Jump to content

DDR3 στα 1,65 volt

teobot

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πηρα προσφατα εναν core i5 3570k και μαζι τις Corsair XMS3 4gb dual channel memory kit (2x2gb)

XMS3

Ηξερα οτι οι μνημες για να τρεξουν 1600MHz θελαν 1,65volt, αλλα αυτο που δεν ηξερα ηταν οτι οι sandy/ivy bridge επεξεργαστες εχουν ενσωματωμένο τον memory controller και οτι μακροπροθεσμα τα 1.65volt μπορει να δημιουργησουν προβλημα.

Ισχυει κατι τετοιο;

Παντως απο οτι καταλαβαινω απο τα tech specs διαφορων μνημων οι οποιες ειναι πανω απο 1333mhz και απαιτουν 1,65volt, στην ουσια, ειναι μνημες 1333Mhz οι οποιες εχουν τεσταριστει οτι τρεχουν απροβληματιστα σε παραπανω ταχυτητες 1600mhz, 1866mhz, 2133mhz. Οι ''γνησιες'' ας το πω μνημες 1600mhz κ πανω τρεχουν στο 1,5 volt.

Ας απαντησει αν γνωριζει καποιος για το ενδεχομενο προβλημα της παραπανω τασης κ αν ισχυει, να μην την πατησουν κ αλλοι που ενδιαφερονται να παρουν γρηγορες μνημες για sandy/ivy bridge cpu

Η ίδια η intel συστήνει να μην δίνεις πάνω από 1.5v στις μνήμες και όντως αφήνει ανοιχτο το ενδεχόμενο προβλήματος στον memory controller λόγω καταπόνησης

Έτσι κι αλλιώς είτε 1333, είτε 1600 είναι το ίδιο, οπότε εγώ θα τις έβαζα

(όπως και έχω κάνει στο pc μου) στα 1333 με 1.5

Ναι ετσι ακριβως και αυτο εχω πραξει αλλα οταν γραφουν στις διοφορες πληροφοριες των καταστηματων που πουλανε οτι ειναι συμβατες με τα τελευταιας τεχνολογιας i5 , i7 δεν ειναι κ πολυ τιμιο νομιζω. Βεβαια θα μου πεις οτι σου λενε οτι παιζουν στα 1,65 αλλα ταυτοχρονα αυτο ερχεται σε αντιθεση με το οτι ειναι συμβατες με i5 , i7 τουλαχιστον για τις ταχυτητες που παρουσιαζοντια οτι τρεχουν πχ 1600Mhz.

Τεσπα εγω το θεμα πιο πολυ το εκανα για να μην την πατησει κ κανενας αλλος γιατι αν ηταν θα επαιρνα τις 1333Mhz που ηταν κ πιο φτηνες

Ερώτηση αφελούς: πώς ακριβώς συνδέεται η τάση των μνημών με τον IMC του επεξεργαστή;

Α, μάλιστα. Μήπως ξέχασαν εκεί στην Intel ότι υπάρχουν πάμπολλες εταιρείες που βγάζουν μνήμες στα 1,65V??? Μάλλον δεν το ξέχασαν απλά επέλεξαν να τις γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Το θέμα είναι ότι το παλικάρι έσκασε κάτιτις παραπάνω για να πάρει μνήμες 1600MHz. Εγώ θα του πρότεινα να τις γυρίσει πίσω, εφόσον δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από την παραλαβή, και να πάρει άλλες. Είτε στα 1333MHz είτε στα 1600MHz @1,5V.

Effects of 1.65 V RAM on Ivy bridge

Kαι γω είμαι της γνώμης ότι δεν θα πάθει κάτι αλλά γιατί να ρισκάρεις έστω και λίγο

αφού δεν πρόκεται να κερδίσεις τίποτα?

οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις είναι συνήθως για "ψυχολογικούς λόγους". Είναι απλό αφού μπορεί γιατί να μην το κάνει?

Α, μάλιστα. Μήπως ξέχασαν εκεί στην Intel ότι υπάρχουν πάμπολλες εταιρείες που βγάζουν μνήμες στα 1,65V??? Μάλλον δεν το ξέχασαν απλά επέλεξαν να τις γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Το θέμα είναι ότι το παλικάρι έσκασε κάτιτις παραπάνω για να πάρει μνήμες 1600MHz. Εγώ θα του πρότεινα να τις γυρίσει πίσω, εφόσον δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από την παραλαβή, και να πάρει άλλες. Είτε στα 1333MHz είτε στα 1600MHz @1,5V.

Δεν ξερω αν γινεται να τις γυρισω πισω μιας κ δεν μου τις προτειναν αυτοι αλλα τις διαλεξα μονος μου...

Δεν ξερω αν γινεται να τις γυρισω πισω μιας κ δεν μου τις προτειναν αυτοι αλλα τις διαλεξα μονος μου...

αν ήταν σφραγισμένες με το κλασικό αυτοκόλλητο γύρω απο την συσκευασία τότε δεν θα στις πάρουνε λογικα ;)

αν ήταν σφραγισμένες με το κλασικό αυτοκόλλητο γύρω απο την συσκευασία τότε δεν θα στις πάρουνε λογικα ;)

Λογικα....

Αλλα ενταξει μικρο το κακο απλα να... για το γαμωτο...

Τώρα μού θυμίζετε πώς την πάτησα με τις δικές μου "1600ρες" μνήμες (κάτι Kingston hyper-x blue) που για να ανέβουν πάνω από τα 1500MHz θέλουν 1.67v.. Με τα default settings μουλαρώνουν στα 1333..

Όταν τις πήρα σκέφτηκα με τη λογική "πιο φτηνές ετοιμοπαράδοτες 1600ρες".. Μέγα λάθος!!

Με καλή ψύξη δε θα πάθει τίποτα όχι μόνο στα 1.65, αλλά και πολύ παραπάνω. Δηλαδή τόσα χρόνια που κάνουμε o/c και χώνουμε ρεύματα πολύ παραπάνω και μας έλεγαν ότι το o/c ακυρώνει την εγγύηση, τι γινόταν;

Έλεος.

Υπάρχει περίπτωση να παίζουν και με 1.5, απλά δοκίμασε. 4x4GB HyperX genesis 1600 με το XMP στα 1.65 είχα με τον 2500k και έπαιζαν άνετα στο 1.5 με τα ίδια timings.

επειδή κοιτάω για αγορά μνήμης ποια είναι ακριβώς η διαφορα σε αυτές που δουλεύουν 1.65V από αυτές που δουλεύουν 1.5V;

έχω πάρει τον FX-8350 και Gigabyte GA-970A-UD3

κοιτάω συγκεκριμένα για αυτές

[ame]http://www.amazon.co.uk/Kingston-Technology-Series-1866MHz-Desktop/dp/B00A771ZSW/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1364273423&sr=1-1[/ame]

Μάλλον γιατί οι επίσημες προδιαγραφές για τις DDR3 1600MHz δίνουν 1,5V τάση λειτουργίας και όχι 1,65V.:nuke:

Δοκιμασε να ριξεις το ρευμα να δεις αν παιζουν,γιατι στης δικες μου (4χ4gb)1866mhz 1,65v τρεχουν και με 1,59v

επειδή κοιτάω για αγορά μνήμης ποια είναι ακριβώς η διαφορα σε αυτές που δουλεύουν 1.65V από αυτές που δουλεύουν 1.5V;

έχω πάρει τον FX-8350 και Gigabyte GA-970A-UD3

κοιτάω συγκεκριμένα για αυτές

http://www.amazon.co.uk/Kingston-Technology-Series-1866MHz-Desktop/dp/B00A771ZSW/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1364273423&sr=1-1

Με τον AMD δεν πιστευω να εχεις προβλημα. Το θεμα αφορα μονο i5/i7

Και για τους amd 1.5v είναι το προτεινόμενο.

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] τόσα χρόνια δεν ήταν ενσωματωμένος στον cpu o imc. Oι μνήμες ήταν ανεξάρτητες.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν λέει ότι θα δημιουργηθεί ντε και καλά πρόβλημα.

Η κάθε εταιρία δίνει κάποιες προδιαγραφές για να είναι καλυμμένη. Απο κει και πέρα

ο καθένας σταθμίζει και πράττει αναλόγως. Όπως ξαναείπα, οι δικές μου μνήμες

παίζουν στα 1600 cl10 1.5v και στα 1333 cl9 επίσης 1.5v. Τις τρέχω στα 1333 αφενός

γιατί τόσο υποστηρίζει ο sandy, αφετέρου γιατί δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα

1600 με cl10.

Με καλή ψύξη δε θα πάθει τίποτα όχι μόνο στα 1.65, αλλά και πολύ παραπάνω. Δηλαδή τόσα χρόνια που κάνουμε o/c και χώνουμε ρεύματα πολύ παραπάνω και μας έλεγαν ότι το o/c ακυρώνει την εγγύηση, τι γινόταν;

Έλεος.

Συμφωνώ μαζι σου, αλλα το θεμα ειναι να το κανουμε κατ'επιλογη κ οχι επειδη επιβαλλεται....

Υπάρχει περίπτωση να παίζουν και με 1.5, απλά δοκίμασε. 4x4GB HyperX genesis 1600 με το XMP στα 1.65 είχα με τον 2500k και έπαιζαν άνετα στο 1.5 με τα ίδια timings.

Τελικα με 1.5v φορτωσε λειτουργικο, ξεκινησε Crysis 3 αλλα στο load κρασαρε....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.