Jump to content

υδρόψυξη

nikosI

Recommended Posts

Δεν θέλεις να καταλάβεις...

Αν αποφασίσει να τα σκάσει, η μόνη αλλαγή που θα είχε νόημα θα ήταν αυτή. Όχι απαραίτητα 3770Κ, και με 3570Κ θα ήταν το ίδιο.

Αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν θα έβαζα υδρόψυξη (τουλάχιστον σε οτιδήποτε

κατώτερο από 3930Κ) γιατί δεν θεωρώ ότι βγάζει θα λεφτά της. Απόψεις είναι αυτές.

Δύο πράγματα θα προσφέρει η υδρόψυξη:

-επιδόσεις μέσω O/c

-τη χαρά της δημιουργίας και του σκαλίσματος

Αν αναφερόμαστε στις επιδόσεις, ακόμα και ένας sandy στοκ είναι γρηγορότερος από το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο 1055T ότι και να τον κάνει.

Η χαρά της δημιουργίας δεν αποτιμάται σε χρήμα, είναι καθαρά το πως το νιώθει ο

χρήστης. Αν το έχει μεράκι να στήσει υδρόψυξη, όλα αυτά δεν έχουνε νόημα.

Για κάρτα >= της 7950 δεν υπάρχει μονομαχία ή διχογνωμία. Ο 3570Κ είναι ταυτόχρονα το λιγότερο και το περισσότερο.

Γιατι ο 3930Κ θα σου κανει αποσβεση ενω ο 3770Κ οχι οτι πιο κουλο εχω ακουσει

Παντως απο οτι βλεπω η μητρικη του υποστιριζει με Beta bios FX4100/4170/6100/8100/8120/8150 οποτε μπορει πριν παει σε νεα μητρικη αν θελει καποια αναβαθμιση να κοιταξει για καποιον απο τους 8120/8150

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply
δηλαδή οντως πιστεύεις οτι οι θερμοκρασίες σου ειναι σωστές ? δηλαδή σε idle εχεις κατω απο θερμοκρασία δωματιου ?

ελεος οχι τιποτα αλλο θα διαβαζει και κανενας αλλος και θα βγαζει λαθος συμπεράσματα .

με υδροψυξη δεν μπορεις να εχεις θερμοκρασίες κατω απο την θερμοκρασία περιβάλλοντος ουτε καν σε idle πόσο μάλλον σε load .

γιατι γραφω πουθενα οτι εχω θερμοκρασια δωματιου 20 και load 19? δηλαδη αποκλειεται να εχει θερμοκρασια δωματιου 20 και load 30?

Γιατι ο 3930Κ θα σου κανει αποσβεση ενω ο 3770Κ οχι οτι πιο κουλο εχω ακουσει

Παντως απο οτι βλεπω η μητρικη του υποστιριζει με Beta bios FX4100/4170/6100/8100/8120/8150 οποτε μπορει πριν παει σε νεα μητρικη αν θελει καποια αναβαθμιση να κοιταξει για καποιον απο τους 8120/8150

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει, ειδικά αν μιλάμε για gaming. Άλλο ήταν το point μου. Οι 8120 και 8150

δεν είναι αναβάθμιση σε σχέση με αυτόν που έχει. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και υποβάθμιση. Καλά θα ήταν

να έπαιρνε η μητρική του τον 8350 που θα ήταν μια αναβάθμιση αλλά απ ότι είδα δεν τον παίρνει.

[MENTION=29683]nikos134[/MENTION]

Δεν είναι κακή η ψύκτρα αλλά υπάρχουν και αρκετά καλύτερες. Αξίζει να δοκιμάσεις να ανέβεις και μ αυτήν πάντως.

ξέχασα να πώ ότι ήδη διαθέτω αερόψυκτρα δεν είμαι σε στοκ (τώρα καλή κακή δεν ξέρω :p ) Cooler master Vortex plus
πως παει απο θερμοκρασιες ή συγκεκριμενη? ο 1055τ στα 3400 ποσο θερμοκρασια εχει στους πυρηνες σε load? vcore?

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει, ειδικά αν μιλάμε για gaming. Άλλο ήταν το point μου. Οι 8120 και 8150

δεν είναι αναβάθμιση σε σχέση με αυτόν που έχει. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και υποβάθμιση. Καλά θα ήταν

να έπαιρνε η μητρική του τον 8350 που θα ήταν μια αναβάθμιση αλλά απ ότι είδα δεν τον παίρνει.

@nikos134

Δεν είναι κακή η ψύκτρα αλλά υπάρχουν και αρκετά καλύτερες. Αξίζει να δοκιμάσεις να ανέβεις και μ αυτήν πάντως.

με αυτήν που έχω σε prime 1 ώρα full load ανεβάζει 65-68 βαθμούς και έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετοί στα 3.4..

γιατι γραφω πουθενα οτι εχω θερμοκρασια δωματιου 20 και load 19? δηλαδη αποκλειεται να εχει θερμοκρασια δωματιου 20 και load 30?

στα τοσα χρονια που εχω υδροψηξη και εχω φτιαξει και σε αρκετους αλλους δεν το εχω συναντήσει ποτε . να υπαρχει τοσο μικρή διαφορα idle load .

οσο για το θερμοκρασια δωματιου 20 και load 19 το εχω δει σε amd στοκ ψυξη .

τελος παντον αρκετα χαλασαμε το θεμα του παιδιου . ας μην το συνεχησουμε .

όπως σας είπα είμαι άσχετος από υδρόψυξη..και γιατί έχετε δίκαιο δεν νομίζω να αξίζει να αλλάξω επεξεργαστή ακόμα...καταρχάς θέλω να ρωτήσω το κουτί μου είναι μικρό..αν ψύξω μόνο cpu μπορώ να βάλω 120 ψυγείο και να βάλω τους ανεμιστήρες από πάνω από το κουτί? δηλαδή έτσι όπως το σκέφτομαι το ψυγείο εντός του κουτιού πάνω και από πάνω ακριβώς οι ανεμιστήρες.. έτοιμα κιτς όπως της xspc δεν αξίζουν? (και από οτι βλέπω τα blocks μπορουν να χρησημοποιθούν και για την δική μου cpu αλλά και για νεότερες..)...το reservoir μπορώ να το τοποθετήσω κάτω από dvd? κάποια έχουν και αντλία μέσα?? γιατί το κουτί έχει αρκετό χώρο και αφου θα διώξω τις 2 κάρτες θα έχω ακόμα περισσότερο...και αργότερα πάρω καινουργιο κουτί για να το στήσω καλύτερα...(είμαι στα πρώτα βήματα για αυτο..:p )

*συγνώμη αν σας έχω κουράσει/πρήξει...

όπως σας είπα είμαι άσχετος από υδρόψυξη..και γιατί έχετε δίκαιο δεν νομίζω να αξίζει να αλλάξω επεξεργαστή ακόμα...καταρχάς θέλω να ρωτήσω το κουτί μου είναι μικρό..αν ψύξω μόνο cpu μπορώ να βάλω 120 ψυγείο και να βάλω τους ανεμιστήρες από πάνω από το κουτί? δηλαδή έτσι όπως το σκέφτομαι το ψυγείο εντός του κουτιού πάνω και από πάνω ακριβώς οι ανεμιστήρες.. έτοιμα κιτς όπως της xspc δεν αξίζουν? (και από οτι βλέπω τα blocks μπορουν να χρησημοποιθούν και για την δική μου cpu αλλά και για νεότερες..)...το reservoir μπορώ να το τοποθετήσω κάτω από dvd? κάποια έχουν και αντλία μέσα?? γιατί το κουτί έχει αρκετό χώρο και αφου θα διώξω τις 2 κάρτες θα έχω ακόμα περισσότερο...και αργότερα πάρω καινουργιο κουτί για να το στήσω καλύτερα...(είμαι στα πρώτα βήματα για αυτο..:p )

*συγνώμη αν σας έχω κουράσει/πρήξει...

Οπως αναφερθηκε παραπανω καλυτερα να παρεις ενα ποιοτικο κουτι πρωτα που να εχει αρκετους χωρους για ψυγεια ωστε να μπορει να σε καλυψει οτιδηποτε και αν θες να κανεις

Για μενα καλο ειναι να κοιταξεις καποιο κουτι που να περνει ανετα ενα 3πλο ψυγειο 45μμ

μπορεις να βαλεις τανκ στις 5.25 με αντλια (πχ https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/b8383b9daa310cda3800641ac71f547a ) παρολα αυτα εγω θα κοιτουσα πρωτα ενα κουτι που να περνει παραπανω ψυγεια παρα να παιξω με το μονο ψυγειο που βλεπω οτι θα παρει το κουτι σου

αν παλι θες και καλα να βαλεις υδροψυξη στο κουτι που εχεις ριξε μια ματια εδω

NZXT M59 watercooling build. - [H]ard|Forum

ενα ψυγειο μονό πισω και ενα διπλο κατω απο τα dvd. ειναι αρκετα για cpu τουλαχιστον , αν το αποφασισεις πες να σου προτεινουμε parts για υδροψυξη , αναλογως αν θα αγορασεις απο ελλαδα ή απο εξω

αν παλι θες και καλα να βαλεις υδροψυξη στο κουτι που εχεις ριξε μια ματια εδω

NZXT M59 watercooling build. - [H]ard|Forum

ενα ψυγειο μονό πισω και ενα διπλο κατω απο τα dvd. ειναι αρκετα για cpu τουλαχιστον , αν το αποφασισεις πες να σου προτεινουμε parts για υδροψυξη , αναλογως αν θα αγορασεις απο ελλαδα ή απο εξω

Δικιο εχεις εγω τα μπερδεψα νομιζα το κουτι ειναι αυτο τις πρωτη φωτο οπως και να εχει εχει αρκετα περιορισμενους χωρους παλι οποτε καλυτερα να δει κατι να μπορει να παρει 3πλο ψυγειο απο μαμα χωρις μοντε κτλ

Δικιο εχεις εγω τα μπερδεψα νομιζα το κουτι ειναι αυτο τις πρωτη φωτο οπως και να εχει εχει αρκετα περιορισμενους χωρους παλι οποτε καλυτερα να δει κατι να μπορει να παρει 3πλο ψυγειο απο μαμα χωρις μοντε κτλ

μπορείτε να προτείνεται κάποιο? καθώς και κομμάτια για υδρόψυξη cpu για αρχή και βλέπουμε για vga

θα αγορασεις απο ελλαδα ή απο εξωτερικο?

προτιμώ από Ελλάδα αλλά αν είναι πιο φθηνά και αξιόπιστα μαγαζιά δεν έχω πρόβλημα (μου έχει έρθει άδειο κουτί από ebay πάλι καλά είχα refund)

προτιμώ από Ελλάδα αλλά αν είναι πιο φθηνά και αξιόπιστα μαγαζιά δεν έχω πρόβλημα (μου έχει έρθει άδειο κουτί από ebay πάλι καλά είχα refund)

http://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/products_id/13967/info/p13967_13-10mm-compression-fitting-G1-4---compact---matte-black.html

πρότεινες 2 ψυγεία αφού θα πάρουμε και κουτάκι δεν μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερο?

πρότεινες 2 ψυγεία αφού θα πάρουμε και κουτάκι δεν μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερο?
φυσικα αναλογως το κουτι , αυτα τα προτεινα γιατι πιστευω οτι μπαινουν στο δικο σου ,το μονό στον πισω ανεμιστηρα και το διπλο κατω απο τα dvd , αν εχεις αποφασισει για κουτι αλλαζουν τα πραγματα στα ψυγεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.