Diamantius Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2013 Καλημέρα παιδιά.Προσπαθώ να κάνω το hardware του τίτλου να συνεργαστεί αλλά μάταια...Το modem είναι ρυθμισμένο με 192.168.0.1/255.255.255.0 και κλειστό το DHCP. Έτσι κι αλλιώς, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, είναι αδύνατο να αλλάξεις IP χωρίς να κλείσεις το DHCP, απλά δεν το δέχεται.Το router έχει IP 192.168.1.254, DHCP on. Πονοκεφαλιάζω με τη ρύθμιση του WAN. Να βάλω dynamic IP δεν γίνεται, γιατί το DHCP του modem είναι αναγκαστικά κλειστό. Όταν βάζω static IP και 192.168.0.1, απλά δεν τον βλέπει. Με τίποτα!Ο μόνος τρόπος με τον οποίο δούλεψε, είναι bridge mode το modem και PPPoE το router με τα στοιχεία της σύνδεσης, όμως κόλλησε μετά από 2 ώρες ο DHCP server του. Ξεκόλλησε μόνο με hardware reset.Καμία ιδέα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Μάρτιος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Όταν βάλεις static ip στο router 192.168.0.2 ή 192.168.0.3 γίνεται κάτι όσον αφορά το θέμα DYNAMIC στο οποίο αναφέρεσαι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Το σκέφτηκα αυτό που λες, μήπως δηλαδή εννοεί τη διεύθυνση του wan port του router και όχι αυτή του modem αλλά δεν δούλεψε. Το dynamic για να παίξει χρειάζεται ενεργοποιημένο dhcp στο modem και αυτό δεν μένει On με τίποτα. Για να μείνει, θα πρέπει να αλλάξω subnet τον router και να τον πάω στο 192.168.0.254, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξω και ολόκληρο το δίκτυο και θέλω να το αποφύγω.Χμ, θα το δοκιμάσω σε τοπικό επίπεδο όμως, μήπως παίζει, από ακαδημαϊκής άποψης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Είναι σωστή η ρύθμιση που έχεις κάνει με bridge mode στο modem και pppoe στο router. Το ότι σου κόλλησε ίσως είναι και τυχαίο. Μπορείς στο dhcp server να βάλεις μεγάλο lease time, πχ 1 βδομάδα ή 1 μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 13, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Τζίφος. Ο DHCP είναι για τα μπάζα. Υποψιάζομαι ότι δεν συνεργάζεται με τα Linksys WAP54G του δικτύου. Λοιπόν, δίνω περισσότερες λεπτομέρειες μήπως με βοηθήσετε να βρω μια λύση γιατί έχω σκουριάσει.Το δίκτυο έχει καμιά 10αριά PC, από τα οποία τα μισά είναι με static IPs και τα υπόλοιπα μέσω DHCP. Επίσης υπάρχουν 4 Linksys WAP54G access points τα οποία είναι ρυθμισμένα με static IPs εκτός του DHCP pool του Router.Μέχρι τώρα δουλεύαμε μια χαρά με ένα ταπεινό Speedtouch 536i, που μοίραζε IP και internet μια χαρά. Επειδή όμως έχει αρχίσει να τα φτύνει με απανωτά restart κτλ, έγινε αγορά των παραπάνω για αντικατάσταση.Για να μην τα πολυλογώ, πριν φύγω το απόγευμα είχα τη φαεινή ιδέα να κουμπώσω και το speedtouch πάνω με το dhcp on και να να κλείσω την μ@... του tp-link και όντως δούλεψε, μοιράζει IP μια χαρά. Αλλά κάπου τα μπουρδουκλώνει με τα DNS, παρότι του τα βάζω "καρφωτά" μέσα στο pool και τα PC δεν εχουν προσβαση σε ιστοσελίδες...Τι δεν κάνω σωστά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 14, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Τα pc που παίρνουν με dhcp τις ρυθμίσεις έχουν το σωστό DNS ή κουκουρούκου; Μπορείς να το δεις στις προχωρημένες ρυθμίσεις τις σύνδεσης ή ίσως με ipconfig /all Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 14, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Τα pc που παίρνουν με dhcp τις ρυθμίσεις έχουν το σωστό DNS ή κουκουρούκου; Μπορείς να το δεις στις προχωρημένες ρυθμίσεις τις σύνδεσης ή ίσως μεΤο κοίταξα αλλά αμέλησα να το αναφέρω χθες. Το 536i δηλώνει αυθαίρετα πρώτα τον εαυτό του ως dns και μετά τα primary & secondary που του δίνω εγώ, οπότε με ipconfig/all φαίνονται 3 dns με πρώτο το λάθος. Το αποτέλεσμα είναι κάποια pc να βλέπουν ίντερνετ αλλά να σέρνονται στο browsing ενώ οτιδήποτε συνδέεται μέσω των WAP54G δεν βλέπει Internet με τίποτα, αν και παίρνει σωστά IP. Στάλθηκε από το cm_tenderloin μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 14, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Τα wap54g είναι σκέτα access point και δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του δικτύου σου. Πρόβλημα στον dhcp έχεις σίγουρα, ακόμα και με το thompson αν δε σε αφήνει να βάλεις τους dns που θέλεις με τη σειρά που θέλεις. Όπως είπα και πιο πάνω η σωστή υλοποίηση είναι αυτή που είχες κάνει με το modem σε bridged mode και το router σε pppoe. Από κει και πέρα αν σου κολλάει το dhcp δες μήπως υπάρχει νεότερο firmware ή γύρνα το πίσω ως ελαττωματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 14, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Τα wap54g είναι σκέτα access point και δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του δικτύου σου. Πρόβλημα στον dhcp έχεις σίγουρα, ακόμα και με το thompson αν δε σε αφήνει να βάλεις τους dns που θέλεις με τη σειρά που θέλεις. Όπως είπα και πιο πάνω η σωστή υλοποίηση είναι αυτή που είχες κάνει με το modem σε bridged mode και το router σε pppoe. Από κει και πέρα αν σου κολλάει το dhcp δες μήπως υπάρχει νεότερο firmware ή γύρνα το πίσω ως ελαττωματικό.Ευχαριστώ trendy.Έχω ανοίξει ticket στην TP-Link και περιμένω απάντηση. Νεότερο firmware δεν υπάρχει. Αν δεν μου δώσουν λύση, θα το γυρίσω πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 16, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Update. Το support της TP-LINK απεφάνθη ότι ο router είναι πολύ μικρός για να διαχειριστεί τόσες συνδέσεις... Τι να πει και το 536i δηλαδή. Ελπίζω να μπορέσω να τον επιστρέψω στο vision studio τουλάχιστον. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο μηχανάκι που να είναι και οικονομικό ταυτόχρονα; (η αιώνια απορία) Sent from my HP Touchpad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 16, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Τα 10 pc δεν είναι μεγάλο δίκτυο. Αλλά αν και τα 10 ανοίγουν torrents θα έχεις πρόβλημα δεν σχεδόν όλα τα μικρά modem-router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 19, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Όχι, δεν ανοίγουν torrents. Ελπίζω δηλαδή ότι δεν ανοίγουν Η TP-Link πάντως είπε ότι το συγκεκριμένο router υποστηρίζει μέχρι 8 clients και γενικά δεν μπορεί να μου προτείνει κανένα της σειράς SOHO για το μέγεθος του δικτύου. Συνεπώς πάμε σε SMB και ο πιο φτηνός που βρίσκω είναι ο R470T+. Ίσως είναι overkill αλλά τι να κάνω; Εκτός από τα PC συνδέονται και tablets, smartphones, laptops οπότε οι ταυτόχρονες συνδέσεις μπορεί κατά περίπτωση να ξεπερνούν και τις 16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 19, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Έχεις κάποιο συμβόλαιο με την tp-link και προτιμάς μόνο τα προϊόντα της; Συν ότι η δικαιολογία ότι τα 10 pc είναι πολλά ενώ τα soho μας υποστηρίζουν μέχρι 8 μου ακούγεται υπερ-γελοία. Πάνω σε zyxel p-660r-t1 έχω πάνω από 10 μηχανήματα (τηλεοράσεις, blue-ray, network printer, set-top-box, κινητά, laptop, desktop) και δεν κάνει κιχ. Ή σε άλλο σπίτι έχω linksys wrt54gs, μοντέλο 2004 με επίσης κοντά στα 10 μηχανήματα και παίζει μπάλα μέχρι να κοπεί το ρεύμα. Και η tp-link πάνω από 8 δεν τα σηκώνει. Γελάει ο κόσμος.Στα ίδια χρήματα θα κοίταζα να πάρω κάποιο από τα Level One FBR-1461ANetgear DGN2200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 20, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Κοίτα, είναι αλήθεια ότι τα 8 clients εν έτι 2013 είναι κάπως ξενερωτικό. Αλλά από την άλλη, 18,5 ευρώ έκανε το μηχανάκι. Δεν περιμένω να ψήνει και καφέ.Κοιτάω TP-Link πρωτίστως λόγω κόστους και επειδή ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, από switch μέχρι adsl router και access point ήταν παραπάνω από τίμιο για τα λεφτά του.Οι λύσεις που μου προτείνεις είναι μια χαρά soho adsl modem routers. Μόνο που εγώ θέλω σκέτο router (άσε που η γραμμή είναι ISDN). Αν για τα ίδια λεφτά έχω να επιλέξω μεταξύ ενός adsl modem/router με wi-fi module και ενός καθαρού SMB router που σηκώνει άνετα από 20 gaming PCs μέχρι 60 office PCs, ενώ μου είναι ταυτόχρονα άχρηστα τα aspects "wifi" και "modem", είναι προφανές ότι θα επιλέξω το δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 20, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Τότε θέλεις κάτι τέτοιο Wi-Fi Products :: Router :: MikroTik Routerboard 750 (Level 4) - LinkShop .: E-Shop with WiFi Products :. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Μάρτιος 22, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2013 Τότε θέλεις κάτι τέτοιο Wi-Fi Products :: Router :: MikroTik Routerboard 750 (Level 4) - LinkShop .: E-Shop with WiFi Products :.Αυτό μάλιστα. Δυστυχώς δεν το έχει το κατάστημα που υπάρχει το πιστωτικό και παραγγέλθηκε ήδη ο 470T+. Θα το έχω υπόψη μου το συγκεκριμένο. Sent from my HP Touchpad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.