Jump to content

καρτα creative σε συνδυασμο με ραδιοενισχυτη!

orionas9

Recommended Posts

Καθοτι ψιλοασχετος στα θεματα ηχου ειπα να απευθυνθω στους ειδικους!

Εχω ενα pc με καρτα ηχου την Sound Blaster Creative X-Fi SB0460 http://www.creative.com/oem/resources/SoundCards/SB046x.pdf και θελω να τη συνδεσω με ραδιοενισχυτη για να απολαμβανω τις ταινιες μου αρχειου mkv που εχουν ενσωματωμένο ηχο τα συνηθη format οπως DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II , Dolby TrueHD ή DTS-HD .

Ηχεια εχω 5 phlips απο το προηγουμενο home theatre που ειχα και ενα υπογουφερ creative , ολα χαμηλων επιδοσεων αλλα καποια στιγμη θα τα αντικαταστησω παιρνοντας αλλα καλυτερα(θα βολευτω με αυτα προς το παρων).

Ο ραδιοενιχυτης που εχω βαλει στο ματι (μεχρι 200 ευρω) ειναι ο pioneer vsx-322 VSX-322-K 5.1-channel HDMI 3D AV Receiver with ARC, Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio - Pioneer Amplifier, AV Receiver.

1ον μπορω με αυτα τα ''εργαλεια'' να τα καταφερω?(αν οχι ολα τα format που προανεφερα εστω καποια απο αυτα?)

2ον με τι καλωδιο θα πρεπει να γινει η συνδεση ?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!:banging:

Λογικά θα πρέπει να συνδέσεις το SPDIF της κάρτας ήχου και ανάλογα να βγάλεις ψηφιακή ή οπτική έξοδο. Και στις 2 περιπτώσεις έχεις ψηφιακό σήμα που θα μπορεί να μεταφέρει 5.1 ήχο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει ο ενισχυτής που θα αγοράσεις να υποστηρίζει τις αντίστοιχες εισόδους. Αυτός που παραθέτεις πιο πάνω φαίνεται να υποστηρίζει και οπτική και ψηφιακή. Το κάπως δύσκολο στην όλη ιστορία θα είναι να βρεις το SPDIF bracket και να συνδέσεις αναλόγως τα pins με την κάρτα ήχου.

Υπόψην, πως επειδή μεταφέρεις ψηφιακά ήχο δεν κερδίζεις και πολλά με την X-fi και πόσο μάλλον με τα ηχεία που θα χρησιμοποιήσεις. Θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις και την onboard κάρτα ήχου που να βγάζει digital ή optical.

Άλλη λύση είναι να μεταφέρεις τον ήχο με HDMI. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρητικά μπορεί να γίνει. Αν έχεις AMD/Radeon τότε θεωρητικά μπορείς από την κάρτα γραφικών να μεταφέρεις τον ήχο. Το ίδιο και με τις nvidia της τελευταίας γενιάς. Αν είναι κάπως παλιά η κάρτα γραφικών (nvidia 260/280 και παλιότερη) χρειάζεται να συνδέσεις την κάρτα ήχου με τον SPDIF connector στην κάρτα γραφικών οπότε δεν κερδίζεις και πολλά.

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση !

Εχει η καρτα ηχου μου SPDIF ? στο manual που παραθετω στο link δεν βλεπω κατι τετοιο.

Ο ραδιοενισχυτης εχει απο οτι διαβαζω τις παρακατω εισοδους

• 4 x HDMI

• 2 x Composite

• 1 x Coaxial (Assignable)

• 1 x Digital Optical (Assignable)

με καλυπτουν ?

θα ακουω και Dolby TrueHD και DTS-HD που τα παρεχει ο ενισχυτης αλλα οχι η καρτα μου?

-η καρτα γραφικων μου ειναι ΑΤΙ RADEON HD4670 και υποστηριζει μεταφορα ηχου ! λες να τα καταφερω ετσι ? O ηχος που θα παιρνω ετσι θα εχει τα απαιτουμενα ωστε ο ραδιοενισχυτης να τον μετατρεψει σε Dolby TrueHD ή DTS-HD ? με την τηλεοραση μετα θα παιρνω απο τον ραδιοενισχυτη πλεον την εικονα απο την εξοδο HDMI του ?

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση !

Εχει η καρτα ηχου μου SPDIF ? στο manual που παραθετω στο link δεν βλεπω κατι τετοιο.

Ο ραδιοενισχυτης εχει απο οτι διαβαζω τις παρακατω εισοδους

• 4 x HDMI

• 2 x Composite

• 1 x Coaxial (Assignable)

• 1 x Digital Optical (Assignable)

με καλυπτουν ?

θα ακουω και Dolby TrueHD και DTS-HD που τα παρεχει ο ενισχυτης αλλα οχι η καρτα μου?

-η καρτα γραφικων μου ειναι ΑΤΙ RADEON HD4670 και υποστηριζει μεταφορα ηχου ! λες να τα καταφερω ετσι ? O ηχος που θα παιρνω ετσι θα εχει τα απαιτουμενα ωστε ο ραδιοενισχυτης να τον μετατρεψει σε Dolby TrueHD ή DTS-HD ? με την τηλεοραση μετα θα παιρνω απο τον ραδιοενισχυτη πλεον την εικονα απο την εξοδο HDMI του ?

Η κάρτα σου δεν βγάζει πίσω στο bracket που έχει ψηφιακή έξοδο ή είσοδο αν και θα έπρεπε. Μπορείς να πάρεις το SPDIF-out από τα pins που έχει εσωτερικά. Λογικά κάποιο από τα pins που έχει για να συνδέσεις το 5,25 bay που έδινε εισόδους/εξόδους και ρυθμιστές έντασης το έχει και αυτό. Εδώ θέλει προσοχή να βρεις πιο είναι για να το συνδέσεις. Αν ψάξεις και το forum νομίζω το έχει ήδη επιχειρήσει κάποιος αν και δεν θυμάμαι αν είναι το ίδιο μοντέλο.

Ναι το coaxial και το digital optical είναι που χρειάζεσαι. Ένα από τα 2 χρειάζεσαι και έχει και τα 2 ο ενισχυτής. Τα αναφέρει ως assignable.

Εφόσον χρησιμοποιείς την ψηφιακή έξοδο για να στείλεις το σήμα στον εξωτερικό ενισχυτή δεν έχει σημασία τι υποστηρίζει η κάρτα ήχου αλλά τι μπορεί να αποκωδικοποιήσει ο ενισχυτής σου. Πρακτικά πάντως χωρίς καλό σετ ηχείων είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις για δεδομένο ήχο διαφορά μεταξύ των 5.1 αποκωδικοποιήσεων.

Για την κάρτα γραφικών ισχύει ότι και για την κάρτα ήχου. Η κάρτα γραφικών στέλνει τον ήχο ψηφιακά σε εξωτερικό ενισχυτή όπου και θα πρέπει να γίνει η αποκωδικοποίηση. Απλά πρόσεξε να επιλέξεις και το SPDIF out της κάρτας γραφικών και όχι της X-Fi μέσα από τα windows στις συσκευές αναπαραγωγής ώστε να στέλνει εκεί τον ήχο.

EDIT:Ρίξε μια ματιά και εδώ ... http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/spdif-out-optical-coaxial-bracket-diy-51697.html

Εισαι ΚΟΡΥΦΗ ! :thank_you2:

εαν καταλαβα σωστα διαλεγω ειτε

1ον την καρτα ηχου που εχω προσθέτοντας τις απαιτουμενες εξοδους που χρειαζομαι

ή 2ον την καρτα γραφικων μου μεσω HDMI και φυσικα απενεργοποιωντας την καρτα ηχου μου!

Εσυ ποιον απο τους 2 τροπους θα μου προτεινες?

Ο ραδιοενισχυτης που αναφερω αξιζει πιστευεις?

Τελος για το μεγιστο ποιοτικα αποτελεσμα τι ηχεια θα μου προτεινες?

Μπορείς να συνδέσεις και τον ενισχυτή στην κάρτα ήχου με αναλογική σύνδεση ( 3 καλώδια Mini-jack -> stereo RCA ).

Έτσι χρησιμοποιείς τα DAC της κάρτας ήχου ( δοκιμάζεις αναλογικά και ψηφιακά να δείς αν με κάποιο από τα 2 έχεις εμφανή διαφορά στον ήχο, μάλλον δεν θα έχεις, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις ).

Μπορείς να συνδέσεις και τον ενισχυτή στην κάρτα ήχου με αναλογική σύνδεση ( 3 καλώδια Mini-jack -> stereo RCA ).

Έτσι χρησιμοποιείς τα DAC της κάρτας ήχου ( δοκιμάζεις αναλογικά και ψηφιακά να δείς αν με κάποιο από τα 2 έχεις εμφανή διαφορά στον ήχο, μάλλον δεν θα έχεις, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις ).

Δεν είναι και τόσο πρακτικό αυτό. Πρώτον η κάρτα ήχου υποστηρίζει κάποια από τα format που θέλει (DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II , Dolby TrueHD ή DTS-HD). Ίσως γίνεται μέσω software η αποκωδικοποίηση και αποστολή αναλογικά στα ηχεία αλλά και πάλι δεν μου αρέσει σαν λύση. Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και την Live/Audigy/X-fi σε σχέση με την οποιαδήποτε software decode λύση ο ήχος ήταν πιο μπάσος και με λιγότερο βάθος στην τελευταία περίπτωση.

Επίσης θα είναι κομματάκι πιο δύσκολο να διαχειριστεί τον 5.1 ήχο με RCA καλώδια. Ο ενισχυτής που παραθέτει παραπάνω δεν δείχνει να υποστηρίζει είσοδο από 3 διαφορετικά κανάλια όπως κάνουν π.χ. τα ηχεία που έχουμε για το PC.

Thread Starter στο θέμα ηχεία δεν έχω πολύ εμπειρία για να σου προτείνω κάτι καλό. Υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα που έχουν δοκιμάσει πολλά περισσότερα προϊόντα και που έχουν ακουστικά πιο ακριβά από το home theater μου. Λογικά θα σου προτείνουν κάτι οικονομικό και συνάμα όσο πιο αποδοτικό γίνεται από άποψη ήχου-απόκρισης συχνοτήτων.

Εισαι ΚΟΡΥΦΗ ! :thank_you2:

εαν καταλαβα σωστα διαλεγω ειτε

1ον την καρτα ηχου που εχω προσθέτοντας τις απαιτουμενες εξοδους που χρειαζομαι

ή 2ον την καρτα γραφικων μου μεσω HDMI και φυσικα απενεργοποιωντας την καρτα ηχου μου!

Εσυ ποιον απο τους 2 τροπους θα μου προτεινες?

Ο ραδιοενισχυτης που αναφερω αξιζει πιστευεις?

Τελος για το μεγιστο ποιοτικα αποτελεσμα τι ηχεια θα μου προτεινες?

Φιλε vagsk σε ευχαριστω παρα πολυ!

Οποιος αλλος γνωριζει τις απαντησεις στα παραπανω ερωτηματα θα το εκτιμουσα πολυ να μου απαντησει!

• 4 weeks later...
Καθοτι ψιλοασχετος στα θεματα ηχου ειπα να απευθυνθω στους ειδικους!

Εχω ενα pc με καρτα ηχου την Sound Blaster Creative X-Fi SB0460 http://www.creative.com/oem/resources/SoundCards/SB046x.pdf και θελω να τη συνδεσω με ραδιοενισχυτη για να απολαμβανω τις ταινιες μου αρχειου mkv που εχουν ενσωματωμένο ηχο τα συνηθη format οπως DTS , Dolby Suround , Dolby Pro Logic II , Dolby TrueHD ή DTS-HD .

Ηχεια εχω 5 phlips απο το προηγουμενο home theatre που ειχα και ενα υπογουφερ creative , ολα χαμηλων επιδοσεων αλλα καποια στιγμη θα τα αντικαταστησω παιρνοντας αλλα καλυτερα(θα βολευτω με αυτα προς το παρων).

Ο ραδιοενιχυτης που εχω βαλει στο ματι (μεχρι 200 ευρω) ειναι ο pioneer vsx-322 VSX-322-K 5.1-channel HDMI 3D AV Receiver with ARC, Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio - Pioneer Amplifier, AV Receiver.

1ον μπορω με αυτα τα ''εργαλεια'' να τα καταφερω?(αν οχι ολα τα format που προανεφερα εστω καποια απο αυτα?)

2ον με τι καλωδιο θα πρεπει να γινει η συνδεση ?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!:banging:

Από την στιγμή που αγοράζεις ραδιοενισχυτή, καταργείς την κάρτα ήχου και παίζεις με την 4670hd που έχεις , αν θες ποιο πολλά κόλπα βάζεις μια φτηνή gt630 nvidia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.