Jump to content

Fastpath - Cyta

DwS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς μου σχετικά με το ping μου και να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρίες από το fastpath της cyta και γενικά τι ισχύει με το fastpath.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα από το speedtest:

2577643790.png

To download speed είναι ελαφρώς χαμηλό, αλλά αυτό δεν με απασχολεί καθόλου καθώς η συγκεκριμένη γραμμή χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για gaming.

Το πρόβλημά μου είναι το ping. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν είναι τόσο υψηλό που πρέπει να βάζω τα κλάματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και χαμηλό.

Δηλαδή όταν παίζω games σε servers της δυτικής Ευρώπης το ping μου κυμαίνεται στο ~100, κάτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση ευχάριστο, ειδικά όταν βλέπεις πως άλλοι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν 10 και 20ms.

Το ερωτήματα μου, λοιπόν, είναι τα εξής:

Με το fastpath τι διαφορά θα δω στο ping περίπου;

Με τα disconnects τι παίζει, σε τι βαθμό θα εμφανίζονται, δεδομένου ότι τώρα με απλή γραμμή έχω κατά μέσο όρο 1-2 τυχαία disconnects το μήνα;

Ένας φίλος που έβαλε fastpath στη cyta και μένει ~500 μέτρα μακριά μου λέει ότι δεν έχει prob με disconnects.

Η διαδικασία μετατροπής από interleaved σε fastpath και το αντίστροφο(σε περίπτωση που δεν μείνω ευχαριστημένος απ' το fastpath) είναι απλή;

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα για το αν αξίζει να βάλω ή όχι... :confused:

Πολλά ερωτήματα, αλλά αυτονόητη η απάντηση.

Μια χαρά θα είσαι με fast path.

Και εφόσον επί το πλείστον ασχολείσαι με το gaming, και να χάσεις 1Mbps download speed, τα -20ms ping θα τα ευχαριστηθείς.

Γύρνα σε fast path δίχως σκέψη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Η Cyta σε υποχρεωνει να στειλεις mail οτι με fastpath θα ευθυνεσαι εσυ για τυχον disconnects, αλλιως δεν στο ενεργοποιει.

Εχω και εγω Cyta εδω και 2 βδομαδες, και ρωτησα τον τεχνικο επι τουτου.

Η απαντηση του με εκανε επιφυλακτικο, και δεν την εκανα τελικα τη γραμμη FastPath.

Προσωπικα, μιας και το Fifa 13 και το MW2 τρεχουν πολυ καλα, δεν με βλεπω να πηγαινω σε FastPath, ιδιως αφου η γραμμη μου ειναι οριακη στα 4mbps.

Δεν δινεις και καναν server να δοκιμασουμε κανα ping;

Η Cyta σε υποχρεωνει να στειλεις mail οτι με fastpath θα ευθυνεσαι εσυ για τυχον disconnects, αλλιως δεν στο ενεργοποιει.

Η απαντηση του με εκανε επιφυλακτικο, και δεν την εκανα τελικα τη γραμμη FastPath.

Προσωπικα, μιας και το Fifa 13 και το MW2 τρεχουν πολυ καλα, δεν με βλεπω να πηγαινω σε FastPath, ιδιως αφου η γραμμη μου ειναι οριακη στα 4mbps.

Για ποιο λόγο να μην το γυρίσεις σε fastpath για να δοκιμάσεις πως πάει η γραμμή? Δηλαδή άμα δεν μείνεις ευχαριστημένος απο το fastpath και έχεις πολλά disconnects δεν στο ξαναγυρνάει σε interleaved η cyta ? :nada:

Καλημέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς μου σχετικά με το ping μου και να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρίες από το fastpath της cyta και γενικά τι ισχύει με το fastpath.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα από το speedtest:

2577643790.png

To download speed είναι ελαφρώς χαμηλό, αλλά αυτό δεν με απασχολεί καθόλου καθώς η συγκεκριμένη γραμμή χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για gaming.

Το πρόβλημά μου είναι το ping. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν είναι τόσο υψηλό που πρέπει να βάζω τα κλάματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και χαμηλό.

Δηλαδή όταν παίζω games σε servers της δυτικής Ευρώπης το ping μου κυμαίνεται στο ~100, κάτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση ευχάριστο, ειδικά όταν βλέπεις πως άλλοι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν 10 και 20ms.

Το ερωτήματα μου, λοιπόν, είναι τα εξής:

Με το fastpath τι διαφορά θα δω στο ping περίπου;

Με τα disconnects τι παίζει, σε τι βαθμό θα εμφανίζονται, δεδομένου ότι τώρα με απλή γραμμή έχω κατά μέσο όρο 1-2 τυχαία disconnects το μήνα;

Ένας φίλος που έβαλε fastpath στη cyta και μένει ~500 μέτρα μακριά μου λέει ότι δεν έχει prob με disconnects.

Η διαδικασία μετατροπής από interleaved σε fastpath και το αντίστροφο(σε περίπτωση που δεν μείνω ευχαριστημένος απ' το fastpath) είναι απλή;

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα για το αν αξίζει να βάλω ή όχι... :confused:

Η διαδικασια ειναι καθαρα θεμα των τεχνικων,εσυ δεν κανεις τιποτα..

Απο αποσυνδεσεις(εδω και 1 μηνα,που την αλλαξα) δεν εχω ουτε μια..

Ημουν με 60ms και επεσα στα 15-16ms(ειμαι συνδεμενος με wireless usb) και χανω απο κει,αρα πρακτικα μες στα games ειμαι στα 50-70ms..

Πολλά ερωτήματα, αλλά αυτονόητη η απάντηση.

Μια χαρά θα είσαι με fast path.

Και εφόσον επί το πλείστον ασχολείσαι με το gaming, και να χάσεις 1Mbps download speed, τα -20ms ping θα τα ευχαριστηθείς.

Γύρνα σε fast path δίχως σκέψη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ, απλά με προβληματίζει το γεγονός των disconnects και ότι γενικά στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες είναι για τον π**τσο. :p

Αυτό το ξέρω ότι πρέπει να στείλεις e-mail και να πεις ότι αποδέχεσαι πως ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα αστάθειας, αλλά ισχύει μόνο στη cyta ή και σε άλλες εταιρίες;

Δηλαδή ο τεχνικός τι σου είπε ακριβώς που σε έκανε επιφυλακτικό; Για disconnects κτλ;

Ε για server δοκίμασε στο speedtest κάποιον γερμανικό πχ. και δες πόσο θα σου βγάλει. Εμένα μου βγάζει ~100 και το ίδιο συμβαίνει και στα games.

Για ποιο λόγο να μην το γυρίσεις σε fastpath για να δοκιμάσεις πως πάει η γραμμή? Δηλαδή άμα δεν μείνεις ευχαριστημένος απο το fastpath και έχεις πολλά disconnects δεν στο ξαναγυρνάει σε interleaved η cyta ? :nada:

Έτσι το σκέφτομαι να σου πω την αλήθεια, να το δοκιμάσω και σε περίπτωση που δω ότι παρουσιάζει προβλήματα να το αλλάξω, απλά δεν ξέρω αν θα πάρει μέρες η αλλαγή, αν θα πέφτει η γραμμή μου στο ενδιάμεσο κτλ.

Γενικά, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο μία δοκιμή πάντως.

Η διαδικασια ειναι καθαρα θεμα των τεχνικων,εσυ δεν κανεις τιποτα..

Απο αποσυνδεσεις(εδω και 1 μηνα,που την αλλαξα) δεν εχω ουτε μια..

Ημουν με 60ms και επεσα στα 15-16ms(ειμαι συνδεμενος με wireless usb) και χανω απο κει,αρα πρακτικα μες στα games ειμαι στα 50-70ms..

Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο αναλυτικότερα τη διαδικασία;

Δηλαδή τους στέλνεις το mail με τα στοιχεία σου και λες ότι θες να αλλάξεις σε fastpath.

Από εκεί και πέρα σε πόσες μέρες γίνεται η αλλαγή και πως; Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να έρθουν τεχνικοί σπίτι σου και ότι απλά σου αλλάζουν αυτοί τις ρυθμίσεις της γραμμής, σωστά;

Εχω cyta απο οταν ηρθε στην περιοχη μου αρχικα 12 και μετα 24 σε fast path, συχρονιζω κοντα στα 23 θα σου ελεγα αν εχεις καλη γραμμη καντο.

Στειλε ενα ειμαιλ στο techsupport@hq.cyta.gr με τα στοιχεια σου και το αιτημα σου και θα σου απαντησουν.

Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο αναλυτικότερα τη διαδικασία;

Δηλαδή τους στέλνεις το mail με τα στοιχεία σου και λες ότι θες να αλλάξεις σε fastpath.

Από εκεί και πέρα σε πόσες μέρες γίνεται η αλλαγή και πως; Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να έρθουν τεχνικοί σπίτι σου και ότι απλά σου αλλάζουν αυτοί τις ρυθμίσεις της γραμμής, σωστά;

Παιρνεις τηλεφωνο στην τεχνικη υποστηριξη,πες πως δεν εισαι ευχαριστημενος απο το ping σου και το ιντερνετ χρησιμοποιειται καθαρα για gaming..Θα σε πει να μπειτε σε cmd να δειτε pings..Επειτα ζητα να αλλαξεις σε fastpath..Η αλλαγη γινετε σε κατι λεπτα,εφοσον βεβαια του εχεις στειλει ενα mail(θα σε πουν και οι ιδιοι τι να γραφει)..

Επειτα κανεις ενα restart το ρουτερ και βλεπεις αν εχει αλλαξει το ping σου..

Εμενα για 2 μερες με επαιρναν 4-5 φορες την μερα να δουν αν ειμαι ευχαριστημενος απο το ping(αλλες φορες που χα προβλημα με γραφαν στα !@#%@% τους)..

Το μονο κακο ειναι πως πρεπει να πετυχεις σε τζιμανι τεχνικο ή gamer..Επειδη οι πιο πολλοι ΙΔΕΑ...

Επισης,οποιαδηποτε στιγμη θελει μπορεις να το γυρισεις σε interleaved..

Και μην διστασεις να γινεις 'κακος' και 'απειλητικος',καθως σφαζονται μεταξυ τους οι εταιρειες για τους πελατες...:triniti:

Παιρνεις τηλεφωνο στην τεχνικη υποστηριξη,πες πως δεν εισαι ευχαριστημενος απο το ping σου και το ιντερνετ χρησιμοποιειται καθαρα για gaming..Θα σε πει να μπειτε σε cmd να δειτε pings..Επειτα ζητα να αλλαξεις σε fastpath..Η αλλαγη γινετε σε κατι λεπτα,εφοσον βεβαια του εχεις στειλει ενα mail(θα σε πουν και οι ιδιοι τι να γραφει)..

Επειτα κανεις ενα restart το ρουτερ και βλεπεις αν εχει αλλαξει το ping σου..

Εμενα για 2 μερες με επαιρναν 4-5 φορες την μερα να δουν αν ειμαι ευχαριστημενος απο το ping(αλλες φορες που χα προβλημα με γραφαν στα !@#%@% τους)..

Το μονο κακο ειναι πως πρεπει να πετυχεις σε τζιμανι τεχνικο ή gamer..Επειδη οι πιο πολλοι ΙΔΕΑ...

Επισης,οποιαδηποτε στιγμη θελει μπορεις να το γυρισεις σε interleaved..

Και μην διστασεις να γινεις 'κακος' και 'απειλητικος',καθως σφαζονται μεταξυ τους οι εταιρειες για τους πελατες...:triniti:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Θα ασχοληθώ κάποια στιγμή μέσα στη βδομάδα και θα σας πω τα αποτελέσματα !

Αν η γραμμή σου γενικά δεν είχε προβλήματα αποσυνδέσεων πήγαινε σε fastpath. Με ασταθής γραμμή αν φύγεις από interleaved θα έχεις ακόμα πιο έντονα προβλήματα αποσυνδέσεων. Γενικά το fastpath δεν το διαφημίζουν γιατί το δίκτυο στην Ελλάδα είναι για τον π**τσο και για να αποφεύγουν καλωδιακούς ελέγχους που στοιχίζουν στους ISPs σε πετάνε με interleaved και ας ανέβει το ping στο Θεό.

Απλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως όποιος γυρίζει σε fastpath και είναι μέσω wifi πάει γυρεύοντας. Για σοβαρό gaming θα πρέπει να είσαι με την ethernet γιατί εκτός του extra χρόνου στο ping μπορεί να έχεις και παρεμβολές από γειτονικά δίκτυα, να χάνονται πακέτα και να χρειάζεται να ξαναστείλει ο router με αποτέλεσμα να βλέπεις ανάμεσα στα normal pings και ένα που να έχει ξεφύγει στα 200-300 ή και χειρότερα.

Αν η γραμμή σου γενικά δεν είχε προβλήματα αποσυνδέσεων πήγαινε σε fastpath. Με ασταθής γραμμή αν φύγεις από interleaved θα έχεις ακόμα πιο έντονα προβλήματα αποσυνδέσεων. Γενικά το fastpath δεν το διαφημίζουν γιατί το δίκτυο στην Ελλάδα είναι για τον π**τσο και για να αποφεύγουν καλωδιακούς ελέγχους που στοιχίζουν στους ISPs σε πετάνε με interleaved και ας ανέβει το ping στο Θεό.

Απλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως όποιος γυρίζει σε fastpath και είναι μέσω wifi πάει γυρεύοντας. Για σοβαρό gaming θα πρέπει να είσαι με την ethernet γιατί εκτός του extra χρόνου στο ping μπορεί να έχεις και παρεμβολές από γειτονικά δίκτυα, να χάνονται πακέτα και να χρειάζεται να ξαναστείλει ο router με αποτέλεσμα να βλέπεις ανάμεσα στα normal pings και ένα που να έχει ξεφύγει στα 200-300 ή και χειρότερα.

Με interleaved γραμμή, όπως είπα και στο αρχικό post, έχω κατά μέσο όρο 1-2 disconnects το μήνα.

Μία τέτοια γραμμή σταθερή δεν θεωρείται γενικά;

Δεν ξέρω αν το σκεπτικό μου στέκει αλλά με fastpath στα πόσα ενδέχεται ν' ανέβουν;

Ίσως οι ερωτήσεις μου να ακούγονται χαζές, απλά γενικά δεν γνωρίζω πολλά από πληροφορική και ειδικά από networking και προσπαθώ να καταλάβω τι ισχύει από άποψη σταθερότητας στον κάθε τύπο γραμμής.

Ισχυει,αλλα ποιος πιανει τα τρυπανια ??

Ευτυχώς πέτυχα τεχνικό τζιμάνι που μου είπε από μόνος του ότι σε online games θα βοηθήσει αρκετά το fastpath και ότι αξίζει και μου εξήγησε τι παίζει με τα disconnects κτλ και πως σε περίπτωση που δεν είμαι ευχαριστημένος θα το αλλάξουμε άμεσα.

Έστειλα το mail και τώρα περιμένω να γίνει σήμερα η αλλαγή.

Για να δούμε τι θα δούμε !

Αντε, περιμένω και εγώ να μου πεις αν σου έπεσε η ταχύτητα και αν έχεις πλέον disconnects

Sent from my Xperia Neo V using Tapatalk 2

Μου το ενεργοποίησαν περίπου 2 ώρες μετά το e-mail που τους έστειλα.

Ορίστε τα αποτελέσματα:

2590079311.png

Από disconnects θα δούμε πως θα πάει, αν και έχω την εντύπωση ότι θα είναι μια χαρά.

εγώ βλέπω ότι είσαι καλύτερα και στην ταχύτητα απο πριν :p

χαχα ναι ισχύει. Λογικά έγινε επειδή κάναν "καθάρισμα" στη γραμμή, έκανα και reset το router εγώ και ιδού τα αποτελέσματα. :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.