paris_rx8 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2013 Θα ηθελα μια βοηθεια στο εξης θεμα που αντιμετωπιζω το οποιο εχει να κανει με το χρονισμο των ρολογιων κ συγκεκριμενα του πυρηνα των καρτων.Οι καρτες δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να κρατησουν σταθερα ρολογια οταν χρονιστουν κ υπαρχουν συνεχεια σκαμπανεβασματα.Σπανια δλδ με 1200/1500 να μπορεσουν να κρατησουν το μεγιστο κ το παραπανω που το χω δει να το κρατανε ειναι περιπου 10δευτερα..Εξ αρχης οι ρυθμισεις του trixx πριν απο καθε bench/game εχουν disable to ulps κ παντα +20 POWER LI.....Εχω παιξει με ολες τις εναλλαγες ρυθμισεων του trixx με force constand voltage on/off κ ulps disable/enable χωρις κανενα αποτελεσμα...Ακομα κ μετα απο μεταβαση οδηγων σε 13.3 beta2 εκανε το ιδιο με τα προαναφερθεντα..Εχω προσπαθησει να τρεξω κ χωρις το trixx κ μονο με msi afterburner beta με επιλογη ulps disable αλλα χωρις αποτελεσμα μιας κ ηθελα να δω μηπως trixx-afterburner δεν συνεργαζονται σωστα..Tι μπορει να φταιει να γι αυτο κ πιο σημαντικο αν υπαρχει καποια αλλη λυση που μπορει να υπαρξει για να λυθει το θεμα...Ευχαριστω..
atiman Μάρτιος 19, 2013 #2 Μάρτιος 19, 2013 Σε πολυ καλες περιπτωσεις η καρτα εχει ασφαλες οριο O/C τα 1200 με 1.3 volt ταση και καταναλωση περιπου 300 watts η μια.Εισαι σιγουρος οτι οι καρτες σου , η ψυξη τους και το συστημα τροφοδοσιας σου ειναι ικανα να ανταπεξελθουν?Δοκιμασε μια μια καρτα (βγαζοντας την αλλη απο πανω) να βρεις το μεγιστο σταθερο της.
paris_rx8 Μάρτιος 19, 2013 Author #4 Μάρτιος 19, 2013 Σε πολυ καλες περιπτωσεις η καρτα εχει ασφαλες οριο O/C τα 1200 με 1.3 volt ταση και καταναλωση περιπου 300 watts η μια.Εισαι σιγουρος οτι οι καρτες σου , η ψυξη τους και το συστημα τροφοδοσιας σου ειναι ικανα να ανταπεξελθουν?Δοκιμασε μια μια καρτα (βγαζοντας την αλλη απο πανω) να βρεις το μεγιστο σταθερο της.Ισως επρεπε να το διευκρινησω απ την αρχη οτι ειτε 1200/1500 ειτε 1150/1500 ειτε 1100/1500 τα ρολογια ανεβοκατεβαινουν συνεχεια..Τα bench μεχρι 1220/1500 με default ταση βγαινουν κανονικα..Πχ στο avp 1220/1500 με 1.256v παιζει κανονικα ενω με 1.3v βλεπω μαυρες γραμμες κ το κλεινω..Ισως με 1.3 να φρικαρουν τα vrm.Οποτε το (ασφαλες οριο) ισως να ειναι ο τελευταιος παραγοντας που να κανει την κεντα καθως το περιστατικο εμφανιζεται κ με μικροτερους χρονισμους..Απ την αλλη η ψυξη θεωρω οτι βρισκεται σε καλα επιπεδα καθως στο crysis 3 στα 1920x1080 1200/1500-very high settings ολα/fxaa/16x anisotropic εχω max temp 41c.Τωρα αν το PCU κανει την λαδια,τι να πω!!!1000watt ειναι...μηπως πνιγεται το cpu?Το περιστατικο που αναφερω παρουσιαστηκε οταν ο cpu ηταν στα 3.6 ghz..Ομως κ σε αποπειρα στα 4.4 με 1.4vπαρουσιαστηκε το ιδιο κ αξιζει να σημειωθει οτι η αυξηση του cpu δεν επηρεασε καθολου το τελικο score του bench.
venom7 Μάρτιος 19, 2013 #5 Μάρτιος 19, 2013 Μου φαίνεται παράξενο από τη μία να έχεις bottleneck ίσως(?) και από την άλλη παρά το overclock να είναι πάλι τα ίδια με αποτελέσματα.Άρα πάει κάπου αλλού.Αν ήταν 100% θέμα bottleneck θα έπρεπε να τρέχουν οι κάρτες απλά με overclock να είχες καλύτερα νούμερα!Όχι όμως να τρώνε throttling! Θα το ψάξω και θα σου πω...Απλά θέλω λίγες μέρες χρόνο.Μια διόρθωση...είναι PSU και όχι PCU το τροφοδοτικό.[MENTION=9179]atiman[/MENTION]Γιατί παίζουν τα ρολόγια ρε man???Ενώ με τη μία δε συμβαίνει αυτό!!!Ακόμα και στο σύστημά μου που είμαι με την ίδια κάρτα μου το έκανε αυτό και μόλις ενεργοποίησα το force constant voltage, σταμάτησε.Τώρα όμως με τις δύο δε σταματάει!!!
paris_rx8 Μάρτιος 19, 2013 Author #6 Μάρτιος 19, 2013 Μια διόρθωση...είναι PSU και όχι PCU το τροφοδοτικό.
9000+rpm Μάρτιος 19, 2013 #7 Μάρτιος 19, 2013 ..Απ την αλλη η ψυξη θεωρω οτι βρισκεται σε καλα επιπεδα καθως στο crysis 3 στα 1920x1080 1200/1500-very high settings ολα/fxaa/16x anisotropic εχω max temp 41c. Αν επαιξες Oc'ed crysis 3 και ειδες max 41 βαθμους, να υποθεσω οι καρτες ειναι στο νερο? Η οτι το Pc βρισκεται στο βορειο πολο?
atiman Μάρτιος 20, 2013 #9 Μάρτιος 20, 2013 ΙΤα bench μεχρι 1220/1500 με default ταση βγαινουν κανονικα..Πχ στο avp 1220/1500 με 1.256v παιζει κανονικα ενω με 1.3v βλεπω μαυρες γραμμες κ το κλεινω..Αρα, βλεπω οτι οι καρτες δουλευουν σωστα στα bench και (απ οτι καταλαβαινω) εχεις το προβλημα σε καποια παιγνιδια.Δεν 'με ενοχλει' τοσο η εμμονη σου στο 1500 των μνημων, οσο το να μας πεις σε ποια παιγνιδια λειτουργει σωστα και σε ποια οχι. Διοτι (παλι οπως καταλαβαινω) εχουμε καποια δυσλειτουργια στο crossfire κατω απο ορισμενες συνθηκες εφαρμογων και οχι στις καρτες.Αν κανω λαθος, παρακαλω διορθωσε με.
venom7 Μάρτιος 20, 2013 #10 Μάρτιος 20, 2013 [MENTION=9179]atiman[/MENTION]Γιάννη λάθος κατάλαβες!!!Αυτό που λέει ο Πάρης είναι ότι...Τα benches βγαίνουν κανονικά, δλδ ότι είναι σταθερός από θέμα overclock και δεν κολλάει.Αλλά και πάλι και στα benches υπάρχουν οι αυξομειώσεις στα ρολόγια, ότι παίζουν δλδ.Απλά είναι stable σαν overclock εννοεί στα benches και στα games, αλλά παντού τα ρολόγια παίζουν και δεν είναι σταθερά.Το 1500 των μνημών δεν το πολυ αναφέρει γιατί συμβαίνει το ίδιο και εκεί.Ότι και να βάλει (1600) και εκεί παίζει ανάμεσα στα 1500 και στα 1600.Από κει και πέρα ΠΑΝΤΟΎ υπάρχει το θέμα και σε benches και σε games.Αυτό που είπε όσον αφορά την τάση είναι ότι άμα βάλει 1.3v τότς παρατηρεί μαύρες γραμμές που και που στην οθόνη ενώ με λιγότερη τάση(default) δεν υπάρχουν!!!Κουλό που με την παραπάνω ταση θα έπρεπε να είναι καλύτερα από θέμα σταθερότητας!Αφού είναι σταθερός με 1.256v(default), γιατί να μην είναι με 1.3v και να έχει θέμα με γραμμές???!!!Αλλά αυτό είναι δευτερεύον σε σχέση με το άλλο θέμα. Στα λέω εγώ γιατί μαζί τα κοιτάμε.editΟι μνήμες όπως προανέφερα, παίζουν και αυτές στα ρολόγια τους κατά τη διάρκεια τόσο των bench όσο και των games.Το θέμα είναι ότι και σε μένα αλλά και στο Πάρη, όταν τσεκάρουμε τα ρολόγια έχουμε τα εξής αποτεςλέσματα...1)Δίνοντας από το trixx\afterburner\ccc 1500(default) στο bench δείχνει 1361.2)Δίνοντας 1550 δείχνει 1732!3)Δίνοντας 1650 δείχνει 1917!Δλδ πάνω από όσο δίνουμε με το overclock και κάτω όταν είναι default.Γιατί???
atiman Μάρτιος 20, 2013 #11 Μάρτιος 20, 2013 Αυτη την διαφορα στα settings τα δειχνει και μονη της ?Αν δεν χρησιμοποιησεις κανενα αλλο προγραμμα εκτος του CCC (εννοειτε οτι τα αλλα ειναι εντελως απενεργοποιημενα) εχουμε τα ιδια προβληματα ? σε μονη της και σε cfx.
venom7 Μάρτιος 20, 2013 #12 Μάρτιος 20, 2013 Τη διαφορά τη δείχνει και μόνη της και μόνο με το ccc.Δλδ όταν δίνουμε 975/1500(default) ΜΕ +20 τότε παίρνουμε 975/1361!!!Όταν δίνουμε 1200/1600 με +20, παίρνουμε 1200/1732!Όταν όμως απενεργοποιήσουμε το +20, τότε τα ρολόγια παίζουν είτε με μία κάρτα είτε και με δύο!Όμως με τις δύο και ενεργοποιημένο στο +20 τα ρολόγια πάλι παίζουν, ενώ στη μία με +20 σταματάνε να παίζουν και είναι σταθερά!!!Αυτό συμβαίνει και στου Πάρη αλλά και στο δικό μου σύστημα τσεκαρισμένα.Όσον αφορά τη μνήμη...Γιατί δίνει τόσο???editΕίναι δλδ σαν να μην ακούει στο +20 στο cf!!!(τουλάχιστον βλέπουμε σιγά σιγά που παίζει το πρόβλημα.Το θέμα είναι το γιατί και πως λύνεται όπως και το τι γίνεται με τις τιμές στις μνήμες!)
atiman Μάρτιος 20, 2013 #13 Μάρτιος 20, 2013 Δεν μπορω να γνωριζω τι εχει κανει στις ρυθμισεις της απο το bios η εταιρια αυτη.
venom7 Μάρτιος 20, 2013 #14 Μάρτιος 20, 2013 1ον)Μπορεί κάποιος να μας πει και να ποστάρει screenshot από bench με afterburner να δείχνει ρολόγια με ρολόγια 1100/1600?Θέλουμε να τσεκάρουμε πόσο δείχνει τη μνήμη.2ον)[MENTION=9179]atiman[/MENTION]Τι μπορεί να φταίει και δεν ακούει στο cf στο +20, πέρα από το θέμα της μνήμης?
atiman Μάρτιος 21, 2013 #17 Μάρτιος 21, 2013 Το +20 ειναι μια δυνατοτητα που διαφοροποιειται αναλογα απο τους drivers κατα το crossfire - και δεν ειναι ανεξαρτητη της ιδιας της καρτας.Παιζουν παρα πολλα πραγματα ρολο. Εγω προσωπικα δεν το θελω καν σαν δυνατοτητα.
paris_rx8 Μάρτιος 21, 2013 Author #18 Μάρτιος 21, 2013 Ναι , αλλά με μία δεν έχει θέμα!!!Σε εμενα παιζει το θεμα κ μονο με μια καρτα...Απενεργοποιησα το cf κ τα ρολογια παλι εκαναν τα δικα τους...Δεν μπορω να γνωριζω τι εχει κανει στις ρυθμισεις της απο το bios η εταιρια αυτη.Δηλ παιζει κ το ενδεχομενο με flash bios να λυθει το θεμα?Κ αν ναι ποιας υλοποιησης 7870 le θα μπορουσε να φλασαριστει?
venom7 Μάρτιος 21, 2013 #19 Μάρτιος 21, 2013 Αν πάντως είναι θέμα bios της κάρτας και με φλασάρισμα μπορεί να λυθεί, βάλε της δικιάς μου όπου με μία κάρτα δε μου το κάνει!Τι να πω!Απλά σου είπα ότι για να καταλήξουμε κάπου θα πρέπει να μπουν και στο δικό μου σύστημα αρχικά μία δικιάς σου υλοποίησης και δεύτερον δύο σε cf.
atiman Μάρτιος 21, 2013 #20 Μάρτιος 21, 2013 Παντως, με μια προχειρη ερευνα που εκανα για την 7870 jokerCard δεν υπαρχει ουτε ενας που να λεει οτι ειναι σταθερη.Ολοι εχουν ακριβως το ιδιο θεμα με τα ρολογια.Να την φλασαρεις με αλλο bios ειναι πρακτικα αδυνατο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.