Jump to content

Αλλαγή της stock ψύκτρας σε AMD PHENOM II X4 965

nickr21

Recommended Posts

Θελω σας παρακαλω να μου προτινετε μια ψυκτρα για τον παραπανω επεξεργαστη διοτι η μανησια κανει εναν εκωφαντικο θορυβο σαν μηχανη απο jet-ski....

απο αποψη θερμοκρασιων κραταει σε καλες θερμοκρασιες τον επεξεργαστη αλλα ο θορυβος με αναγκαζει να την αντικαταστησω...

Τα χρηματα που διαθετω δεν ειναι πολλα απο 20 μεχρι 30 ευρω το πολυ αν αξιζει!

Βασικα εγω θελω να κανω τη μικρη υπερβαση και να παρω την συγκεκριμενη ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO - - E-SHOP.GR αλλα εχω θεμα για το αν την περνει οχι το κουτι αλλα η μητρικη μου και να εξηγησω:

Το κουτι μου ειναι αυτο: THERMALTAKE VL80001W2Z V3 BLACK EDITION - - CASES - E-SHOP.GR

Και η μητρικη μου αυτη: GIGABYTE GA-970A-UD3 RETAIL - - E-SHOP.GR

Απο θεμα υψους θα ειμαι ενταξει οπως βλεπω αλλα στις αλλες δυο διαστασεις δεν ξερω ισως βρισκει στα δυο μαυρα πλαστικα οπως βλεπεται την μητρικη αριστερα και δεξια!

Αν καποιος εχει δοκιμασει και αυτην COOLERMASTER HYPER TX3 EVO - - E-SHOP.GR

ας μου πει εντυπωσεις αυτην την χωραει ανετα και ειναι και σε καλη τιμη

Βεβαια καλοδεχουμενες και προτασεις για AM3+ socket που να ειναι αθορυβοι,επισης να πω οτι τουλαχιστον προς το παρων το overclocking δεν με ενδιαφερει.....παιδια μιλαμε για απλα πραγματα οχι τιποτα τρελο με 2 και 3 ανεμιστηρες

Στη μητρική δεν θα βρίσκει αλλά ενδεχομένως να έχεις θέμα αν έχεις ψηλές μνήμες.

Είτε από τώρα είτε αν πας σε 4 modules. Ποιές είναι οι μνήμες σου?

Θα σου πρότεινα με σειρά προτίμησης τις παρακάτω:

1) Thermalright True Spirit 120M | Skroutz.gr

2) CoolerMaster Hyper 412S | Skroutz.gr

3) CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr

CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr

Η καλύτερη σε αυτά τα χρήματα!!!Πλήρως αθόρυβη και αποδοτική!

Φιλε την ξερω αυτην την ψυκτρα οτι ειναι καλη αλλα μαλλον δεν χωραει λογω της μητρικης ενοχλουν τα 2 πλαστικα μαραφετια τα οποια δεν ξερω και αν γινετε να βγουν συστημα ψυξης νομιζω ειναι...Για αυτο και σου λεω ηθελα την ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν την χωραει

Στη μητρική δεν θα βρίσκει αλλά ενδεχομένως να έχεις θέμα αν έχεις ψηλές μνήμες.

Φιλε την ξερω αυτην την ψυκτρα οτι ειναι καλη αλλα μαλλον δεν χωραει λογω της μητρικης ενοχλουν τα 2 πλαστικα μαραφετια τα οποια δεν ξερω και αν γινετε να βγουν συστημα ψυξης νομιζω ειναι...Για αυτο και σου λεω ηθελα την ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν την χωραει

Ούτε να βγουνε γίνεται, ούτε πρόβλημα θα έχεις.

να προσέξεις όμως το γεγονός οτι η Arcitc Cooling μπορεί να μπεί μόνο σε φορά αέρα απο κάτω προς επάνω σε σύστημα AMD, ενώ η Coolermaster 212 evo μπορεί να μπεί με όποια φορά αέρα θέλεις.( δεξιά-αριστερά και κάτω-πάνω)

Θα σου πρότεινα με σειρά προτίμησης τις παρακάτω:

1) Thermalright True Spirit 120M | Skroutz.gr

2) CoolerMaster Hyper 412S | Skroutz.gr

3) CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr

KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR οι μνημες κοντες ειναι

το κουτι που εχω ειναι παλιο.. περιπου 7 χρονια, μαρκα μεκαψεσ.. εχω πανω 2 ανεμιστηρακια 80 mm μπροσ πισω.. το καλο ειναι στο σλοτ 1 την μυτρικησ με πηρε εστω και οριακα την μνημη..

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

0ριακα κλεινει το πλαινο καπακι..

Screenshot by Lightshot

σε παραθετω θερμοκρασιεσ cpu batlefield 3 καλοκαιρι.. o logos που βαζω το συγκεκριμενο παιχνιδι, ειναι διοτι εχει το μεγαλυτερο cpu used.. απο οσα εχω παιξει..

τελευταια μπαρα δεξια ειναι η θερμοκρασια cpu.. amd 965+6870+xigmatek gaia καρφομενα στη μυτρικη gigabyte 990fxa-ud3

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Φίλε darkiller,μπορείς να μου πεις ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς και σε τι ανάλυση/γραφικά παίζεις?

Οι 61,5 βαθμοί που έχεις,δεν είναι πολλοί??

Στο θέμα ψύκτρα τώρα,επειδή και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω την stock στον δικό μου Phenom,δεν υπάρχει καμία καλή σε πιο μικρές διαστάσεις?? Εκτός απ'το ότι δεν μου αρέσουν τόσο μεγάλες,πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα με τις μνήμες,τα κουτιά κτλπ....και το δικό μου είναι επίσης 7ετίας και του έχω προσθέσει απλά έναν fan στο πίσω μέρος.

για να εχω ολλεσ αυτεσ τισ ενδειξεισ χρησιμοποιω 2 προγραματα ταυτοχτονα. το msi afterburn και το HWINFO64..

δεν παιζει ρολο σε τι αναλυση επαιξα το παιχνιδι , διοτι δεν βλεπουμε τα frame αλλα θερμοκρασιεσ cpu.. οπωσ και να εχει το επαιξα τοτε το παιχνιδι σε 1680χ1050..

61,5 δεν θεωρω οτι ειναι ψυλη θερμοκρασια διοτι, 1 καλοκαιρι , και δευτερον ο επεξεργαστησ παιζει κοντα στα 3,9 MHZ με 1,475 ρευμα..

το μονο που ακουγετε ειναι τα 80mm ανεμιστηρακια..

φιλε εκτοσ απο την εργοστασιακη δεν ειχα αλλη ψυκτρα .. η πρωτη που πηρα ηταν η συγγκεκριμενη ...

δεν εχω δοκιμασει αλλη ψυκτρα για να σε πω.. καλυτερα να σε απαντηση καπιοσ αλλοσ.. αλλα αν δεν.. τοτε δεσ διαστασεισ τισ καθε ψυκτρασ..

Οι διαστάσεις πάνω-κάτω είναι ίδιες,ιδικά σε αυτές που προτείνουν τα παιδιά!

Το ότι είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι είναι οκ η θερμοκρασία και δεν θα ψηθεί ο cpu!

Επίσης είναι 61,5 με 75%,αν πάει 100%??

Οι διαστάσεις πάνω-κάτω είναι ίδιες,ιδικά σε αυτές που προτείνουν τα παιδιά!

Το ότι είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι είναι οκ η θερμοκρασία και δεν θα ψηθεί ο cpu!

Επίσης είναι 61,5 με 75%,αν πάει 100%??

cpu used για να εχεισ 100% πρεπει να τρεξεισ prime 95.. αυτη την στιγμη.. πανω απο 75 βαθμουσ κελσιου δεν θα εχεισ.. με αυτη την ταση ρευματοσ.. φιλε πραξε οτι νομιζεισ.. αλλα μην νομιζεισ οτι θα δεισ διαφορα με την ψυκτρα που σκευτεσαι να παρεισ..

το συγκεκριμενο τσιπακι, σβηνει μολισ πιασει 100 βαθμουσ κελσιου..καθαρα για λογουα ασφαλειασ..

Μάλιστα!! :yes4:

Εμένα μετά από μία ώρα στο prime95 είχε 54-55 βαθμούς. Με στοκ ρολόι αλλά κ στοκ ψύκτρα. Κ απ'ότι βλέπω δεν έχεις κάνει κ κανένα τρελό OC,400mhz τον έχεις ανεβάσει...

Anyway,thnx για τις πληροφορίες!! Θα δω τι θα κάνω,ίσως κοιτάξω για καμία ψύκτρα από κανέναν 1100Τ,ίσα-ίσα για να τον ξεκλειδώσω και να του δώσω άλλα 300-400mhz,χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασίες... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.