Jump to content

NF7 FSB>220 BIOS?

Spyrious

Recommended Posts

Αυτό περί κούφιων ΜΗΖ στέκει;

Από τα 2000ΜΗΖ μέχρι τα 2300ΜΗΖ που είμαι τώρα το sisoft sandra 2003 δεν έδειξε πολύ μεγάλη διαφορά αλλά το SuperPi 1M πήγε από 47sec σε 43sec.

Το Sisoft Sandra γραμμικα ανεβαινει και δεν ανταποκρινεται σε αυξομειωσεις του FSB σε ιδιες τελικες συχνοτητες του επεξεργαστη. Δεν υπαρχουν κουφια Mhz. Αν των AMD ηταν κουφια, τοτε τι να ελεγαν της Intel? :p

Κατεβασε και καμια πιο καινουρια εκδοση του Sisoft...:)

Ισως να ειναι θεμα BIOS. Για να εχεις κουφια Mhz θα πρεπει να μην μπορει η αρχιτεκτονικη του υπαρχον επεξεργαστη να σου δωσει γραμμικη αυξηση απο ενα σημειο και πανω. Σε αυτες τις συχνοτητες που εισαι δεν υφισταται τετοιο θεμα με τους XP. Στην απαντηση μου αναφερομουν στον Spyrious που δεν εβλεπε μεγαλη διαφορα απο τα 2000 στα 2300.

Γιατι δεν δοκιμαζεις με ιδια timings στις μνημες στα 11χ232 και στα 11χ238 για να ελαχιστοποιησεις τους διαφορετικους παραγοντες?

@darksaga

to apic kapou to diavasa oti isos ftaiei gia na mhn bootaroun ta windows se psilo fsb, kai ontos afto eftaige, alla paidia pou exoun alla kommatia abit mou eipan oti den tous parousiazei tetoio provlima kai pigan pshla me apic on... tespa emena me apic on den bootarei win pano apo 232 parolo pou postarei mexri kai 240

to cpu interface an exo katalavei kala stressarei tis mnhmes, alla den ksero ti akrivos kanei, to mono sigouro kai me afto oti mou bootarei mexri 230 peripou, kai meta thelei off gia na bootarei

mperdemena pramata ;)

mods exo kanei 2, mnimi kai chipset, mnimi dino mexri 3.3v kai chipser mexri 2.1v

den mporo na po oti voithisan idiaitera, tha ksanakano dokimes xeimona giati ola afta egian kalokairi me 35c ypo skia :)

tora eimai 220x12 me asetek waterchill customly prosarmosemno

p.s. molis proseksa oti to egrapsa greeklish, kai viazomai na arketa na fygo, an mporeite mhn toi svisete

:)

sornok τι επεξεργαστή έχεις και θέλει τόσο χαμηλά apic off; Συνήθως μέχρι τα 240 δεν έχει κανείς πρόβλημα και όσοι έχουν 512ΜΒ dimm απλά παίζουν cpc off. L12 mod έχεις κάνει, έχεις δοκιμάσει bios με L12 built it; Με τι bios παίζεις τώρα;

Ελληνικά, διόρθωσε το post σου. Βαρέθηκα να το λεω :rant:

athlon xp 2500+ mobile iqhya

L12 έχω κάνει με το καλωδιάκι... εγώ είμαι cpcon και bootαρει πάνω από 240, στα windows δεν μπαίνει λόγω του apic...

σε άλλους δημιουργεί πρόβλημα το apic αλλά πιο ψηλά ;

Γενικα αν Ενεργοποιήσεις/Απενεργοποιήσεις το APIC, πρεπει να κανεις φορματ και να ξαναβαλεις τα ΧP, αλλα σε πολλά site εχω δεί οτι ειναι καλύτερο να το εχεις απενεργοποιημένο διοτι είναι αχρηστο.... ειμαι λάθος? εγω το εχω εδω και καιρο παντα απενεργοπ....

το έχω πει πιο πριν αυτό με το format, ισχύει , γίνεται όμως και με repair installation

δεν έχω δουλέψει με clockgen οπότε δεν ξέρω, υπάρχει περίπτωση να έχει διαφορετική αντίδραση ? Εμένα όπως είπα και πριν με apic on από 231-232 και πάνω δεν bootάρουν τα windows (το system posttάρει ότι και να γίνει μέχρι και πάνω από 240)

δεν ξέρω αν είδα κάποια διαφορά με το apic on, ίσως σε κάποια timedemos που είχα κάνει στο quake3 να είχα 1%-2% μείωση σε frames η αλήθεια είναι όμως ότι με apic off είδα μεγάλη διαφορά σε fsb και μπήκα και windows μέχρι και 245 αν θυμάμαι καλά...

βασικά το δίλλημα για μένα δεν είναι τόσο το apic αλλά το cpu interface, το οποίο δίνει πολύ σημαντικό Power όταν είναι on ... και δυστυχώς με αυτό ν bootαρω μέχρι και 232 max... οπότε αν αποφασίσω να το έχω on , ε βάζω και το apic on (δεν έχει νόημα γιατί και το apic on μέχρι 232 παίζει μια χαρά). Βασικά νομίζω καταλάβατε τι παίζει μην τα εξηγώ παραπάνω.

@darksaga

Έχει προβλήματα με το apic ή δεν έχεις ? δεν έχω καταλάβει...

τώρα δουλεύω σε fsb 220-225, με το apic on (από 228 αρχίζουν και κολλάνε κάτι mouse και keyboards) λόγω apic προφανώς

@nycos

αν έχεις δώσε κανά link με τα site που λένε για το apic, γιατί και αυτά που είχα βρει εγώ τα έχω χάσει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.