Jump to content

pci express 2.1 - 3.0 ποια να προτιμησω ?

akishellas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια εχω την saphire 7770 ghz edition κ βρηκα κ μια asus 5870 στα benchmarks ειναι προφανως ανωτερη η 5870 το θεμα ειναι απο τι βλεπω η μια ειναι σε pci express 2.1 κ η αλλη σε pci express 3.0 εγω την θελω για να την συνδεσω σε τηλεοραση με full hd 42 ' η καποια στιγμη να ενωσω δυο-τρεις οθονες μαζι (ερωτηση: πρεπει να ειναι οι ιδιες δηλαδη ιδια μαρκα κ inches ?).

Το θεμα ειναι τι να κανω ? Να μη δωσω την 7770 κ να παρω κ την 5870 ? θα δουλεψουν μαζι σε περιπτωση που ενωσω οθονες ? Η να παρω την 5870 κ να δωσω την 7770 κ να την βαλω στην μεγαλη τηλεοραση κ καποια στιγμη να παρω αλλη μια 5870 ?

Αν δεν έχεις επεξεργαστή ivy bridge είτε pcie 2.1 είτε 3.0 εσύ πάλι με 2.1 θα είσαι.

Μπορείς γενικά να συνδέσεις στην ίδια κάρτα γραφικών αρκετές οθόνες με διαφορετικές αναλύσεις και inches. Τώρα κατά πόσο καλά θα αποδίδει αν παίζεις 3D και χρησιμοποιείς 2-3 οθόνες είναι άλλο θέμα. Τσέκαρε την ανάλυση της 42άρας. Λογικά είναι full HD δηλαδή 1920x1080 και είναι πάνω-κάτω αυτή η ανάλυση που χρησιμοποιούν 23άρια και πάνω monitor.

Το crossfire νομίζω γίνεται με ίδιας σειράς κάρτες γραφικών από την AMD. Βέβαια πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατί είμαι πολλά χρόνια με nvidia. Πιο εύκολο φαίνεται να βρεις μελλοντικά σε προσφορά κάποια AMD σειρά 7 από κάποιά που να είναι σειρά 5. Γενικά αν έχεις το χρήμα γιατί δεν πηγαίνεις σε άλλη μια 7770 αφού σε AMD κάνει καλό scaling το crossfire από το να μπλέξεις με αγορά νέας και πιθανή πώληση παλιάς κτλ κτλ.

5870 η 7770 τι θα προτιμαγατε για παιχνιδια ? μπορουν να συνεργαστουν αυτες οι καρτες ωστε να μην δωσω την 7770 ? πειραζει που η μια ειναι pci 2.1 κ η αλλη 3.0 ? Η μητρικη μου ναι υποστηριζει 3.0 - crosssfire κτλ κ ξερω πως θα χρειαστω ακομα καλυτερο τροφοδοτικο απο 650w που εχω,απλα αν ξερει καποιος ας απαντησει σε αυτα που θελω διοτι κ εγω πρεπει να απαντησω :p .

οποτε φιλε μου με αλλη μια 7770 θα εχω καλυτερες επιδοσεις απο την 5870 ? Διοτι αν και παλαιοτερη ριχνει στα αυτια της 7770 .

5870 η 7770 τι θα προτιμαγατε για παιχνιδια ? μπορουν να συνεργαστουν αυτες οι καρτες ωστε να μην δωσω την 7770 ? πειραζει που η μια ειναι pci 2.1 κ η αλλη 3.0 ? Η μητρικη μου ναι υποστηριζει 3.0 - crosssfire κτλ κ ξερω πως θα χρειαστω ακομα καλυτερο τροφοδοτικο απο 650w που εχω,απλα αν ξερει καποιος ας απαντησει σε αυτα που θελω διοτι κ εγω πρεπει να απαντησω :p .
Ειναι για συστημα amd η μητρικη ειναι Asrock 990FX Extreme3 κ το τρ.κο Jou Jye SGE-650AUBA .

Από το site του κατασκευαστή πάντως με λίγο google για Asrock 990FX Extreme3 εγώ βλέπω ότι δεν υποστηρίζει PCIe 3.0 αλλά μόνο 2.0

- 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE3 @ x16 mode; PCIE4 @ x4 mode)

- 1 x PCI Express 2.0 x1 slot

Πέρα από αυτό για CF μπορούν να συνεργαστούν ΜΟΝΟ ίδιας γενιάς κάρτες. Η μια είναι σειρά 5 και η άλλη είναι σειρά 7 οπότε όχι. Θα πρέπει να κάνεις CF με 2 κάρτες από σειρά 7 ή σειρά 5. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς οι ίδιες απλά η ίδια γενιά. Για παιχνίδια εξαρτάται τα settings, την ανάλυση και τα ίδια τα παιχνίδια που παίζεις. Προσωπικά θα πήγαινα μάλλον σε νέα υλοποίηση οπότε μόλις περάσει λίγο η μπογιά της και βγει από AMD σειρά 8 να πάρω μισοτιμής άλλη μια κάρτα σειράς 7. Το βλέπω κομματάκι πιο δύσκολο αυτό με κάρτες σειράς 5 αν και πάλι λέω ότι δεν ασχολούμαι με AMD εδώ και αρκετό καιρό γιατί είμαι οπαδός του Physx και η AMD δεν έχει κάτι αρκετά ανταγωνιστικό στον τομέα αυτό ακόμα.

η 5870 ειναι πολυ καλυτερη της 7770 και σε χαλαει το pci bus ?

7εαν εξαιρεσεις τη μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος δεν υπαρχει λογος να προτιμησεις την 7770.

το ξερω δεν ειναι οτι με χαλαει το pci bus απλα σκεφτηκα να παρω αλλη μια 7770 για CF,ετσι δεν θα ειναι καλυτερα η να βρω καμια 7870 κ να πουλησω την 7770.

αλλο αυτο, εαν ειναι να παρεις τσαμπα την 58702 τοτε παρε την.

εαν ειναι να δωσεις 100Ε τοτε οχι παρε αλλη μια 7770 ή 7870 οπως λες.

καλυτερα την 7870 παντως σε tahiti le υλοποιηση για επιδοσεις κοντα σε 7950.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον [MENTION=190]panoc[/MENTION].

Αν είναι να είσαι με μία κάρτα και να προτιμήσεις κάποια εκ των δύο, φυσικά και θα πας στην 5870.

Από κει και πέρα η καλύτερη λύση και για μένα θα ήταν να έδινες αυτή που έχεις αν μπορείς και να έπαιρνες αυτή που σου είπε ο panoc.

Μην πάρεις 5870, ανώτερη κάρτα μεν της 7770 αλλά μετάχειρη; Σχεδόν 4 ετών κάρτα χωρίς εγγύηση μπορεί να σε αφήσει ανα πάσα στιγμή. Δεν αξίζει το ρίσκο.

Αν είναι να αλλάξεις καλύτερα να δώσεις την 7770 και να πας σε 7870 Tahiti LE.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.