acct Σεπτέμβριος 5, 2022 #8361 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2022 Είναι χρήσιμη πληροφορία, αλλά νομίζω δε χρειάζεται πανικός. Πολλά ηλεκτρονικά χρησιμοποιούν τέτοια κόλλα, αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα για την προσδόκιμη ζωή της συσκευής. Προσωπικά σε κάθε αντικατάσταση μπαταρίας σε UPS ρίχνω μια ματιά σε ολόκληρη την πλακέτα για αλλοιώσεις και έχω δει χειρότερες εικόνες ακόμη και σε APC. Στο δικό μου CyberPower μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία, αλλά θα περάσει κι αυτό από έναν έλεγχο όταν έρθει η ώρα. Όποιος ανησυχεί, μπορεί να ρίξει μια ματιά νωρίτερα, ιδίως στα σημεία με υψηλότερες τάσεις, αλλά η περιγραφή "ωρολογιακή βόμβα" μοιάζει λίγο υπερβολική. Πάντως, υποψιάζομαι ότι εν καιρώ θα αλλάξουν υλικό ή απλώς θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν κόλλα... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 5, 2022 #8362 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2022 4 ώρες πριν, το μέλος hurin έγραψε: Πήρα το 1500αρι, σκεπτόμενος ότι θα μπει μελλοντικά και το NAS επάνω. Να σε ρωτήσω, μπορώ να του φορτώσω πολύπριζο με συσκευές χαμηλής κατανάλωσης (modem, switch, τηλέφωνο); Άνετα. Απλά να ΜΗΝ είναι ασφαλείας. Απλό πολύπριζο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 5, 2022 #8363 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2022 1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε: Είναι χρήσιμη πληροφορία, αλλά νομίζω δε χρειάζεται πανικός. Πολλά ηλεκτρονικά χρησιμοποιούν τέτοια κόλλα, αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα για την προσδόκιμη ζωή της συσκευής. Προσωπικά σε κάθε αντικατάσταση μπαταρίας σε UPS ρίχνω μια ματιά σε ολόκληρη την πλακέτα για αλλοιώσεις και έχω δει χειρότερες εικόνες ακόμη και σε APC. Στο δικό μου CyberPower μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία, αλλά θα περάσει κι αυτό από έναν έλεγχο όταν έρθει η ώρα. Όποιος ανησυχεί, μπορεί να ρίξει μια ματιά νωρίτερα, ιδίως στα σημεία με υψηλότερες τάσεις, αλλά η περιγραφή "ωρολογιακή βόμβα" μοιάζει λίγο υπερβολική. Πάντως, υποψιάζομαι ότι εν καιρώ θα αλλάξουν υλικό ή απλώς θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν κόλλα... Πάντως το δικό μου από το 2018 δουλεύει 24/7, με άπειρες αυξομειώσεις τάσης/διακοπές λόγω κωλοπεριοχής, κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω μπαταρίες ακόμα οπότε δεν έχω δει το εσωτερικό του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Σεπτέμβριος 5, 2022 #8364 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2022 Εχω το 900άρ(εδω και 14 μήνες) και το 1500άρι (εδώ και 2-3 μηνες). So far, so good... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 5, 2022 #8365 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2022 Παίδες ηρεμήστε. Σίγουρα δεν είναι κάποιο πρόβλημα με ευρεία διάδοση. Η "κίτρινη κόλλα" που υποτίθεται ότι προκάλεσε το πρόβλημα (δεν είναι επιβεβαιωμένο) χρησιμοποιείται σε δεκάδες άλλες ηλεκτρικές συσκευές από το 1970. Δεν είμαστε σίγουροι για κάποια 2-3 περιστατικά που αναπαράχθηκαν υπερβολικά στο διαδικτύο, ούτε για την κατάσταση των συσκευών, ούτε για τις παραμέτρους λειτουργίας τους. Ούτε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιοι και γιατί εμπλέκονται σε αυτά τα βίντεο. Τα CyberPower είναι πολλά χρόνια στο εμπόριο και αν ήταν κάποια batches ελλαττωματικά σίγουρα θα είχαμε ευρύτατες ενδείξεις και αποδείξεις. Οι χρήστες που παραπονέθηκαν για κίνδυνο πυρκαγιάς, ουδέποτε έστειλαν τα UPS στην εταιρεία για να διαπιστωθεί πώς και γιατί συνέβη ό,τι συνέβη και αυτό λέει πολλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
etien4 Σεπτέμβριος 6, 2022 #8366 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2022 On 5/9/2022 at 12:04 ΠΜ, το μέλος hurin έγραψε: Για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται... [ είναι online ups? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 7, 2022 #8367 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2022 20 ώρες πριν, το μέλος etien4 έγραψε: είναι online ups? Line Interactive - pure sinewave Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση trib Σεπτέμβριος 10, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #8368 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2022 Για το laptop, ενσύρματο. 11,80€ από Κωτσόβολο. Πολύ στιβαρό και σταθερό που σε κάνει να νομίζεις ότι δεν συμβαδίζουν τα χρήματα που έδωσες με το προϊόν που τελικά πήρες στα χέρια σου. Θα εξεταστεί και η ανθεκτικότητα προφανως αλλά για την ώρα μπράβο στην Coolermaster. Είχα μείνει στην εποχή των Devastator, άθλια ποντίκια, έχανε ο σενσορας, δεν δούλευε η ροδέλα σωστά, ποιότητα για κλάματα. Βέβαια, πολύ οικονομικά και τότε. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση gdp77 Σεπτέμβριος 17, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #8369 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2022 Εντελώς αχρείαστη αγορά για ψυχολογικούς λόγους. G.Skill F4-3600C16-8GTZKW. Τσιμπημένη η τιμή τους, αλλά διαθέτουν εγγυημένα τα καλύτερης ποιότητας b-dies της Samsung. Τις είχα "δανειστεί" από το PC του υιού και είχα διαπιστώσει ότι έπαιζαν με τις Flare-X 3200 CL14 σε διάταξη 4x8GB 3600 16-16-16-16-36 στο mobo μου με τον 5800Χ3D. Ήθελα λοιπόν να αντικαταστήσω τις Corsair 3600 CL18 (από RMA μου τις είχε στείλει η Corsair), αλλά παρ' όλο που ήταν b-dies (μέτριας ποιότητας) δεν μπορούσαν να παίξουν πιο σφιχτά από CL18 στα 3600 σε διάταξη 4x8 μαζί με τις flare-X. To καλύτερο που πετύχαινα σε διάταξη 4x8 με τις corsair ήταν 3533 18-19-19-19-42. Τώρα, ενδέχεται να μπορέσω να πετύχω και 4x8 3600 CL14 ή 3800 CL16, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος για tuning atm. Τα αφήνω όλα 3600 16-16-16-16-36 και βλέπουμε... 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Σεπτέμβριος 18, 2022 #8370 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2022 (edited) Αφού το TS-251B μας άφησε χρόνους, είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στην QNAP. QNAP TS-253D Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 18, 2022 από hurin 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Σεπτέμβριος 18, 2022 #8371 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2022 1 hour ago, hurin said: QNAP TS-253D Μεγειές! Πολλή επιμέλεια στις ενημερώσεις στα QNAP, γιατί τελευταία είναι δημοφιλείς στόχοι: Local Privilege Escalation Vulnerability in Linux (Dirty Pipe) Vulnerability in QVR DeadBolt Ransomware 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Σεπτέμβριος 18, 2022 #8372 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2022 10 ώρες πριν, το μέλος hurin έγραψε: Αφού το TS-251B μας άφησε χρόνους, είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στην QNAP. QNAP TS-253D Ωραίος. Έχω το TS-453D. PS: Του έχω βάλει 2x 8GB RAM και τα βλέπει κανονικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Σεπτέμβριος 19, 2022 #8373 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 19 ώρες πριν, το μέλος hurin έγραψε: Αφού το TS-251B μας άφησε χρόνους, είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στην QNAP. QNAP TS-253D Mεγειές! Από περιέργεια, τι έπαθε το 251? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Σεπτέμβριος 19, 2022 #8374 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 2 ώρες πριν, το μέλος GriGaS έγραψε: Mεγειές! Από περιέργεια, τι έπαθε το 251? Είχε έρθει ειδοποίηση για αναβάθμιση λογισμικού και μου ζήτησε να κάνει επανεκκίνηση γιατί ήταν καμιά 20αρια μέρες ανοικτό. Δεν ξαναξεκίνησε ποτέ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Σεπτέμβριος 19, 2022 #8375 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 Ούτε λαμπάκι δλδ; Οι δίσκοι / ανεμιστήρας γύριζαν; Το ξέρω ότι θα κάνω χαζή ερώτηση, αλλά άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Σεπτέμβριος 19, 2022 #8376 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 58 λεπτά πριν, το μέλος GriGaS έγραψε: Ούτε λαμπάκι δλδ; Οι δίσκοι / ανεμιστήρας γύριζαν; Το ξέρω ότι θα κάνω χαζή ερώτηση, αλλά άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες; Κανένα led δεν ανάβει πλην του network, δοκίμασα reset και αναβει το κόκκινο ledακι. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί, δοκίμασα άλλη μνήμη, άλλαξα εσωτερική μπαταρία, δοκίμασα και με το τροφοδοτικό του 253D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Σεπτέμβριος 19, 2022 #8377 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=157459 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Σεπτέμβριος 19, 2022 #8378 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 5 λεπτά πριν, το μέλος GriGaS έγραψε: https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=157459 Το είχα δει, δεν παίζει να το φτιάξω όμως. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση trib Σεπτέμβριος 19, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #8379 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 Νέο mousepad, κλασσικά του 10€, συγκεκριμένα 12€ κοντά, από e-shop. Δεν γλιστράει, καλής ποιότητας ΑΛΛΑ λίγο μικρότερο σε μέγεθος απ' ότι ισχυρίζεται η Sharkoon. Είναι ακριβώς 89x39,5. Και αν με ρωτάτε, οριακά παίζει ρόλο. Το κατάλαβα αμέσως όταν το έστρωσα και είδα τους χώρους στο ποντίκι. Οκ δεν με ενοχλεί τόσο πολύ αλλά οκ, περιμένω 90x40 ακριβώς. Τώρα, το άλλο αντικείμενο πάλι από e-shop. Δεν έχω ξαναδεί άλλο αντίστοιχο εδώ στο forum, είπα να το βάλω όμως. Πιεσόμετρο της Braun. Έχει αρκετά καλή ακρίβεια στις μετρήσεις (κλασσικά όμως μετράτε 3 φορές), δύο προφίλ και το σημαντικότερο ότι φουσκώνει ήρεμα. Δεν σε τρομάζει με απότομο φούσκωμα και ούτε σε σφίγγει μέχρι τέρμα. Επίσης, πολύ σημαντικό έχει δύο περιχειριδες ανάλογα το μέγεθος του μπράτσου. Μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος της περιχειριδας παίζει ρόλο στις μετρήσεις, οπότε να χρησιμοποιείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 20, 2022 #8380 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 18 ώρες πριν, το μέλος trib έγραψε: Έχει αρκετά καλή ακρίβεια στις μετρήσεις (κλασσικά όμως μετράτε 3 φορές) Που το ξερεις και γιατι 3 φορες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts