Jump to content

Στατικός ήχος(τσίριγμα)

mamba942

Recommended Posts

Καταρχήν,το συστημά μου βγάζει στατικό ήχο ή (τσίριγμα) οπώς το πει κανείς.Είναι έντονο και δεν παίζει ρόλο η ένταση του υπολογιστή!

Στο μπροστά panel εχω συνδεδεμένα ακουστικά 2.0 και στο πίσω πανελ ηχεια logitech 5.1!Και στο μπροστά και στο πίσω ακριβώς ο ιδιος θόρυβος.Όταν τώρα κουνάω το ποντίκι το τσίριγμα γινεται πιο έντονο ακολουθόντας την κίνηση του ποντικιού.Όταν δε παίζω κάποιο παιχνίδι ακούω ενα συνεχόμενο και δυνατότερο (φρρρρρρρρρρρρρρ)!

Η κάρτα ήχου μου είναι on-boar στην Ashrock p67 pro3.Στο μπροστά πάνελ δίνει ήχο με HD καλώδιο και οχι με AC-97.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και ΔΕΝ μπορώ να το λύσω.

Έχω κλείσει και εχω ανοίξει ξανα to wify του router μου και δεν έφταιγε αυτό!

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ!:unsure:

Έχεις πρόβλημα coil whine. Ο θόρυβος σου βγαίνει απο την κάρτα γραφικών ή απο το τροφοδοτικό και όχι απο τα ηχεία. Δυστυχως δεν μπορείς να το διορθώσεις, αλλά υπάρχει περίπτωση να σου αλλάξουν την κάρτα γραφικών ή το τροφοδοτικό αν είναι μέσα στην εγγύηση και έχει coil whine (δεν το κάνουν όλες οι εταιρίες αυτό). Πες μας τι τροφοδοτικό-κάρτα γραφικών έχεις και αν έχει εγγύηση πήγαινε τα για έλεγχο απο εκεί που τα πείρες.

Ενδιαφέρον και εγώ παρατηρώ στον Η/Υ μου έναν ελαφρό θόρυβο όταν κουνάω το ποντίκι, δεν το ήξερα αυτό το φαινόμενο, βέβαια για την ώρα ίσα που ακούγετε, αν χειροτερέψει θα το ψάξω περεταίρω, ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ενδιαφέρον και εγώ παρατηρώ στον Η/Υ μου έναν ελαφρό θόρυβο όταν κουνάω το ποντίκι, δεν το ήξερα αυτό το φαινόμενο, βέβαια για την ώρα ίσα που ακούγετε, αν χειροτερέψει θα το ψάξω περεταίρω, ευχαριστώ για την πληροφορία.

συγκεκριμένα για το ποντίκι μπορεί να ακούγεται και απο την μητρική ο θόρυβος στο μέρος τριγύρω απο το socket του επεξεργαστή, συνήθως ακούγεται περισσότερο όταν τρέχει στα 1000hz το ποντικί, και άμα έχεις ενεργοποιημένα τα power saving options του επεξεργαστή.

Κάρτα γραφικών είναι πρώτος υποπτος για coil whine, μετά πάει το τροφοδοτικό και μετά μητρική. ;)

syban εγω το παρατηρησα οταν πηρα ακουστικα με δυνατοτερο ή πιο ισχυρο μπασο τελος παντων...

Καρτα γραφικων εχω ENGTX 560 1gb της ASUS και τροφοδοτικο GX 550W της coolmaster.Η εγγυηση δεν τελειωσε ακομα αλλα δεδομενου οτι τα εχω παρει αυτα απο το e-shop θα με ταλεπορησουν ΠΑΡΑ πολυ αμα τα στειλω πισω...

αν είναι πολύ ενοχλητικός ο θόρυβος και είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση δεν χάνεις και τίποτα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και απο την εταιρία αν το θεωρεί αυτό πρόβλημα ώστε να στα κάνει αντικατάσταση. Ας πούμε η Corsair τα δέχετε για RMA τα τροφοδοτικά της αν έχουν τέτοια θέματα.

Αν ο θόρυβος είναι μόνο όταν είναι idle ο επεξεργαστής τότε είναι θέμα power saving και έχει να κάνει με τα power states. Με απενεργοποίηση του C1E support από το BIOS θα πρέπει να ξεφορτωθείς τον περισσότερο αν όχι όλο τον θόρυβο που προέρχεται από τα mosfet της μητρικής.

Λοιπον η κατασταση αλλαξε...

Τελικα στο πισω πανελ με το headset δεν ακουω το θορυβο ουτε στα windows oute in game!Με τα ηχεια ομως ο θορυβος ακουγεται...Μπορει ισως να φταει το τροφοδοτικο εγω θα δοκιμασω μεγαλυτερο τροφοδοτικο.Αλλα ισως να φταιει και η On board καρτα ηχου που εχω οπως ειπα παραπανω..

Τωρα το ερωτημα ειναι αν παρω καρτα ηχου το προβλημα θα φτιαξει?

Μπορεί να μην φταίει και τίποτα από όλα αυτά και το πρόβλημα να είναι μετά την έξοδο της κάρτας ήχου και στον ενισχυτή ή τα ηχεία σου. Ακόμα και αν φιλτράρεις το ρεύμα και έχεις pf διόρθωση δεν είναι σε καμιά περίπτωση ικανά αυτά να αντισταθμίσουν την απουσία Η/Μ θωράκισης σε ενισχυτή και ηχεία. Έχεις άλλο σετ ηχεία να τεστάρεις;

Εχτές ξαφνικά άρχισε να κάνει θόρυβο κ το δικό μου pc όταν κούναγα το ποντίκι! Κυρίως το κάνει όταν φορτώνει μία σελίδα,όταν σκρολάρω την σελίδα,όταν πάει να φορτώσει κάτι και λιγότερο όταν κουνάω το ποντίκι!! Στα παιχνίδια δεν έχω παρατιρίσει κάτι! Στην αρχή το έκανε πολύ δυνατά,μετά έκλεισα το pc,το ξανά άνοιξα και από τότε ίσα που ακούγετε! Πρέπει να το προσέξεις δηλαδή για να το ακούσεις...

Δεν έχω καταλάβει αν προέρχεται από την μητρική,το τροφοδοτικό ή την κάρτα γραφικών...αλλά από τα ηχεία μου δεν ακούγετε τίποτα ακόμα και αν τα βάλω τέρμα!

Τι είναι αυτό?

Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά ζημιά??? :(

Πάντως όσο καλή και να είναι η κάρτα ήχου αν έχετε αφήσει στον μικτή σαν είσοδο το μικρόφωνο να ξέρετε ότι αυτομάτως έχετε κάποια παράσιτα σε background. Δοκιμάστε mute σε όλες τις αναλογικές εισόδους της κάρτας ήχου και δοκιμή για να δείτε αν έχετε καθαρό background.

Ειχα το ιδιο προβλημμα πριον κανα χρονο και ειχα σπασει το κεφαλι μου!

Ειχα δοκιμασει καθε πιθανο συνδυασμο,αλλαζα ηχεια,αλλαζα καρτα γραφικων,αλλαζα τροφοδοτικο αλλα τιποτα!

Τελικα απαλλαχτηκα οταν εκανα αναβαθμηση και αλλαξα μητρικη/επεξεργαστη..

το coil whine όταν κουνάς το ποντίκι είναι σχεδόν standard οτι ερχεται απο την μητρική. Μειώστε τα Hz του ποντικιού (αν είναι εφικτό αυτό) ή απενεργοποιήστε τα power saving options του επξεργαστή απο το BIOS.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.