Jump to content

XP & πρόβλημα σε command prompt

serpico75

Recommended Posts

Εγκατάσταση Windows XP:όλα πήγαν καλά. Το μόνο ψεγάδι ήταν ότι, κατά τη διάρκεια της αντιγραφής αρχείων από το cd, κάποιο αρχείο δε μπορούσε να αντιγραφεί. Μάλλον το δισκάκι είχε πρόβλημα. Έβαλα ένα άλλο, και συνέχισα από αυτό το σημείο, και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε χωρίς άλλο πρόβλημα.

Τώρα... Βγαίνω σε command prompt, και δίνω την εντολή systeminfo. Δεν εκτελείται, και παίρνω ως απάντηση:

"Δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή, εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών."

Διάβασα ότι μπορεί να παίζουν ρόλο οι μεταβλητές περιβάλλοντος. Να μην είναι δηλωμένα τα

C:\Windows

C:\Windows\System32

όπου και βρίσκονται τα .exe αρχεία των MS-DOS εντολών. Έλεγξα τις μεταβλητές περιβάλλοντος, και είναι σωστά ορισμένες. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι στις μεταβλητές περιβάλλοντος. Έψαξα όλο το δίσκο, και το αρχείο systeminfo δεν υπάρχει.

Έχω κάνει τόσες εγκαταστάσεις XP. Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει.

Σκέφτηκα μήπως το πρόβλημα γίνεται γενικά με τις εντολές DOS. Όχι. π.χ. η ping δουλεύει.

Τί να πω; Καμία ιδέα;

Λοιπόν, βρήκα τί φταίει. Εγώ έκανα εγκατάσταση τα XP Home, αλλά το αρχείο-εντολή βρίσκεται μόνο στα XP Pro.

Μπορείς να το κάνεις copy απ' το ένα λειτουργικό στο άλλο στο %SYSTEMROOT%\system32, ανεξαρτήτου γλώσσας συστήματος. Θα δουλέψει χωρίς να προκαλέσεις κάποια βλάβη στα Home.

Ή μπορείς να google-άρεις και να το κάνεις download. Κάπου θα το βρεις.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.