idonthave Αύγουστος 24, 2022 #8301 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 (edited) Αν κάποιος πάρει κουτάκι κι ας μην έχει τα led (για hdd, power led), αγοράζει τα led (από grobotronics κλπ κλπ) που θα ήθελε αν το είχε τόσο μεγάλη ανάγκη, και με καλωδιάκια με τα ανάλογα pins, τα κουμπώνει στην μητρική και τα έχει μέσα, οι περισσότεροι έχουν πλαϊνό με παράθυρο, κι αν δεν έχουν ανοίγουν μια μικρή τρύπα στο μέρος που θέλουν, δεν είναι κάτι δύσκολο. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 24, 2022 από idonthave Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2022 #8302 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 (edited) 6 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Hide contents Αν τρέχεις σωστά στημένο, σοβαρό λειτουργικό δε χρειάζεται ποτέ hard reset το μηχάνημα. Ε εγώ το θέλω ρε μάστορα για τα windows + όταν κάνω OC και ξεπερνάω τα όρια, ειδικά με τις μνήμες, μπορεί να κολλήσει στο post. Είναι κάτι σαν το bios flashback που χρυσοπληρώνουμε στις μητρικές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το χρειαστείς ποτέ, αλλά αν το χρειαστείς είναι life Saviour. Θα μου πεις δεν κινδυνεύεςι να σου μείνει στο χέρι κάτι αν δεν έχεις hard reset, αλλά προσωπικά θα μου την έσπαγε αφάνταστα να πληρώνω επώνυμο κουτί και να μην έχουν βασικά features που έχουν κουτιά του κιλού. Ντροπή στην beQuiet και σε όποιον άλλο κάνει τέτοιες φτήνιες. Άσχετο-σχετικό: διαβάζω ότι πολλές από τις καινούργιες ΑΜ5 μητρικές που θα κοστίζουν 500+$ γιατί την είδαν "premium"¨οι ξεφτίλες, θα έχουν ΜΟΝΟ 4 sata. To 2017 με μητρική του κιλού είχαμε 6. Και τώρα μόνο 4 γιατί λέει τους είπαν οι πελάτες τους ότι θέλουν πιο πολλά m.2. και όχι sata. TI λε ρε μάστορα. Το 99% των χρηστών χρειάζεται μόνο έναν m.2. για OS. Για όλα τα άλλα game library + storage + backup θέλεις sata. ΦΤΗΝΙΑ παντού στην κατασκευή, αλλά στο πουλάνε πιο ακριβά και καλά "premium" . Μήπως ως καταναλωτές να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο και να κατανοήσουμε ότι αγοράζοντας άκριτα ή απρόσεχτα καταστρέφουμε μόνοι μας την αγορά? Υπερβάλλω? Δεν ξέρω.... Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 24, 2022 από gdp77 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 24, 2022 #8303 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 14 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Ε εγώ το θέλω ρε μάστορα για τα windows + όταν κάνω OC και ξεπερνάω τα όρια, ειδικά με τις μνήμες, μπορεί να κολλήσει στο post. Είναι κάτι σαν το bios flashback που χρυσοπληρώνουμε στις μητρικές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το χρειαστείς ποτέ, αλλά αν το χρειαστείς είναι life Saviour. Θα μου πεις δεν κινδυνεύεςι να σου μείνει στο χέρι κάτι αν δεν έχεις hard reset, αλλά προσωπικά θα μου την έσπαγε αφάνταστα να πληρώνω επώνυμο κουτί και να μην έχουν βασικά features που έχουν κουτιά του κιλού. Ντροπή στην beQuiet και σε όποιον άλλο κάνει τέτοιες φτήνιες. Άσχετο-σχετικό: διαβάζω ότι πολλές από τις καινούργιες ΑΜ5 μητρικές που θα κοστίζουν 500+$ γιατί την είδαν "premium"¨οι ξεφτίλες, θα έχουν ΜΟΝΟ 4 sata. To 2017 με μητρική του κιλού είχαμε 6. Και τώρα μόνο 4 γιατί λέει τους είπαν οι πελάτες τους ότι θέλουν πιο πολλά m.2. και όχι sata. TI λε ρε μάστορα. Το 99% των χρηστών χρειάζεται μόνο έναν m.2. για OS. Για όλα τα άλλα game library + storage + backup θέλεις sata. ΦΤΗΝΙΑ παντού στην κατασκευή, αλλά στο πουλάνε πιο ακριβά και καλά "premium" . Μήπως ως καταναλωτές να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο και να κατανοήσουμε ότι αγοράζοντας άκριτα ή απρόσεχτα καταστρέφουμε μόνοι μας την αγορά? Υπερβάλλω? Δεν ξέρω.... Όταν οι τιμές NVMe και SATA είναι τόσο κοντινές, ποιος ο λόγος να μην προτιμήσεις NVMe; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2022 #8304 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 20 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε: Όταν οι τιμές NVMe και SATA είναι τόσο κοντινές, ποιος ο λόγος να μην προτιμήσεις NVMe; Δεν είναι κοντινές + ξεχνάς τους HDD που έχουμε για storage + backup + οι SSD δεν θα προσεγγίσουν ποτέ το €/GB των HDD, οπότε πάλι θα δικαιολογούμε την Asus που θα πουλάει strix-e στα 600-700€ με 4 sata? Για το καλό μας το κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Αύγουστος 24, 2022 #8305 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 Καλο θα ηταν να εχει περισσοτερα sata αλλα δεν πιστευω να νοιαζει κανενα πιθανο αγοραστη. Αν δωσει καποιος 600-700ευρω για μητρικη και θελει 6 hdd, θα παρει δευτερο pc για nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 24, 2022 #8306 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 48 λεπτά πριν, το μέλος god έγραψε: Καλο θα ηταν να εχει περισσοτερα sata αλλα δεν πιστευω να νοιαζει κανενα πιθανο αγοραστη. Αν δωσει καποιος 600-700ευρω για μητρικη και θελει 6 hdd, θα παρει δευτερο pc για nas. imo το NAS είναι overrated. Για πολλούς λόγους. Εγώ λέω λοιπόν ότι αν κάποιος έχει να δώσει 500-600€ για μητρική, επειδή είναι λεφτάς να αφαιρέσουμε και τον ήχο (θα πάρει dedicated κάρτα) και τα usb (υπάρχουν κάρτες και για αυτό) και το lan (όχι ρε φίλε έχω λεφτά θα πάρω dedicated 10g lan . Ωχ ξέχασα δεν μπορούμε γιατί τώρα είναι της μόδας να δίνουμε μόνο 2 pciex. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Αύγουστος 24, 2022 #8307 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 βρε παιδιά έχουμε δίσκους 16tb κλπ ! πάρτε δυο τέτοιος έναν για games και ένα για διάφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Αύγουστος 24, 2022 #8308 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2022 (edited) Αν συνδέσω το power led στα pins του hdd led υποθέτω θα δουλέψει. Ούτως η αλλως υπαρχει ξεχωριστό power switch. Μάλλον αυτό θα κάνω, ακόμη το επεξεργάζομαι για να μην κάνω μοντα. Κι αν είναι χάλια το αλλάζω ανά πάσα στιγμή. Τόσα RGB fans έχει το κουτί, το power led τι να το κάνω; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 24, 2022 από trib 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 25, 2022 #8309 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2022 2 ακομα προιοντα της xiaomi 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stavros Apo Αύγουστος 25, 2022 #8310 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2022 3 ώρες πριν, το μέλος def έγραψε: 2 ακομα προιοντα της xiaomi Τι αλλο θα βγάλει η xiaomi. Εγω να φανταστείς πήρα το 2013 αν θυμάμαι καλά, 2 power bank και ακομη δουλεύουν πένα. Δεν φανταστικα όμως οτι θα το εξελίξει τόσο πολύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Αύγουστος 25, 2022 #8311 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2022 1 λεπτό πριν, το μέλος Stavros Apo έγραψε: Τι αλλο θα βγάλει η xiaomi. Εγω να φανταστείς πήρα το 2013 αν θυμάμαι καλά, 2 power bank και ακομη δουλεύουν πένα. Δεν φανταστικα όμως οτι θα το εξελίξει τόσο πολύ. Στιβαρα εργαλεία φίλε μου ,ηταν τα μόνα που μου ελειπαν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 25, 2022 #8312 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2022 5 ώρες πριν, το μέλος Stavros Apo έγραψε: Τι αλλο θα βγάλει η xiaomi. Spoiler Xiaomi Mijia Boy Men's Panties Graphene Men Underwear Panty Boxer Shorts Antibacterial Modal Ropa Interior Hombre Breathable| | - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση trib Αύγουστος 26, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #8313 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2022 Λοιπόν, το έστησα το κουτί. Και δεν άναψε την πρώτη φορά! Ας τα πω με τη σειρά όμως. Αρχικά, το κουτί είναι εύκολο στο στήσιμο, κλασσικούς χώρους mid κουτιού, που όλα έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχουν χώροι για χάσιμο, ειδικά αν υπάρχει αρκετό hardware. Εγώ με μόλις 1 NVME, 1 SATA SSD και 1 GPU έχω αρκετό χώρο. Κάποιος άλλος με περισσότερους δίσκους θα είχε δυσκολίες με τα καλώδια. Πώς να τα διπλώσει, να τα κρύψει κτλ. Στο 500FX βοηθάει πάρα πολύ το FAN HUB στο πίσω μέρος, ήδη τοποθετήμενο με όλους τους ανεμιστήρες, ώστε απλά να βάλεις το δικό σου hardware και να παίξουν όλα. Ένα μεγάλο μειονέκτημα που βρήκα (για εμένα μεγάλο, άλλος ίσως να μην τον ενοχλήσει) είναι ότι το κεντρικό standoff της μητρικής, δεν δέχεται βίδα! Βιδώνει στη μητρική αλλά από πάνω είναι γλόμπος. Ποιο είναι το πρόβλημα όμως; Εγώ εκεί βίδωνα την παθητική ψύκτρα του NVME! Οπότε τι έκανα, ξεβίδωσα αυτό του κουτιού και βρήκα άλλο - στο "μαγικό" κουτάκι που έχουμε όλοι μας και κρατάμε ένα κάρο βίδες κτλ κτλ. Μεγάλο μείον ότι η Be Quiet δεν το έχει προβλέψει και δεν το συμπεριλαμβάνει καν στο δικό τους κουτάκι με βίδες - σιγά το κόστος. Πάμε στο δεύτερο μειονέκτημα. Το οποίο όμως δεν αφορά απαραίτητα τη Be Quiet - αλλά από τη στιγμή που περιλαμβάνει HUB θα έπρεπε να το αναφέρει κάπου στο manual - 3/4 γραμμές. Μάλιστα τους έστειλα και e-mail. Το HUB controller σου δίνει ένα PWM για να το συνδέσεις πάνω στη μητρική - σε ένα οποιοδήποτε SYS_FAN connector. Αφού το κάνεις, πρέπει να μπεις στο BIOS, να ενεργοποιήσεις το PWM Mode για το συγκεκριμένο connector και έπειτα το Smart Fan. Διαφορετικά, όλοι οι ανεμιστήρες θα τρέχουν στο Maximum όλη την ώρα (δηλαδή DC Mode). Μία λεπτομέρεια που ένας medium χρήστης πολύ δύσκολα θα τη βρει και θα αφήσει τα πάντα στο maximum. Και η αλήθεια είναι ότι στο maximum όλη την ώρα έχει φασαρία το Case. Τρίτο μειονέκτημα είναι ότι το εμπρόσθιο καπάκι, αυτό που πρέπει να αφαιρείς για να καθαρίσεις το εμπρόσθιο φίλτρο, δεν βγαίνει με τίποτα. Τα πλαστικά είναι πάρα πολύ σκληρά. Και όταν το βγάλεις νομίζεις ότι έσπασες όλο το PC. Δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον, ελπίζω να μαλακώσει κάπως. Τέταρτο μειονέκτημα, για τη δική μου μητρική όμως, είναι ότι δεν αφήνει καθόλου χώρο από κάτω, με αποτέλεσμα το RGB LED της μητρικής που έχει ενσωματωμένο να φαίνεται ελάχιστα. Οκ, τόσα RGB έχεις θα μου πεις, τι το θέλεις αυτό; Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο LED το είχα ρυθμίσει να μου δίνει οπτική πληροφορία για τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή. Για παράδειγμα πράσινο = τέλεια, μπλε = 50/55 βαθμούς, μωβ πάνω από 70, κόκκινο = είσαι στα όρια (δεν έχω δει ποτέ κόκκινο για την ιστορία). Είναι κάποια μικρά πραγματάκια που στα μάτια μου και για τη δική μου χρήση είναι μειονεκτήματα - άλλοι μπορεί να μην δώσετε βάση όμως στο παλιό κουτί των 50€, η μητρική είχε και χώρο από κάτω, είχε HDD/Reset pins, το καπάκι έβγαινε αέρας και είχε κεντρικό standoff με βίδα. Γιατί ρε Be Quiet; Σιγά το δύσκολο να πούμε. Τώρα, γιατί δεν άναψε το PC με την πρώτη; Ενώ τα είχα συνδέσει όλα σωστά, πατάω το Power On και σβήνει αμέσως! Λέω τι έπαιξε; Τα τσεκάρω ξανά, τίποτα, δεν άνοιγε. Εδώ είμαστε, ξενέρα. Λέω κάτσε να ανοίξω το φως να δω καλύτερα. Το φως του δωματίου δεν άνοιγε. Το μυρίστηκα και πάω στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού. Είχε πέσει η ασφάλεια του δωματίου. Χμμμ σκέφτομαι. Τι είχα κάνει; Είχα βάλει τα Power LED pins στο HDD LED Pins. Επίτηδες, για να έχω HDD LED Activity. Έλα όμως που για κάποιο λόγο το σήμα της μητρικής δεν μπορεί να δουλέψει στα pins του Power LED. Θα το ξαναδοκίμασω μπας και ήταν ατυχία της στιγμής, αλλά όχι ακόμη. Αφήνοντας τα παραπάνω στην άκρη, το κουτί είναι πανέμορφο όταν λειτουργεί το PC. Πολύ καλύτερο airflow, είδα διαφορά 6-9 βαθμών στο χαλαρό. Με ζέστη στο δωμάτιο (~30 βαθμούς) σε idle φτάνω ακόμη και τους 42 περίπου - πολύ ικανοποιητικό για το χώρο που είναι το PC. Με το προηγούμενο case έβλεπα και 50 βαθμούς idle. Και αυτό με απέτρεπε γενικά να χρησιμοποιώ PC φοβούμενος μην τα κάψω όλα. Βέβαια, το επόμενο βήμα είναι να πάρω μια υδρόψυξη και ενδεχομένως να κινηθώ για την Be Quiet Pure Loop 2 FX, μιας που ταιριάζει "κουτί" στο κουτί! 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Αύγουστος 27, 2022 #8314 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2022 ωραιο πληκτρολογιο (μαρκα?) Προσεχε λιγο με το docking station σε κρισιμες μεταφορες αρχειων.(3/3 ειμαι). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Αύγουστος 27, 2022 #8315 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2022 (edited) 2 ώρες πριν, το μέλος 2cpu έγραψε: ωραιο πληκτρολογιο (μαρκα?) Προσεχε λιγο με το docking station σε κρισιμες μεταφορες αρχειων.(3/3 ειμαι). Είναι το Razer Cynosa RGB (κάπως έτσι ή V2 το έλεγε) με το software της Razer Synapse. Ένα μειονέκτημα (μόνο μειονέκτημα γράφω τώρα τελευταία χαχα) είναι ότι βλέπω πως ξεθωριάζουν τα πλήκτρα, πχ μου έφυγε σχεδόν το D. Και δεν το χρησιμοποιώ και τοοοοσο πολύ. Νορμάλ χρήση, multiplayer gaming. Ίσως ιδρωνουν τα δάχτυλα μου από την ένταση, δεν ξέρω. Το dock ναι το έχω για μεταφορές από παλιούς δίσκους όχι για cloning. Αλλά έχεις δίκιο, δεν είναι για πολλά και κρίσιμα. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 27, 2022 από trib 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Αύγουστος 27, 2022 #8316 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2022 οh με software αναβει ο φωτισμος η τον ρυθμιζεις ? Και εγω παλι οταν πρωτοξεκινησε η razer ειχα παρει πακετο ποντικι και πληκτρολογιο.Μετα απο οπως λες και εσυ νορμαλ χρηση αρχισε το ποντικι να βγαινει η πετσα του (μια μαυρη σαν μεμβρανη ) και το πληκτρολογιο μερικα κουμπια δεν... απλα δεν. Ειναι καλο το docking για κατι γρηγορο αλλα μετα μπα.Ο τελευταιος απο φιλο που χτυπησε σε docking και τον πηγα σε εταιρεια recovery δεν ειχαν ουτε ενα μεσα .Τυχαιο? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Αύγουστος 27, 2022 #8317 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2022 2 ώρες πριν, το μέλος 2cpu έγραψε: οh με software αναβει ο φωτισμος η τον ρυθμιζεις ? Και εγω παλι οταν πρωτοξεκινησε η razer ειχα παρει πακετο ποντικι και πληκτρολογιο.Μετα απο οπως λες και εσυ νορμαλ χρηση αρχισε το ποντικι να βγαινει η πετσα του (μια μαυρη σαν μεμβρανη ) και το πληκτρολογιο μερικα κουμπια δεν... απλα δεν. Ειναι καλο το docking για κατι γρηγορο αλλα μετα μπα.Ο τελευταιος απο φιλο που χτυπησε σε docking και τον πηγα σε εταιρεια recovery δεν ειχαν ουτε ενα μεσα .Τυχαιο? Ανάβει και με τους 2 τρόπους. Απλά με το λογισμικό συγχρονίζει και με άλλα περιφερειακά κυρίως. Γενικά σαν κατασκευή για μεμβράνης ικανοποιημένος είμαι, εκτός αυτό με το ξεφτισμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 28, 2022 Author #8318 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2022 Δεν τα πολυπίστευα αυτά τα γκατζετάκια μιας και ήμουν της σχολής htpc αλλά φαίνεται αρκετά αξιοπρεπές (εκτός από ένα αρχικό κόλλημα που ανέφερα και στο θέμα που άνοιξα). Ελπίζω οι γονείς να μπορέσουν να το δουλέψουν. Ένα 50ρικο από το κιτρινομάγαζο. Πήρα αυτό γιατί πίστευα ότι δεν θα θέλει εξωτερική τροφοδοσία αλλά τελικά δεν ισχύει. Αν το ήξερα ίσως πήγαινα για το αντίστοιχο box. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Αύγουστος 28, 2022 #8319 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2022 Για 20 ευρω το box καλυτερα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Αύγουστος 28, 2022 #8320 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2022 2 ώρες πριν, το μέλος icy20 έγραψε: Για 20 ευρω το box καλυτερα Αξίζει το TV Βοχ. Εγω το σκεφτόμουν για μικρή τηλεορασούλα στο υπνοδωμάτιο, αλλά η TCL που πήραμε έχει μέχρι και το app της Cosmote TV, και το Plex οπότε το εγκατέλειψα σαν ιδέα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts