Jump to content

Νέο HTPC !!!

apotsi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παρήγγειλα τα παρακάτω

ASROCK Z77 Pro4-M

Intel Core™ i3-3225 Processor (3M Cache, 3.30 GHz)

Vengeance — 8GB DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M1A1600C9)

Θα χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το παλιό και "δαπανηρό" σε ρεύμα HTPC μου.

Να πάω με:

1. UEFI + GPT + Windows 8,

2. UEFI + GPT + Windows 7,

3. Legacy BIOS + MBR + Windows 7

???

Τείνω περισσότερο προς το 2, απλά γιατί βαριέμαι να "μαθαίνω" από την αρχή τα Windows.

Έχω και ένα άλλο θέμα που δεν ανέφερα. Επειδή η τηλεόρασή μου είναι Plasma, πάντα απενεργοποιώ τα εικονίδια στο desktop για να μην δημιουργηθεί Image Retension ή Burn-In.

Στα Windows 8 όμως πρέπει να φαίνονται τα tiles, οπότε εκεί θα έχω πρόβλημα.

Απόψεις/γνώμες για το σύστημα ή/και για την επιλογή λογισμικού ???

XBMC και ότι-ναναι για λειτουργικό. Δες και το xbmcbuntu σε live άμα σου αρέσει χωρίς να χρειάζεσαι εγκαταστάσεις.

`

Γιατί προορίζεται? Σκοπεύεις να βάλεις extra κάρτα γραφικών για gaming

ή απλά για ταινίες και σερφάρισμα? Αν είναι το δεύτερο πιστεύω ότι έχεις

κάνει αδικαιολόγητα ακριβές επιλογές. Θα μπορούσες να πέσεις στα μισά λεφτά

και σε μικρότερη κατανάλωση.

Win 7 βάλε. Ποιά είναι η τηλεόραση?

[ame=http://www.amazon.de/Panasonic-TX-P50GT30E-3D-NeoPlasma-Fernseher-Energieeffizienzklasse-klavierlack-schwarz/dp/B004QGY3B6]Panasonic TX-PS50GT30[/ame]

Θα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν Windows.

Gaming από ελάχιστο εώς καθόλου.

Αν είναι για χρήση μόνο media τότε όντως πέταξες πολλά λεφτά.

Αν είναι να παίξεις και κανα game τότε είσαι καλά.

Αν θέλεις μόνο για ταινίες και τίποτα άλλο τότε βάλε XBMC και τέλος. Αν θα σερφάρεις και λίγο internet δοκίμασε UEFI + GPT + Windows 8. Έχουν ωραίο interface για htpc - tablet.

Βασική χρήση θα είναι ταινίες (& σειρές) και Internet. Gaming από ελάχιστο, εώς καθόλου, ένεκα και της Plasma ...

To raspery pi δεν μπορεί να θεωρηθεί htpc αν είναι μόνο για ταινίες?

Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

αν μπορείς ακύρωσε την παραγγελία σου για μένα. Με έναν celeron g1610 και μια h77 μητρική και 4gb ram θα είσαι άνετος για πολύ καιρό ακόμα

Τώρα πρέπει να είναι ήδη στον δρόμο. Δεν πειράζει. Να μου κρατήσει λίγο παραπάνω σε χρόνο, μιας και αλλαγή σε αυτόν τον Η/Υ δεν παίζει να ξαναγίνει για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Αν είναι για χρήση μόνο media τότε όντως πέταξες πολλά λεφτά.

Αν είναι να παίξεις και κανα game τότε είσαι καλά.

Αν θέλεις μόνο για ταινίες και τίποτα άλλο τότε βάλε XBMC και τέλος. Αν θα σερφάρεις και λίγο internet δοκίμασε UEFI + GPT + Windows 8. Έχουν ωραίο interface για htpc - tablet.

ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΛΕΦΤΑ !!

Υπάρχει και το θεμα του 23.976 fps

ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΛΕΦΤΑ !!

Με βοηθάς λίγο σε αυτό; Τί θέμα εννοείς;
ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΛΕΦΤΑ !!

Το είδες με τα μάτια σου? Εγώ πάντως δεν μπορώ να το δω.

[MENTION=79]apotsi[/MENTION]:

H τηλεόρασή σου είναι τούμπανο και δεν καταλαβαίνει από burn-in.

Ψάξε στο μενού της, έχει μια επιλογή να κινούνται κάπως τα pixels (μόνο αν κολλήσεις τη μούρη σου θα το καταλάβεις) ώστε να αποφεύγεται και ηξ απειροελάχιστη πιθανότητα burn-in σε χρήση htpc.

Βρες σε μεταχ/μενα η και καινουργια τα παρακατω και και θα πετας....

(Με την προυποθεση οτι δεν θα εχεις και πολλα αρχεια στο HTPC, αλλα σε 3ο δισκο -lan /usb/κλπ)

miTX μητρικη/cpu i3

4GB μνημης

εναν ssd 80-120GB

Η παραγγελία έχει ήδη γίνει.

Δίσκους έχω

1 Intel 330 120GB SSD

3x 1.5 TB Samsung

Και τροφοδοτικό και κουτί.

Δυστυχώς πιέζομαι λίγο από χρόνο, γι' αυτό τα παρήγγειλα ήδη, γιατί το παλιό το πούλησα (και αρκετά καλά)... οπότε θα με φάει η γυναίκα μου αν δεν έχει PC στο σαλόνι να παίζει Candy Crash... (ανάθεμα την ώρα που το έβγαλαν...)

Ακόμα δεν έχουν έρθει τα πράγματα από Visionstudio. Ξέρετε πόσο καιρο κάνουν συνήθως;

εαν τα πραγματα λεγανε 3-7 ημερες υπολογισε ενα 10ημερο, ισως και παραπανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.