serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2013 Καλησπέρα.motherboard:ASUS P5N-MXAudio:Realtek ALC662, 6 -Channel High-Definition Audio CODEC BIOS : Phoenix Award v6.00pgΆλλαξα μπαταρία στη μητρική, και βλέποντας τις ρυθμίσεις στο BIOS, δεν άλλαξα και πολλές. Τις κοίταξα λεπτομερέστερα αφού έβαλα τα XP, και πέρασα τους drivers.Όλα πήγαν καλά, εκτός από ένα error που βγήκε στο audio setup. Βέβαια, ήχο έχω, και διάφορα τέτοια errors βγαίνουν σε ανάλογες περιπτώσεις, χωρίς να παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο. Ο ήχος δουλεύει κανονικά, στο device manager δεν έχω με κίτρινο θαυμαστικό καμία συσκευή.Ήθελα να ρωτήσω:στο BIOS, μπορείς να ρυθμίσεις το Audio σεα. AC'97β. HD AudioΜη βλέποντας αυτή τη λεπτομέρεια όταν έβαλα καινούρια μπαταρία στη μητρική, η default τιμή ορίστηκε σε HD Audio. Βλέποντας στο link της μητρικής που έχω παραπάνω, μπορείτε να δείτε το audio chip που είναι εγκατεστημένο από την ASUS. Είμαι ok? (απ' ότι έκανα ένα Google search κατέληξα σε αυτή τη σελίδα της Realtek, και, προσωπικά, νομίζω πως είμαι ok).Αν και όλα φαίνονται σωστά, γιατί αυτό το error στο driver setup?Επίσης. οι τρεις S-ATA τιμές που μπορείς να επιλέξεις είναι:α. IDEβ. RAIDγ. AHCIΗ default τιμή με την αλλαγή της μπαταρίας ορίστηκε σε IDE. Έτσι, έκανα την εγκατάσταση με IDE. Είναι ok αυτό;Σ' αυτές τις δύο απορίες ήθελα μία βοήθεια.υ.γ. Υπάρχει κάποιο thread στο forum σχετικά με ανάλυση τιμών Award BIOS; Και όχι μόνο Award. Και AMI. Ή και κάποια καλή σελίδα να μου συστήσετε.Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Μάρτιος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Για το Αudio: αν το κουτί σου έχει μπροστά mic και ακουστικά θα πρέπει να δεις πού είναι συνδεδεμένα. Αν δεν κάνω λάθος αυτή η επιλογή αφορά μόνο το μπροστινό panel και εάν τυχόν αυτό είναι συνδεδεμένο στην θέση για AC'97 και εσύ επιλέξεις HD Audio στο BIOS μπορεί να προκληθεί ζημιά στην μητρική.Για τους δίσκους: εάν έχεις SATA δίσκους τότε θα πρέπει να επιλέξεις AHCI. Ψάξε στο google για τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο λειτουργικό ώστε να δουλεύει σε AHCI τους σκληρούς πριν κάνεις την αλλαγή στο BIOS γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να ξεκινήσει το λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.