Jump to content

Πρόβλημα με fan controller σε CM Storm Trooper

AIRETIKOS

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Από αυτά που βλέπω καταλαβαίνω ότι όντως χρησιμοποιείται PWM σε συνδυασμό με πυκνωτές εξόδου. Τα τρανζίστορ εξόδου είναι αυτά - http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/BCP69T1-D.PDF , 1Α max στο όριο.

Βλέπω buzzer το οποίο αν χτυπά όταν σταματά κάποιο fan εξηγεί γιατί υπάρχει το pulse stretching.

Βλέπω στην θέση (6) που βάσει του manual που ανέβηκε στην πρώτη σελίδα του νήματος μπορούν να συνδεθούν 1 200mm ή 2Χ120mm ανεμιστήρες υπάρχει μεγαλύτερος (οπτικά τουλάχιστο , τιμή δε φαίνεται) πυκνωτής - δοκίμασε να βάλεις εκεί τους ανεμιστήρες που έχεις θέμα μήπως και λόγω μεγαλύτερης εξομάλυνσης έχεις λιγότερο flickering.

Συνοψίζοντας ο controller δεν έχει κάποιο θέμα , έτσι λειτουργεί. Μόνη πιθανή λύση για μένα , εφόσον θέλεις πανω να βάλεις ανεμιστήρες με led , είναι να βάλεις παράλληλα στον ανεμιστήρα ένα πυκνωτή ή να μπεις στη διαδικασία να ξεχωρίσεις την τροφοδοσία των led από αυτή του ανεμιστήρα.

Το buzzer ακούγετε μόνο όταν ρυθμίζεις τους ανεμιστήρες η όταν ανάβεις τα λεντ

τα καλώδια των ανεμιστήρων είναι με δυο επαφές άσχετα που στη πακέτα έχει τρεις.

Οι πυκνωτές στα 120μμ φαν ειναι 25β-470μφ ο μεγάλος είναι 25β 2200μφ και αυτός

δίπλα στο buzzer είναι 16β 100μφ,τι πυκνωτή μου προτείνεις να βάλω?

Υ.Γ. Το πρόβλημα μου δεν ειναι τόσο τα λεντ αλλά οι στροφές

Νομίζω οτι η στάση σου και ο τρόπος έκφρασης σου δεν ταιριάζουν σε μέλος

της "συντονιστικής ομάδας"!!!Τη μια σκούζω την άλλη λέω ...... ,αν δεν θες

να είσαι ευγενικός ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι τυπικός.

Κακο ειναι να μιλάνε και οι "της συντονιστικής ομαδας" σαν "χρήστες" και οχι σαν nazi admins?

Νομίζω οτι η στάση σου και ο τρόπος έκφρασης σου δεν ταιριάζουν σε μέλος

της "συντονιστικής ομάδας"!!!Τη μια σκούζω την άλλη λέω ...... ,αν δεν θες

να είσαι ευγενικός ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι τυπικός.

Ενδιαφέρον το πως απαιτείς τυπική αντιμετώπιση, όταν εσύ ο ίδιος δεν το τηρείς. Ποια ακριβώς είναι η ψυχολογία σου όταν προσβάλλεις κάποιον και πετάς μπηχτές και καπάκι απαιτείς σεβασμό; Τι περνάει από το μυαλό σου; "Είναι όλοι υπάλληλοί μου και πρέπει να με σέβονται ασχέτως της δικής μου συμπεριφοράς"; Έπεσα κοντά;

δεν ξέρεις αλλά έχεις άποψη,δλδ αυτοαναιρεισαι!

Οπότε κάλλιστα μπορώ πω χωρίς πρόβλημα σε εσένα αλλά και στον φίλο SirDiman

"σταματήστε να σκουζετε και να λέτε ......"

Δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις την πάπια; Χρησιμοποίησε την ίδια διορατικότητα που είχες όταν είδες τον RootX να σου την λέει, για να δεις ποιον προσέβαλες με το δικό σου ποστ.

Δεν θα παίζουμε με τις λέξεις.

Οκ, αυτό είναι το ποστ σου που προσβάλλει ολόκληρη την ομάδα που εργάζεται για να σου παρέχει αυτή την δωρεάν υπηρεσία.

Έκανα και bold το συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί μου φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν διανοητικές ικανότητες κάτω του μέσου όρου.

Tα 2-3 χρόνια που είμαι μέλος στο φόρουμ τα λόγια μου

καθώς και τα μηνύματα μου είναι μετρημένα.Έχω την

εντύπωση (φαντάζομαι κ άλλοι) οτι αν θίξουμε μια αγαπημένη

εταιρία αμέσως τα fanbouys και ΙΣΩΣ άλλα συμφέροντα πέφτουν

να μας φάνε.

Πάμε απ την αρχή.

Όπως είπα και πιο πισω είναι μια γενική διαπίστωση που έχω κάνει από τα φόρουμ που είμαι μέλος.

Το κάθε φόρουμ είναι μια "μικρή κοινωνία",σε κάθε κοινωνία υπάρχουν συμφέροντα.

Όσο πιο μεγάλη κοινωνία τόσο πιο μεγάλα τα συμφέροντα.

Τώρα αν θεωρείς ότι είσαι σε θέση να κρίνεις ποιος και σε τι ποσοστό έχει "διανοητικές ικανότητες" πάω πάσο.

Το σχόλιο μου για διανοητικές ικανότητες ήταν μια δοκιμή, γιατί με τις ερωτήσεις του στυλ "δείξε μου στο ίδιο μου το κείμενο που σε προσέβαλα", μου δώθηκε η εντύπωση ότι κρίνεις με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Το ποστ του RootX ήταν εξίσου αόριστο και άνευ quote ή αναφοράς ονόματος κάποιου άλλου χρήστη, όπως και το δικό σου. Και παρόλο που δεν μπορούσες να δεις την προσβολή στο δικό σου ποστ, είδες μια χαρά προσβολή στο ποστ του RootX.

Πάμε παρακάτω: ο RootX σου εξήγησε ότι τίτλος θέματος με "sucks" απλά δεν επιτρέπεται. Δεν σου έδωσε κάρτα και δεν κινήθηκε ως "διαχειριστική ομάδα" όπως πολύ εύκολα έφερες στην συζήτηση, σου απάντησε απλά και λιτά.

Αυτό εσύ το μετέφρασες σε αγαπημένες εταιρίες (ο κανόνας αυτός δεν ισχύει μόνο για την CM ή για "αγαπημένες" εταιρίες), fanboys και συμφέροντα από πίσω.

Τώρα αν εσύ είσαι σε θέση να κρίνεις ποιος και σε τι ποσοστό έχει την δυνατότητα να βρίσκει σκοτεινά κίνητρα και συμφέροντα πίσω από ένα site που σου παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ενώ κάποιοι πληρώνουν από την τσέπη τους για να είναι online και να συντηρείται, τότε πάω και γω πάσο.

Πως το ποστ του RootX ήταν αόριστο?Αφού γράφει οτι εγω σκούζω και οτι εγώ λέω .......

Δεν υπάρχει λύση για τον τρόπο λειτουργίας του controller , έτσι προγραμματίστηκε έτσι θα λειτουργεί (λογικά ένα από τα 2 IC's που υπάρχουν). Η προσθήκη πυκνωτή θα απαλείψει/ελαττώσει το flickering. Οι υπάρχοντες πυκνωτές πάντως είναι ήδη αρκετά μεγάλοι για έξοδο. Ίσως ο μεγαλύτερος είναι απλά φίλτρο για την τροφοδοσία των IC. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια. Δώσε 1 ευρώ και πάρε διάφορες τιμές , από 100μF-1000μF και κάνε δοκιμή.

Αυτό με το buzzer - ίσως επειδη με τα 2pin δεν μεταφέρεις στροφές στον controller να μην λειτουργεί σε περίπτωση που καποιος σταματήσει. Δοίμασε να βάλεις απευθείας πάνω ένα 3pin και σταμάτα τον .

εσυ δλδ πριν αγορασεις ενα οποιοδηποτε προιον παιρνεις πρωτα το manual το μελετας καλα καλα και μετα κρινεις αν το προιον σου κανει και προχωρας στην αγορα αναλογα (για να μην σκουζεις μετα...) συνηθως ομως προσβαση στο manual εχουμε μετα την αγορα και για το προιον ενημερωνομαστε απο τον κατασκευαστη και το καταστημα.

Μπράβο! Εκμετάλλευση του internet στο έπακρο.

Δηλαδή, έχουμε internet, έχουμε τα manuals online, έχουμε forums, πληροφορίες, reviews στη διάθεσή μας και εσύ θα πας να αγοράσεις με τον παλιό καλό τρόπο...

Sorry κιόλας, αλλά εγώ αυτό που κάνω πάντα είναι να κατεβάζω το manual, να το διαβάζω, μετά να διαβάζω reviews και τέλος αναζήτηση στο google για προβλήματα. Κι έτσι, έχω παιδευτεί αρκετές φορές, πόσο μάλλον αν δεν το έκανα. Αστείο είναι να μην το κάνεις με τόσες δυνατότητες στα χέρια σου.

Το τι θα κάνει ο εκάστοτε υποψήφιος αγοραστής δεν σχετίζετε σε

καμία περίπτωση με τις υποχρεώσεις της οποιαδήποτε εταιρίας.

Εξάλλου το εγχειρίδιο δείχνει τον τρόπο σύνδεσης των παρεχόμενων

ανταλλακτικών, δεν γράφει πουθενά οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις

άλλου είδους ανεμιστήρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.