ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2013 Έκανα αίτηση στο τμήμα σκηνοθεσίας του ΑΚΜΗ και μού είπαν ότι δικαιούμαι την επιδότηση των 700 ευρώ/έτος του ΕΣΠΑ, Η αίτηση στάλθηκε την ίδια μέρα που έκανα εγγραφή (χτες για του χρόνου), αλλά ανησυχώ μήπως κι αυτή η επιδότηση είναι κυβερνητικό κόλπο για να μειώνεται ο αριθμός των ανέργων. Έχω κάρτα ανεργίας από το 2008 και πριν καιρό έμαθα ότι όλες οι επιδοτούμενες καταρτίσεις του ΕΣΠΑ μέσω του ΟΑΕΔ είναι απάτη και ότι όσοι τις αξιοποίησαν έχασαν αυτομάτως το επίδομα ανεργίας και την κάρτα κι έπρεπε να περιμένουν ένα χρόνο για να τα ξαναπάρουν. Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στον ΟΑΕΔ; Η επιδότηση των σπουδαστών ΙΕΚ είναι από το Υπ.Απασχόλησης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ετοιμάζουν. Σήμερα με πήραν από τον ΟΑΕΔ για να με ενημερώσουν για τα νέα προγράμματα (διαγραφής) ανέργων. Σιγά και δεν πήγα. Κορόιδο είμαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2013 Επιδοτηση οποιουδηποτε ειδους και ποσου, σε διαγραφει απο τα μητρωα ανεργων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 21, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2013 Ισχύει και μελλοντικά;Δηλαδή, αν απολυθώ στο μέλλον και θελήσω να μπω στο ταμείο ανεργίας, θα μπορώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Μάρτιος 23, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2013 Δεν ξέρω αν για τους απολυμένους ισχύει η προϋπόθεση της 12μηνης ανεργίας. Αλλά και πάλι, εφόσον η επιδότηση γίνεται για το έτος 2013-14, από πότε θα γίνει η διαγραφή; Από τώρα που έστειλε το ΑΚΜΗ την αίτηση στο υπουργείο ή από τη στιγμή που θα κάνω εγγραφή; Δεν ολοκλήρωσα ακόμη την εγγραφή, απλώς έδωσα την προκαταβολή γιατί γίνεται πανικός και δέχονται λίγα άτομα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μού είπαν ότι, αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσω να εγγραφώ, θα επιστραφούν τα 100 ευρώ σε μορφή σεμιναρίου/ων. Θα περάσω από βδομάδα από τον ΟΑΕΔ και μετά το ΑΚΜΗ να δω τι παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.