sakinor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2013 ο ξαδερφος μου εχει ενα macbook του 2007. λογω το οτι κολλαει τρελα καθως ειναι σχετικα παλιο λεει να βαλει 2Χ2 gb μνημες ωστε να αυξηθει η ταχυτητα του. το θεμα ειναι οτι αυτες τις ραμ που ειναι ddr2 υπαρχει προβλημα να μην παιξουν καθως ειναι apple?Corsair Value Select 2GB DDR2-800MHz | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Κανονικά, πρέπει να πάρεις macbook certified μνημες, οι οποίες είναι αρκετά πιο ακριβές. Το safe είναι να κάνεις λίγο έρευνα online για να δεις αν οι μνήμες που θες να πάρεις παίζουν σε mac. Συνήθως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ έχω βάλει unbranded memory από ένα άκυρο acer laptop (τις είχα βρει φτηνά σε αγγελία) και παίζουν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Θα έλεγα ότι στο 95% των περιπτώσεων δεν έχεις πρόβλημα. Απλά επειδή πλέον τα λεφτά είναι μπόλικα, ψάξτο λίγο περισσότερο στο internet. Όλο και κάποιος θα έχει βαλει corsair μνήμες σε macbook. Κάτι άλλο... Ρίξε μια ματιά εδώ: MacBook - Wikipedia, the free encyclopedia Το "expandable up to 3gb" που λέει για τα macbook 2.1 ισχύει 100%. Μέχρι τότε τα macbook φοράγαν i915 chipset, το οποίο υποστηρίζει μόνο 32bit addressing για την μνήμη. Είναι 32bit στο hardware δηλαδή, και ότι λειτουργικό και να του βάλεις, δεν πρόκειται να δει πάνω από 3gb. Αν ο ξάδερφος έχει 3.1 και πάνω, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Απλά το λέω επειδή ίσως να μην αξίζει να δώσει 60 ευρώ για να πάρει 1gb. Αν από την άλλη αλλάξει μόνο το 1 stick, νομίζω χάνει το dual-channel (τα παλιά chipset θέλουν ίδιες ram για να παίξει το dual channel) Πάντως να ξέρεις ότι αυτά τα μηχανήματα πιο πολύ σέρνονται λόγο δίσκου, παρά ram. Ένας SSD είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 25, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 σε ευχαριστω πολυ . γνωριζεις αν αυτες παιζουν εγγυημενα? G.Skill 2GB DDR2-800 SQ MAC | Skroutz.gr@qbiefox Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Τι macbook ειναι? Αν είναι 2.1 και θες να είσαι 100% σίγουρος, μην πάρεις 800άρες, μιας και ούτως η άλλως το chipset μέχρι 667 μπορεί να τις παίξει. Και επίσης ισχύουν τα περί αναγνώρισης μέχρι 3gb. Για το 3.1 δεν ξέρω τι να σου πω, το chipset νομίζω υποστηρίζει 800άρες, στα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως λένε ότι οι μνήμες είναι 667. Γενικά αν θες να είσαι 100% σίγουρος, παίρνεις για mac και 667. Σε γενικές γραμμές πάντως και άλλες παίζουν, απλά δεν μπορώ να σου βάλω το χέρι μου στην φωτιά, μιας και η εμπειρία που έχω είναι μικρή Ρίξε και εδώ μια ματιά: http://www.memoryc.com/apple-laptop-macbook-memory-upgrade.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 25, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Οτι λεει εδω να εισαι σιγουρος, Apple MacBook Laptop Memory Upgrade - MemoryCΕχει και φθηνα μεταφορικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 25, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 αδυνατο ο εξωτερικο:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Μάρτιος 25, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 θα υπαρξει θεμα αν ειναι 800 αντι 667? το macbook του 2007 ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 25, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Ναι το έχεις πει 3 φορές αυτό. Έχουν βγει 2 μοντέλα το 2007. Μπες μέσα στο system profiler για να δεις το ακριβές μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.