dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2013 Λοιπόν το story έχει ως έχεις.Το laptop τις κοπέλας μου τον τελευταίο καιρό έβγαλε ένα πρόβλημα, όταν το ανάβεις περνούν bros τα ανεμιστιρια και αναβοσβήνουν συνεχόμενα τα λαμπάκια διπλα από το caps lock και num lock.το θέμα είναι πως άμα το κανεις συνεχεια άνοιξε κλισέ (καμια 30ria φορες, σε κάποια φάση παίρνει κανονικά bros) αλλα το θέμα είναι πως το σκηνικό με τον καιρό χειροτερεύει, άρχισε να παρουσιάζει το πρόβλημα πριν από κανένα μηνα και κάτι, και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει.δοκίμασα:bios reset. τίποταbios upadate. τίποταέχω τσεκάρει και τις ram, είναι 100% ok..να ψάξω στο net, λέει πως αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει αρκετό ρεύμα. οποτε έβαλα μπαταρία στο laptop. κάνει το ίδιο (είτε από μπαταρία είτε από το τροφοδοτικό.. same)να το πάω στο service τις HP δεν θέλω, γιατί θα ακούσω την κλασική ατάκα από την στιγμή που έχει τελειώσει η εγγύηση.. Έεεε κάηκε η μητρική σας πρέπει να πάρετε νέο, άσε που παίζει άμα το πάω στο service.. ((συμπτωματικά)) να σταματήσει τελείως να δουλεύει.επίσης όσο το pc είναι ανοιχτό δεν παρουσιάζει κανένα απόλυτος πρόβλημα (ούτε στα καλά καθούμενα κλείνει ούτε τίποτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάρτιος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Κατεβασε ενα GPUZ και πες μου τι θερμοκρασιες εχεις στην GPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 17, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Κατεβασε ενα GPUZ και πες μου τι θερμοκρασιες εχεις στην GPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάρτιος 17, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 VDDC 0.9V που σημαινει πως οι 52 βαθμοι ειναι σε idle κατασταση.... και απο φρεσκοξεκινημα ή μεχρι 5λεπτο Για κανε και ενα stressαρισματακι στην GPU και δες αν ανεβαινεις πανω απο 82+ ..... αν ναι απλα χρειαζεσαι συντομα rework στο AMD Chip... αλλα και καλη θερμοεπαγωγη Απλα .... τα οσα αναφερεις ειναι τα "προεορτια" να σε "αφησει" εντελως η GPU οπου στην περιπτωση σου ειναι ΚΑΙ NorthBringe....κοινος ....το AMD 880G Chipset Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 17, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 VDDC 0.9V που σημαινει πως οι 52 βαθμοι ειναι σε idle κατασταση.... και απο φρεσκοξεκινημα ή μεχρι 5λεπτο Για κανε και ενα stressαρισματακι στην GPU και δες αν ανεβαινεις πανω απο 82+ ..... αν ναι απλα χρειαζεσαι συντομα rework στο AMD Chip... αλλα και καλη θερμοεπαγωγη Απλα .... τα οσα αναφερεις ειναι τα "προεορτια" να σε "αφησει" εντελως η GPU οπου στην περιπτωση σου ειναι ΚΑΙ NorthBringe....κοινος ....το AMD 880G Chipset Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάρτιος 17, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Χμμμμ οι 64 βαθμοι ειναι "μια χαρα"...... Με τι εκανες stress στην GPU?Προσπαθω να αποκλεισω το ενδεχομενο να χρειαστει rework το Northbringe..... αν και τα "λαμπακια" που αναβοσβηνουν κατα "εκει" με παει λογο εμπειριας..... αν ειχαμε "θεμα" με VRMακι τροφοδοσιας δεν θα δουλευε ΚΑΘΟΛΟΥ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 17, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Χμμμμ οι 64 βαθμοι ειναι "μια χαρα"...... Με τι εκανες stress στην GPU? Προσπαθω να αποκλεισω το ενδεχομενο να χρειαστει rework το Northbringe..... αν και τα "λαμπακια" που αναβοσβηνουν κατα "εκει" με παει λογο εμπειριας..... αν ειχαμε "θεμα" με VRMακι τροφοδοσιας δεν θα δουλευε ΚΑΘΟΛΟΥ..... προσωπικά δεν νομίζω να είναι η gpu, γιατί δεν έχει βγάλει απόλυτος κανένα άλλο πρόλημα. πιστεύω πως κάποιος πυκνότης τα παίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάρτιος 17, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 προσωπικά δεν νομίζω να είναι η gpu, γιατί δεν έχει βγάλει απόλυτος κανένα άλλο πρόλημα. πιστεύω πως κάποιος πυκνότης τα παίζει Οι μονοι πυκνοτες οπου υπαρχουν στο συνολο του λαπτοπ ειναι μονο στο τροφοδοτικο.... εντος λαπτοπ μιλαμε μονο για VRM καθε τυπου. Εχεις δοκιμασει με κανενα αλλο τροφοδοτικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 17, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Οι μονοι πυκνοτες οπου υπαρχουν στο συνολο του λαπτοπ ειναι μονο στο τροφοδοτικο.... εντος λαπτοπ μιλαμε μονο για VRM καθε τυπου.Εχεις δοκιμασει με κανενα αλλο τροφοδοτικο?έχω δοκιμάσει να το ξεκινήσω από την μπαταρία του (η κοπέλα μου επειδή δεν χρησιμοποιεί την μπαταρία, πάντα την έχει ξεκουμπωμένη...) αλλα τώρα δοκίμασα να το ανοίξω από την μπαταρία και κάνει τα ίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 19, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 τουλάχιστον ξέρει κανεις κανένα service στην θεσσαλονίκη που να μην μου πουν την κλασική ατάκα "φιλε η mobo κάηκε πάρε νέο laptop"στην αντιπροσωπεία από την στιγμή που δεν υπάρχει εγγύηση ούτε για πλακα δεν πάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Μάρτιος 19, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Κλασσικό φαινόμενο με faulty amd chip. Παλιά είχαμε τα nvidia, τώρα έχουμε και τα amd...μην το ψάχνεις. 99% είναι αυτό που λέει ο stratos1978. Προβληματικό vga/northbridge chip. Το κακό είναι πως επειδή πρόκειται για northbridge ουσιαστικά, η επισκευή είναι δυσκολότερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Μάρτιος 19, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Για το service Θεσσαλονίκης (περσινή εμπειρία) θέλουν 60€ με το καλημέρα (διάγνωση). Στην περίπτωση μου ήθελα να αλλάξουν ένα ανεμιστηράκι, ήξερα δλδ το πρόβλημα αλλά και πάλι...ΥΓ Αν έχεις δυο RAM dimms, δοκίμασε να βγάλεις το ένα από τα δύο (και το πάνω και το κάτω μετά) ή να αλλάξεις τη θέση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 20, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Για το service Θεσσαλονίκης (περσινή εμπειρία) θέλουν 60€ με το καλημέρα (διάγνωση). Στην περίπτωση μου ήθελα να αλλάξουν ένα ανεμιστηράκι, ήξερα δλδ το πρόβλημα αλλά και πάλι...ΥΓ Αν έχεις δυο RAM dimms, δοκίμασε να βγάλεις το ένα από τα δύο (και το πάνω και το κάτω μετά) ή να αλλάξεις τη θέση τους. έχω δοκιμάσει και με άλλες ram και τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Μάρτιος 20, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Specilized Laptop, iPhone, iPad Service Center | Laptopscreens | Οθόνες Laptop | Digitizer | Κάρτες γραφικώνcomputer-systems.grμίλα με αυτούς τους 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Μάρτιος 20, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 δες και τον Service στο e-laptops Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 20, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Specilized Laptop, iPhone, iPad Service Center | Laptopscreens | Οθόνες Laptop | Digitizer | Κάρτες γραφικώντελικά θα το πάω σε αυτούς, λένε πως θέλουν μονο 10E για διάγνωση. οποτε ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
bebis19 Μάρτιος 25, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 μολις πηρα εαν λαπτοπ που το πηγια για επισκευη απο το computer systems.οταν το πηγα μου ειπαν οτι η διαγνωση ειναι δωρεαν. τελικα το hp μου ειχα προβλημα με τον controler απο οτι μου ειπαν γι αυτο και ενω ανοιγε δεν μπουταρε και εμενε στην μαυρη οθονη. αλλαξανε τον controller 126 euro αν εχεις πασο εγω δανειστικα απο φιλο μου πηραν 96 euro με 4 μηνες εγγυηση και μου ειπαν οτι αν δεν ξαναβγαλει προβλημα στο μηνα αντε στους τεσσερις μηνες θα ειναι ολα οκ για μετα. το λαπτοπ τωρα ειναι οκ. κανε και σε αυτους μια ερωτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Μάρτιος 25, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 μολις πηρα εαν λαπτοπ που το πηγια για επισκευη απο το computer systems.οταν το πηγα μου ειπαν οτι η διαγνωση ειναι δωρεαν. τελικα το hp μου ειχα προβλημα με τον controler απο οτι μου ειπαν γι αυτο και ενω ανοιγε δεν μπουταρε και εμενε στην μαυρη οθονη. αλλαξανε τον controller 126 euro αν εχεις πασο εγω δανειστικα απο φιλο μου πηραν 96 euro με 4 μηνες εγγυηση και μου ειπαν οτι αν δεν ξαναβγαλει προβλημα στο μηνα αντε στους τεσσερις μηνες θα ειναι ολα οκ για μετα. το λαπτοπ τωρα ειναι οκ. κανε και σε αυτους μια ερωτηση.Επικοινωνίααυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάρτιος 26, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2013 ^^ Ναι αυτο dunkel ειναι πολύ τσακάλια οι τύπο και εξυπηρετικότατοι.Ειχα πάει ενα dv6000 με το γνωστο πρόβλημα στη γραφικών και μέσα σε 2 μέρες ητανε κομπλε..ακόμα δουλεύει (3 χρόνια..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bebis19 Μάρτιος 26, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2013 Επικοινωνίααυτό?ναι αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.