therock Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2013 Αμα θελω να μεταφορω ενα αρχειο απο ενα share ενος δισκου σε ενα αλλο share διαφορετικου δισκου, του ιδιου ομως υπολογιστη, μεσω SSH τι ακριβως γινεται? Στελνει πρωτα το αρχειο στον υπολογιστη που στελνει την εντολη ή μεταφορα γινεται locally, σαν να την ειχε ζητησει ο δικτυακος υπολογστης?Ρωταω γιατι θελω απο το νετμποοκ μου να χειριζομαι το κατεβαστηρι του σπιτιου, στο οποιο ομως δεν θα εχω αμεση προσβαση. Απλα θα κανω share ολους τους δισκους και θα κανω το file management απο το Netbook. απλως απο οσο ξερω an πω το αρχειου που βρισκεται καπου στο C να παω στον D: θα περασει πρωτα στο νετμποοκ και μετα θα φυγει στον δισκο που θελω. Θελω καπως να γλιτωσω αυτην την αχρειαστη διαμεσολαβησει ωστε οταν μεταφερω ετσι πολλα αρχεια και να μην αργουν και να μην πηζουν οι καρτες δικτυου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Μάρτιος 20, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Βάλε ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρησης, όπως τα Teamviewer, LogMeIn, Ammyy, κάποια παραλλαγή του VNC(αλλά θα θέλει και port-forward), κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 20, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Οχι ρε συ δεν βολευει. Το σκεφτηκα, αλλα δεν μπορω καθε φορα που θελω να μεταφερω καποιο αρχειο να ξεκιναω remote desktop, για εναν υπολογιστη που βρισκεται ακριβως διπλα μου. Μια αλλη λυση θα ηταν KVM να μοιραζω πληκτρολογιο, οθονη, αλλα και παλι δεν θελω εξτρα συσκευες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 20, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Βασικα διαβασα αυτο εδω που με εκανα να το ψαχνω με SSHA simple workaround is to install freeSSHd and freeFTPd - open source SSH and SFTP servers for Windowsand use the SFTP feature. i.e. use dopus to open the SFTP site of the server. That will cause (i think) all remote operations on the server, unless you are downloading/uploading files. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 20, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Έχεις ssh access σε ένα απομακρυσμένο σύστημα λοιπόν? Μέσα από το shell απλά χρησιμοποίησε είτε την "cp" είτε την "mv", τόσο απλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 20, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Έχεις ssh access σε ένα απομακρυσμένο σύστημα λοιπόν? Μέσα από το shell απλά χρησιμοποίησε είτε την "cp" είτε την "mv", τόσο απλό. πραγματικα με ενα απλο mv/ cp κανεις αυτο που θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 21, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2013 Βασικα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε SSH, απλως ρωταω αν μπορει να κανει αυτο που θελω ωστε να ξεκινησω να το χρησιμοποιω.α) Πως μπορω να δωσω ssh access στο μηχανημα που θελω να γινονται οι μεταφορες?β) Οποτε μπορω μεσω SSH, να δινω την εντολη μου απο το netbook, και τα αρχεια να μεταφερονται χωρις να παιρνανε πρωτα απο αυτο? Σαν να χειριζομουν απευθειας τον server? Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 24, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2013 Εγκατεστησα λοιπον τον freesshd αλλα δεν με αφηνει να χρησιμοποιησω την port 22. Δηλαδη με αυτη τη πορτα δεν ξεκιναει ο ssh server. Εβαλα μια τυχαια (67) για να τον ξεκινησω αλλα δοκιμασα τι νε dopus τι putty δεν με βαζει μεσα. Στον putty συγκεκριμενα οταν βαζω το login μετα δεν μετακινουνται οι χαρακτηρες οταν παω να βαλω το password. Δηλαδη πληκτρολογω αλλα δεν φαινεται να προχωραει ο κερσορας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Μάρτιος 24, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2013 Το νετμπουκ τρέχει windows και θες να βαλεις ssh server αν κατάλαβα καλά?Βασικά αν θές να το ελέγχεις μέσω του τοπικού δικτύου αποκλειστικά, ένα VNC είναι η απλούστερη και γρηγορότερη λύση.Επίσης αν αναφέρεσαι σε torrents, οι περισσότεροι clients προσφέρουν μία επιλογή Move files when finished ή κάτι αντίστοιχο, που μετακινεί τα αρχεία αυτόματα αφού ολοκληρωθεί η λήψη. Π.χ. στο μtorrent η επιλογή είναι Preferences -> Directories -> Move completed downloads to: .Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και πάλι στο μtorrent, μπορείς να χρησιμοποιείς την επιλογή Automatically load torrents from: και να αντιστοιχίσεις ένα shared folder εκεί. Έτσι σε συνδιασμό με το αποπάνω, όποτε πετάς ένα .torrent στο συγκεκριμένο share από οποιοδήποτε pc, το μtorrent θα το διαβάζει αυτόματα, θα το κατεβάζει, και μόλις τελειώσει θα το μετακινεί στον αντίστοιχο κατάλογο, και εσυ θα το βλέπεις απο το share του αυτόματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 25, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Εχω ενα Desktop και θελω να του βαλω ssh για να το χειριζομαι απο Νετμποοκ. VNC και Remote Desktop Lυσεις δεν βολευρουν. Δεν μπορω να συνδεομαι ετσι καθε φορα που θελω να μετακινω αρχεια.Το θελω για γενικοτερο και πληρη ελεγχο των υπαρχων αρχειων, οχι απλα να φευγουν απο αρχεια που ολοκληρωνονται και να πανε σε αλλο φακελο.Το χω κοιταξει πολυ και το SSH βολευει για ατο που κανω απλως εχω προβληματα στο να το υλοποιησω σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Μάρτιος 25, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Και με το ssh θα συνδέεσαι κάθε φορά. Απλά θα έχεις μια γραμμή εντολών αντί για παράθυρο. Ο μόνος τρόπος να μετακινείς αρχεία που είναι σε ένα άλλο pc σε shared folder χωρίς να συνδέεσαι συνέχεια και να μην περνάνε από το δικό σου, είναι να είναι μέσα στο ίδιο share. Παρεπιμπτόντως, όταν γράφεις κωδικό στο ssh, ο κέρσορας όντως δεν μετακινείται και δεν εμφανίζεται κάτι, αλλά γράφεις κανονικά. Είναι ας πούμε θέμα ασφάλειας. Μπορείς να κάνεις ένα stored session στο putty και να συνδέεται αυτόματα(αντίστοιχα και στο vnc κτλ).Έχω την εντύπωση πάντως ότι δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι το ssh και γι'αυτό παιδεύεσαι. Από αυτά που λες, θές ένα απομακρυσμένο command line να κάνεις διαχείρηση αρχείων. Ακριβώς αυτό κάνει το psExec των SysInternals, που το βρίσκεις εδώ: PsExecΑπλά γράφεις σε ένα τοπικό cmd "psexec \\to-onoma-toy-pc cmd" και ανοίγει με τη μία remote cmd shell. Δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση στο άλλο pc.Υ.Γ.: Το κατεβαστήρι σου τρέχει Windows υποθέτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Μάρτιος 25, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Command line περιβαλλον θα εχω εφοσον δουλεψε εργαλειο τυπου putty. Ας πουμε ο dopus που χρησιμοποιω και ειναι ο αγαπημενος μου για file management υποστηριζει sftp. Οποτε αν καταφερω να στησω τον ssh server θα συνδεομαι μεσω sftp και θα βλεπω τα περιεχομενα σαν να ηταν τοπικος δισκος σωστα?Απλως κατι δεν παει καλα. Οπως ειπα τρεχω το freesshd για να ξεκινησω τον server, και μετα ειτε απο τον ιδιο υπολογιστη με loopback (127.0.0.1) προπαθω να μπω, ειτε με 192.168.1.24 προσπαθω απο αλλον υπολογιστη. Και στις δυο περιπτωσεις δεν με βαζει οταν πληκτρολογω το password. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.