Jump to content

Θα αλλάζατε ένα CM Stacker και με τί ?

Vasilis 07

Recommended Posts

Ο λόγος για το κλασσικό CM Stacker 830. Aν και έχει τα θεματάκια του αισθητικά με καλύπτει και ας το έχω χρόνια. Επειδή όμως εν όψει αναβάθμισης (Haswell) τους επόμενους μήνες σκέφτομαι να πάω σε κάτι νεότερο τί θα προτείνατε ? Θα προτιμούσα full tower αν και υπάρχουν και κάποια μεσαία με χώρους κατηγορίας full

2 που σκέφτομαι:

BitFenix Shinobi XL

Corsair Obsidian 650D

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Νομίζω είμαι στην ίδια φάση με σένα. Πιθανότατα θα πάω σε Haswell (όχι καρφί απ'όταν βγουν, το Ρ67 μου έγινε μάθημα) και θα πάω σε 800D. Απλό εξωτερικά, ιδανικό για cable management και διαχείρηση δίσκων (εκεί που πονάει το Stacker) και δεν είναι γαϊδούρι σαν το Cosmos II.

Εκτός αν μέχρι τους Haswell μάθουμε τίποτα για Stacker 2... :banging::banging:

[MENTION=634]GoriLLakoS[/MENTION]ξέρεις τπτ ωρε? :dirol:

Με τα υπάρχοντα κουτιά, θα το άλλαζα το στακεράκι μου μόνο με το cosmos 2 αν η τιμή του ήταν καλύτερη για μένα(100-150)!Αφού δεν...μένουμε με ως έχει και βλέπουμε!

Παράπονο δεν έχω μιας και με τις μόντες που παίρνει και έχει φάει, με υπερκαλύπτει!

πλεον τα περισσότερα κουτια ειναι λαμαρινα βαμμενη οποιος εχει πιάσει την μπροστινή πορτα του 830 θα καταλαβει τι θα πει χοντρο αλουμινιο και γενικα το σασι ειναι στιβαρό . μου την σπανε τα κουτια τιγκα στο πλαστικο και απο μεσα 1μμ λαμαρινα . μονο για ενα lian li θα το αλλαζα αλλα οπως ειπε και ο αποπανω για το κοσμος 2 ετσι και τα λιαν λι ειναι ακριβα .

Άλλος ένας με stacker 832 και με τους ίδιους προβληματισμούς.

Το cable management είναι πρόβλημα ναι, αλλά το μαθαίνεις σε αυτό το κουτί.

Το πρόβλημα που έχω εγώ αυτή την στιγμή είναι η υδρόψυξη. Για να τα κάνω έτσι όπως θέλω πρέπει να αρχίσω το κόψε ράψε, και πραγματικά με πονάει σε αυτό το κουτί.

Μου δίνει ένα φιλαράκι ένα cosmos 1000 και αν και οπτικά το βλέπω σαν υποβάθμιση μάλλον θα πάω κατα εκεί.

Απίστευτο κουτί για την εποχή του. Δεν μου κάνει καρδιά να το αλλάξω ακόμα μιας και δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο σε εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής. Σχεδιαστικά παρα τα χρόνια του στέκεται μια χαρά, υπάρχουν στιγμές που ακόμα το χαζεύω. Μόνο με Stacker 2 θα το άλλαζα όταν και αν κάποτε βγει. Για μένα μεινε εκεί που είσαι ;)

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αλλος ενας ευτυχης κατοχος εδω περα..απιστευτο κουτι..οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω μονο για το cosmos 2 και το 900d θα το αλλαζα εγω(καλα και με το stacker 2 ειναι αυτονοητο)..πολυ μπροστα για την εποχη του..

Αυτο με τους δισκους με εχει κουρασει...μου φαινεται θα το ανοιξω κατω οπως ειχε κανει ενα παιδι στο outofspecs αλλα θελει δουλιτσα..:baby:

Τελικά παρά τα χρονάκια του το Stacker έχει ένθερμους οπαδούς-ιδιοκτήτες. Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που είπατε. Από εμφάνιση όπως προείπα με ικανοποιεί απόλυτα. Δεν είμαι "κάγκουρας" αλλά τα Corsair 800d-900d είναι πολύ λιτά από εμφάνιση.

Το μεγάλο πρόβλημα του Stacker είναι το σύστημα με τους δίσκους. Εκτός του ότι δεν κρύβονται τα καλώδια,αν θέλεις να βγάλεις έναν πρέπει να βγάλεις όλη την 4αδα. Το 800d υποφέρει απο θερμοκρασίες για όσους δεν παίζουν με νερά (όπως εγώ). Επίσης δεν βγαίνει μαμίσιο με USB 3 front panel. Αν είναι έτσι βάζω ένα front panel στο stacker. Το Cosmos II ξεφεύγει από τιμή. Δύσκολα τα πράγματα...

δεν μπορω να προτεινω με ποιο κουτι μπορει να αντικαταστησει καποιος το stackerακι του

μιας και αλλος ζηταει κατι πιο μικρο για τοποθετηση πανω στο γραφειο

αλλος μπορει να θελει μεγαλη υδροψυξη

αλλος μπορει να θελει να παιξει με αερα

οποτε οι αναγκες ποικιλλουν και οι προτασεις θα ειναι διαφορετικες για τον καθενα.

Το σιγουρο ειναι οτι με λιγη προσπαθεια, καποια βασικα προβληματα του κουτιου λυνονται

(οι φωτο εχουν ξαναπαιξει αλλα δεν μπορουσα να θυμηθω που τις ειχα ανεβασει)

οποτε παμε για μια ανακεφαλαιωση

1)Λυσιμο του σκελετου, ξεπριτσινωμα τμηματων

2)κοψιμο σε επιλεγεμενα σημεια για οπες διελευσης καλωδιων στο mobo tray και στο οριζοντιο νευρο του κουτιου,

(προαιρετικα προσθετουμε και grommets αμα εχουμε/θελουμε)

3)κλασσικο κοψιμο για ψυγειο στο πατωμα

(εαν σκοπευετε να βαλετε χοντρο ψυγειο καλο ειναι αυτο να μπει απο κατω για να μην βρισκει στη μητρικη,

οποτε το κοψιμο πρεπει να αφηνει χωρο και για τα ρακορ)

4)Προσθηκη καλυπτρων led για κρυφο φωτισμο

5)Sleevαρισμα των καλωδιων του κουτιου (pwr,rst, leds, usb, mic,)

6)μια καλη βαφη ολων των λυμμενων εξαρτηματων

7)και μια σωστη συναρμολογηση με τα καταλληλα υλικα

και το φρεσκαρισμα μας ολοκληρωθηκε!

1b.jpg

7b.jpg

6b.jpg

5b.jpg

4b.jpg

3b.jpg

2b.jpg

Stacker-general-modding7b_zps102efea4.jpg

Το αποτελεσμα σιγουρα δεν μπορει να φτασει σε ευχρηστια κουτια οπως το 800D

αλλα σιγουρα κανει το παλιο Stacker σαφως πιο λειτουργικο

διατηρωντας παραλληλα καποια απο τα χαρακτηριστικα του

τα οποια με το περασμα του χρονου εχουν αποδειχθει πολυτιμα

(full αλουμινενια κατασκευη, πολλες θεσεις 5,25 για ευελικτη τοποθετηση δισκων, reservoir, multifunction panel, δυνατοτητα inverted ATX, συρομενο MB tray, προεγκατεστημενα φιλτρα, διαχρονικο σχεδιο)

Μια επιπλεον χρησιμη προσθηκη κατα την αποψη μου ειναι κι ενα 5,25 panel τετοιoυ ή τετοιου τυπου

για τατοποιημενο ολα-σε-ενα προσθηκη θυρων USB 3.0

και ευκολη τοποθετηση ενος SSD παραλληλα με εναν HDD ειτε ενα slim Optical drive

δεν μπορω να προτεινω με ποιο κουτι μπορει να αντικαταστησει καποιος το stackerακι του

μιας και αλλος ζηταει κατι πιο μικρο για τοποθετηση πανω στο γραφειο

αλλος μπορει να θελει μεγαλη υδροψυξη

αλλος μπορει να θελει να παιξει με αερα

οποτε οι αναγκες ποικιλλουν και οι προτασεις θα ειναι διαφορετικες για τον καθενα.

Μιας και έγω άνοιξα το θέμα και επειδή σαφώς τα κουτιά τα βλέπεις με άλλο μάτι, από την εμπειρία σου σε κάποιον που θέλει full tower και αερόψυξη τί θα πρότεινες ? 800d ?

πολλες θεσεις 5,25 για ευελικτη τοποθετηση δισκων

Το σύστημα δίσκων το έχεις αλλάξει στο παραπάνω project γιατί το αυθεντικό για τους περισσότερους είναι εφιάλτης

Μιας και έγω άνοιξα το θέμα και επειδή σαφώς τα κουτιά τα βλέπεις με άλλο μάτι, από την εμπειρία σου σε κάποιον που θέλει full tower και αερόψυξη τί θα πρότεινες ? 800d ?

Oχι , το 800αρι δεν θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο για αεροψυξη.

υπαρχουν πολλα αλλα κουτια με πολυ καλυτερο airflow σε μικροτερες διαστασεις και χαμηλοτερο κοστος απο αυτο.

εξαρταται απο τι τι λεφτα θελει να διαθεσει ο χρηστης και το τι ψαχνει απο θεμα ποιοτητας κι εμφανισης

Το σύστημα δίσκων το έχεις αλλάξει στο παραπάνω project γιατί το αυθεντικό για τους περισσότερους είναι εφιάλτης

Το αυθεντικο συστημα δισκων ειναι μια χαρα

και στιβαρο ειναι, και το ανεμιστηρακι του εχει και τα αντικραδασμικα gromets κανουν δουλεια

εφιαλτης μπορει να ειναι για τους περισσοτερους

γιατι το δουλευουν λαθος

και προσπαθουν να το βαλουν ή να το βγαλουν μεσα απο το κουτι (οπου προφανως ολο και καπου βρισκει)

ενω το κλουβακι μπαινοβγαινει καλλιστα και απο την προσοψη χωρις κανενα προβλημα

Το άσχημο Γιώργο είναι οτι για να πάρεις όλο αυτό το κουτάκι πρέπει να λύσεις όλους τους δίσκους και να μείνεις χωρίς pc, ενώ σε άλλες κατασκευές ο κάθε δίσκος είναι ανεξάρτητος. Βέβαια μιλάμε για κουτί > 5 ετών και παρόλα αυτά με καινοτομίες ακόμα πολύ μπροστά!

Το κόψιμο στα νεύρα του κουτιού για 24πιν +8πιν δεν επηρεάζουν τη σταθερότητα/στιβαρότητα του κουτιού Γιώργο? Σκεφτόμουν να τα κάνω και εγώ (όχι τελειώς κόψιμο, αλλά ένα κοίλο φάγωμα), αλλά αναθεώρησα.

Oχι , το 800αρι δεν θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο για αεροψυξη.

υπαρχουν πολλα αλλα κουτια με πολυ καλυτερο airflow σε μικροτερες διαστασεις και χαμηλοτερο κοστος απο αυτο.

εξαρταται απο τι τι λεφτα θελει να διαθεσει ο χρηστης και το τι ψαχνει απο θεμα ποιοτητας κι εμφανισης

Αν θεωρήσουμε "ταβάνι" αυτά που θα έδινα για το 800 ευχαρίστως να ακούσω τις προτάσεις σου.

Το αυθεντικο συστημα δισκων ειναι μια χαρα

και στιβαρο ειναι, και το ανεμιστηρακι του εχει και τα αντικραδασμικα gromets κανουν δουλεια

εφιαλτης μπορει να ειναι για τους περισσοτερους

γιατι το δουλευουν λαθος

και προσπαθουν να το βαλουν ή να το βγαλουν μεσα απο το κουτι (οπου προφανως ολο και καπου βρισκει)

ενω το κλουβακι μπαινοβγαινει καλλιστα και απο την προσοψη χωρις κανενα προβλημα

Αυτό που λέει ο fantomas. Για να βγεί ένα δίσκος πρέπει να βγεί όλο το tray (δηλ. αποσύνδεση όλων των δίσκων) και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανοίξω και τα 2 πλαϊνά του κουτιού. Βέββαια δίσκους δεν αλλάζουμε καθημερινά,αλλά όταν έχουμε κάτι έκτακτο ή θέλω να κάνω κάποια δοκιμή είναι λίγο σπάσιμο.

Για τις ευκολες αποτοποθετησεις δισκων (λειτουργικου και δανεικους για μεταφορα data)

υπαρχουν τα 5,25 panels σαν αυτο που εδειξα.

τα κλουβακια πλεον προσωπικα τα χρησιμοποιω πχ για δισκους raid που δεν μπαινοβγαινουν συχνα.

αν και τον τελευταιο καιρο τα πιο πολλα συστηματα με εναν μεγαλο μηχανικο κι εναν SSD παιζουν

οποτε τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

Σιγουρα παντως για καποιον που εχει συχνα βαλε βγαλε δισκων,

η επενδυση σε ενα καλο 3x5,25 > 4x3,5" cage με μπροστινη προσβαση ειναι απαραιτητη.

Εγώ το 831SE το είχα πάρει 170€-180€ αρχές 2008 από τα Multirama Extreme (sic) στη Στουρνάρη.. Α ρε εποχές!

κανα 6μηνο πιο μετά το ίδιο μαγαζί τα πούλαγε 120~130 και ξεστοκάριζε

το θυμαμαι το κουτακι που το εβλεπα στο πλαισιο και τρελαινουμουν.(ειδικα το ασημενιο μαυρο).θυμαμαι μια εποχη που ειχε φερει το πλαισιο οταν ακομα ασχολοταν με υδροψυξεις και τετοια κατι stacker 1000ε ζωγραφισμενα πανω-η κατι τετοιο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.