salde Νοέμβριος 27, 2020 #6721 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 58 minutes ago, Larry said: Σίγουρα θέλει calibrator παιδιά αν είναι μονάχα θέμα να σας αρέσουν οπτικά τα χρώματα, δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ψάχνετε συσκευή για καλιμπράρισμα. Απλώς θα ταλαιπωρηθείτε παίζοντας με τις ρυθμίσεις αν δεν βρίσκετε ή σας φαίνεται μεγαλύτερη ταλαιπωρία να αναζητάτε συσκευή. Το καλιμπράρισμα με συσκευή έχει νόημα όταν σας ενδιαφέρει να ταιριάξετε τα χρώματα της οθόνης με κάποια άλλη συσκευή (εκτυπωτή κλπ), αν στέλνετε αρχείο χρωμάτων να τυπωθεί κάπου, φωτογραφικές κλπ Ούτε έχουν όλες οι οθόνες ρυθμίσεις που επιτρέπουν πείραγμα πέρα από κάποιο σημείο. Είναι απαιτητικό το καλιμπράρισμα με χρήση ειδικής συσκευής. Αν είναι να μην τηρηθούν οι απαιτήσεις, δοκιμάστε πρώτα χειροκίνητα μήπως την φέρετε σε υποφερτό επίπεδο. είμαστε και off topic θα μας κυνηγάει με το δίκιο του ο Χιροχίτο. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 27, 2020 #6722 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 5 hours ago, Larry said: Πήρα την ίδια τώρα με την προσφορά του Πλαισίου και πράγματι τα χρώματα είναι off σε σχέση με τις 2 DellU2412M που είχα πριν. Λογικό λόγω VA αντί του IPS, αλλά side by side μου άρεσαν των Dell καλύτερα. Σίγουρα θέλει calibrator γιατί πρέπει να υπάρχει μεγάλο panel deviation στην Xiaomi, οι ρυθμίσεις που πέτυχα online παίζει να την κάνουν χειρότερα από το standard profile. Αν δεν έχετε εμπειρία, να έχετε ας πούμε δουλέψει σε σωστά calibrated οθόνη για 6-12 μήνες, δεν γνωρίζετε ποιά είναι τα σωστά χρώματα. Οπότε ότι και να δείτε λάθος θα το θεωρήσετε Σίγουρα, ούτε αυτή, αλλά ούτε και οι Dell σου δείχνουν σωστά. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Νοέμβριος 27, 2020 #6723 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 13 minutes ago, billpeppas said: Αν δεν έχετε εμπειρία, να έχετε ας πούμε δουλέψει σε σωστά calibrated οθόνη για 6-12 μήνες, δεν γνωρίζετε ποιά είναι τα σωστά χρώματα. Οπότε ότι και να δείτε λάθος θα το θεωρήσετε Σίγουρα, ούτε αυτή, αλλά ούτε και οι Dell σου δείχνουν σωστά. Προφανώς, για αυτό είπα ότι μου άρεσαν καλύτερα στις Dell και όχι ότι ήταν σωστά. Ακόμα calibration να έχεις κάνει, πάλι θέλει ανα τακτά χρονικά διαστήματα ένα refresh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 27, 2020 #6724 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 1 minute ago, Larry said: Προφανώς, για αυτό είπα ότι μου άρεσαν καλύτερα στις Dell και όχι ότι ήταν σωστά. Ακόμα calibration να έχεις κάνει, πάλι θέλει ανα τακτά χρονικά διαστήματα ένα refresh. Calibration κάνω εγω. Το τακτά χρονικά διαστήματα εντάξει, είναι ένας ωραίος μύθος και ταυτόχρονα τρόπος να βγάζουν έξτρα φράγκα οι calibrators. Προσωπικά έχω κάνει test ανά τακτά διαστήματα στα δικά μου monitor, τηλεοράσεις και προτζέκτορες. Στα 2 πρώτα, ακόμα και 1 χρόνο μετά το calibration το "shift" η αλλαγή δηλαδή της απεικόνισης είναι ίσα ίσα στα όρια της μετρήσιμης διαφοράς. Θα έλεγα πως αν η τηλεόραση/monitor είναι φρέσκια, πιο νέα από 3 χρονών re-calibration θα θελήσει στο 2ο χρόνο. Αν είναι "γεροντάκι" από 4 χρονών και πάνω κάθε 1 χρόνο αν κάνεις color critical δουλειά, αλλιώς κάθε 1μιση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση GFFermari Νοέμβριος 28, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #6725 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 (edited) Το στορυ: Spoiler Εψαχνα για 3070, εστω κ με λιγο καπελο αλλα ματαια. Αρχισα να κοιταω για 2080Ti αλλα κ αυτες ηταν/ειναι ακριβες. Μεχρι που βρεθηκε ενας τυπος εκτος Λονδινου που εδινε την FE μαζι με ΕΚ block k backplate σε πραγματικη αξια (ως προς την αποδοση κ σε σχεση με το αντιστοιχο value μιας 3070 σε MSRP τιμη). Εκανα την ταρζανια κ οδηγησα λιγο παραπανω χθες κ πλεον εχω καρτα! BTW ο τυπος ειχε παρει 3080. Τον ρωτησα που τη βρηκε κ μου πε πως δουλευει στα Currys.... Αν κ ψηνομαι να κρατησω το μπλοκ, να δωσω την Χ42 κ να τα νερουλωσω ολα σε custom αλλα δεν αξιζει (οικονομικα) οποτε θα τα δωσω (κ την RX470!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). ΥΓ. Η 3080 κοστιζει τα διπλασια του MSRP εδω. Ενα μικρο καπελο στη 3070 το δινα, αλλα αυτο ειναι αηδια. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 28, 2020 από GFFermari 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 28, 2020 #6726 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 Κατσε δηλαδη οι 3080 εχουν 1400 ευρω εκει ολες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Νοέμβριος 28, 2020 #6727 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 4 minutes ago, icy20 said: Κατσε δηλαδη οι 3080 εχουν 1400 ευρω εκει ολες? 1100 λιρες κ πανω παντου. 600+ λιρες τις 3070. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 28, 2020 #6728 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 Πόσο την πήρες αυτήν; Είναι καινούρια για να λες Currys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση and64 Νοέμβριος 28, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #6729 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 Παρέλαβα σήμερα με παραγγελία χθες απο Κωτσόβολο! 3 χρόνια + κατι με το s8, η αναβάθμιση ήταν επιτακτική. Μια χαρά το μεγεθος για μένα, το power button στα αριστερά που φοβόμουν δεν είναι τόσο άσχημο όσο περίμενα... 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Νοέμβριος 28, 2020 #6730 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 1 hour ago, salde said: Πόσο την πήρες αυτήν; Είναι καινούρια για να λες Currys. 615€ μαζι με block k backplate. Οχι η 2080Ti δεν ειναι καινουρια. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Νοέμβριος 28, 2020 #6731 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 On 11/26/2020 at 11:33 PM, astrolabos said: Ενημέρωσε όταν μάθεις Είναι είτε 3 "ελαττωματικά" αν είναι κοντά στο κέντρο της οθόνης ή 5 διάσπαρτα όπως και να έχει θα δοκιμάσω αυτό JScreenFix - Pixel Repair WWW.JSCREENFIX.COM Repair stuck pixels using the JScreenFix algorithm. αν πετύχει έχει καλώς επειδή έκανα αναφορά για calibration, ναι σε καθημερινή χρήση δεν έχει πολύ νόημα, απλά εγώ ίσως ήξερα τα χρώματα του ips της dell (lg ήταν μέσα) και πλεον ο τόνος του va με ξενίζει ήταν 100% σωστό το dell ? λογικά όχι αλλά ακόμη θυμάμαι το χαρτί μέσα στην οθόνη για deltaE<2 (ή 1) και νομίζω τα χρώματά του ήταν πιο "πραγματικά" σίγουρα στο xiaomi είναι πιο κορεσμένα τα χρώματα όπως και να έχει θα φανεί 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 28, 2020 #6732 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2020 14 minutes ago, shattered said: Είναι είτε 3 "ελαττωματικά" αν είναι κοντά στο κέντρο της οθόνης ή 5 διάσπαρτα όπως και να έχει θα δοκιμάσω αυτό JScreenFix - Pixel Repair WWW.JSCREENFIX.COM Repair stuck pixels using the JScreenFix algorithm. αν πετύχει έχει καλώς επειδή έκανα αναφορά για calibration, ναι σε καθημερινή χρήση δεν έχει πολύ νόημα, απλά εγώ ίσως ήξερα τα χρώματα του ips της dell (lg ήταν μέσα) και πλεον ο τόνος του va με ξενίζει ήταν 100% σωστό το dell ? λογικά όχι αλλά ακόμη θυμάμαι το χαρτί μέσα στην οθόνη για deltaE<2 (ή 1) και νομίζω τα χρώματά του ήταν πιο "πραγματικά" σίγουρα στο xiaomi είναι πιο κορεσμένα τα χρώματα όπως και να έχει θα φανεί Καλά το χαρτί με το calibration report είναι τράτζικ. Τεστάρουν με το ζόρι 20 χρώματα ( διαλεγμένα εννοείται, αυτά που τα πάει καλύτερα ). Με το πιο χαλαρό πρότυπο συμμόρφωσης. Και λένε "να, δείτε θαύμα!"... Το calibration έχει νόημα και στο καθημερινό... ακόμα και τα 3 βασικά (white level, black level, white balance) να κάνεις είναι σημαντικά... δεν ταλαιπωρείς τα μάτια σου με 300+ nits που βγάζει by default, δεν έχεις ένα μπλέ πέπλο σε οτιδήποτε βλέπεις (το τραγικό white balance των 90% των οθονών εκεί έξω). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 29, 2020 #6733 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2020 19 hours ago, and64 said: Παρέλαβα σήμερα με παραγγελία χθες απο Κωτσόβολο! 3 χρόνια + κατι με το s8, η αναβάθμιση ήταν επιτακτική. Μια χαρά το μεγεθος για μένα, το power button στα αριστερά που φοβόμουν δεν είναι τόσο άσχημο όσο περίμενα... Μεγειες και καλοδουλευτο. Για το κουμπι, περιμενε λιγο καιρο και θα δεις ποσο τραγικο ηταν αυτο που εκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
and64 Νοέμβριος 29, 2020 #6734 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2020 1 hour ago, jax7480 said: Μεγειες και καλοδουλευτο. Για το κουμπι, περιμενε λιγο καιρο και θα δεις ποσο τραγικο ηταν αυτο που εκαναν. Ευχαριστώ Ζάχο! Καλά δεν λέω οτι είναι σωστό αλλά λόγω μεγέθους και τηλεφώνου και χεριού δεν με δυσκόλεψε τόσο όσο πίστευα. Για μένα κακώς εβγαλαν και το 2ο κουμπί, ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό απο τη στιγμή που σε άφηνε να το κάνεις remap, στο s8 μια χαρά με βολευε σαν shortcut Τουλάχιστον δουλεύει πολύ σωστά το αποτύπωμα για το οποίο διάβαζα επίσης γκρίνιες αρχικά οπότε ξεκλειδώνω απο κει κυρίως ή το ξυπνάω με double tap... O καιρός θα δείξει, αυτό είναι σίγουρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 29, 2020 #6735 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2020 (edited) Απλά το λεω γιατι το έζησα και μου πηρε αρκετο καιρο να συνηθισω. Ειδικα οταν βιαζομουν να κανω κατι πατουσα στο κενο. Να μην πω οταν επαιρνα το τηλέφωνο της γυναικας και ανοιγοκλεινα την Bixby. Στο 20 Ultra βεβαια έχουμε το άλλο. Ψαχνω να βρω που ειναι το πενάκι... Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 29, 2020 από jax7480 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Νοέμβριος 30, 2020 #6736 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2020 On 26/11/2020 at 3:50 ΜΜ, το μέλος Borg έγραψε: δεν αντεχω αλλο με τα ads Ωραίο ρουτεράκι, πρωτη φορά το ακούω. Οταν το βάλεις πες μας εντυπώσεις! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση giorgos2187 Δεκέμβριος 1, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #6737 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2020 Ήρθε η καρεκλα-θωρηκτό 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 1, 2020 #6738 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2020 (edited) @giorgos2187 Για πες για το ύψος που ανησυχούσες? ΟΚ με τα πόδια? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 1, 2020 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Δεκέμβριος 1, 2020 #6739 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2020 πριν 1 λεπτό, το μέλος gdp77 έγραψε: @giorgos2187 Για πες για το ύψος που ανησυχούσες? ΟΚ με τα πόδια? Είναι λίγο οριακά είναι η αλήθεια. Θα τσιμπήσω ένα υποποδιο κάποια στιγμή για να έχω το κάθισμα απολύτως όπως το θέλω. Αλλά δεν επείγει. Φοβόμουν ότι θα είχα μεγάλο πρόβλημα και ευτυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η γυναίκα μου όμως έχει.... κάθεται στον αέρα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση yanni Δεκέμβριος 1, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #6740 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2020 Είπα να ξεκολλήσω επιτέλους από τα 6 threads του Thuban. Μεταχειρισμένος στα 130€. Όχι τρελή διαφορά από τα 180€ που έχει καινούριος, αλλά με τις τιμές των Ryzen Να έχουν γίνει χρηματιστήριο, τα πράγματα ίσως θα χειροτερέψουν περισσότερο, πριν βελτιωθούν. Για να προλάβω τυχόν ερώτηση γιατί δεν πήγα σε κάποιον 3000, απλά ήθελα συμβατότητα με τα Windows 7. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts