Jump to content

Creative Sound Blaster Z + ηχεια

Aias

Recommended Posts

Καλησπερα,

Επειδη σκεφτομαι για κανα καλο ηχειο 2 ή 2.1 με καρτα ηχου (εχω onboard καρτα και Z5500 τωρα αλλα ετσι και αλλιως τα 5.1 κτλ δεν μου δημιουργουν καποια αισθηση) επεσε το ματι μου στην καινουργια σειρα Sound Blaster Z.

Ειναι καλυτερη απο τις Asus Xonar D2X και ΧFi fatality κτλ?

Επισης αυτα τα ηχειακια ειναι καλα?

Microlab Solo7C SPEAKERS :: Microlab SOLO7C Dark Brown - Visionstudio.gr

Δεν θελουν ενισχυτη σωστα?

η Microlab FC730 5.1 Brown SPEAKERS :: Microlab FC730 5.1 Brown - Visionstudio.gr

λογικα σε σχεση με τα Ζ5500 πρεπει να αποδιδουν καλυτερα?

Η μόνη διαφορά που έχει η Sound Blaster Z σε σχέση με την X-fi είναι υψηλότερο SNR (116 έναντι 109). Γενικά έχει πάει καλύτερο σε σχέση με την μικρή της αδερφή την Core3D που είχε πάει άθλια και εν τέλει είναι χειρότερη από τις περισσότερες X-Fi. Πρέπει να έχει και καλύτερη υποστήριξη σε drivers και ειδικά σε windows 8.

Τα Z5500 αν έχουν συνδεθεί με οπτική πάνω στην onboard σου δίνουν μια σταθερή ποιότητα ανεξαρτήτως της ποιότητας της κάρτας ήχου λόγω του εσωτερικού DAC που έχουν τα Ζ5500 που είναι σχετικά καλό. Νομίζω κάπου είχε ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα και ενώ ο DAC των Ζ5500 δεν είναι και ότι καλύτερο επαρκεί και με το παραπάνω για την ποιότητα που μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία της Ζ5500.

Δεν ξέρω πόση διαφορά θα δεις με την SB Z και νέα ηχεία σαν και αυτά που προτείνεις για να δικαιολογήσεις ένα άνοιγμα 200-250€. Την κάρτα που σε ενδιαφέρει την έχει σε crazy sunday το eshop στα 80€.

• 2 weeks later...

Ταπεινή μου γνώμη είναι οτι μετά τα Ζ5500 εαν θες κάτι ποιοτικότερο σε ήχο για ταινίες ή για μουσική, πας σε ξεχωριστό ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.

Έχω κι εγώ τα Ζ5500 και δεν νομίζω (πλέον) να ξαναπήγαινα σε τέτοιες combo λύσεις εαν ήθελα το κάτι παραπάνω.Τα ξεχωριστά ηχεία-ενισχυτής είναι νομίζω μονόδρομος για κάποιον που έχει φτάσει σε αυτό το "ηχητικό σκαλοπάτι" των Ζ5500.

Εαν είναι να συνδέσεις τα Ζ5500 με οπτική, τότε τζάπα τα λεφτά που θα πετάξεις καθώς όπως προείπε και ο vagsk παραπάνω το DAC των Ζ5500 θα κάνει την αποκωδικοποίηση και όχι ο DAC της κάρτας ήχου που παράγγειλες.

• 1 month later...

Τσίμπησα και εγώ την Sound Blaster Z από Ελλάδα στα 72.90. Με τα ακουστικά που την δοκίμασα είδα λίγη διαφορά σε ποιότητα σε σχέση με την X-Fi Titanium. Έχω την εντύπωση όμως ότι πέρα από τα λίγο πιο καθαρά μπάσα χρωματίζει κάπως τον ήχο. Η αγορά βέβαια έγινε γιατί χρειαζόμουν σε δεύτερο PC κάρτα με οπτική έξοδο που να μπορεί να κάνει encode σε 5.1 (Dolby/DTS κτλ)

[MENTION=7583]tarantules[/MENTION]

Ταπεινή μου γνώμη είναι οτι μετά τα Ζ5500 εαν θες κάτι ποιοτικότερο σε ήχο για ταινίες ή για μουσική, πας σε ξεχωριστό ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.

σε καλύτερα ηχεία όπως λες πας, δεν είναι απαραίτητο να έχεις ξεχωριστό ενισχυτή, μπορείς και με DAC+ενεργά ηχεία

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.