Jump to content

Nikon 8700 ή Olympus C-8080 ?

Recommended Posts

Aν εχει κανεις μια απο τις 2 ας πει καμια αποψη γιατι εχω καταληξει στην αγορα μιας εξ αυτων στην κατηγορια των 8ΜP. :flower:

Review εχω διαβασει αλλα θελω κ την αποψη καποιου χρηστη ;)

....εγω κανει να απαντησω?......

αν και exω nicon

μεταξυ των 2 μαλλον θα διαλεγα την 8080....

και ξαναλεω..μεταξυ ΑΥΤΩΝ των 2.....

αλλα σε ειδα να γλυκοιτας το nikoulini μου..

αρα σε κοβω να πας για coolpix....

οτι και να παρεις απο τα 2 θα ξετρελλαθεις...:clap:

Xχεχε!

Το ξερα οτι θα απαντησεις :D

Οντως εχω μια προτιμηση-ροπη στη Νikon αλλα διστυχως δεν διαβασα κ τα καλητερα(τα ιδια review ειχα διαβασει ρε γαμω!εχεις μηπως κ κανενα αλλο καλο?)

Εκανα κ μια βολτα απο http://www.dpgr.gr αλλα οι αποψεις διιστανται εκει....

αα γεια σου..

αυτο το σιτε ελεγα να αποφυγεις!

εκει ο καθε πικραμενος λεει το πονο του....

παντως ειναι και οι 2 αστερια....

παρε την ολυμπους να κανουμε κανα megareview

olympus vs nikon....

Πια Nikon εχεις??Δε πιστευω την 8700??!!?? :whip::hehe::whip:

Το μονο αρνητικο που εντοπιζω στην Nikon παντως ειναι τα υψηλα επιπεδα "θορυβου" σε σχεση με την κατηγορια της....

Τωρα ποσο υψηλα ειναι......ελα μ ντε.....?

Αυτο θεωρητε αξιολογο σιτε για review? http://www.megapixel.net/html/issueindex.php?lang=en

Αν ημουν στην θεση σου θα επερνα με 1000 τιν Nicon D-70 Dslr που ειναι 15 σκαλες καλητερη απο οποιαδηποτε απλη ψηφιακη!

Αν θες λεπτομεριες πες μου να σου γραψω πιο εκτενες αρθρο.

Παντος δεν υπαρχει συγκρηση με καμια απο τις 2 που λες παρα μονο στην τιμη

Γενικα σε αυτη τη κατηγορία θα έχεις τρομερά αυξημένα επίπεδα θορύβου όποια και να πάρεις. Δηλαδή σε 1:1 crop οι φωτογραφίες δε βλέπονται! Απλά τα 8ΜΡ είναι πολλά και μπορείς να κάνεις άνετα downsize.

Αν θες να τα αποφύγεις αυτά και ναγλυτώσεις και κάποια λεφτα είναι καλύτερα να κοιτάξεις τις αντίστοιχες στα 5ΜΡ καθώς παραμένει το 2/3'' CCD.

Όσο για τα reviews πραγματικά μερικά site τα βλέπω να είναι υπερ των olympus σε εκνευριστικό βαθμό(δε λέω καλή εταιρία ) οπότε για εμένα το καλύτερο είναι να δεις και να συγκρίνεις μόνος σου εδώ samples:

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM

Thanx for the link kekropas :T:

Downsize θα γινετε παντα για τι δουλεια που την θελω βασικα,οποτε δε θα εχω ιδιετερο προβλημα με το θορυβο?

Σε συγκριση με μια κροπαρισμενη των 5mp αυτες των 8mp σε mode 5mp εχουν διαφορα στην ποιοτητα?

Κοίταξε αν κάνεις downsize ο θόρυβος θα μειώνεται. Το θέμα είναι ότι αν χρειαστείς να καταφύγεις σε ISO 400 πχ μπορεί η ζημιά από το θόρυβο να είναι μόνιμη! Σίγουρα αν κάνεις downsize τα 8 ΜΡ σε 5 ΜΡ τότε οι μηχανές των 8ΜΡ πιστεύω θα έχουν ένα πλεονέκτημα αλλά σε μεγάλα ISO θα ήμουν πιο επιφυλακτικός σε αυτό το θέμα. Καλύτερα αυτά να τα δεις από samples κτλ για να είσαι σίγουρος.

Γενικά σε αυτή την κατηγορία κοίτα και τις Minolta A1,A2. Στα reviews βγαίνουν χειρότερες του ανταγωνισμού(δεν το πολυπιστεύω) αλλά η ύπαρξη του σταθεροποιητή θα σε βοηθήσει να παραμένεις σε χαμηλά ISO άρα και χαμηλό θόρυβο.

Η βασικη χρηση της μηχανης θα ειναι σε εσωτερικους χωρους με αρκετα καλο φωτισμο οπου το iso100 θα ειναι υπεραρκετο πιστευω.

Tη Μinlota την θαβουν ολοι οποτε δε θα το τολμουσα....

Ευχαρηστω για τα λινκ Ernest :flower:

Σωστος και ο Κεκροπας και ο Σαμαελ.

Παντος αποτι ειδα η Δ70 ειναι περιπου στα ιδια λεφτα παιδια και ενας φιλος βρηκε μια ακρη και την πηρε μαζι με 1 Γιγα τσιπακι 1000 χονδρικη και χωρις ΦΠΑ.

Αν σε ενδιαφερει ρωταω! Οτι θες.

1000e+φπα με 1GB ειναι πολυ καλη τιμη.Ιδια με του www.nomatica.com σχεδον.Απο κει σκευτομαι να ψωνισω.Που τη βρηκες τοσο??

Βεβαια ξεφευγει απο τα 580 της 8700 αλλα....αλλη φαση.

Την αγορασε ενας φιλος και την ειδα και τρελαθηκα, και εγω για καμια 8αρα πιγενα, Σονυ 828 οι αυτες, αλλα ειληκρηνα πιστευω πως θα κανει αποσβεση!

Θα παρω τον φιλο μου τηλ και θα σου στιλω το βραδακι πμ με λεπτομεριες οκ? :)

Καλησπέρα, είχα ρωτήσει φωτογράφους για την 8080 και μου είχαν πεί τα καλύτερα, βεβαια δε ρώτησα για την 8700 η την D70 που λες.

Εγω πάντως εμπειστεύομαι αρκετά το φωτογράφειο που είναι στη Στουρναρη κοντά στη πλατεία (λίγο πριν το πρώτο στενό).

Ο τύπος που το έχει ξέρει άπειρα πράγματα και κάνει και καλές τιμές

Τον Ιούνιο την 8080 μου την έδεινε 900. Αν δεν είναι κόπος θα έλεγα να περάσεις μια βόλτα και ρώτα τον, θα σου αναλύσει τα χαρακτηριστικά και για τις 3 μηχανές και θα σου πεί για τη δουλειά που τη θές, ποια είναι καλύτερη.

Μιχο αν και λίγα που ξερώ και που διάβασα στα review η nicon μου φαίνεται ποιο καλή

Επίσης ο μιχο από σαλονικα ξέρει πολλά από ψηφ μηχανές , πάρε μια γνώμη και από αυτόν

Επίσης για ποιον είναι η μηχανή ? για την δουλειά ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.