michalos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2013 Καλησπερα , Η περιπετεια ξεκινα με μια αγορα που εκανα απο χρηστη αλλου φορουμ. Μου ζητησε να κανω πρωτα κατάθεση στην τραπεζα τα χρηματα και θα εστελνε το δεμα.Του ζητησα κουριερ γιατι με απλο δεμα ελτα φτυνεις αιμα μεχρι να ερθει (εδωσα και 5 ευρω για μεταφορικα) και ειπε οτι θα εστελνε με ελτα ταχυμεταφορές (η κουριερ ειπε ειναι πολυ ακριβές) και θα το ειχα σε 2 μερες απο την καταθεση . Ειπε οκ ,ξερω οτι τα πορτα-πορτα ειναι γρηγορα και αυτα . Παντα στις αγορες απο φορουμ αγοραζω με αντικαταβολη (μενω επαρχια και δεν γινεται χερι-χερι) ,αλλα αυτη την φορα αποφασισα να συμφωνησω στην καταθεση γιατι ηταν παλιο μελος ,ενεργο με καμια 40αρια ολο θετικες αξιολογησεις. Κανω την καταθεση το πρωι της τριτης 12 Μαρτιου ,στελω sms 9 το πρωι και pm να μου στειλει το δεμα . Τελικα στις 2 το μεσημερι μου ειπε οτι το εστειλε με ελτα ταχυμεταφορες οπως συμφωνησαμε. Ζητησα τον αριθμο αποστολης για να ελεγχω την διαδρομη του δεματος να ξερω ποτε θα ερθει και στην αρχη μου λεει θα στο στειλω μες την μερα ,τελικα την επομενη μου λεει δυστηχως η αποδειξη δεν εχει καποιο barcode με αριθμο και μου στελνει μια φωτο με μια αποδειξη ΕΛΤΑ οπως αυτες που παιρνουμε στα συστημενα γραμματα , θολη που δεν εβγαζες και πολλα απο εκει ,απο τα λιγα που διακρινε κανεις ηταν το ποσο 2,4 ευρω. Λεω μα αυτη η αποδειξη βγαινει στο απλο δεμα ελτα ,και δεν ειναι δυνατον ταχυμεταφορα με 2.4 ευρω, μου λεει οχι ,ειναι ταχυμεταφορες ,αν θελεις σου βγαζω φωτο και την πινακιδα του καταστηματος που το λεει :...: θα ερθει την παρσκευη σιγουρα ,πηγαινε ρωτα και συ αν δεν σε παρουν τηλεφωνο. Την παρασκευη τιποτα , μου λεει συγνωμη φιλε ,να σου πω την αληθεια δεν διευκρινησα πως θα φυγει το δεμα απλα ειπα να σταλει μα το πιον γρηγορο τροπο και μου ειπαν ειναι το point to point και το εστειλα ετσι. Τελικα βρισκομαι στην φαση που εχω πληρωσει για κατι που δεν ξερω καν αν το εχει στειλει ,αλλα και δεν μπορω να ρωτησω που φτανει γιατι δεν ξερω αριθμο αποστολης ,αλλα και πως εχει σταλει (δεμα ? μικριδεμα? συστημενο?) Το καλο ειναι οτι τουλαχιστον φαινεται να δειχνει ενδιαφερον και ρωταει αν παρελαβα Καμια ιδεα πως μπορω να βγαλω ακρη που ειναι αυτο το δεμα?? Εδω η φωτο των Ελτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 16, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 τυχαία κόβει η φωτογραφία κάτω στο κάτω μέρος της απόδειξης που γράφει τον κωδικό αποστολής ?Σίγουρα αυτό είναι απλό ΕΛΤΑ και όχι ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Μάρτιος 16, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Σίγουρα ΕΛΤΑ όπως είπε και ο billpeppas.Και από ότι φαίνεται από την τιμή, το έστειλε απλό το δέμα, ούτε καν συστημένο..Πες του να σου σκανάρει ολόκληρη την απόδειξη και να φαίνεται καθαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 16, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Δεν εχει σκανερ με web camera την εβγαλε ειπε αν βρει ψηφιακη μηχανη θα την βγαλει ξανα Παντως το βιβλιαριο της τραπεζας με τον αριθμο του λογαριασμου τον ειχε βγαλει πεντακαθαρη φωτο οταν ηταν να στειλω τα χρηματαΚαι οπως καταλαβα απο τα λεγομενα του αυτα ειναι τα στοιχεια που μπορει να δωσει ,καμερα καλη δεν εχει μονο web , αριθμο αποστολης λεει δεν υπαρχει στην αποδειξη ,γιαυτο ρωταω με αυτα α στοιχεια μπορω να βγαλω ακρη ,αν ρωτησω δηλ στην εξηπηρετηση πελατων των ελτα θα μπορεσουν να το βρουν ?Και υπαρχει περιπτωση αν την εστειλε απλο δεμα ή σαν μικροδεμα οχι συστημενο να μην μπορει να γινει trace που βρισκεται ? και συνεπως να μην υπαρχει πραγματικα barcode με αριθμο αποστολης οπως ισχυριζεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 16, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Αυτό είναι απλό ΕΛΤΑ ούτε καν συστημένο. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 16, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Ναι το καταλαβα απο την αρχη και ξαναρωταω: οπως καταλαβα απο τα λεγομενα του αυτα ειναι τα στοιχεια που μπορει να δωσει ,καμερα καλη δεν εχει μονο web , αριθμο αποστολης λεει δεν υπαρχει στην αποδειξη ,γιαυτο ρωταω με αυτα α στοιχεια μπορω να βγαλω ακρη ,αν ρωτησω δηλ στην εξηπηρετηση πελατων των ελτα θα μπορεσουν να το βρουν ?Και υπαρχει περιπτωση αν την εστειλε απλο δεμα ή σαν μικροδεμα οχι συστημενο να μην μπορει να γινει trace που βρισκεται ? και συνεπως να μην υπαρχει πραγματικα barcode με αριθμο αποστολης οπως ισχυριζεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 16, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη ( δυστυχώς μάλλον όχι, αν είναι απλό δέμα δίχως καν tracking code την έκατσες ), αλλά πάρε την δευτέρα στα ΕΛΤΑ να δείς τι θα σου πούνε.Αν δεν βγάλεις άκρη, πες μου να μιλήσω με φίλο που έχει "κονέ" μέσα να δω αν μπορεί να γίνει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 17, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Ευχαριστω πολυ φιλος για το ενδιαφέρον , αν ,μεχρι την Τριτη -Τεταρτη δεν εχω βγαλει ακρη (λογω καθαρας Δευτερας βλεπεις) θα σου ημουν υποχρεος να δει μηπως βγαλει ακρη ο φιλος σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Μάρτιος 17, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 Και τα απλα δεματα παντως, εχουν τρακινγκΕνα της μορφης CPxxxxxxΕαν το εστειλε Τριτη, ειναι λογικο να μην εχει ερθει ακομα στην ΚρητηΣκεψου πως οι κουριερ θελουν 2 εργασιμες, οποτε υπολογισε οτι αν το εστειλε Τριτη, θα πρεπει να φτασει Κρητη απο βδομαδαΣε καθε περιπτωση, ζητα μια πιο ευκρινη φωτογραφια της αποδειξης γιατι καπου εκει πανω πρεπει να εχει αριθμο αποστολης Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 20, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Πηγα και σημερα απο Ελτα και μου ειπαν οτι το συγκεκριμενο (απλο ελτα) δεν υπαρχει δυνατοτηατα εντοπισμου τουΘα κανει κανενα μηνα να ερθει (αν θα ερθει) , ειχα παθει παλιοτερα με τα ελτα που ειχα στειλει απλο δεμα και περασε περιπου 1.5 μηνας για να παρω την αντικαταβολη ,και στην κινα να ηταν γρηγοροτερα θα εφτανεΚαλο πασχα δηλαδη ή μαλλον καλα χριστουγενναΕκεινο που με νευριαζει ειναι οτι ολα αυτα γινονται για 4 ευρω διαφορα (9ευρω συνολο) που κοστιζει η κουριερ και θα το ειχα την επομενη μερα , φυσικα θα τα πληρωνα αν μου ελεγε οτι θα το στειλει ετσι ,οχι 4 αλλα 24 ευρω παραπανω για να γλιτωσω την ταλαιπωριαΚαι πρεπει να πηγαινω καθε μερα να ρωταω γιατι αν περιμενω να φερει την ειδοποιηση ο ταχυδρομος που μας φερνει τα γραμματα αυτο αφηνει να μαζευτουν καμποσα και 1 φορα την εβδομαδα τα φερνειΚαι η απαντηση απο την υποστηρικη πελατων ελτα :Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας γνωρίζουμε ότι, το συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Αντικείμενο ανήκει στην κατηγορία της Απλής Αλληλογραφίας, η οποία σύμφωνα με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Σύμβαση και τον Χάρτη Υποχρεώσεων του ΕΛΤΑ προς τους καταναλωτές, δεν καταγράφεται αναλυτικά στα διάφορα στάδια της διαχείρισής της, (κατάθεση, περισυλλογή, διαλογή, διανομή), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό και ως εκ τούτου υπάρχει αντικειμενική δυσκολία διερεύνησης των όρων διαχείρισης του.Που σημαινει οτι αφου ο τυπος που στο εστειλε ηταν τοσο καρμιρης που ηθελε το φτηνοτερο και ειχε γραψει στα π@π@ρι@ σου ποτε θα το παρεις εσυ (και αν το παρεις τελικα) τωρα τρεχα γυρευε Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 22, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Ακομα περιμενω... Μηπως να αρχσω να κλαιω τα λεφτα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 22, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Απλο δεμα δεν κανει πανω απο 10 μέρες. Εχω στείλει απι Αθήνα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Αν κανει πάνω απο 2 εβδομαδες, ειτε τι δεμα χαθηκε (που σημαίνει οτι η χαθηκε η στο φαγανε), ειτε κάπου κολλησε (χωρις tracking δεν βρισκεις ακρη), ειτε δεν σου έστειλε ποτε το δεμα (η απόδειξη μπορεί να ειναι απο αλλο δεμα προς αλλον χρήστη)... Μακάρι να βγάλεις άκρη σύντομα πάντως..... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάρτιος 22, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Παντως εγω υποψιαζομαι οτι στο εστειλε με απλο ταχυδρομειο... Κατα τα αλλα, παρε πρωτα στα χερια σου την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αποδειξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrooooo Μάρτιος 22, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 δεν θα ρθει ποτε το δεμα, γιατι δεν εσταλη ποτεο ανθρωπος εν ετει 2013 εχει για μοναδικο αποδεικτικο μια φωτο απο σονυ ερικσον τ610, χρειαζεται να πουμε περισσοτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Μάρτιος 22, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Το θαυμαστό είναι ότι το έστειλε 2 παρά από Ελ.Τα. Στο τοπικό ταχυδρομείο απο τις 12 και μετά σε βρίζει σιγομουρμουρίζοντας, ο μοναδικός υπάλληλος που εξυπηρετεί, γιατί του χαλάς το κολατσιό και περίπου μία και είκοσι ξεκινάνε να κατεβάζουν ρολά. Το μόνο δέμα που έχω χάσει ήταν ένα που έστειλα μια και μισή, πιστεύω (πραγματικά το λέω, όχι χαριτολογώντας) ότι το έχει ο υπάλληλος σκαμνάκι για τα πόδια κάτω από το γραφείο του. Απλώς για να με τιμωρήσει που πήγα τέτοια ώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 22, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Δεν ξερω αν το εστειλε καν ,αλλα αν το εχει οντως στειλει με απλα ελτα ουτε συστημενο ουτε τιποτα το βρισκω πολυ ανευθυνο. Ενταξει ηθελε να του βγουν φτηνα τα μεταφορικα, αλλα να στειλεις κατι αξιας 125 ευρω αερα -πατερα χωρις να υπαρχει η παραμικρη ασφαλεια ποιος θα παραλαβει ,που ειναι το δεμα ,ειναι προκλητικα ανευθυνο ,για να μην πω εσκεμενο , δηλ οριστε η αποδειξη ,στο εστειλα και χαθηκε στα ελτα ή οτι το εχεις παρει και μου κανεις κολπα για να παρεις πισω τα λεφτα.Βεβαια εαν τελικα με κοροιδευει , δεν θα τον αφησω με τιποτα ετσι. Εχω την αποδειξη κατάθεσης (πεντακαθαρη οχι θολη!) με τα στοιχεια του στον τραπεζικο λογαριασμο του και ολες τις συνομιλιες στο φορουμ οταν καναμε την συμφωνια οτι θα τα εστελνε με ταχυμεταφορα , επισης γνωριζω τον ταχυδρομο που μου φερνει τα γραμματα για να επιβεβαιωσει οτι δεν παρελαβα ποτε τιποτα. Αυτος τι εχει? μια αποδειξη που λεει οτι καποιος εστειλε την μερα εκεινη απο τα ελτα κατι (πχ γραμμα στην γκομενα του) .Λεει πουθενα το ονομα μου ή τα στοιχεια μου?Επισης υπαρχει γραμμενο πουθενα οτι εγω παρελαβα κατι?Θα μου πειτε οτι αν του κανω αγωγη θα μου βγει περισοτερο απ οτι θα παρω ,μπορει και να ειναι ετσι αλλα ειμαι διατεθειμένος να πληρωσω περισοτερα απο οσα θα παρω μονο και μονο για να μην νομιζει οτι θα την βγαλει ετσι.Και η πλακα ειναι οτι εχει 40 θετικες αξιολογησεις και καμια αρνητικη ! μα τι στο καλο ολοι οι φιλοι του ειχαν μαζευτει να τον ψηφισουν?Αν παντως δεν το εστειλε θα φαει μια αξιολογηση που θα ακυρωνει ολες τις προυγουμενες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάρτιος 22, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Δεν ξερω αν το εστειλε καν ,αλλα αν το εχει οντως στειλει με απλα ελτα ουτε συστημενο ουτε τιποτα το βρισκω πολυ ανευθυνο. Ενταξει ηθελε να του βγουν φτηνα τα μεταφορικα, αλλα να στειλεις κατι αξιας 125 ευρω αερα -πατερα χωρις να υπαρχει η παραμικρη ασφαλεια ποιος θα παραλαβει ,που ειναι το δεμα ,ειναι προκλητικα ανευθυνο ,για να μην πω εσκεμενο , δηλ οριστε η αποδειξη ,στο εστειλα και χαθηκε στα ελτα ή οτι το εχεις παρει και μου κανεις κολπα για να παρεις πισω τα λεφτα.Βεβαια εαν τελικα με κοροιδευει , δεν θα τον αφησω με τιποτα ετσι. Εχω την αποδειξη κατάθεσης (πεντακαθαρη οχι θολη!) με τα στοιχεια του στον τραπεζικο λογαριασμο του και ολες τις συνομιλιες στο φορουμ οταν καναμε την συμφωνια οτι θα τα εστελνε με ταχυμεταφορα , επισης γνωριζω τον ταχυδρομο που μου φερνει τα γραμματα για να επιβεβαιωσει οτι δεν παρελαβα ποτε τιποτα. Αυτος τι εχει? μια αποδειξη που λεει οτι καποιος εστειλε την μερα εκεινη απο τα ελτα κατι (πχ γραμμα στην γκομενα του) .Λεει πουθενα το ονομα μου ή τα στοιχεια μου?Επισης υπαρχει γραμμενο πουθενα οτι εγω παρελαβα κατι?Θα μου πειτε οτι αν του κανω αγωγη θα μου βγει περισοτερο απ οτι θα παρω ,μπορει και να ειναι ετσι αλλα ειμαι διατεθειμένος να πληρωσω περισοτερα απο οσα θα παρω μονο και μονο για να μην νομιζει οτι θα την βγαλει ετσι.Και η πλακα ειναι οτι εχει 40 θετικες αξιολογησεις και καμια αρνητικη ! μα τι στο καλο ολοι οι φιλοι του ειχαν μαζευτει να τον ψηφισουν?Αν παντως δεν το εστειλε θα φαει μια αξιολογηση που θα ακυρωνει ολες τις προυγουμενες !Eιναι απλουστατοΑπαιτεις να παρεις στα χερια σου την αποδειξη που σου στειλε φωτο.Εαν την παρεις στα χερια σου και δεις απο τα ελτα οτι αφορα αλλο δεμα ειναι απατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 22, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Δεν το καταλαβα δηλαδη να μου στειλει την αποδειξη?? λιγο δυσκολο αυτος ειναι στην μια ακρη της Ελλαδας κι εγω στην αλλη .Θα ξαναχαθει το γραμμα!Και επισης με την αποδειξη πως θα δω ποιο δεμα αφορα??Το μονο στοιχειο που εχει ειναι ο αριθμος παραστατικου.Μπορω με τον αριθμο παραστατικου να παω να ρωτησω ΕΔΩ στα ΕΛΤΑ να μου πουν ποιο δεμα αφορα ?? Για κατι που εχει σταλει απο την αλλη ακρη της Ελλαδας?? Δεν τους εκοψα και πολυ προθυμους να βοηθησουν στα Ελτα .Αν μπορω να βγαλω ακρη απο αυτον ας του ζητησω μου τον πει απλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Μάρτιος 22, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί από την στιγμή που του έδωσες +5€ για τα μεταφορικά να μην στο στείλει συστημένο.. Στην επικοινωνία σας τι σου λέει τώρα; Κάνει τον Κινέζο;Ζήτα του να πάει κάπου να στην σκανάρει ώστε να φαίνεται καθαρά και να σου την στείλει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 22, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Ίσως είμαι παραπάνω καχύποπτος τα τελευταία χρόνια, αλλά κάτι μου λέει πως... "δεν το πάει το γράμμα ο τύπος". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.