Jump to content

Στήσιμο νέου Υπολογιστή - Παιχνιδομηχανής

liakos3

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, επιτέλους μου έπεσε ένα καλό πακετάκι και επειδή μου ξύνετε ως συνήθως η τσέπη είπα να φτιάξω μια παιχνιδομηχανή που θα μου κρατήσει για αρκετό καιρό :D.. σας παραθέτω παρακάτω 2 print screen από αυτά που διάλεξα από e-shop και πλαίσιο και θα ήθελα να μου πείτε και εσείς τις γνώμες ή ενστάσεις σχετικά με αυτά μήπως και κάπου είμαι πολύ λάθος ή άκυρος... :help1:

Πλαίσιο

22443335.jpg

e-shop

61557052.jpg

Βασικά μόλις πρόσεξα ότι στο E-shop στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή λέει "Τύπος υποστηριζόμενης μνήμης: DDR3-1066/1333/1600 non ECC" ενώ οι μνήμες που επέλεξα είναι στα 2133. Τι σημαίνει αυτό για εμένα στην πράξη;; ότι θα λειτουργουν ως 1600 οι μνήμες;; η μητρική πάντως υποστηρίζει μέχρι 2133 αλλά λέει o.c. και δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό (ενώ μέχρι το 1600 δεν λέει o.c.) παρατήρησα όμως ότι κανένας επεξεργαστής δεν υποστηρίζει παραπάνω. ούτε οι 1155 socket που είχα βάλει στην αρχή.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας..

gaming με 660 που θα κρατησει καιρο ;

πολυ ανομοιο setup cpu-gpu.

1000 φορες να κοψεις απο cpu και μητρικη, να πας σε 3570K + Z77 και να παρεις τουλαχιστο 7950 ή ακομα καλυτερα 7970.

βασικά εδώ και χρόνια είμαι αρκετά κολλημένος με τις nVidia για κάποιο λόγο.. είναι σαν να μου λες να βάλω AMD επεξεργαστή που για κάποιο λόγο τους θεωρώ πολύ κατώτερους σε αυτό το επίπεδο φυσικά που είμαστε σχετικά με τους intel.

Τι εννοείς για την 660 για ποιο λόγο το λες αυτό ότι δεν θα κρατήσει;; και πες μου σε τι υπερτερεί η 7950;; γιατί βλέπω ότι ξεφεύγει αρκετά και δεν θέλω να κόψω από τον επεξεργαστή γιατί νομίζω ότι θα είναι λάθος να πάω σε προηγούμενης γενιας socket από την στιγμή που έχω την δυνατότητα να πάω σε 2011 socket..

οταν θα υπαρξει αναγκη να αλλαξεις τον 3570Κ ποσο μαλλον τον 3820 τοτε θα υπαρχει (εαν υπαρχουν ακομα sockets) s5632.

καλυτερα να 3570Κ μαζι με μια μητρικη z77 τψν 120-130Ε και τα εξτρα 200Ε δωσε τα για μια 7970/670

η 660 που κοιτας ειναι η απλη 660 οχι η 660Ti που ειναι αρκετα εως πολυ πιο αργη απο την δευτερη και την 7950.

edit,

αν δε πας σε s2011 τοτε καλυτερα 2Χ4GB ram.

Εαν αυτό είναι το μπάτζετ σου τότε κ εγώ συμφωνώ πως είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ι5+7950 , παρά ι7 σε 2011 σοκετ

Η 7950 είναι καλύτερη και δυνατότερη κάρτα στα περισσότερα παιχνίδια

Τι οθόνη έχεις και σε τι αναλύσεις παίζεις?

Από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι το κύριο σου κριτήριο, τότε η δύναμη στα γραφικά είναι το σημαντικότερο στοιχείο

Την διαφορά μεταξύ των 2 επεξεργαστών δεν θα την καταλάβεις στην πράξη, πίστεψε με ;)

Επίσης το 2011 σου προσφέρει quad channel στις μνήμες, κάτι που όμως επίσης δέν επιδρά σημαντικά στα παιχνίδια σε σχέση με την κάρτα γραφικών

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Επίσης εξέτασε και το εξωτερικό για τις αγορές σου εφόσον πας σε ολόκληρο σύστημα

Τα ίδια πράγματα θα σου βγουν τουλάχιστον 100€ πιο φθηνά αν ψωνίσεις από Γερμανία ;) (computeruniverse.de , τα μεταφορικά είναι 20-25€ με ups courier στην πόρτα σου)

κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις και νομίζω συμφωνώ τελικά μαζί σου.. ίσως όχι για την 7950 ή 7970 λόγο των κολλημάτων μου :p αλλά θα μπορούσα να κοιτάξω τελικά για την 660Ti ή την 670 και παώ κατευθείαν +90 ή +150 ευρώ τα οποία αν νομίζεις ότι πραγματικά θα κάνουν την διαφορά τότε τα δίνω.. και συνεχίζω να μην θέλω να κατεβάσω τον επεξεργαστή και την μητρική.. :man_in_love:

Εαν αυτό είναι το μπάτζετ σου τότε κ εγώ συμφωνώ πως είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ι5+7950 , παρά ι7 σε 2011 σοκετ

Η 7950 είναι καλύτερη και δυνατότερη κάρτα στα περισσότερα παιχνίδια

Τι οθόνη έχεις και σε τι αναλύσεις παίζεις?

Από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι το κύριο σου κριτήριο, τότε η δύναμη στα γραφικά είναι το σημαντικότερο στοιχείο

Την διαφορά μεταξύ των 2 επεξεργαστών δεν θα την καταλάβεις στην πράξη, πίστεψε με ;)

Επίσης το 2011 σου προσφέρει quad channel στις μνήμες, κάτι που όμως επίσης δέν επιδρά σημαντικά στα παιχνίδια σε σχέση με την κάρτα γραφικών

Η οθόνη που έχω είναι μία 23" σε ανάλυση 1920Χ1080 αν και έχω κάτι βλέψεις για παραπάνω ανάλυση αλλά βλέπουμε στο μέλλον.. σε σχέση και με την 660Ti ή την 670 πάλι θεωρείς ότι είναι καλύτερη η 7950??

Η οθόνη που έχω είναι μία 23" σε ανάλυση 1920Χ1080 αν και έχω κάτι βλέψεις για παραπάνω ανάλυση αλλά βλέπουμε στο μέλλον.. σε σχέση και με την 660Ti ή την 670 πάλι θεωρείς ότι είναι καλύτερη η 7950??

σε 1920χ1080 για future proof οπως αναφερεις στο πρωτο ποστ δε πας σε κατι λιγοτερο απο 670 αν και το απολυτο βαλιου φορ μανευ ειναι η 7950.

(με τα χρηματα της 670 παιρνεις 7970... )

σε 1920χ1080 για future proof οπως αναφερεις στο πρωτο ποστ δε πας σε κατι λιγοτερο απο 670 αν και το απολυτο βαλιου φορ μανευ ειναι η 7950.

Κατατοπιστικότατος είσαι.. και τώρα λίγο που συγκρίνω χαρακτηριστικά βλέπω ότι η 7950 είναι και λίγο πιο πάνω ή κάνω κάποιο λάθος;;; λόγο 384bit το λέω γι' αυτό..

Επίσης εξέτασε και το εξωτερικό για τις αγορές σου εφόσον πας σε ολόκληρο σύστημα

Τα ίδια πράγματα θα σου βγουν τουλάχιστον 100€ πιο φθηνά αν ψωνίσεις από Γερμανία (computeruniverse.de , τα μεταφορικά είναι 20-25€ με ups courier στην πόρτα σου)

Ναι θα το κάνω γιατί λίγο που έριξα μια ματιά τώρα είδα ότι πραγματικά έχει σημαντικές διαφορές σε κάποια πράγματα... Είμαστε 100% σίγουροι για αυτό site; να μην το ψάξω καθόλου;; από εγγυήσεις επιστροφές ελαττωματικά DOA κτλ. είμαστε καλυμμένοι σίγουρα;;

Case: Corsair C70 Arctic White | Skroutz.gr (εφόσον θέλεις λευκό. H thermaltake ποτέ δεν με εντυπωσίασε με τα κουτιά της.)

Αν δε θέλεις στάνταρ λευκό δες και εδώ

Fractal Design Define R4 (Window) | Skroutz.gr

CPU: i5 3570k (2011 socket δεν χρειάζεσαι για παιχνίδια. Ούτε i7. Το gaming θέλει VGA)

Mobo: GA-Z77X-D3H

(Μια απλή μητρική z77 αν δε είσαι και για extreme OCING θα σε καλύψει άνετα.)

RAM: 8GB Ram 1600Mhz (Περισσότερα GB είτε Mhz αν δε κάνεις OC είτε για παιχνίδια δεν χρειάζεσαι. Για Intel πάνω απο 1600mhz είναι άχρηστα ακόμα και για OC

PSU: Λίγο ποιο φτηνό PSU 750watt. Corsair TX750 Παίζει όμως και αυτό

VGA: Ati 7970 Gigabyte Αν θες παιχνιδομηχανή τότε θέλεις κάρτα. Η 7970 είναι η καλύτερη κάρτα που παίζει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αν θέλεις Nvidia όμως να ξέρεις οτι θα κάνεις θυσίες για να μην ανεβάσω το budget πολύ Gigabyte GTX 670

SSD: Vertex 4

HDD 1: WD 500GB Black (Για να μεταφέρεις Downloads κλπ και παιχνίδια που δεν χοράνε στον SSD. Ο blue είναι ημίμετρα πράγματα)

ΗDD 2: WD 2TB Green (Δίσκος για αποθηκευτικό χώρο)

Keyboard: Μηχανικό πληκτρολόγιο. Αναβάθμιση κάνεις CM Quickfire TK Brown Switches

Mouse: Roccat Savu (Πολύ καλό ποντίκι και σε τιμή ασυναγώνιστη)

CPU Cooler: Hyper 212 (για τα λεφτά της πολύ καλή και δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά για την 412)

Case: Corsair C70 Arctic White | Skroutz.gr (εφόσον θέλεις λευκό. H thermaltake ποτέ δεν με εντυπωσίασε με τα κουτιά της.)

CPU: i5 3570k (2011 socket δεν χρειάζεσαι για παιχνίδια. Ούτε i7. Το gaming θέλει VGA)

RAM: 8GB Ram 1600Mhz (Περισσότερα GB είτε Mhz αν δε κάνεις OC είτε για παιχνίδια δεν χρειάζεσαι. Για Intel πάνω απο 1600mhz είναι άχρηστα ακόμα και για OC

VGA: Ati 7970 Gigabyte Αν θες παιχνιδομηχανή τότε θέλεις κάρτα. Η 7970 είναι η καλύτερη κάρτα που παίζει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αν θέλεις Nvidia όμως να ξέρεις οτι θα κάνεις θυσίες για να μην ανεβάσω το budget πολύ Gigabyte GTX 670

HDD 1: WD 500GB Black (Για να μεταφέρεις Downloads κλπ και παιχνίδια που δεν χοράνε στον SSD. Ο blue είναι ημίμετρα πράγματα)

Keyboard: Μηχανικό πληκτρολόγιο. Αναβάθμιση κάνεις CM Quickfire TK Brown Switches

CPU Cooler: Hyper 212 (για τα λεφτά της πολύ καλή και δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά για την 412)

η μητρικη ειναι πολυ αξιοπρεπης για τα χρηματα της (αν και εγω την ειχα αγορασει 20Ε φθηνοτερα τον περασμενο νοεμβριο).

στο συστημα της υπογραφης μου σηκωνει ανετα τον 3570Κ στα 4.5 και παει και αλλο.

(με τα χρηματα της 670 παιρνεις 7970... )

Βασικά εδώ είναι η σύγκριση που βλέπω εσύ αν μπορείς να δεις το λινκ νομίζεις ότι αν αποφάσιζα για την 7950 η διαφορά των 70 ευρώ αξίζει για να πάω στην 7970;;; σχετικά με την 670 ούτε καν θα το συζητούσες σχετικά με την 7970;;;

Χμμμ... εξαιρετικές θα χαρακτήριζα πολλές από τις προτάσεις που μου κάνεις εδώ φίλε μου.. Μία πολλή γρήγορη ματιά έριξα φυσικά και επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο αυτή την στιγμή (έχω και μια μπέμπα που πρέπει να ασχοληθώ :p ) αύριο θα τα μελετήσω καλύτερα ένα ένα και θα το συζητήσουμε..

Ευχαριστώ

Ναι θα το κάνω γιατί λίγο που έριξα μια ματιά τώρα είδα ότι πραγματικά έχει σημαντικές διαφορές σε κάποια πράγματα... Είμαστε 100% σίγουροι για αυτό site; να μην το ψάξω καθόλου;; από εγγυήσεις επιστροφές ελαττωματικά DOA κτλ. είμαστε καλυμμένοι σίγουρα;;

Το εχω χρησιμοποιησει σε 2 αγορες δικες μου μεχρι τωρα και το εχω προτεινει σε αλλους 2 φιλους οι οποιοι κανανε ο καθενας απο 1500 ευρω αγορα

Για εγγυησεις και επιστροφες δεν εχω εικονα προσωπικη, μιας και ακομα δεν εχει προκυψει τετοια αναγκη, αλλα διαβαζοντας στο νετ πριν κανω και εγω αγορα, ειδα οτι ειναι σωστοι

Επισης η ολη συμπεριφορα και αντιμετωπιση pre-order αλλα και during order, μου εδειξε στοιχεια οτι προβλημα επικοινωνιας αν μη τι αλλο δεν υπαρχει

Αν σε ενδιαφερει, υπαρχει και κουπονακι -5 ευρω στην πρωτη σου αγορα

Αλλα θα πρεπει να κανεις την παραγγελια την ωρα που θα εγγραφεις για να θεωρηθεις νεος πελατης

Αν εχεις κανει ηδη λογαριασμο ή αν δεν στο δεχτει γιατι εχουν περασει αρκετες ωρες απο την δημιουργεια του λογαριασμου και την παραγγελεια, μπορεις να σβησεις τον λογαριασμο που εχεις κανει και να δημιουργησεις ξανα τον ιδιο καινουριο

Οσο για την καρτα, δεκτο το κολημα, αλλα ισως θα επρεπε να το ξανασκεφτεις

Η 660Τι ειναι δυνατη καρτα, αλλα η 7950 και η 7870 tahiti LE, στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι καλυτερη και σε αλλα στα ιδια

Ελαχιστα παιχνιδια ειναι αυτα που η πρασινη ειναι μπροστα

Δεν ειναι κριμα να δωσεις παραπανω χρηματα και να παρεις υποδιαιστερο προιον?

Οσο για το future proof της υποθεσης, αν παρεις μια δυνατη καρτα σημερα (πχ 7950), θα μπορεις και μετα απο 2 χρονια να παιζεις σε υψηλες ρυθμισεις ολα τα παιχνιδια

Οχι ολα τσιτα τερμα, αλλα θα μπορεις

αν δεν ψαχνεις και το τελευταιο FPS, τοτε για 2 χρονια εισαι καλα

Σκεψου οτι μεχρι και σημερα, η 5850 παιζει τα παντα σε medium και high settings

Για παραπανω απο 1-2 χρονια το ξεχνας φυσικα ή θα αρχισεις να κανεις εκπτωσεις στις επιδοσεις

Και θα επιμεινω τελος, πως το 2011 δεν εχει τιποτα να σου προσφερει σαν σοκετ περαν του quad channel στις μνημες

Ουτε μεγαλυτερη διαρκεια ζωης εχει, ουτε οι καινουριοι επεξεργαστες θα κουμπωσουν πανω του για να σκεφτεσαι το upgradeability του

Θα βγει νεο σοκετ συντομα (1150)

Το 2011 σοκετ ειναι σαν το 1366 που προσεφερε τριπλ τσανελ

Επισης, το ΗΤ του ι7 δεν το χρειαζεσαι, πιστεψε με

ενας 3570Κ ειναι μια χαρα για ολες σου τις αναγκες, μαζι με μαι μητρικη των 80-100 ευρω (Ζ77)

Με ενα 280-300, δλδ οσο κοστιζει μονο ο 3820, παιρνεις πακετο cpu+mobo

Και ενα τελευταιο (for real this time :p) γιατι τωρα το προσεξα

180 ευρω για αυτο το κουι?

Εισαι σιγουρος? :p

Βασικά εδώ είναι η σύγκριση που βλέπω εσύ αν μπορείς να δεις το λινκ νομίζεις ότι αν αποφάσιζα για την 7950 η διαφορά των 70 ευρώ αξίζει για να πάω στην 7970;;; σχετικά με την 670 ούτε καν θα το συζητούσες σχετικά με την 7970;;;

υπαρχουν και αλλα μαγαζια εκτος απο το πανακριβο πλαισιο.

ριξε μια ματια στο skroutz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.