salde Ιανουάριος 16, 2021 #6981 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 7 hours ago, tommybertsen said: Οφφτοπικ . Αλλά dhl ,ups και tnt/fedex στην Αθήνα έχω πάρει με τις ίδιες. Για επαρχία αλλάζουν χέρια. Spoiler Έτσι, σε μερικές πόλεις (π.χ. Θεσσαλονίκη) ενδέχεται να έχουν setup αντίστοιχο με των Αθηνών, με δικό τους υποκατάστημα, δικούς τους υπαλλήλους, δικά τους μέσα κλπ. Ο κανόνας ήταν αυτός που γράφεις, νομίζω έτσι και παραμένει έως τώρα. Πρόσεχε όμως: αυτό που έγραψα αμέσως παραπάνω στον beastie (και αφορά τόσο την περίπτωση του paxman όσο και μια πρόσφατη του Basil) είναι άσχετο με τον «κανόνα» που μου γράφεις. Εσείς (ο beastie κι εσύ) αναφέρεστε στην «κανονική» υπηρεσία των τριών εταιρειών. Στο γνωστό, βασικό τους προϊόν. Το οποίο, είναι ακριβό, είναι αρκετά ποιοτικό συνήθως, χωρίς συχνά προβλήματα. Εγώ αναφέρομαι σε ένα άλλο τους προϊόν, όχι πολύ παλαιό, είναι αυτό που περιγράφει ο paxman παραπάνω, λίγες μερες νωρίτερα ο Βasil, όπου δεν χρησιμοποιούν απαραιτήτως το δικό τους δίκτυο -σε οποιοδήποτε στάδιο της αποστολής, όχι μονάχα στο τελευταίο-, προφανώς φθηνότερο και στο οποίο -ασχέτως του αν βρίσκεσαι σε περιοχή που έχει η ίδια η εταιρεία υποκατάστημα (π.χ. Αθήνα) ή σε περιοχή που έχει μόνο πράκτορα (π.χ. Κέρκυρα)- είναι πολύ πιθανό, σχεδόν βέβαιο, ότι από την είσοδό του στην χώρα το προϊόν το χειρίζεται κάποιος τρίτος μεταφορέας με τον οποίο συνεργάζονται (π.χ. ΕΛΤΑ Courier). To πρακτικό νόημα αυτής της διαφοροποίησης, είναι ότι επειδή αυτό το δεύτερο προϊόν εμφανίζεται αρκετά εσχάτως στο Amazon -πιθανότατα κι αλλού-, αν κάνεις μια παραγγελία και διαπιστώσεις/ή αν επιλέξεις ότι η μεταφορά γίνεται με αυτό (i-commerce ή όπως αλλιώς το ονομάζουν) μην έχεις την προσδοκία ότι πρόκειται για το ίδιο προϊόν το οποίο περιγράφεις. Να περιμένεις ότι -ανεξαρτήτως τόπου αποστολής και τόπου παράδοσης- θα το χειρίζεται κάποιος άλλος. Μην δεις το όνομα «ups/dhl» και νομίσεις ότι είναι η «καλή» τους υπηρεσία. επί τη ευκαιρία της οφφ τόπικ απάντησης, καλή χώνεψη/καλή όρεξη/καλά σεταρίσματα windows 10 gdp 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Ιανουάριος 16, 2021 #6982 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 πριν 18 ώρες, το μέλος f117 έγραψε: Blitzwolf BW-AF1 .... Air Dryer της Blitzwolf....έχει και application που αναβεις,σβηνεις,ρυθμιζεις με wifi... Γύρω στα 70 ευρώ....κάτι κατεψυγμένες πατάτες και κατεψυγμένο φιλέτο ψάρι γίναν πολύ καλά...όχι σαν φούρνου....πιο πολύ στα ψητα-τηγανητα... εννοείται και είχα ζηλέψει από την @karmen1983 Σε λίγο θα γίνει και αλλη δοκιμή... @yanni παρελαβες? Πατάτες να βάλεις.. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 16, 2021 #6983 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 On 15/1/2021 at 4:24 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε: Κατεψυγμένες πατάτες BBQ και ψαρονεφρι....10 λεπτά το κρέας πριν....Κ μετά τις πατάτες από πάνω Σε εμένα η πρώτη δοκιμή δεν πέτυχε. Πατάτες της λαϊκής, ίσως να παίζει ρόλο, δεν πήραν χρώμα όπως οι δικές σου και δεν θα έλεγα ότι διαφέρουν από μια ψητή πατάτα που ήταν κομμένη σε κομματάκια. Ίσως το γεγονός ότι οι δικές σου ήταν κατεψυγμένες BBQ, αλλά και το ότι έβαλες το ψαρονέφρι μέσα, οπότε υπήρχε έστω και λίγο λίπος να ρουφήξουν, δεν ήταν ένας σκέτος άδειος κάδος με λίγα λόγια, να βοήθησε στο καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά τις πατάτες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 16, 2021 #6984 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 Φαντάζομαι δεν θα θέλει πολύ χοντρές και άμα έχεις βάλει αρκετές θα πρέπει λογικά να τις ανακατεύεις κάπως....κάτι θυμάμαι είχε γράψει και η @karmen1983 Εμένα είχε λαδώσει τα χέρια της η γυναίκα και τις πέρασε απο τα χέρια τις και λαδωθηκαν ίσα που...Υπομονή...θα το βρούμε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Ιανουάριος 16, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6985 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 Official φαγητο θεμα ε; Οι πατατες θελουν στέγνωμα πριν μπουν στον καδο με χαρτι κουζινας αλλιως μοιαζουν με ψητες. Τις απλωνω σε ταψι που εχω στρωσει με χαρτι και ταμπoνάρω από πάνω με έξτρα χαρτί μέχρι που στεγνώνουν εντελώς. Στην συνέχεια βάζω λαδάκι και αλάτι και ανακάτεμα καλό.. Μετα αναλογα ποσες εχω βαλει μεσα χρειαζεται ενα ή δυο ανακατεματα κατά το ψήσιμο. Σημερα πχ εβαλα 1.5 κιλο πατατες φρεσκιες δεν εχω δοκιμασει κατεψυγμενες κ δε νομιζω κ να το κανω. 2 ανακατεματα και δεν θα καταλαβει καποιος οτι δεν ειναι στο τηγανι. Και επειδη απο οτι βλεπω σας εξιτάρουν τα gadgets κουζινας Παραγγειλα ετουτη Brilliance Bundt® Pan | Kilikeio EN.KILIKEIO.COM Cake tin for baking, with the unique designs of the American company Nordicware. They have a lifetime... Και η πρωτη δοκιμη 12 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 16, 2021 #6986 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 Μπα, εμένα δεν ψήθηκαν καν οι μισές. Και δεν νομίζω μισός πόντος να είναι χοντρές, ούτε είχα βάλει πολλές - ίσως και λιγότερο από μισό κιλό. Ελπίζω να μην έπεσα σε προβληματικό που δεν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία. Αλλά νέα συσκευή, νέα ψαξίματα. Θα το βρούμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιανουάριος 16, 2021 #6987 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2021 Παιζει ρολο και η πατατα.Εχει διαφορα η πατατα απο πατατα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση tragikos Ιανουάριος 17, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6988 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 Για να συνοδεύσει το MX Master 2s μου, σε χρήση 2 υπολογιστών εναλλάξ χάρις το μαγικό "Logitech Flow". Works like a charm! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μηχανικό, αλλά για ώρες προγραμματισμού νομίζω ότι βρήκα το τέλειο πληκτρολόγιο. Backlight με proximity sensor, logitech flow και αρκετά αθόρυβο, ακριβώς αυτό που ήθελα! 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 17, 2021 #6989 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 Εγω, μετα απο μερες αναζητησης, θα παραγγειλω αυτο https://www.skroutz.gr/s/5598543/Dell-KB-522.html 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση ARMAGEDDON Ιανουάριος 17, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6990 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 ετοιμάζω κάτι καλό σε λίγες μέρες ! επειδή χάλασε το nuc που είχε ο πατέρας μου είπα να μην ασχοληθώ με nuc και να κάνω το κάτι τις παραπάνω σε μικρό μέγεθος ashrock desk mini H470 (ναι intel μιας και σε amd το βρίσκω κάπως λειψό το αντίστοιχο + τα cpu είναι κουκουρούκου σε τιμές) CPU INTEL CORE I3-10100 4c/8th και γραφικά για πασιέντζα 16GB ram 2666 σκληρό έχω από το nuc έναν ssd 120gb προσωρινά να βάλω Τα αναμένω από βδομάδας οπότε λέω να κάνω ένα mini review με μερικές φωτογραφίες και μερικά benchmark σίγουρα θα ενδιαφέρει κάποιους 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 17, 2021 #6991 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 3 hours ago, slalom said: Εγω, μετα απο μερες αναζητησης, θα παραγγειλω αυτο σοβαρή επιλογή, η πρόθεση τουλάχιστον. Θα το έπαιρνα όταν ψόφησε το παλιό μου, πήρα ένα κλασσικό της μάικροσοφτ με 14-15€. 1. δεν έχει φωτισμό κι είναι μαυρο. Δεν σε ενοχλεί αυτό όταν γράφεις σχετικά σκοτεινά; Ή έχεις μονίμως δυνατό φως εκεί που είσαι; Αν σε ενοχλεί όσο εμένα, κοίτα μήπως υπάρχει σε γκρι/μπεζ/λευκό/ο,τιδήποτε εκτός μαύρου 2. Προτιμάς κι εσύ US διάταξη (το μικρό Enter) ή τυχαία το διάλεξες έτσι; Μήπως πέτυχες κατά την αναζήτηση σου κάπου στην Ελλάδα να υπάρχουν Cherry πληκτρολόγια; 3. μόνο μέρες; τυχερός είσαι. Ψάχνω χρόνια, το 85% της αγοράς μπαίνει αυτομάτως εκτός αναζήτησης, σε όσα περισσεύουν είτε δεν καλύπτουν τις λοιπές ιδιοτροπίες μου είτε βγαίνουν στα 300€ (Topre). 300 για πληκτρολόγιο δεν δίνω. Τελικά, «προσωρινώς», έκανα το ίδιο με σένα, πήρα ένα των 15€, το δικό σου είναι κάπως καλύτερο. Μεγειά προκαταβολικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 17, 2021 #6992 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 Θελω συνδεση USB, multimedia keys, να το ξερει η μανα του και οχι καρναβαλι και λογικη τιμη Θα ηθελα και ελληνικα, ισως βρω αυτοκολλητα Γραφω με φως, για τη διαταξη, εχω εκπαιδευτει χρονια τωρα Cherry? κεσκεσε? Θα δουμε τι λεει οταν ερθει 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Ιανουάριος 17, 2021 #6993 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 πριν 44 λεπτά, το μέλος slalom έγραψε: Cherry? Ξαδερφακι της Cherουλας μωρε ξερεις ουζο κτλ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 17, 2021 #6994 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 @slalom σχεδόν τα ίδια ψάχνουμε. Αν το προηγο΄΄υμενο χρώμα σου ήταν μαύρο πάω πάσο. Αν ήταν ανοιχτόρωμο και παίρνεις πρώτη φορά μαύρο, μην ελπίζεις να σε σώσει το φως αν δεν πέφτει επάνω στο πληκτρολόγιο. Φως έχω κι εγώ αλλά στο background. To ανοιχτόχρωμο βολευόταν με το background, τούτο το μαύρο θέλει έξτρα φως αλλιώς δεν βλέπω τίποτα. Ελληνικά προτιμώ κι εγώ, πολύ δύσκολα θα βρεις σε US, τα ελάχιστα που φέρνουν έχουν το UK enter, σε ανοιχτόχρωμο κανένα. Τσέρυ είναι αυτό που δείχνεις, εκτός από τους διακόπτες βγάζουν και πληκτρολόγια ανθρώπινα. Όμως είναι μύθοι ατέλειωτοι κι αυτοί: στην μεν Ελλάδα είναι σαν να μην τους ξέρει κανείς, στην δε Γερμανία που τους ξέρουν τα ανθρώπινα πληκτρολόγια είναι QWERTZ και με μεγάλο enter, με US διάταξη μόνο από USA που το ξεχνάμε. Κι ελάχιστα σκόρπια στην Ευρώπη. Κάνουν κάνα 25 ευρω τα μεμβράνης, έχουν κι ένα μηχανικό γύρω στα 120€. Τα topre είνα θεϊκά αλλά σου είπα τιμές. Να το ξέρει η μάνα του = microsoft/logitech μετά εμπιστεύομαι τις εταιρείες (Dell, HP, Lenovo, Fujitsu κλπ) ίσως και κάποια Kensington. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 17, 2021 #6995 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 Φως, η λαμπα του δωματιου παντα Kensington, σε ελλειψη και αυτο, σαν αυτο Pro Fit® Wired Comfort Keyboard | Computer & Laptop Keyboard | Ergonomic Keyboard | Kensington WWW.KENSINGTON.COM πιο απλο, χωρις palmrest, με τα μισα λ7 Τωρα τη βγαζω με ενα turbo-X με κουμπια απο λαπτοπ, αλλα εχει USB, ευτυχως το βρηκα στο υπογειο και κανω τα βασικα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση BasiliCeLew Ιανουάριος 18, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6996 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2021 Anker Liberty Air 2, 69 ευρώ Amazon.it , δυστυχώς είδα τώρα ότι βγήκε το καινούριο μοντέλο το οποίο έχει ANC, βέβαια σχεδόν διπλάσια τιμή. Τα έχω 3 μέρες, μέτρο σύγκρισης δεν υπάρχει μιας και είναι το πρώτο ζευγάρι true Wireless που αγόρασα και κάνει πάνω από 7 ευρώ 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση GFFermari Ιανουάριος 18, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6997 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2021 Spoiler Spoiler 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση jax7480 Ιανουάριος 19, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6998 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2021 Μετά απο 3 χρόνια στο ίδιο σπίτι, κουράστηκα να κάθομαι όλη μέρα στον ίδιο χώρο που δεν είναι για αυτή τη δουλειά. Έτσι αποφάσισα να ετοιμάσω γραφείο, μετά από 9 χρόνια που είχα κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Μαζί με το γραφείο θα γίνει και σύστημα desktop οπότε τα πρώτα κομμάτια άρχισαν να καταφθάνουν... 31 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση jax7480 Ιανουάριος 19, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #6999 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2021 Incoming 2... 22 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
denexo Ιανουάριος 19, 2021 #7000 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2021 Τούμπανη και η οθόνη. Τσέκαρε μόνο αν φοράει το τελευταιό firmware 1009.3 που ενεργοποιεί το VRR Control που διορθώνει το flickering 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts