Jump to content

Πρόβλημα με fan controller σε CM Storm Trooper

AIRETIKOS

Recommended Posts

Όταν βγήκαν τα cases δεν υπηρχαν ανεμιστήρες. Κ παει λεγοντας;

*GNex*

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply
Όταν βγήκαν τα cases δεν υπηρχαν ανεμιστήρες. Κ παει λεγοντας;

*GNex*

Σωστά αρα το να βγάλεις ενα προϊoν που ειναι συμβατό μόνο με 3-4 δικά σου ειναι ακόμα πιο faill

Σωστά αρα το να βγάλεις ενα προϊoν που ειναι συμβατό μόνο με 3-4 δικά σου ειναι ακόμα πιο faill

Καμάρι καταλαβαίνω τον "πόνο" σου αλλά χάνεις το δίκιο που πιστεύεις ότι έχεις.

Και λέω πιστεύεις, καθώς με αυτή τη λογική που έχει η φράση σου, θα έπρεπε όλα τα τροφοδοτικά που είναι Modular να έχουν ίδιες καλωδιώσεις για παράδειγμα. Έτσι αν χάσουμε ένα απο την Coolermaster να πάρουμε το άλλο που περισσεύει απο το psu της Enermax και να το βάλουμε. Δε πάει έτσι. :)

Όλες οι εταιρίες έχουν κάποια πραγματάκια σαν de facto και προχωράνε πάνω σε αυτά.

Και φυσικά αν μπορεί να σε περιορίσει σε δικά της προϊόντα, γιατί να μη το κάνει;

Οπως επίσης θα θέσει κάποια όρια που αυτή θεωρεί σωστά στα προϊόντα της και άρα στις δυνατότητες του προϊόντος, είτε για να σε περιορίσει σε δικά της συμβατά προϊόντα, είτε γιατί με αυτούς τους φραγμούς το προϊόν θα αντέξει περισσότερο, είτε επειδή ο σχεδιαστής χώρισε την προηγούμενη και είχε νταλκάδες (αστειεύομαι στο τελευταίο προφανώς)

Η γνώμη μου λοιπόν επειδή πέρασε απο τα χέρια μου το κουτί σου: Και τον fan controller να αλλάξεις, θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο θέμα με τους ανεμιστήρες που τώρα έχεις το πρόβλημα.

At last ας πάμε λίγο απο την μεριά της Coolermaster και της κάθε Coolermaster.

Αν ήσουν εσύ και το κουτί που μου πούλησες, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ δουλεύει στη πένα, αλλά αν του βάλω εγώ κάτι άλλο μέσα, αφαιρώντας τον εργοστασιακό εξοπλισμό δεν δουλεύει σωστά, τι θα μου έλεγες; Έλα πάρε ένα νέο πχ ή ότι ο εξοπλισμός που θέλω να εγκαταστήσω δεν είναι συμβατός; :)

Μάλλον το δεύτερο θα μου έλεγες όπως και σου είπαν. Κράτα το μένος σου για άλλους λοιπόν και όχι για την Coolermaster στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Εντελώς φιλικά :)

Ελα πες το αυτο σε καθε μεγάλο κατασκευαστή που πουλάει server (+ components)...:slap:

Όσο καιρό είμαι μέλος στο φόρουμ δεν διαπληκτίστηκα ποτέ με κανέναν.

Αυτό μέχρι εχθές που άρχισαν τα όργανα και δεν κρύβω ότι με στεναχώρησε

αυτό το γεγονός.Το γιατί άλλαξα ανεμιστήρες υπάρχουν πολλές απαντήσεις,

απο χαζές του τύπου "έτσι μου γούσταρε" μέχρι απόδοσης,εμφάνισης κ.τ.λ.

Μ αυτά και μ αυτά καταλήξαμε σε δυο συμπεράσματα.

α)Ο κοντρολερ είναι χαλασμένος.Κατανοητό,συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια....

β)Υπάρχει θέμα ασυμβατότητας.Κατανοητό και αυτό,αυτό που δεν είναι κατανοητό

είναι ότι δεν αναγράφετε πουθενά.

Εν ολίγοις, α η β το σίγουρο είναι οτι δεν ευθύνομαι εγώ αλλά η εταιρία.

Φιλαράκι όταν βγήκαν οι ανεμιστήρες αυτοί δεν υπήρχε το τρουπερ.

Και τι σημαινει αυτο? Απλα βγηκε ενα καινουργιο προιον το οποιο δεν ειναι συμβατο με ενα αλλο παλιοτερο. Το λαθος εδω θα ηταν αν οι ανεμιστηρες ηταν συμβατοι και δεν ειχαν κανει update το product sheet τους. Απο τη στιγμη που ουτε ειναι συμβατοι, ουτε αναγραφεται το case στα recommended δε βλεπω καποιο προβλημα.

Βλέπω η Άνοιξη μπήκε για τα καλά!

Ειρήνη υμίν!!!!

Φίλε [MENTION=19379]AIRETIKOS[/MENTION], μπορεί να έχεις τα χίλια δίκια, αλλά σε ένα Φόρουμ -όπως και στη ζωή άλλωστε - είναι πολύ εύκολο να το χάσεις, αν αφήσεις το θυμικό να κάνει κουμάντο!

Είδα ότι το θέμα ξεκίνησε από ένα "...σκούζεις...", εδώ να πω κατ' αρχήν ότι, το σκούζεις είχε και παρέα: "...σκούζεις:P", εκεί χάθηκε το πράμα!

Μεγάλο πράμα τα συμφραζόμενα, και όταν δεν δίνεις σημασία στο αστείο του άλλου, κάπου αρχίζει και χάνεται ο δρόμος ο σωστός!

Τέλος πάντων δεν θέλω να επεκταθώ, ένα μόνο θα πω "Ουδείς ένοχος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου" και σε ένα φόρουμ οικειοθελούς προσφοράς και ανταλλαγής απόψεων και γνώσης, οι εκφράσεις θέλουν θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, θέλει κανάκεμα η κουβέντα ν' ανθίσει!

Και όσο για το τεχνικό θέμα, ένα μεγάλο μπράβο στο φίλο [MENTION=16598]dangar[/MENTION], τόσο για την υπομονή του και τις γνώσεις του, όσο -και ιδιαιτέρως- για την προσήλωσή του στο τεχνικό θέμα, εν μέσω "θύελλας" διαξιφισμών!

Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμα στο τεχνικό ζήτημα -έτσι σαν υπόθεση- υπάρχει περίπτωση σε χαμηλή ρύθμιση στροφών το PWM να σταματά περιοδικά ακριβώς γιατί οι παλμοί δεν είναι δυνατόν να στενέψουν άλλο, όποτε η λύση είναι η πλήρης απουσία παλμών.

Βεβαίως αυτή είναι μια λύση για μεγάλης αδράνειας κινητήρες, αλλά τελικά μόνο η "νεκροψία" μπορεί να δώσει απαντήσεις !

Να είμαστε όλοι καλά και ....μπορούμε και καλύτερα!

@spH3RiCal Δεν συμφωνώ μαζί σου άλλα ακόμα και έτσι να είναι,εφόσον οι

ανεμιστήρες ακόμα παράγονται-πωλούνται η εταιρία οφείλει να

ενημερώσει το εγχειρίδιο της.

Πλακα κανεις ετσι?

επειδη εχω μια ελαφρα μυωπια μπορεις να μου δειξεις που λεει Storm Trooper??(η cosmos 2 γιατι και εγω την "πατησα")

επισης αυτους τους ανεμηστηρες εχω και εγω και στον fan controller του cosmos 2 ειχα το ιδιο προβλημα και τελικα μου εστειλαν τον νεο controller που εβγαλαν.

Μπράβο! Εκμετάλλευση του internet στο έπακρο.

Δηλαδή, έχουμε internet, έχουμε τα manuals online, έχουμε forums, πληροφορίες, reviews στη διάθεσή μας και εσύ θα πας να αγοράσεις με τον παλιό καλό τρόπο...

Sorry κιόλας, αλλά εγώ αυτό που κάνω πάντα είναι να κατεβάζω το manual, να το διαβάζω, μετά να διαβάζω reviews και τέλος αναζήτηση στο google για προβλήματα. Κι έτσι, έχω παιδευτεί αρκετές φορές, πόσο μάλλον αν δεν το έκανα. Αστείο είναι να μην το κάνεις με τόσες δυνατότητες στα χέρια σου.

κι εγω και πολλοι αλλοι τα κανω αυτα που λες αλλα επειδη τα κανουμε τι σημαινει? απαλλασεται η καθε εταιρια απο το να δινει πληρης πληροφοριες για το καθε προιον?

ωραιο σκεπτικο!! με την ιδια λογικη θα πρεπει να γινουμε ειδημωνες σε ολα (μιας και ειναι ευκολο με το internet) επειδη καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους σωστα!! Τελεια λοιπον θα πρεπει να ξεκινησω να αναπτυσω τις γνωσεις μου και να γινω γιατρος, υδραυλικος, ηλεκτρολογος, δικηγορος, λογιστης, τεχνικος η/υ, κομμωτης και αλλα πολλα...

ευτυχως υπαρχει το google και το youtube...

Δεν ειναι λογικη αυτη. Οτι δλδ επειδη μπορω να κανω κατι μονος, αυτος που κανονικα ειναι υποχρεομενος να το κανει απαλλασεται.

Το ειπα και σε προηγουμε νο post και θα το ξαναπω.

Το λεει καπου η coolermaster οτι για το συγκεκριμενο κουτι χρειαζονται συμβατοι ανεμηστηρες?

Υπαρχει λιστα με τους συμβατους ανεμηστηρες?

ΟΧΙ

Εκει τελειωνουν ολα για εμενα.

Ας μου αποδειξει καποιος το αντιθετο και θα ζητησω απο ολους συγνωμη και θα σωπασω.

κι εγω και πολλοι αλλοι τα κανω αυτα που λες αλλα επειδη τα κανουμε τι σημαινει? απαλλασεται η καθε εταιρια απο το να δινει πληρης πληροφοριες για το καθε προιον?

ωραιο σκεπτικο!! με την ιδια λογικη θα πρεπει να γινουμε ειδημωνες σε ολα (μιας και ειναι ευκολο με το internet) επειδη καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους σωστα!! Τελεια λοιπον θα πρεπει να ξεκινησω να αναπτυσω τις γνωσεις μου και να γινω γιατρος, υδραυλικος, ηλεκτρολογος, δικηγορος, λογιστης, τεχνικος η/υ, κομμωτης και αλλα πολλα...

ευτυχως υπαρχει το google και το youtube...

Δεν ειναι λογικη αυτη. Οτι δλδ επειδη μπορω να κανω κατι μονος, αυτος που κανονικα ειναι υποχρεομενος να το κανει απαλλασεται.

Είσαι τεχνικός; Αν όχι, δώσε το κουτί σε κάποιον που γνωρίζει να στο φτιάξει. Αν δηλαδή βγάλεις ένα απόστημα και πάρεις μόνος σου ένα νυστέρι να το βγάλεις, θα φταίει η εταιρία που το κατασκευάζει που δε σου έδωσε οδηγίες πως να το κάνεις;;;;

Το λεει καπου η coolermaster οτι για το συγκεκριμενο κουτι χρειαζονται συμβατοι ανεμηστηρες?

ΟΧΙ

Νομίζω ότι για τη λίστα ήδη αναφέρθηκε πιό πάνω, ότι ναι, υπάρχει. Όσον αφορά στη συμβατότητα, ο [MENTION=129]Chosen[/MENTION] νομίζω έγραψε παραπάνω ότι το λέει στο manual, δεν το έχω διαβάσει.

Γενικά όμως, μη ζητάμε άλλα μέτρα και σταθμά για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, βάζεις στην πρίζα στο σπίτι συσκευή που θέλει 30Α για να δουλέψει; Δε σου λέει κανείς πουθενά ότι δεν κάνει, ή δεν τη σηκώνει. Το λέει στην ασφάλεια, αλλά εσύ δεν είναι ηλεκτρολόγος, ούτε υποχρεωμένος να γνωρίζεις. Με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να πάρεις τον κατασκευαστή να τον βρίσεις που δε σου έδωσε οδηγίες. Δεν το κάνεις όμως. Ορισμένα πράγματα απαιτούν γνώση. Αν δεν την έχεις, πήγαινε σε ειδικό. Δε σε υποχρέωσε κανείς να στήσεις μόνος σου το pc. Δική σου απόφαση, δική σου ευθύνη. Για αυτό πληρώνεις ακριβότερα ένα HP, ένα Dell, ένα Alienware, γιατί μαζί με τα υλικά παίρνεις και την τεχνογνωσία.

ΟΧΙ

Εκει τελειωνουν ολα για εμενα.

Ας μου αποδειξει καποιος το αντιθετο και θα ζητησω απο ολους συγνωμη και θα σωπασω.

Παιρνεις αυτοκινητο, και δεν βαζεις καποιο απο τα προτεινομενα απο την εταιρια εργοτασιακο στερεοφωνικο συστημα αλλα δικο σου, το οποιο κανει τα ηχεια σου να σκουζουν σαν γουρουνι σε σφαγειο και σου προκαλει και βραχυκυκλωμα. Φταει η εταιρια που δεν εβγαλε manual με ολα τα συμβατα στερεοφωνικα η εσυ που δεν εβαλες καποιο το εργοστασιακο;

Ειλικρινης ερωτηση.

Πλακα κανεις ετσι?

επειδη εχω μια ελαφρα μυωπια μπορεις να μου δειξεις που λεει Storm Trooper??(η cosmos 2 γιατι και εγω την "πατησα")

επισης αυτους τους ανεμηστηρες εχω και εγω και στον fan controller του cosmos 2 ειχα το ιδιο προβλημα και τελικα μου εστειλαν τον νεο controller που εβγαλαν.

Moνος σου το ειπες. ΔΕΝ τα γραφει πουθενα, αρα γιατι να τους βαλεις εφοσον δε προτεινονται?

Προσωπικά θα περίμενα από μία τέτοια εταιρία μία αναφορά στο manual για τις ιδιαιτερότητες του controller ή και εφόσον τίθεται και θέμα συμβατότητας ανεμιστήρων να μην χρησιμοποιεί τα κλασικά 3pin headers όπου θα μπορεί ο χρήστης να βάλει πάνω ότι θέλει. Θεωρώ ότι η Coolemaster θα πρέπει να το δει το θέμα καλύτερα.

Βρε έχετε δίκιο. Θα έπρεπε σε έναν τέλειο κόσμο.

Εδώ αγοράζεις fan controller extra και δε παίζει με όλους τους ανεμιστήρες και δε γράφει κανείς τίποτα.

Όπως είπε και πριν ο wizard επειδή την έχω πατήσει με σόμπα σε καινούργιο σπίτι. Όταν πήγα σπίτι δε μου είπε κανείς ξέρεις δε μπορείς να βάλεις 1200watt σόμπα. Ούτε όταν πήρα την σόμπα δε έγραφε ή μου είπαν οτι αν έχεις σπίτι 30άρα ασφάλεια θα στην ρίχνει.

Πες μου εγώ τώρα ποιον να κυνηγήσω και που θα βρώ άκρη.

Βέβαια δε θα αναφέρω οτι κανείς είναι fanboy κανενός ούτε θα επιτεθώ σε κάποιον ηλεκτρολόγο "γενικά" που θα μου πεί μα έτσι είναι τα πράγματα.

Εαν και εφόσον ο κοντρολερ λειτουργεί σωστά μόνο με ΕΝΑ συγκεκριμένο ανεμιστήρα

(εχω δοκιμάσει 6-7 διαφορετικούς) θεωρώ ότι έπρεπε να ανάγραφε η ένδειξις

USE ONLY...ολα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

use only θα επρεπε να γραφει σε περιπτωση που η τοποθετηση οποιοσδηποτε αλλου ανεμιστηρα θα εγκυμονουσε κινδυνους.

[MENTION=19379]AIRETIKOS[/MENTION] μην κολλάς σε ένα σημείο μόνο ρε συ. Εργοστασιακό είναι κομπλε το κουτί :)

btw controller κανόνισες τελικά ή όχι; Είχες αντίδραση απο την εταιρεία;

Ή μονο την αρχική απάντηση;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.