Jump to content

Το υγρό εξατμίζεται?

fatalara

Recommended Posts

Καλημέρα για αρχή. Εδώ και 3 μήνες έκανα την εξής αλλαγή στο σύστημα της υδρόψυξης αλλάζοντας το Phobya Single 5.25? Bay Reservoir με αυτό D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo | XSPC. Επίσης άλλαξα και το υγρό από TFC Feser Aqua Ultra Pure Water σε Aquatuning - Der Wasserk. Αυτό που έχω παρατηρήσει αυτούς τους μήνες είναι ότι κάθε 1 εβδομάδα, ενώ γεμίζω το τανκ μέχρι πάνω, η στάθμη πέφτει 1cm κάτω. Κοίταξα για διαρροές και δεν υπάρχει καμία απολύτως, παρολα αυτά το υγρό συνεχίζει να εξαφανίζετε, πέφτει σε αυτή τη στάθμη και μετά μένει σταθερό εκεί λίγο πιο πάνω από την τρύπα που ρουφάει νερό η αντλία. Επειδή έχω μόνο 9 μήνες που ασχολούμαι με νερά γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι φυσιολογικό?

Ναι φυσιολογικό είναι.Αυτο γιατι το κυκλωμα σου μπορει να εχει ακομα αερα..ο οποιος σταδιακα δινει τον χωρο του σε υγρο.

Επισης τους καλοκαιρινους μηνες θα χανεις πιο πολυ γιατι οι σωλήνες αναπνέουν!

Δεν θα έπρεπε να ακούγετε ο αέρας όταν περνάει από την αντλία? Και είναι νορμάλ μέσα σε 3 μήνες να έχω βάλει 5 φορές νερό? Για το καλοκαίρι ναι το ξέρω, είχε πέσει τόσο στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά εδώ γίνετε κάθε βδομάδα...

Όχι. Το νερό πέφτει για ένα δάχτυλο και μένει εκεί, από εκεί και κάτω δεν κουνιέται όσο καιρό και να το αφήσεις. Αν το γεμίσεις πάλι μέχρι πάνω σε 1-2 εβδομάδες έχει ξαναπέσει ένα δάχτυλο!!! Αέρας δεν ακούγετε πουθενά μέσα στο κύκλωμα, λειτουργεί σαν να είναι αερόψυκτο.

Θεωρητικά όσο αυξάνει η θερμοκρασία αυξάνει και η διαλυτότητα του αέρα στο υγρό. Δοκίμασε να συμπληρώσεις υγρό όταν το σύστημα σου είναι κρύο και δεν το έχεις δουλέψει πρόσφατα.

εγω εχω συμπληρώσει στα 3 χρονια μια φορα , ειχε πεσει ενα δάχτυλο η σταθμη στο τανκ

5 φορες στους 3 μηνες ακουγετε παριεργο μηπως εχεις καμια διαρροή ?

Δεν παιζει..εγω καθε καλοκαιρι πεφτω και 4 δαχτυλα..:p

Δεν θα έπρεπε να ακούγετε ο αέρας όταν περνάει από την αντλία? Και είναι νορμάλ μέσα σε 3 μήνες να έχω βάλει 5 φορές νερό? Για το καλοκαίρι ναι το ξέρω, είχε πέσει τόσο στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά εδώ γίνετε κάθε βδομάδα...

Οχι απαραιτητα..γιατι ο αερας μπορει να μην κυκλοφορεί αλλα να εχει κολλησει σε δυσκολα σημεια.

Λογικα απο αερα το εχεις παθει.

Θεωρητικά όσο αυξάνει η θερμοκρασία αυξάνει και η διαλυτότητα του αέρα στο υγρό. Δοκίμασε να συμπληρώσεις υγρό όταν το σύστημα σου είναι κρύο και δεν το έχεις δουλέψει πρόσφατα.

μιλαμε για ενα συστημα που περνει 1-1,5 λιτρο νερο και αν :p

Η ταπα του reservoir σου "αναπνεει" και ως αποτελεσμα εχει και την μερικη εξατμιση του υγρου.....

Αυτο ΔΕΝ ειναι "κακο" ..... και εμενα το ιδιο φαινομενο παρατηρηται ειδικα με την "τοστιερα" 6990 μου.

Πεφτει 1cm και συμπηρωνεις!!!! ΑΝ δεν συμπληρωσεις θα πεσει ακομα 1cm ?

Μην σφηξεις περισσοτερο την ταπα ....το μονο που θα καταφερεις ειναι να ραγισεις τις σπειρες...... ;)

Οπως "παιζει" και το ενδεχωμενο και της ΜΗ εξαερωσης ....που σημαινει πως εχεις ακομα αερα στο κυκλωμα σου......εστω και λιγο.

Οκ θα το αφήσω ανοιχτό θα το κουνήσω κι άλλο και θα το παρακολουθήσω για λίγο ακόμα. Αν το συνεχίσει απλά θα σταματήσω να ασχολούμαι. :tongue: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η ταπα του reservoir σου "αναπνεει" και ως αποτελεσμα εχει και την μερικη εξατμιση του υγρου.....

Αυτο ΔΕΝ ειναι "κακο" ..... και εμενα το ιδιο φαινομενο παρατηρηται ειδικα με την "τοστιερα" 6990 μου.

Πεφτει 1cm και συμπηρωνεις!!!! ΑΝ δεν συμπληρωσεις θα πεσει ακομα 1cm ?

Μην σφηξεις περισσοτερο την ταπα ....το μονο που θα καταφερεις ειναι να ραγισεις τις σπειρες...... ;)

Οπως "παιζει" και το ενδεχωμενο και της ΜΗ εξαερωσης ....που σημαινει πως εχεις ακομα αερα στο κυκλωμα σου......εστω και λιγο.

Όχι δεν πέφτει άλλο, μένει εκεί για τουλάχιστον 1 μήνα και χάνει 1μμ. αν όμως συμπληρώσεις σε 1-2 εβδομάδες έχει πάει πάλι εκεί. Εγώ φοβάμαι μην έπαιζε κάποιο θέμα με το υγρό και εξατμίζεται πιο γρήγορα σε σχέση με το άλλο και ρώτησα για να δω αν είναι φυσιολογικό.

Όχι δεν πέφτει άλλο, μένει εκεί για τουλάχιστον 1 μήνα και χάνει 1μμ. αν όμως συμπληρώσεις σε 1-2 εβδομάδες έχει πάει πάλι εκεί. Εγώ φοβάμαι μην έπαιζε κάποιο θέμα με το υγρό και εξατμίζεται πιο γρήγορα σε σχέση με το άλλο και ρώτησα για να δω αν είναι φυσιολογικό.

Συνολικα ποσες φορες εχεις συμπληρωσει στο χρονικο διαστημα αλλαγης του υγρου?

Μη λέμε τα ίδια συνέχεια παιδιά, 5 φορές τους τελευταίους 3 μήνες.

Τοσο μεγαλη απολεια στα 3-4 χρονια που εχω την υδροψυξη δεν εχω δει μηπως επειδη ειναι διαφανο το υγρο σου δεν φενετε η τυχον διαροη ?

Τοσο μεγαλη απολεια στα 3-4 χρονια που εχω την υδροψυξη δεν εχω δει μηπως επειδη ειναι διαφανο το υγρο σου δεν φενετε η τυχον διαροη ?
Μπα, τα έδεσα όλα με κ#$0χαρτο και τα κοίταγα συνέχεια για 2 μέρες. Αν ήταν διαρροή θα άδειαζε και όλο, εδώ το κουλό είναι ότι κατεβαίνει 1 cm και μετά δεν κατεβαίνει άλλο. :wall: Γιατί να χάνει αυτό το 1 cm όμως:angry: Θα το παρατήσω και ας κάνει ότι θέλει, αφού δεν δημιουργεί πρόβλημα...

Επίσης τι θερμοκρασίες παιζουν στο συστημα;

Και εμένα πέφτει μέχρι να αδειάσει απο αέρα αλλά μετα δε κατεβαίνει άλλο. Και δυστυχώς αδειάζει δύσκολα ενα κύκλωμα απο αέρα.

*GNex*

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.