naxiand Μάρτιος 17, 2013 #41 Μάρτιος 17, 2013 Προσωπικα προτιμω το flexraid, τρεχει σε windows οποτε δεν εχει κανενα hardware περιορισμο, εχει μικροτερο κοστος, και το κυριοτερο απειρους συνδιασμους δισκων για οτι level protection θες, ταχυτητες εγραφης και αναγνωσης που σε κοβουν μονο οι δισκοι, και φυσικα ολα τα καλα του unraid.μεγαλο + ειναι οτι μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να βγαλεις το δισκο (ειτε εσωτερικο ειτε εξωτερικο ειτε network share!) και να τον βαλεις σε οτι μηχανημα θες για να παρεις/αλλαξεις/δεις δεδομενα και μετα να τον ξαναβαλεις πισω, και εαν εχεις κανει αλλαγες ενα update και τελος. Καλά κάνεις, αλλά μερικές ανακρίβειες γιατί το είχα από τότε που ήταν free και ξαφνικά ο τύπος πήγε να κάνει "αρπαχτή" λίγο πριν βγουν τα win8 το έκανε επι πληρωμή... Στο flexraid για να έχεις και pooling και data protection έχει ποιο ακριβά από το unraid. Ούτε του unraid έχει θέμα με το hardware, ούτε με το να βγάλεις δίσκο και να τον διαβάσεις σε άλλο PC. Το μεγάλο + για εμενα έχει το καλύτερο φόρουμ υποστήριξης που έχω δει Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
panoc Μάρτιος 17, 2013 #42 Μάρτιος 17, 2013 χμ, δε ξερω ποσο εχει τωρα, ειχα αγορασει 3 αδειες (pooling + raid)προς 39$ τη μια.για υποστηριξη δε ξερω, δεν εχω ιδεα, δεν εχει χρειαστει ποτε.παλαιοτερα που ειχα δοκιμασει το unraid δεν υποστηριζε πανω απο 1 δισκο backup, και τοτε ειχα αποριψει (και ηταν ο λογος που ειχα προτιμησει το τοτε free flexraid).editκοταζοντας τωρα τις τιμες το flexraid εχει 60$ κομπλε (οσους δισκους θες)ενω το Unraid για το ιδιο combo (και μεχρι 21δισκους που νταξ ειναι ΟΚ) εχει 119$και για 6 δισκους 69$, πιο ακριβο ειναι σε καθε περιπτωση.
Trexx Μάρτιος 17, 2013 #43 Μάρτιος 17, 2013 εγω που εχω Ubuntu στο λάπτοπ βλέπω πολυ καλύτερη συμπεριφορά σε ταχύτητες ανεβασματος και κατέβασματοςΑυτό πως γίνεται? Δεν εξαρτάται από το λειτουρικό σου η ταχύτητα, απ όσο ξέρω τουλάχιστον.
panoc Μάρτιος 17, 2013 #44 Μάρτιος 17, 2013 Αυτό πως γίνεται? Δεν εξαρτάται από το λειτουρικό σου η ταχύτητα, απ όσο ξέρω τουλάχιστον.xp και linux ειχαν μια διαφορα ειδικα εαν δεν εκανες το hack στα xp με το half open / open connections, με win7 δεν εχω παρατηρησει διαφορα.
speedman_26 Μάρτιος 17, 2013 Author #45 Μάρτιος 17, 2013 Αυτό πως γίνεται? Δεν εξαρτάται από το λειτουρικό σου η ταχύτητα, απ όσο ξέρω τουλάχιστον.Και όμως βλέπω καλύτερη μεταφορά στα αρχεία και πιο εύκολο port για upload. Στα win 7 ποτε δεν κατάφερα να εχω σωστο upload είχα ανοίξει και πόρτες όπως στις οδηγίες.
naxiand Μάρτιος 17, 2013 #46 Μάρτιος 17, 2013 χμ, δε ξερω ποσο εχει τωρα, ειχα αγορασει 3 αδειες (pooling + raid)προς 39$ τη μια.για υποστηριξη δε ξερω, δεν εχω ιδεα, δεν εχει χρειαστει ποτε. παλαιοτερα που ειχα δοκιμασει το unraid δεν υποστηριζε πανω απο 1 δισκο backup, και τοτε ειχα αποριψει (και ηταν ο λογος που ειχα προτιμησει το τοτε free flexraid). edit κοταζοντας τωρα τις τιμες το flexraid εχει 60$ κομπλε (οσους δισκους θες) ενω το Unraid για το ιδιο combo (και μεχρι 21δισκους που νταξ ειναι ΟΚ) εχει 119$ και για 6 δισκους 69$, πιο ακριβο ειναι σε καθε περιπτωση. Μάλλον άλλαξαν ανάποδα οι τιμές χε χε.... Τεσπα με ότι βολεύεται ο καθένας ... Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
BloodMage Μάρτιος 17, 2013 #47 Μάρτιος 17, 2013 Και όμως βλέπω καλύτερη μεταφορά στα αρχεία και πιο εύκολο port για upload. Στα win 7 ποτε δεν κατάφερα να εχω σωστο upload είχα ανοίξει και πόρτες όπως στις οδηγίες.Εμενα παλι με 7αρια τερματιζω την συνδεση μου κανονικοτατα και το up και το down με τορρεντ και πορτες ανοικτες κανονικα
speedman_26 Μάρτιος 17, 2013 Author #48 Μάρτιος 17, 2013 Εμενα παλι με 7αρια τερματιζω την συνδεση μου κανονικοτατα και το up και το down με τορρεντ και πορτες ανοικτες κανονικαΔεν ξέρω πως το κανείς εγω ποτέ δεν το κατάφερα στο linksys wag 200 Ανοιξα πόρτες όπως είδα οδηγίες αλλα τίποτα. Κατι θα κανω λάθος. Sent from my iPad using Tapatalk HD
speedman_26 Μάρτιος 23, 2014 Author #49 Μάρτιος 23, 2014 Μετα απο πολυ καιρο το λάπτοπ σταμάτησε να κανει κατεβάστηρι τωρα πια seedbox με 4.50€ το μήνα και κατεβαζω οτι θελω
nikchris Μάρτιος 24, 2014 #50 Μάρτιος 24, 2014 Μοιραζεσαι με αλλον [MENTION=11879]speedman_26[/MENTION] ? Ποιο seedbox εχεις;
speedman_26 Μάρτιος 24, 2014 Author #51 Μάρτιος 24, 2014 Μοιραζεσαι με αλλον [MENTION=11879]speedman_26[/MENTION] ? Ποιο seedbox εχεις;Όχι μόνο εγω τον εχω απο την έταιρια seed.st
it.expert Μάρτιος 24, 2014 #52 Μάρτιος 24, 2014 Για torrent 24/7 WD MyBook Live με transmissionΜηδενικό κόστος και προσβάσιμο από παντού
speedman_26 Μάρτιος 24, 2014 Author #53 Μάρτιος 24, 2014 Για torrent 24/7 WD MyBook Live με transmissionΜηδενικό κόστος και προσβάσιμο από παντούΚαμία σχέση η ευκολία που εχει το άλλο. Εχω και εγω πρόσβαση απο παντου και το ρεύμα που θα καψεις με τον νε εχεις το δίσκο να δουλευει ολοι μερα ειναι το ιδιο ασε που ανεβάζει με μεγάλες ταχύτητες και κανεις ratio τρελό.
it.expert Μάρτιος 24, 2014 #54 Μάρτιος 24, 2014 Όπως βολεύεσαi. Ο WD έχει πολλά άλλα που τον κάνουν καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου αλλά όπως ξαναείπα, όπως βολεύεσαι. Ratio είχα πάντα πάνω από 5 όπου είχα λογαριασμό οπότε δεν ξέρω τι μου λες
slalom Μάρτιος 24, 2014 #55 Μάρτιος 24, 2014 Ένα C2Q εχω με πολλα ΤΒ πανω τουΚαποια στιγμη θα μπει ένα NAS στο παταρι να μη φαινεται, θα δουμε.
speedman_26 Μάρτιος 24, 2014 Author #56 Μάρτιος 24, 2014 Όπως βολεύεσαi.Ο WD έχει πολλά άλλα που τον κάνουν καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου αλλά όπως ξαναείπα, όπως βολεύεσαι. Ratio είχα πάντα πάνω από 5 όπου είχα λογαριασμό οπότε δεν ξέρω τι μου λες Δεν ειμαι πολυ καιρο αλλα εχω ανεβάσει ετσι 3 τερα οπότε με βολεύει. Στο μέλλον αν το επιτρέπουν τα οικονομικά θα παω για nas server ενα synology
it.expert Μάρτιος 24, 2014 #57 Μάρτιος 24, 2014 Καμία σχέση η ευκολία που εχει το άλλο. Εχω και εγω πρόσβαση απο παντου και το ρεύμα που θα καψεις με τον νε εχεις το δίσκο να δουλευει ολοι μερα ειναι το ιδιο ασε που ανεβάζει με μεγάλες ταχύτητες και κανεις ratio τρελό.Παρεπιπτόντως το ρεύμα που καίω στο 4μηνο είναι λιγότερο των 3.5€...
snakemjk Μάρτιος 24, 2014 #58 Μάρτιος 24, 2014 Ακόμα ένας με my book live και transmission. Ακούραστος και αδάμαστος Κατανάλωση μιλάμε για 10watt σε φουλ δράση. Μπορεί να συγκριθεί με λάμπα οικονομίας.. Καλύτερες τιμές σε κατανάλωση μπορείς να βρεις μόνο με λύσεις android stick/raspberry κλπ.
lefteriz Μάρτιος 24, 2014 #59 Μάρτιος 24, 2014 Προσωπικά το κατεβαστήρι μου καίει 25watt idle και μένει 24/7 λόγω του ότι μοιράζει αρχεία και σε άλλους χρήστες.Ωστόσο κι εγώ προτιμώ το seedbox γιατι ούτε την γραμμή σου τρώει το τορρεντ με το download και κυρίως upload ούτε φθίρει τον δίσκο με το μόνιμο read write.. και με οικιακή γραμμή καλό ratio θέλει αρκετό κόπο να φτιάξεις.
speedman_26 Μάρτιος 24, 2014 Author #60 Μάρτιος 24, 2014 Αυτο ακριβώς με 4€ εχεις ελεύθερη γραμμη και δεν χάλας τους δίσκους σου με την συνεχείς χρήση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.