of TLC NAND) και η προηγουμενη γενια Sammy εγραφε 3 Peta + (SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm). Μιλαμε για αξιοπιστια οχι αστεια..Δεν μιλαμε για SSD περασμενης γενειάς που τους διαφήμιζαν για "συμπιεσμένες" επιδοσεις..και εγινε κ τοσος ντορος για να τους στρωσουνε.

Οπως κ να εχει νεοτερος κοντρολλερ καλυτερες επιδοσεις, αξια πωλησης κτλ..

καλυτερα να κρινει με το μεγεθος/€

Τι καλύτερο μπορείς να παρεις στα 152€ του 840 non pro ?

O v300 είναι 10giga Λιγότερος και ακριβότερος δίσκος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.