Jump to content

Ερωτηση περι ασφαλειας ηλεκτρικων ειδων

vaggelisp7406

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω μια απορια. Σε πολλα καταστηματα που πας για να αγορασεις ενα κινητο η ενα λαπτοπ σου προτεινουν με καποια εξτρα χρεωση ασφαλεια κατα της κλοπης και κατα της ζημιας.Μπορειτε να μου πειτε τι παιζει με αυτο? Δηλαδη παιρνω ενα κινητο ή ενα λαπτοπ,και πληρωνω καποιο ποσο για καποιο χρονικο διαστημα.Πες οτι το λαπτοπ ή το κινητο πεσει κατω και σπασει,ή ας πουμε μπουν σπιτι μου και μου κλεψουν κινητο και λαπτοπ και δηλωσω οτι κλαπηκε,τι γινεται? Παιρνω καποιο αλλο? Το αντικαθιστουν? Ας με ενημερωσει καποιος.Ευχαριστω

Γενικά κάποια πράγματα που ξέρω από λάπτοπ Toshiba που είχα αγοράσει και είχε σαν δώρο την παραπάνω εγγύηση από πτώση, κλοπή, ρίξιμο καφέ κτλ.

Η πτώση και το ρίξιμο καφέ δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο. Δηλαδή, πέφτει το λάπτοπ, σπάει και σου το αντικαθιστούν ή στο επισκευάζουν, ότι κι αν έχει χαλάσει. Εννοείται δεν σου κάνουν επαναφορά δεδομένων από χαλασμένο drive κτλ. Επίσης απ'όσο θυμάμαι το ρίξιμο καφέ ή κάτι άλλου πάνω στο λάπτοπ αφορούσε μόνο αλλαγή πληκτρολογίου.

Για την κλοπή τώρα. Δεν καλύπτεται η κλοπή μέσα από το αυτοκίνητο αν το έχεις σε εμφανές σημείο, παρά μόνο στο χώρο αποσκευών.

Πρέπει να κάνεις δήλωση στην αστυνομία, να πάρεις αντίγραφο που να λέει πως σου κλέψανε το λάπτοπ-κινητό και να δώσεις αντίγραφο της καταγραφής του συμβάντος της αστυνομίας, στην εταιρεία που σου κάνει την ασφάλεια.

Αυτά τα λίγα ξέρω.

Ασφάλεια δίνουν και ελληνικά καταστήματα.

Π.χ. ξέρω σίγουρα ότι σου δίνει το Media Markt για κάποιο εξτρά αντίτιμο.

Αν περάσεις από εκεί και τους ρωτήσεις θα σου πουν τι καλύπτει.

Το θέμα που προκύπτει όμως είναι τι καλύπτει το κάθε κατάστημα και με τι όρους, γιατί μπορεί να έχουν

διαφορετικές πολιτικές μεταξύ τους (και πολλά ψιλά γράμματα).

Γενικά κάποια πράγματα που ξέρω από λάπτοπ Toshiba που είχα αγοράσει και είχε σαν δώρο την παραπάνω εγγύηση από πτώση, κλοπή, ρίξιμο καφέ κτλ.

Η πτώση και το ρίξιμο καφέ δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο. Δηλαδή, πέφτει το λάπτοπ, σπάει και σου το αντικαθιστούν ή στο επισκευάζουν, ότι κι αν έχει χαλάσει. Εννοείται δεν σου κάνουν επαναφορά δεδομένων από χαλασμένο drive κτλ. Επίσης απ'όσο θυμάμαι το ρίξιμο καφέ ή κάτι άλλου πάνω στο λάπτοπ αφορούσε μόνο αλλαγή πληκτρολογίου.

Για την κλοπή τώρα. Δεν καλύπτεται η κλοπή μέσα από το αυτοκίνητο αν το έχεις σε εμφανές σημείο, παρά μόνο στο χώρο αποσκευών.

Πρέπει να κάνεις δήλωση στην αστυνομία, να πάρεις αντίγραφο που να λέει πως σου κλέψανε το λάπτοπ-κινητό και να δώσεις αντίγραφο της καταγραφής του συμβάντος της αστυνομίας, στην εταιρεία που σου κάνει την ασφάλεια.

Αυτά τα λίγα ξέρω.

Και στην περιπτωση που στο κλεψουν ας πουμε ενω πας στην δουλεια σου και εισαι με τα ποδια και το εχεις κρεμασμενο στον ωμο σου?

Και στην περιπτωση που στο κλεψουν ας πουμε ενω πας στην δουλεια σου και εισαι με τα ποδια και το εχεις κρεμασμενο στον ωμο σου?

Πάλι ισχύει ότι με το αυτοκίνητο. Γίνεται καταγραφή του συμβάντος από την αστυνομία και ζητάς αντικατάσταση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.