Jump to content

Είναι πρόκληση οι εκπομπές με φαγητά;

Alexgk

Recommended Posts

Διανύουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά στο όριο ή και κάτω από αυτό της φτώχειας. Οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό αυξάνονται. Το ίδιο και όσοι πάνε όταν κλείνουν οι λαϊκές και ψάχνουν για πεταμένα λαχανικά. Στα σισίτια που οργανώνονται δεν πάνε μόνον άστεγοι αλλά και πρώην άνθρωποι της μεσαίας τάξης.

Την ίδια στιγμή το κακό χτύπησε και τα παιδιά. Οι γονείς χωρίς τη δυνατότητα αγοράς τροφίμων τα στέλνουν νηστικά στα σχολεία όπου οι δάσκαλοι το διαπιστώνουν με λύπη ανήμποροι κάποιες φορές να βοηθήσουν. Μιλάω για ΠΑΙΔΙΑ.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικά άθλιο σκηνικό η τηλεόραση μας βομβαρδίζει στα κανάλια με συνταγές μαγειρικής με φιλέτα, ακριβά ψάρια και άλλα εδέσματα. Είναι αυτό πρόκληση ή δεν είναι;

Δεν λέω να απαγορευτούν οι εκπομπές. Απλώς αναρωτιέμαι.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικά άθλιο σκηνικό η τηλεόραση μας βομβαρδίζει στα κανάλια με συνταγές μαγειρικής με φιλέτα,

Η τηλεόραση είναι άθλια. Οπότε έχεις απάντηση νομίζω. Δεν άλλαξε τίποτα από πριν που διαφήμιζε Μύκονους και Αράχωβες και διαμόρφωνε το πρότυπο του Νεοέλληνα. Απλά τότε οι τράπεζες δίναν. Τώρα μόνο πέρνουν.

Η τηλεόραση είναι άθλια. Οπότε έχεις απάντηση νομίζω. Δεν άλλαξε τίποτα από πριν που διαφήμιζε Μύκονους και Αράχωβες και διαμόρφωνε το πρότυπο του Νεοέλληνα. Απλά τότε οι τράπεζες δίναν. Τώρα μόνο πέρνουν.

Ετσι ακριβως...ποτε δεν ηταν καλη η τηλεόραση.

Απλα τωρα ο κοσμος κάθεται περισσότερες ωρες στο σπιτι και δεν εχει τι άλλο να δει

To oτι η τηλεόραση είναι άθλια ειναι γνωστό, όχι μόνο τωρα, χρόνια πριν. Τώρα αν ειναι προκλητικές οι εκπομπές, προσωπική μου άποψη δεν ειναι. Μπορει να έχουμε κρίση, αλλά υπάρχουν άτομα που δεν πεινάνε (όχι ακόμα τουλάχιστον) και ίσως δεν πεινάσουν και ποτέ. Και δεν λέω οτι έχω χρήματα να αγοράσω το ακριβό φιλέτο. Δεν τα έχω.

Ακόμα εμένα μου έχουν δώσει λύση στο να μαγειρευω κατι διαφορετικό με παραλαγές, ακόμα και το κρέας της προσφοράς των 5€ ώστε να λεω οτι έφαγα κατι διαφορετικο (μιας και τα ντελίβερι έχουν κοπεί). Δεν ειναι αναγκη να φτιάξεις το ακριβό φιλέτο που δείχνουν. Φαντασία να έχεις και κανεις θαύματα. Και μιλάω για εκπομπές μαγειρικής όχι σε στυλ Master Chef. Τα γκουρμέ πιάτα που φτιάχνουν με αφήνουν παγερά αδιάφορο, είτε έχω λεφτά να τα φάω, είτε όχι. Μια μπριζόλα πεταμένη στα κάρβουνα ειναι για εμένα καλύτερη απο όλες τις συνταγές που δείχνει την season το Master Chef μαζί.

Τηλεόραση είναι και ότι πουλάει θα δείχνει.

Να κράζουμε και τους παρουσιαστές που φοράνε καλά κουστούμια

Να κράζουμε και τις διαφημίσεις για iphone 5 / galaxy S3 / γενικά για ακριβά κινητά

Να κράζουμε και τις διαφημίσεις της Μερτσεντές

κλπ.

Δεν γίνεται έτσι. Κρίση έχουμε όχι πόλεμο.

Πρόκληση και οι εκπομπές με όμορφες γκόμενες για αυτούς που δεν έχουνε όμορφη...

Πρόκληση επίσης αυτές που γενικότερα έχουνε γυναίκες για αυτούς που δεν έχουνε.

Πρόκληση οι εκπομπές που βάζουνε μουσική για αυτούς που δεν έχουνε στέρεο...

Εντάξει, νομίζω υπερβάλουμε λιγουλάκι....

Βασικα καταλαβαινω το υφος του alex και ειμαι σιγουρος οτι εδω μεσα

δεν εχει πεινασει κανεις ακομη να βγαζει τσιμα τσιμα οτε δεη νερο οποτε

δε περιμενω αντικειμενικες αποψεις αλλος απο λονδινο αλλος απο αμερικα

σε λιγο θα ρθει και ο μυραλις απο ολλανδια με τα σφυροδρεπανα.

Προκληση δεν ξερω αν ειναι αλλα υπαρχουν οικογενειες πολλες που ΠΕΙΝΑΝΕ.

Απλα επειδη στο λαμπη δε μπορει να γινει μια

τετοια ερωτηση γιατι δεν υπαρχει σωστη διαλογη.

Τωρα ναι μας πειραζει γιατι δεν ειναι απαραιτητα φτωχος αυτος που πειναει.

Ειναι ενας που δουλευει και παιρνει 300 ευρω και εχει παιδι.

Εξαθλιωση δηλαδη! Καποτε θα πειναγε ενας που δε δουλευει που παιρνει πρεζα ή που μενει

στα παγκακια. Τωρα εχει γινει χαμος. Δε συγκρινεται η φαση με πριν 4-5 χρόνια.

η οικονομία είναι μια ζυγαριά (ο γνωστός ζυγός), αν τα χρήματα λείπουν από τη μια πλευρά, έχουνε πάει στην άλλη. Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι τα πολλά να πάνε σε λιγότερα χέρια αντί να μοιράζονται σα τα torrents και να τα έχουμε όλοι όλα. Το πως περιορίζεις τους πλούσιους είναι άλλο θέμα. (κουβεντιάστε το στο DebtLab)

Στο θέμα τηλεόρασης. Έτσι και αλλιώς είναι ιδιωτικά κανάλια, ακόμη και η ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3 δεν είναι κανάλια που τα διαχειρίζεται ελεύθερα ο δίκαιος δημοσιογράφος, με τη σημασία της λέξης "δημόσιο κανάλι".

Διαφημίσεις δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιες εποχές, χορηγούς ακόμη λιγότερους, celebrity και τουτσομπολιά σιγά μη νοιάξει κανένα, ε τι έμεινε; λίγο μαγειρική, μερικά τούρκικα και κάτι πρωϊνάδικα της κακιάς ώρας.

Αν ήθελα βέβαια να μαγειρέψω κάτι ιδιαίτερο, θα άνοιγα βιβλίο σχετικό η θα έψαχνα, το να δω σε βίντεο η Tv δεν μου είναι πρακτικό.

και χωρίς να φτάνει αυτό πρέπει να πληρώνω και νόβα για να βλέπω pokemon :woot:

θα κάνω jailbreak το δέκτη :p

Αν λειπανε οι 2 τελευταιες σειρες απο το παραπανω ποστ θα παταγα like, promise ! :p

Παντως το "μαγειρευω οικονονομικα" του Αλαφουζου δεν ειναι ασχημο σαν ιδεα, στην πραξη ομως κατανταει επικο fail γιατι οπως πολυ σωστα ειπωθηκε, η τηλεοραση δειχνει κατι για να το πουλαει.

Τωρα για το masterchief, εε το master chef, νομιζω οτι υπαρχει μονο ενας σοβαρος λογος υπαρχει για να κατσει να το δει αντρας, ειτε μαγειρευει ειτε οχι :p

master4.jpg

<3 <3 :D

Τελος, δεν ειναι ειδη πρωτης αναγκης ουτε το στερεο ουτε η γκομενα ημαρτον :S

Αν λειπανε οι 2 τελευταιες σειρες απο το παραπανω ποστ θα παταγα like, promise ! :p

ε πες μου το μυστικό να βλέπω τζάμπα νόβα και εγώ θα σου δίνω λ7 :hehe:

Τελος, δεν ειναι ειδη πρωτης αναγκης ουτε το στερεο ουτε η γκομενα ημαρτον :S

Η γκόμενα πάντα είναι, μετά από ένα καλό γεύμα (η πρίν) επιβάλεται ;)

To 3ήμερο που πέρασα Θεσσαλονίκη γιατί πήγα; :patsak::jump:

Βασικα καταλαβαινω το υφος του alex και ειμαι σιγουρος οτι εδω μεσα

δεν εχει πεινασει κανεις ακομη να βγαζει τσιμα τσιμα οτε δεη νερο οποτε

δε περιμενω αντικειμενικες αποψεις αλλος απο λονδινο αλλος απο αμερικα

σε λιγο θα ρθει και ο μυραλις απο ολλανδια με τα σφυροδρεπανα.

Προκληση δεν ξερω αν ειναι αλλα υπαρχουν οικογενειες πολλες που ΠΕΙΝΑΝΕ.

jiohkor3 ούτε μέσα στο μυαλό μου να ήσουν. Δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ. Όταν άκουσα εδώ και καιρό για παιδιά (ο πιο ευαίσθητος κρίκος της κοινωνίας) που πάνε σπίτι και δεν υπάρχει φαγητό, ειλικρινά στο λόγο της τιμής μου ράγισε η καρδιά μου. Εμείς (είμαι 40 ετών) μεγαλώσαμε με του πουλιού το γάλα. Δεν αντέχω την αδικία αυτή. Θα μου πεις φταίει η τηλεόραση; Όχι φυσικά. Όμως για εμένα είναι πρόκληση σε μία κοινωνία που φτωχοποιείται να σου πετάνε στη μούρη εκπομπές με φιλέτα, γαρνιτούρες και φαγητά που ο κόσμος τα βλέπει στον ύπνο του και τα αποφάγια τους τα βρίσκει πλέον στα συσσίτια και στα σκουπίδια. Ο.Κ. πείτε με ρομαντικό, ακραίο, υπερευαίσθητο κλπ. Δεκτό. Τη φτώχεια αυτή των παιδιών πότε θα την παίξουν - αναδείξουν τα κανάλια με τις ώρες και όχι σε μονόλεπτα των ειδήσεων;

Συγνώμη αν λαϊκίζω. Τα παιδιά είναι η ευαίσθητή μου χορδή. :hug::hug::hug:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.