Jump to content

i7 2600K & i7 2700K ή i7 3770K?

bobos73

Recommended Posts

Να το πάρεις και να το χαρείς. Μην μπλέξεις μονο με λογική benchmark γιατί δεν

θα βγει άκρη και δεν θα αναπαυτείς με τίποτα. Ένας sandy i5 με ένα καλό κομμάτι

7950 είναι πολύ πιθανό να σε κάνει σκόνη ενώ θα κοστίζει το 1/10.

Αγόρασέ το, βαλτο στην πρίζα και παίξε.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply
Να το πάρεις και να το χαρείς. Μην μπλέξεις μονο με λογική benchmark γιατί δεν

θα βγει άκρη και δεν θα αναπαυτείς με τίποτα. Ένας sandy i5 με ένα καλό κομμάτι

7950 είναι πολύ πιθανό να σε κάνει σκόνη ενώ θα κοστίζει το 1/10.

Αγόρασέ το, βαλτο στην πρίζα και παίξε.

αυτο το παρατιρησα και γω. δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον! αν για παραδηγμα συγκρινουμε εναν 3770 με εναν 3920, απο τις προδιαγραφες του 3920 καταλαβαινει κανεις πως εχει τα εχεγκεια για να ειναι καλυτερος. τι να πει κανεις....?

Το καλύτερος/χειρότερος από μόνο του δεν λέει τίποτα.

Το θέμα τοποθετείται ως εξής:

1) Καλύτερος σε τι

2) Πόσο καλύτερος σε αυτό το κάτι.

3) Αναλογία υπεροχής και διαφοράς τιμής.

Πάντα το απολύτως καλύτερο το πληρώνεις δυσανόλογα παραπάνω. Αυτό δεν είναι

περίεργο. Αν όμως είναι 10% καλύτερο κι εσύ το πλήρωσες 1000% παραπάνω,

τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα... Όχι με τον επεξεργαστή, αλλά με τον αγοραστή.

Παιδιά θέτω έναν τελευταίο προβληματισμό. Αξίζει πιστεύετε να τα ρίξω σε Χ79? 535 έχει ο 3930Κ και με αυτό το ποσό παίρνω 3770Κ+μητρική! Δεν με χαλάει το γεγονός πως αν επιλέξω την πλατφόρμα του Χ79 θα ρίξω άλλα 350 για μητρική, το ζήτημα είναι αν πραγματικά το αξίζει. Υπάρχει σοβαρή διαφορά ανάμεσα σε μια πλατφόρμα Ζ77 και έναν 3770Κ και μια πλατφόρμα Χ79 και έναν 3930Κ?

Παιδιά θέτω έναν τελευταίο προβληματισμό. Αξίζει πιστεύετε να τα ρίξω σε Χ79? 535 έχει ο 3930Κ και με αυτό το ποσό παίρνω 3770Κ+μητρική! Δεν με χαλάει το γεγονός πως αν επιλέξω την πλατφόρμα του Χ79 θα ρίξω άλλα 350 για μητρική, το ζήτημα είναι αν πραγματικά το αξίζει. Υπάρχει σοβαρή διαφορά ανάμεσα σε μια πλατφόρμα Ζ77 και έναν 3770Κ και μια πλατφόρμα Χ79 και έναν 3930Κ?

Αναλογο τι κανεις με το pc σου και αν σου χρειαζονται οι επιπλεον πυρηνες.

Αν η κυρια χρηση ειναι το gaming σαφως και δεν αξιζει.

Υ.Γ Θα το ξανα πω, κανε υπομονη για haswell και λογικα δεν θα χασεις:D

Αξιζει μονο αν ασχολείσαι ψιλοσοβαρα με Photoshop, autocad ,3d max η video editing.

Η αν έχεις τη λόξα να έχεις πάντα το "καλύτερο"...

Σε παιχνίδια και οποιαδήποτε άλλη καθημερινή χρήση,ενας ivy i7 μη σου πω και i5 (μη σου πω και sandy) όχι μονο είναι αρκετός,στα σημερινά παιχνίδια,αλλά ουτε καν κουνιέται,χασμουριουνται...;)

περιμενε για το 1150 socket και τους haswell . Με το που βγουν αμεσως θα χασεις 300 ευρω απο την πτωση τιμων αυτων που εχεις αγορασει.Δεν αξιζει.

Πάρε έναν 2500k μεταχείρω με την ήδη υπάρχουσα μητρική και περίμενε 1150 chipset.

Σοβαρά δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά τώρα εν όψη καινούργιας πλατφόρμας.

Είναι σαν να παίρνεις καινούργιο και σε 2 μήνες να βγαίνει καινούργιο μοντέλο. Θα έκανες την αγορά;

Γιωργη τον Ιουνιο βγαινει το Ζ87 οποτε χτυπα τωρα 3770Κ/Gene/8GB 2400mhz. Ολα αυτα κανουν οσο σκετος ο 3930Κ.

μαλλον θα χτυπισω εναν 3770Κ και την MSI, θα ριξω επανω και την 680 και τελος το παραμυθι....

και τελος το παραμυθι....

Mπα...

Σε 2 με 3 μηνες απο τωρα θα σε τρωει για haswell:hehe:

Και εγώ αυτό πιστεύω. Οτι θα σε τρώει.

Και σκέψου σοβαρά την λύση να αγοράσεις προσωρινά έναν 2500k μεταχειρισμένο τώρα και να περιμένεις κανα 3μηνο για haswell.

Θα σε ικανοποιήσει το ίδιο με τον 2600 που είχες σε παιχνίδια και επίσης εφόσον δεν έχεις πουλήσει ακόμα την μητρική σου δε θα χάσεις πολλά λεφτά.

Βέβαια,

It's your money, your choice

Mπα...

Σε 2 με 3 μηνες απο τωρα θα σε τρωει για haswell:hehe:

απο την στιγμη που θα βγει haswell, θα περιμενω 5-6 μηνες και μετα θα δουμε. δεν παω καρφι σε καινουργιο χωρις να δουμε τι γινεται.....

απο την στιγμη που θα βγει haswell, θα περιμενω 5-6 μηνες και μετα θα δουμε. δεν παω καρφι σε καινουργιο χωρις να δουμε τι γινεται.....

Koιταξε man, δικα σου ειναι τα χρηματα οτι θελεις κανεις!

Εγω θεωρω οτι το καλυτερο για την τσεπη σου αυτη την στιγμη, ειναι αυτο που λεει ο [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] πιο πανω, ειδικα εφοσον εχεις ηδη ετοιμη μητρικη.

Αλωστε με μια 680, ειτε με 2500κ oc'ed παιζεις, ειτε με 3770κ οc'ed, δεν θα δεις ουτε ενα frame διαφορα.

Αυτο θα εκανα εγω αν ημουν στην θεση σου και θα περιμενα αραχτος τους haswell!

Τωρα το οτι πρεπει να περιμενεις 5-6 μηνες μετα την κυκλοφορια των haswell, για να κανεις την αγορα, δεν ειναι πανακεια.

Εγω που πηρα 2600κ με το που βγηκε και p67, δεν εχω μετανιωσει ουτε σεντς που εδωσα για το συστημα μου και το εχω καταευχαριστηθει, πλεον εκλεισε 2 χρονια στην κατοχη μου και διανυει τον τριτο και δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτε απο ενα συστημα με 3770κ+Ζ77.

Προσωπικη μου αποψη, αυτο που πας να κανεις τωρα, την δεδομενη χρονικη στιγμη, ειναι "πεταμα χρηματων".

Βεβαιως αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, ουτε θελω και ουτε θα κανω κουμαντο στο δικο σου πορτοφολι.

Απο εκει και περα, πραξε οπως εσυ νομιζεις καλυτερα:T:

Koιταξε man, δικα σου ειναι τα χρηματα οτι θελεις κανεις!

Εγω θεωρω οτι το καλυτερο για την τσεπη σου αυτη την στιγμη, ειναι αυτο που λεει ο [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] πιο πανω, ειδικα εφοσον εχεις ηδη ετοιμη μητρικη.

Αλωστε με μια 680, ειτε με 2500κ oc'ed παιζεις, ειτε με 3770κ οc'ed, δεν θα δεις ουτε ενα frame διαφορα.

Αυτο θα εκανα εγω αν ημουν στην θεση σου και θα περιμενα αραχτος τους haswell!

Τωρα το οτι πρεπει να περιμενεις 5-6 μηνες μετα την κυκλοφορια των haswell, για να κανεις την αγορα, δεν ειναι πανακεια.

Εγω που πηρα 2600κ με το που βγηκε και p67, δεν εχω μετανιωσει ουτε σεντς που εδωσα για το συστημα μου και το εχω καταευχαριστηθει, πλεον εκλεισε 2 χρονια στην κατοχη μου και διανυει τον τριτο και δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτε απο ενα συστημα με 3770κ+Ζ77.

Προσωπικη μου αποψη, αυτο που πας να κανεις τωρα, την δεδομενη χρονικη στιγμη, ειναι "πεταμα χρηματων".

Βεβαιως αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, ουτε θελω και ουτε θα κανω κουμαντο στο δικο σου πορτοφολι.

Απο εκει και περα, πραξε οπως εσυ νομιζεις καλυτερα:T:

σωστα τα λες και φυσικα το καταλαβαινω και γω αυτο. απλα ξερεις τι με ξενερωνει? να εχεις 2600Κ και να πας σε 2500Κ...... δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ με χαλαει......

γιατί ,

εγώ που έχω δυο 2,5αρηδες μια χαρά είμαι , τι σε χαλάει δηλαδή .Όπως σου λένε και τα παιδιά μην ξοδεύεσαι φίλε μου , αν και εδώ "μέσα" που έμπλεξες ,με όλους αυτούς τους "βαρεμένους" γύρω σου :p:P:P, μάλλον βλέπω να ξεμένεις γρήγορα από λεφτά :cry::cry:

γιατί ,

εγώ που έχω δυο 2,5αρηδες μια χαρά είμαι , τι σε χαλάει δηλαδή .Όπως σου λένε και τα παιδιά μην ξοδεύεσαι φίλε μου , αν και εδώ "μέσα" που έμπλεξες ,με όλους αυτούς τους "βαρεμένους" γύρω σου :p:P:P, μάλλον βλέπω να ξεμένεις γρήγορα από λεφτά :cry::cry:

Απλα ......."no comment's"

σωστα τα λες και φυσικα το καταλαβαινω και γω αυτο. απλα ξερεις τι με ξενερωνει? να εχεις 2600Κ και να πας σε 2500Κ...... δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ με χαλαει......

To καταλαβαινω και γω αυτο που λες(ψυχολογικο το θεμα).:p

Οπως ειπαμε και πιο πριν, το ολο λαθος ξεκινησε πουλωντας τον 2600κ, παει αυτο ομως εγινε και δεν αλλαζει..

Αυτο το λαθος ομως, μπορεις να το μπαλωσεις τωρα ,αγοραζοντας ενα μεταχειρισμενο 2500κ στα ~150 ευρω, και "κανοντας υπομονη" με αυτον (αν τυχεις κανενα καλο κομματι και παει θεο,θα σου πω εγω υπομονη:p) και αντι να δωσεις τα λεφτα που θα εδινες τωρα για Ζ77+3770Κ, δινεις τα ιδια λεφτα σε 2-3 μηνες απο τωρα, αγοραζοντας Ζ87(καλυτερη του Ζ77) και haswell i7-4770K (Καλυτερο απο 3770κ που θα παρεις τωρα).

Θεωρω οτι αν πας να τα σκασεις αυτη την στιγμη σε 3770κ+Ζ77,ενω ξερεις τι ερχεται σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα, θα κανεις και δευτερο λαθος και θα ειναι μεγαλυτερο απο την πωληση του 2600Κ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.