Jump to content

Aναβάθμιση οικιακού δικτύου

GriGaS

Recommended Posts

Θέλω να αναβαθμίσω το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου στα 300mbps. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ως εξής :

Ένα Linksys WAG200G με ενεργοποιημένο το wireless δίνει internet σε ένα gigabit switch TP Link SG1008D. Πάνω στο switch είναι συνδεδεμένα το NAS, μία Smart TV και ένα laptop, ενώ ασύρματα συνδέονται με το δίκτυο 2 smartphones και ένα λαπτοπ. Επιπλέον, τρεις ορόφους κάτω βρίσκεται ένα D Link DAP 1160 το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Linksys και μοιράζει ενσύρματα internet σε 2 σταθερούς.

Θέλω με κάποιο τρόπο να αναβαθμίσω το ασύρματο δίκτυο στα 300 mbps. Έχω σκεφτεί τις εξής εναλλακτικές:

1) Αγορά καινούργιου modem router που υποστηρίζει πρότυπο n 300 mbps και παράλληλα να έχει gigabit θύρες. Με αυτό τον τρόπο καταργώ τόσο το υπάρχον modem router όσο και το switch.

2) Aγορά access point και κλείσιμο του wifi από το Linksys. Είδα όμως ότι τα a/p συνδέονται ενσύρματα με 100αρι LAN. Θα είναι αυτό bottleneck όταν θα θέλω να μεταφέρω ασύρματα κάτι από π.χ. το NAS σε ένα λαπτοπ;

3) Αγορά gigabit wireless router (χωρίς modem). Στην περίπτωση αυτή φαντάζομαι ότι θα βάλω το linksys σε bridge mode και θα αφήσω τον νέο router να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Το κόστος της αναβάθμισης θα ήθελα να μην ξεπεράσει τα 50 ευρώ

Προς το παρόν οσον αφορά την λύση 3 έχω βρει το ΤP LINK TL-WR1043ND.

Tι έχετε να προτείνετε;

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.