Jump to content

Επιλογη μητρικης

captanleo

Recommended Posts

Μετα απο κατεστραμενη Gigabyte δε νομιζω να ξαναπαω σε αυτη τη μαρκα...

Αυτό δεν λέει κάτι αλλά καταλαβαίνω το ψυχολογικό του μέρος.

Έχεις καταλήξει σίγουρα ότι καπουτ η μητρική?

Από την ακριβότερη στη φτηνότερη:

1) Asus SaberTooth Z77 | Skroutz.gr

2) Asus P8Z77-V Pro | Skroutz.gr

3) Asrock Z77 Extreme6 | Skroutz.gr

Υποβάθμιση, έστω και μικρή, δεν κάνεις με καμία από τις τρεις.

Η asrock είναι στα επίπεδα της δικιάς σου (με άλλο chipset βέβαια)

και οι άλλες ίσως ένα κλικ καλύτερες. Η asus v pro είναι στα σημεία καλύτερη

από την sabertooth, αλλά η sabertooth έχει την εμφάνιση.

Έχε υπόψιν σου ότι η 1η έχει 5 χρόνια εγγύηση (μετράει)

η 2η τρία και η asrock 2. Η asrock βέβαια έχει το πιο πλήρες bundle (μέχρι και usb3 front panel δίνει).

Την έχω και είμαι ικανοποιημένος.

Τις φοβαμαι τις Asrock λογω οτι δεν ειναι συμβατες ολες οι μνημες και απο οτι εχω δει στο επισημο site δεν ειναι οι δικες μου. Εγγυηση και Πλαισιο ειναι μεγαλη ιστορια...Τον εστειλα στο EBW που τους εμπιστευομαι λιγο και μου ειπαν οτι ειναι κατεστραμενα και τα δυο BIOS. Αυριο θα το παω στο Πλαισιο να δουμε τι θα μου πουν... παντως απο παλαιοτερη πειρα δεν περιμενω πολλα...

Να την στείλουν gigabyte.

Αν με το πλαίσιο δε βγάλεις άκρη στείλτη εσύ ο ίδιος στην gigabyte. Πρώτα στείλτους mail οτι ο αντιπρόσωπος εδώ δεν θέλει-μπορεί να σε εξυπηρετήσει μπας και γλυτώσεις τα μεταφορικά.

Όσο είναι συμβατές με όλες τις μητρικές, τόσο είναι και με τις asrock.

Η λίστα συμβατότητας που βλέπεις (κι αυτό ισχύει για όλες τις mobo)

δεν είναι περιοριστική (=παίζουν μόνο όσες λέει), αλλά ενδεικτική (=αναφέρει όσες τέσταραν)

Καμιά εταιρία δεν μπορεί να τεστάρει όλες τις μνήμες που κυκλοφορούν.

Τι να το κάνεις το ανέβασμα μνημών με i7 cpu που δεν ανεβάζει bclk?

Δεν θα σε κόψουν οι μνήμες στο o/c του επεξεργαστή.

Aπ ότι διαβάζω η asrock τις ανεβάζει 2800+ αλλά αυτά είναι θεωρητικά.

Προσωπική εμπερια με μνήμες δεν έχω γιατί αφενός είναι εντελώς άσκοπο

και αφετέρου δεν θέλω να καταπονώ τζάμπα τον imc του επεξεργαστή που όπως

και ο δικός σου είναι πιστοποιημένος για 1333αρες μνήμες.

Οι δικές μου είναι 1600αρες και τις τρέχω στα 1333.

Δεν θα είναι αναβαθμιση να αλλάξεις τις μνήμες σου, όποιες και να πάρεις. Εντελώς τζάμπα λεφτά.

Αντίστοιχη με την asrock είναι απ ότι διαβάζω. Προσωπική εμπερία δεν έχω.

Αν έχει κάτι "καλύτερο" η asrock είναι οι απεριόριστες πληροφορίες που θα βρεις

γι αυτήν, καθώς και περισσότερο καιρό κυκλοφορεί και περισσότεροι κάτοχοι έχουν

ασχοληθεί.

Αν αγόραζα εγώ και δεν είχα θέμα χρημάτων, θα πήγαινα στην asus v pro.

Οκ ευχαριστω... θα επανελθω οταν εχω απαντηση απο το Πλαισιο... αν και νομιζω οτι δεν θα το γλιτωσω το 200ευρο...

Δεν το περιμενα...αριστη εξυπηρετηση Πλαισιο. Ολα μες στην εγγυηση και χωρις αποδειξη μαζι μου. Εψαξε στο δικτυο και με βρηκε και εκτυπωσε νεα αποδειξη 1,5 χρονο μετα... Η βλαβη απο οτι μου ειπε ειχε πειραχθει το τζαμπερακι του front panel usb 3.0 που ειχε η μητρικη και τη βραχυκύκλωνε και δεν ξεκινουσε...(καλα οι τεχνικοι του EBW μυρωδια!). Μου το αποσυνδεσαν και ολα καλα. Επιπλεον κοιταξαν health των σκληρων δισκων και μου τους αλλαξαν μεσα στην εγγυηση και τους δυο...αγορασα ssd 128αρη με 35 ευρω τη διαφορα...οποτε δεν αλλαζω μητρικη κι τερμα η αναζητηση...ευχαριστω για τις απαντησεις σας....

Γειά σου φίλε , και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με σκληρό και μου τον άλλαξαν κανονικά και μου έκοψαν πιστωτικό αξίας της ίδιας τιμής που τον είχα αγοράσει τότε ενώ ο ίδιος τώρα είναι ποιο φθηνός... μπορεί να είναι λίγο ποιο ακριβό μαγαζί απο άλλα , πάντως έχω τις καλύτερες εντυπώσεις σε σχέση με άλλα "γνωστά" εντός Ελλάδας.

Γειά σου φίλε , και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με σκληρό και μου τον άλλαξαν κανονικά και μου έκοψαν πιστωτικό αξίας της ίδιας τιμής που τον είχα αγοράσει τότε ενώ ο ίδιος τώρα είναι ποιο φθηνός... μπορεί να είναι λίγο ποιο ακριβό μαγαζί απο άλλα , πάντως έχω τις καλύτερες εντυπώσεις σε σχέση με άλλα "γνωστά" εντός Ελλάδας.

Αυτά γινόντουσαν το 2006 όχι το 2013...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.