AIRETIKOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2013 Αγόρασα πριν κανα μήνα ένα storm trooper και αντιμετωπίζω το εξής θέμα.Σύνδεσα στον fan controller δυο sickleflow 120μμ και όταν χαμηλώνω στροφέςτα λεντακια αναβοσβήνουν και ακούγετε σαν να αυξομειώνουν στροφές,το ιδιοθέμα έχω και με το κουμπί φωτισμού στο οποίο σύνδεσα μια λεντοταινία και κάνειτα ίδια,αναβοσβήνει δλδ.Έστειλα μήνυμα στην cooler master και η απάντηση ήταν η παρακάτωThank you for your inquiry. This problems is because the Sickleflow fans do only have one connector. We recommend to use only compatible fans for the fan controller. Compatible fans have one cable for the power and one cable for the led. We have compatible fans available on our CM part shopτι να πω,τα συμπεράσματα δικά σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 20, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Λογικό. Υπάρχουν ανεμηστήρες και ανεμηστήρες. Ακόμα και στα ίδια volts (12V) υπάρχουν με 0.2Α μέχρι και 2Αmperes!!! Πώς να αντέξει το ποτενσιόμετρο πολλά amperes αν δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό ?Και πέραν τούτου ο κατασκευαστής αναφάρει για κάθε fan το operational voltage, πχ από 5V μέχρι 3V, ή από 7V μέχρι 12V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Μάρτιος 20, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Χωρις να θελω να γινω εριστικος, αν καταλαβα καλα εσυ εβαλες μη συμβατους ανεμιστηρες στο fan controller. Η coolermaster που φταιει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Αν έπαιζε πρόβλημα με τα αμπέρ θα αναβόσβηναν περισσότερο στις πολλέςστροφές και όχι στις λίγες,αν πάλι χρειάζονται "συμβατοί" ανεμιστήρες θα έπρεπε κάπου να αναγράφετε...οπότε ναι η coolermaster μου φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 20, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Ο κάθε controller δεν είναι ίδιος.Γιαυτό "χρυσοπληρώνουμε" και συγκεκριμένους controllers ανάλογα τα amper που σηκώνει η κάθε γραμμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάρτιος 20, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Εμένα πάντως πιο πιθανό μου κάνει να φταίει ο fan controller παρά ο sickleflow. Γιατι το "αναβόσβημα" σημαίνει όχι σταθερό ρεύμα. Δοκίμασε να συνδέσεις τον sickleflow πάνω στην μητρική και να ρίξεις τις στροφές από το BIOS, μόνο και μόνο για να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά. Επίσης, το να χαρακτηρίζεις μια εταιρία-κολοσσό όπως την CM, που έχει τόσα προιόντα σταθμούς στην πλάτη της, επειδή δεν κάνει καλό undervolt ένας ανεμιστήρας (και αν φταίει αυτός), είναι λίγο τραγικό. Διάβασα το "sucks" και περίμενα να διαβάσω κανά τρελό πρόβλημα... [ame= ] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Τα φανακια ειναι οκ δεν έχουν πρόβλημααντιμετωπίζουν και άλλοι χρήστες το ίδιο πρόβλημα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=d8cIw6sADkI]CM Storm Trooper Fan controller - YouTube[/ame]Τώρα αν είναι κολοσσός σαν μια άλλη γνωστή εταιρίαπου πήξαμε στο rma να το βράσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Μάρτιος 20, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Ποία εταιρία έβγαλε κάτι και δεν είχε πρόβλημα?Επίσης πρώτη φορά το βλέπω αυτό (έχουν περάσει 2 τέτοια από τα χέρια μου)Αιρετικός? Από deadlock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 20, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Δεν είναι ούτε θέμα fans ούτε θέμα controller ακριβώς.Όταν αγοράζουμε πια ένα fan κοιτάμε πόσα amber βγάζει σε κάθε γραμμή. Για να κάνουμε dim είτε ταινία led είτε ακόμα και αντλία.Αν ήταν όπως το σκέφτεσαι εξαρχής έπρεπε όλοι οι fan controller να έχουν και support list για ότι θέλεις να βάλεις πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Το sucks δεν είναι για το οτι έβγαλε πρόβλημα,αυτά συμβαίνουν και είναι απολύτως φυσιολογικά....ειναι για την αντιμετώπιση που είχα,δλδ εχω θέμα με ενα προϊόν και μου λέει να αγοράσω αλλο φαν.ναι χαίρομαι του τους ξέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Μάρτιος 20, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 κοιτα αν τον κανεις τελικα rma μην σου ζητησουν να κοψεις τα καλωδια του κοντρολλερ οπως ζητησαν σε εμενα οταν εκανα rma ανεμιστηρες της εταιριας αφου ειχα τραβηξει video με το προβλημα που ηταν ξεκαθαρο...για μενα και αυτη η εταιρεια ειναι δεν ειναι κολοσσος ακυρο εχει φαει εδω και καιρο... και ο λογος ηταν η αντιμετωπιση που ειχα απο τον εκαστοτε αντιπροσωπο τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Τι rma να κάνω?αφου έστειλα μήνυμα και μου είπαν να αγοράσω άλλους φαν απο το μαγαζί τους....Και για να τελειώνει το θέμα με τα αμπέρ θα πω το εξήςΟι στοκ φανς που εχει το κουτί στις θέσεις τον σκληρών ειναι 0,16Ακαι τροφοδοτούνται απο ενα καλώδιο Υ και οι δυο,δλδ 2χ0,16Α=0.32Α.Αν σε αυτο το καλώδιο συνδέσω ΕΝΑ φαν 0,24Α η ΕΝΑΝ Sickleflow(0,32Α) κάνειακριβώς το ιδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάρτιος 20, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Έχω έναν fan Sickle Flow με blue φωτισμό. Τον έχω παραμερίσει.Βγάζει αρκετά CFM αλλά είναι πολύ θορυβώδης. Για να αρχίσει να γίνεται κάπως ήσυχος πρέπει να ρίξεις αρκετά την τάση με αποτέλεσμα πολλές φορές να πέφτει και κάτω από την τάση έναρξής και μόλις ζοριστεί λίγο η πτερωτή να σταματάει γενικά το fan και να τρεμοπαίζει ο φωτισμός ή και να σβήνει τελείως. Σίγουρα στα 5V έχει ακόμη θορυβώδη συμπεριφορά και θυμάμαι ότι αυτόν και άλλον έναν 60x60x10 αναγκάστηκα να τους δουλεύω κάτω από 5V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Μέτρησα τη τάση με το βολτόμετρο και έχει ως εξής.Στο φουλ ειναι 11.34Ενα κλικ κατω είναι κυμαινόμενο απο 9,5χ ως 9,9χΔυο κλικ κάτω τα βολτ παίζουν απο 8,5χ ως 8,99τέρμα κάτω παίζει απο 4,7χ ως 5,1χΤα υπόλοιπα δεν τα μετράω,είναι προφανές οτι κάτι δεν πάει καλά με τον κοντρολερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Μάρτιος 20, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 στειλε λοιπον στην cooler master και στολισε τους κανονικα και πες τους οτι λες και σε εμας εδω ..φοβερισε τους και λιγακι μηπως την επομενη φορα βαλουν μυαλο και απαντανε καλυτερα ... γιατι η λυση του να αγοραζεις ολη την ωρα αφου σε εχουν πιασει πελατη ειναι λιγο τραγικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Καθώς δεν το εχω με το αγγλικό προσφέρθηκε ενα μέλος του φόρουμ να με βοηθήσει με το θέμα:help1::help1::help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 20, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Το κουτί έρχεται με manual, σωστά; στο manual, σου δείχνει πως συνδέονται οι ανεμιστήρες. Δεν βλέπω υποστήριξη LED ανεμιστήρων με ένα μόνο καλώδιο, οπότε δεν καταλαβαίνω και γιατί σκούζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 20, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Το οτι τα βολτ δεν είναι σταθερά το κατάλαβες η δεν έχει σημασία?Το οτι οι στροφές δεν είναι σταθερές το κατάλαβες η δεν έχει σημασία?Υ.Γ. Κάκος αγαπητέ μου φίλε άλλαξες τον τίτλο του νήματος απο "coolermaster sucks"σε "Πρόβλημα με fan controller σε CM Storm Trooper" καθώς το παράπονο μουπάει στην υποστηρίξει της εν λόγω εταιρίας και όχι στον controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 20, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Έχει σημασία από την στιγμή που το πρόβλημα υπάρχει με συμβατό εξοπλισμό, η αρχική σου καταχώρηση μιλάει για πρόβλημα που εμφανίζεται με μη συμβατό εξοπλισμό.Οι ανοχές που παρατηρείς μπορεί να σημαίνουν κάτι, μπορεί και να μην σημαίνουν τίποτε μιας και παίζουν ρόλο ένα σορό παράγοντες (τροφοδοτικό, πολύμετρο, κλπ κλπ.)Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται με συμβατό εξοπλισμό έχεις κάθε δικαίωμα να το κυνηγήσεις όπως νομίζεις καλύτερα.Όσο γιαΑν έπαιζε πρόβλημα με τα αμπέρ θα αναβόσβηναν περισσότερο στις πολλέςστροφές και όχι στις λίγες,αν πάλι χρειάζονται "συμβατοί" ανεμιστήρες θα έπρεπε κάπου να αναγράφετε...οπότε ναι η coolermaster μου φταίει.Αναγράφεται, εσύ μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις.Υ.Γ. Κάκος αγαπητέ μου φίλε άλλαξες τον τίτλο του νήματος απο "coolermaster sucks"σε "Πρόβλημα με fan controller σε CM Storm Trooper" καθώς το παράπονο μουπάει στην υποστηρίξει της εν λόγω εταιρίας και όχι στον controller.Όπου και να πηγαίνει το παράπονό σου, sucks σε τίτλο είναι no-go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Μάρτιος 20, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Η διακυμανση που βλεπεις ειναι λογικη εχω εναν lamptron fc5v2 με αρκετα watt/channel και εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα, οσο για τα leds και στον lamptron τρεμοπαιζαν οπως ακριβως και στο βιντεο απο καποια volts (δεν θυμαμαι ακριβως γιατι τα ξηλωσα ολα τα leds) και κατω οποτε δεν ειναι θεμα ουτε του controller ουτε του fan απλα στην δευτερη σκαλα κοβει περισοτερο το ρευμα με αποτελεσμα αυτο που εχεις. Το "προβλημα" ειναι οτι η τροφοδοσια για τα leds ειναι ιδια με αυτη που παιρνει και το μοτερ του fan οποτε για λυση ή αυτη που σου εδωσαν απο το support δηλαδη παρε fans με ξεχωριστη τροφοδοσια για τα leds ή κατι πιο οικονομικο βγαλε την τροφοδοσια των leds μονος σου και δωστην απο αλλου αλλα προσεξε αν το κανεις αυτο να βαλεις και καμια αντισταση για να μην τα καψεις. Λυσεις υπαρχουν!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.