nikosI Μάρτιος 27, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Lol. Κι εγώ ήμουν χρόνια με μια μελαχρινή αλλά εδώ και καιρό είμαι με ξανθιά. Εγώ σου λέω ποιό είναι το καλύτερο με βάση το μπάτζετ και τη δεδομένη χρήση. Οι προτιμήσεις, προτιμήσεις και η πραγματικότητα, πραγματικότητα. Εννοείται ότι μπορείς και να μείνεις όπως είσαι εφόσον είσαι ικανοποιημένος. Η δική μου λόγική είναι ότι εφόσον σκοπέυεις να δώσεις χρήματα να το κάνεις για κάτι που θα πιάσει τόπο. Και αυτό δεν είναι η υδρόψυξη στη συγκεκριμένη σύνθεση τουλάχιστον. Και αφού μιλάμε για high end κάρτες γραφικών, ο i5/i7 είναι μονόδρομος. χαχα με ξανθιά?? αυτά είναι.. back to topic : απλά επειδή ειμαι αρκετό καιρό εκτός παιχνιδιού δεν ξέρω ιτντελ η αμδ...αρα εσύ προτείνεις ιντελ και αφου δίνουμε που δίνουμε τόσα τότε ιντελ.. απο μοβο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 27, 2013 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 γιατί να αλλάξει επεξεργαστή. Θα κόβει την 7950? Μη χέσωωωΕγώ θα έλεγα απλά να πάρει μια κάρτα. Να κάτσει στα αυγά του και να κρατήσει τα λεφτάκια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάρτιος 27, 2013 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 χαχα με ξανθιά?? αυτά είναι..back to topic : απλά επειδή ειμαι αρκετό καιρό εκτός παιχνιδιού δεν ξέρω ιτντελ η αμδ...αρα εσύ προτείνεις ιντελ και αφου δίνουμε που δίνουμε τόσα τότε ιντελ.. απο μοβο?? παρε ιντελ, ι5,ι7 το δευτερο κατα προτιμηση , τουλαχιστον δε σου προτεινε κανεις να περιμενεις την καινουρια πλατφορμα που βγαινει συντομα , καντον και overclocking με τη στοκ ψυκτρα και σε 2-3 μερες θα ανοιξεις καινουριο θεμα αμα δεις τα 80+ στον επεξεργαστη και θα δωσεις αλλα 300 για να τον ψυξεις + αλλαγη κουτιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 27, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Αν θέλεις υδρόψυξη για να αγοράσεις μια φορά να στήσεις, να μάθεις κλπ για μένα κάντο. Δεν είναι ποια VFM όπως αρμόζουν οι εποχές αλλά θα σου μείνουν τα πράγματα. Αργότερα αλλάζεις πλατφόρμα και απλά παίρνεις blocks. Έχει μεγαλύτερη ησυχία αν επιλέξεις σωστά τα πράγματα σου και σε full load που οι σχεδόν όλες οι αερόψυκτρες δε στο παρέχουν αυτό.Απλά να ξέρεις οτι το budget σου είναι οριακό αν θέλεις καλά και καινούργια πράγματα. εμένα πήγε πάνω απο 300€ με μεταχειρισμένα κιόλλας όλα τα πράγματα. Αλλά μπήκα στο τρυπάκι, μου άρεσε και στήνω και δεύτερη οικονομική για να δουλεύει stock και αθόρυβα το 2ο pc μου. Το 150άρι όμως δε το γλυτώνω και ας είναι κ αυτή μεταχείρω και σε γενικές γραμμές φτωχή.Επεξεργαστή για μένα και πλατφόρμα μην αλλάξεις σε κρατάει μια χαρά στα πράγματα ακόμα. OCing κάνουμε ποια γιατί γουστάρουμε όχι γιατί κερδίζουμε κάτι σε παιχνίδια.Το κουτί σου δεν ενδείκνειτε για υδρόψυξη. Δυστυχώς σχεδόν όλοι βάζουμε θηρία ψυγεία, αντλίες κλπ για να κερδίσουμε σε απόδοση και ησυχία. Στο κουτί σου χωράει ένα λεπτό διπλό ψυγείο πάνω με τους ανεμιστήρες σε pull απέξω.Καλύτερα επένδυσε σε ένα καλύτερο κουτί πρώτα που θα το κρατήσεις αρκετά χρόνια και μετά επένδυσε σε υδρόψυξη. Επίσης καλύτερα πάρε και μια καλύτερη κάρτα γραφικών με μια καλύ αερόψυξη παράλληλα και άσε τις αλλαγές πλατφόρμας κλπ.Ο trexx βάλθηκε να τους γυρίσει όλους σε intel; χααχχαχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 @swatonerΝαι, θα την κόβει. Κατά τα άλλα δεν είπα να αλλάξει πλατφόρμα. Είπα ότι αν ξοδέψειαυτά τα λεφτά είναι προτιμότερο να αλλάξει πλατφόρμα από το να πάρει υδρόψυξη.400 είπε ότι δίνει για αλλαγή πλατφόρμας.Ο Trexx δεν βάλθηκε να κάνει τίποτα. Είπα ότι αν αλλάξει πλατφόρμα, αναγκαστικά πάει εκεί. @absolomΓιατί να του κάνει overclocking? Kαι άντε, θέλει να του κάνει. Γιατί με την στοκ ψύκτρα?Θα δώσει 300 για να τον ψύξει? Γιατί? Κουτί γιατί να αλλάξει? Γενικά δεν βγάζωκάποιο νόημα στο μήνυμά σου, ίσως εγώ δεν το διάβασα προσεκτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 27, 2013 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Ο AMD Phenom II x6 1055T (2.8 ghz stock) 3.4 GHZ, θα κόβει την 7950 ώστε να το κάνουμε θέμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Νομίζω ότι εξήγησα αναλυτικά. Και ο 8350 την κόβει σε αρκετά παιχνίδια. Δεν υπάρχει επιλογή amd εφόσον μιλάμε για hardcore gaming και εφόσον θέλουμενα είμαστε αντικειμενικοί.Ξαναδιάβασε τι έγραψα από την αρχή γιατί δεν κατάλαβες μάλλον. Δεν είπα ότι χρειάζεται αλλαγή. Είπα ότι αν αποφασίσει να ξοδέψει λεφτά,η αλλαγή πλατφόρμας θα είναι καλύτερη επιλογή από την υδρόψυξη στο παρόν σετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάρτιος 27, 2013 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 @swatonerΝαι, θα την κόβει. Κατά τα άλλα δεν είπα να αλλάξει πλατφόρμα. Είπα ότι αν ξοδέψειαυτά τα λεφτά είναι προτιμότερο να αλλάξει πλατφόρμα από το να πάρει υδρόψυξη.400 είπε ότι δίνει για αλλαγή πλατφόρμας.Ο Trexx δεν βάλθηκε να κάνει τίποτα. Είπα ότι αν αλλάξει πλατφόρμα, αναγκαστικά πάει εκεί. @absolomΓιατί να του κάνει overclocking? Kαι άντε, θέλει να του κάνει. Γιατί με την στοκ ψύκτρα?Θα δώσει 300 για να τον ψύξει? Γιατί? Κουτί γιατί να αλλάξει? Γενικά δεν βγάζωκάποιο νόημα στο μήνυμά σου, ίσως εγώ δεν το διάβασα προσεκτικά.το παιδι στο πρωτο του ποστ λεει οτι θελει να δοκιμασει υδροψυξη λογω θορυβου θερμοκρασιων και γιατι θελει να κανει overclocking, οι περισσοτεροι του προτειναν να δωσει τις 2χ5850 και να παρει μια 7870/7950 , δε ζητησε αλλαγη πλατφορμας και ειπε οτι ειναι ευχαριστημενος με τον 1055τ. ας αλλαξει αν θελει ας παει σε ιντελ αν εχει τα χρηματα αλλα θα χρειαστει να βρει και τροπο να τον ψυξει ικανοποιητικα, βρες μου εναν ι5,ι7 υδροψυκτο που κλοκαρισμενος εχει 25-30 βαθμους σε load και αυριο βαζω ιντελ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Γιατί να έχει 25-30 σε load? Πώς θα βοηθήσει αυτό? Θεωρείς ότι θα προσφέρει κάτιπαραπάνω από το να έχει 45 πχ. σε load? Μακροζωία? Δεν νομίζω. Πόθεν πως προκύπτει ότι οι 25-30 βαθμοί σε load είναι ικανοποιητική ψύξη?Υπάρχουν αερόψυκτρες ήσυχες με 30-40 ευρώ. Και εγώ πρότεινα να δώσει τις κάρτες και να πάρει μία και καλή. Όσο για την αλλαγή πλατφόρμας, το έχω εξηγήσει ήδη 4 φορές, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το γράψω και 5η. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Μάρτιος 27, 2013 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 βρες μου εναν ι5,ι7 υδροψυκτο που κλοκαρισμενος εχει 25-30 βαθμους σε load και αυριο βαζω ιντελλολ με τι θερμοκρασια δωματιου ? ακομα δεν εχετε μαθει για τους σενσορες στα amd . χαχαχαχ και load κιολας με τι ψυξη εχεις αυτες τις θερμοκρασίες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Είναι θέμα οι σένσορες αλλά πολλοί επιλέγουν να το παραβλέπουν. Τεσπα, το θέμα για μ.ένα είναι απλό:Έχεις ένα renault clio που κοστίζει 3000 ευρώ. Θα δώσεις 7 χιλιάρικα για να το σκυλοφτιάξεις ή θα το πουλήσεις και με το 10αρικο θα πας να πάρεις audi a3 (που στοπαράδειγμα μας θα είναι πολύ καλύτερο ακόμα και εργοστασιακό). Ανάλογα με το πώς βλέπεις το παραπάνω ερώτημα, έρχεται και η απάντηση..Τίποτα δεν είναι σωστό ή λάθος, όλες τις λογικές τις συναντάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάρτιος 27, 2013 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 οι σενσορες εχουν προβλημα στο idle σε load δειχνουν κανονικα , ειναι κακο δηλαδη να εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες? ή η διαφορα των επιδοσεων πια ειναι τοσο χαοτικη ωστε αξιζει τον κοπο να πουλησει τον 1055τ 80ε πχ και να σκασει αλλα 250 για να παρει εναν 3770κ , υδροψυξη 2 ψυγεια δωματιο 20 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάρτιος 27, 2013 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 για να μη χαλαμε αλλο το θεμα του παιδιου , του προτεινω να αλλαξει τις 2 5850 με μια 7870/7950 , και αν κρινει οτι ο 1055τ δεν το ικανοποιει , ας ανοιξει ενα καινουριο θεμα με αλλαγη πλατφορμας οπου θα εχουμε αλλη μια μονομαχια αναμεσα σε φχ8350,8320,και ι5 3570κ,ι7 3770κ για το τι συμφερει να αγορασει Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Μάρτιος 27, 2013 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Η γνωμη μου ειναι να δωσει τις καρτες και να αλλαξει κουτι.180 ευρω απο τις καρτες περιπου παιρνει ενα 650D ή ακομα καλυτερα ενα 800D με λιγα χρηματα παραπανω και μια 7950 ή 670 με το budget της υδροψυξης ή σε κατι καλυτερο αν εχει υπομονη στις αγγελιες.Το αποτελεσμα θα ειναι οτι θα υπαρχει ενα κουτι που δεν θα ψησει το hardware και θα μπορει σιγα σιγα να μαζεψει τα κομματια που χρειαζεται για να του βαλει νερα.Οτι αφορα την υδροψυξη καλο θα ηταν να ξεκιναμε απο σωστη βαση δηλαδη το κουτι και μετα ολα τα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Δεν θέλεις να καταλάβεις...Αν αποφασίσει να τα σκάσει, η μόνη αλλαγή που θα είχε νόημα θα ήταν αυτή. Όχι απαραίτητα 3770Κ, και με 3570Κ θα ήταν το ίδιο. Αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν θα έβαζα υδρόψυξη (τουλάχιστον σε οτιδήποτεκατώτερο από 3930Κ) γιατί δεν θεωρώ ότι βγάζει θα λεφτά της. Απόψεις είναι αυτές. Δύο πράγματα θα προσφέρει η υδρόψυξη:-επιδόσεις μέσω O/c-τη χαρά της δημιουργίας και του σκαλίσματοςΑν αναφερόμαστε στις επιδόσεις, ακόμα και ένας sandy στοκ είναι γρηγορότερος από το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο 1055T ότι και να τον κάνει.Η χαρά της δημιουργίας δεν αποτιμάται σε χρήμα, είναι καθαρά το πως το νιώθει ο χρήστης. Αν το έχει μεράκι να στήσει υδρόψυξη, όλα αυτά δεν έχουνε νόημα.Για κάρτα >= της 7950 δεν υπάρχει μονομαχία ή διχογνωμία. Ο 3570Κ είναι ταυτόχρονα το λιγότερο και το περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosI Μάρτιος 27, 2013 Author #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 λοιπόν για να μην τα μπερδεύουμε πολύ..το budget το ξέρετε..αλλάζω τις κάρτες (αναγκαστικά για μου λέτε είναι παλιές) και η βάζω υδρόψυξη σε cpu (και μετά αλλάζω επεξεργαστή κτλ σε κανα 2-3 χρονάκια) η αναβαθμίζω και βάζω μια καλούτσικη αερόψυκτρα για να μπορώ να παίζω λίγο?(και μετά 2-3 χρονια βάζουμε και υδρόψυξη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 27, 2013 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Αναγκαστικό δεν είναι τίποτα. Οι κάρτες σου έχουν αρκετή δύναμη αλλά κόβονταιαπό το 1gb vram + τα όποια θέματα έχεις (αν έχεις) με το crossfire. -> Δίνεις τις κάρτες, δίνεις και 100 ευρώ και παίρνεις μια 7950-> Παίρνεις μια καλή αερόψυκτρα όπως αυτή: Thermalright True Spirit 120M | Skroutz.grΣτάση. Αν είσαι ικανοποιημένος, μένεις όπως είσαι. Αν δεν είσαι ικανοποιημένοςσκέφτεσαι την αλλαγή πλατφόρμας.Η υδρόψυξη στο παρόν setup είναι μάταιη γιατί θα δώσεις 300 ευρώ για να φτάσεις στο 80% του i5 3570K πχ.όταν παίρνεις το 100% με 340 (με καινούρια μητρική μέσα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Μάρτιος 27, 2013 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Δεν θέλεις να καταλάβεις...Αν αποφασίσει να τα σκάσει, η μόνη αλλαγή που θα είχε νόημα θα ήταν αυτή. Όχι απαραίτητα 3770Κ, και με 3570Κ θα ήταν το ίδιο. Αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν θα έβαζα υδρόψυξη (τουλάχιστον σε οτιδήποτεκατώτερο από 3930Κ) γιατί δεν θεωρώ ότι βγάζει θα λεφτά της. Απόψεις είναι αυτές. Δύο πράγματα θα προσφέρει η υδρόψυξη:-επιδόσεις μέσω O/c-τη χαρά της δημιουργίας και του σκαλίσματοςΑν αναφερόμαστε στις επιδόσεις, ακόμα και ένας sandy στοκ είναι γρηγορότερος από το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο 1055T ότι και να τον κάνει.Η χαρά της δημιουργίας δεν αποτιμάται σε χρήμα, είναι καθαρά το πως το νιώθει ο χρήστης. Αν το έχει μεράκι να στήσει υδρόψυξη, όλα αυτά δεν έχουνε νόημα.Για κάρτα >= της 7950 δεν υπάρχει μονομαχία ή διχογνωμία. Ο 3570Κ είναι ταυτόχρονα το λιγότερο και το περισσότερο.μα και γω για να φτιαξει κατι διαφορετικο του λεω να δοκιμασει υδροψυξη για το μερακι ,το οποιο οτι πλατφορμα και να εχει αν παρει καλα κομματια θα του μεινουν και για το επομενο σεταπ, ειτε δουλευει ο επεξεργαστης 30 βαθμους ειτε 50 δεν εχει διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Μάρτιος 27, 2013 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 υδροψυξη 2 ψυγεια δωματιο 20 βαθμους δηλαδή οντως πιστεύεις οτι οι θερμοκρασίες σου ειναι σωστές ? δηλαδή σε idle εχεις κατω απο θερμοκρασία δωματιου ? ελεος οχι τιποτα αλλο θα διαβαζει και κανενας αλλος και θα βγαζει λαθος συμπεράσματα .με υδροψυξη δεν μπορεις να εχεις θερμοκρασίες κατω απο την θερμοκρασία περιβάλλοντος ουτε καν σε idle πόσο μάλλον σε load . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosI Μάρτιος 27, 2013 Author #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2013 Αναγκαστικό δεν είναι τίποτα. Οι κάρτες σου έχουν αρκετή δύναμη αλλά κόβονταιαπό το 1gb vram + τα όποια θέματα έχεις (αν έχεις) με το crossfire. -> Δίνεις τις κάρτες, δίνεις και 100 ευρώ και παίρνεις μια 7950 -> Παίρνεις μια καλή αερόψυκτρα όπως αυτή: Thermalright True Spirit 120M | Skroutz.gr Στάση. Αν είσαι ικανοποιημένος, μένεις όπως είσαι. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος σκέφτεσαι την αλλαγή πλατφόρμας. Η υδρόψυξη στο παρόν setup είναι μάταιη γιατί θα δώσεις 300 ευρώ για να φτάσεις στο 80% του i5 3570K πχ. όταν παίρνεις το 100% με 340 (με καινούρια μητρική μέσα). ξέχασα να πώ ότι ήδη διαθέτω αερόψυκτρα δεν είμαι σε στοκ (τώρα καλή κακή δεν ξέρω ) Cooler master Vortex plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.