vaggelisp7406 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2013 Παιδια καλησπερα.Εχω ενα laptop Dell Inspiron 1525 (n5010) και ξαφνικα εκει που ημουν στο ιντερνετ και ειναι ολα καλα,αποφασιζω να κανω μια επανεκκινηση.Κανω λοιπον την επανεκκινηση και μετα μολις παω να το αναψω δουλευει κανονικα για 12-14 δευτερολεπτα και μετα κλεινει.Αυτο το κανει ειτε μπω στο bios και μετα το περας αυτων των δευτερολεπτων.Μου ερχεται στο μυαλο οτι μηπως ηταν λογω υπερθερμανσης γιατι δεν το εχω καθαρισει ποτε.Οντως το ανοιγω και καθαριζω το συστημα ψυξης και ειδα οτι καποιες φορες κολλουσε το ανεμμυστηρακι με αποτελεσμα (ετσι πιστευω) να σβηνει το laptop επειδη ''βλεπει'' οτι δεν λειτουργει το ανεμηστηρακι σωστα καποιες φορες και κλεινει για να προλαβει να μην καει.Οταν το καθαρισα λοιπον και το ανοιξα ολα καλα,μπηκε κανονικα στα windows και δουλεψε κανονικα αλλα με το μονο σημειο (?) οτι οταν ανοιγει ξεκιναει και ο ανεμηστηρας και οσο περναει ο χρονος,10-12 δευτερολεπτα τοτε ακουγεται οτι ανεβαζει στροφες σταθερα και οτι φτανει να δουλευει στο full κατι το οποιο πριν δεν εκανε. Οταν λοιπον το ξανακλεισα και το ξανανοιξα τοτε παλι εκανε το ιδιο,δλδ στα 12-15 δευτερολεπτα εσβηνε παλι.Τι μπορει να φταιει ρε παιδια? Ειδικα ετσι στα καλα καθουμενα? Να σημειωσω επισης πως οταν μπηκε κανονικα στα windows και ειδα θερμοκρασιες ελεγε μεγιστη θερμοκρασια cpu 31 βαθμους και στην gpu 65-68..Νομιζω οτι ειναι οκ οι θερμοκρασιες.Σας παρακαλω ας βοηθησει καποιος...Να πω επισης πως εκανα ενα τσεκαρισμα με το tools της dell απο το dell support center και μου εβγαλε αποτυχια στο ''Συντομη Αυτοδοκιμη SMART'' στο σκληρο δισκο και δειχνει με κοκκινα γραμματα και εναν κωδικο διπλα που γραφει WHD16-IQ9. Μπορει να ευθυνεται κατι τετοιο ο δισκος? Γιατι τωρα τον ανοιξα και δουλευει κανονικα,ενω πριν μια ωρα που εκλεινε οπως περιγραφω πιο πανω. edit : Λοιπον αλλαξα παστα σε ολα,σε επεξεργαστη και gpu. Ανοιξε κανονικα το pc.Μολις το κλεινω και το ξανανοιγω μου κανει παλι τα ιδια,σβηνει δηλαδη μετα απο 10-15 δευτερολεπτα.Να πω επισης οτι μετα την αλλαγη παστας οι θερμοκρασιες ειναι 28-32 στον επεξεργαστη και max 71 στην καρτα γραφικων οταν βλεπω καποιο βιντεο full hd και οταν παιζω κανενα μικροπαιχνιδακι.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ομως μου το κανει αυτο? Να πω επισης οτι παρατηρω,οταν ανοιγω το λαπτοπ μολις ξεκιναει ο ανεμηστηρας ακουγεται ελαχιστα και μεσα σε αυτα τα 15 δευτερολεπτα το ακουω να αυξανει την ταχυτητα του μεχρι που κλεινει.Αφου το αφησα κλειστο,και μετα απο καποια ωρα το ξανανοιξα ανοιξε κανονικα παρολο που υπαρχει αυτη η αυξηση στην ταχυτητα του ανεμηστηρα ενω πριν εκλεινε,τωρα λειτουργει κανονικα και με αυτες τις θερμοκρασιες που ανεφερα..Τι μπορει να παιζει? Μπορει να εχει καποιο προβλημα ο ανεμηστηρας και να ανεβαζει μονο του στροφες με αποτελεσμα να το ''βλεπει'' αυτο ο υπολογιστης και να νομιζει οτι για καποιο λογο αφου ανεβαζει στροφες ο ανεμηστηρας υπαρχει καποιο προβλημα και γιαυτο σβηνει? edit2: Ο δισκος ομως γιατι μου βγαζει 90% health? Οταν τον ανοιξα εβαλα εναν ssd που ειχα και παλι τα ιδια εκανε,δηλαδη εσβηνε με το παραπανω προβλημα..Οποτε σκληρος δεν ειναι.Παιζει να εχει προβλημα καμια μητρικη? Αυτο με το θεμα του ρευματος παιζει να φταιει ο φορτιστης ή μπορει να φταιει κατι απο μεσα? Ρωταω για να ξερω τι με περιμενει μολις ακουσω τα χρηματα.. sorry για το κειμενο απλα το εχω αναρτησει και αλλου,απλα θελω και τις δικες σας γνωμες.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.. Βαζω και 2 φωτογραφιες απο hdd sentinel
Predator_Crack Μάρτιος 13, 2013 #3 Μάρτιος 13, 2013 Καλησπέρα.Καταρχήν, εφόσον στο είχε κάνει έστω μια φορά όσο ήσουν στο bios τότε σχεδόν σίγουρα αποκλείουμε το θέμα ΔΙΣΚΟΥ. Θα μπορούσες να τσεκάρεις με ένα LIVE CD κάποιας linux διανομής ή ακόμα καλύτερα με ένα Hirensboot cd Που διαθέτει το εικονικό Windows XP (mini xp) ώστε να απομονώσεις σκληρό δίσκο και να δείς άν παραμένει η αστάθεια που περιγράφεις. Το καλό είναι ότι έχει κάνει ήδη ένα γρήγορο check up με καθάρισμα και αλλαγή παστών στο εσωτερικό. Οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικές. Μπορει να εχει καποιο προβλημα ο ανεμηστηρας και να ανεβαζει μονο του στροφες με αποτελεσμα να το ''βλεπει'' αυτο ο υπολογιστης και να νομιζει οτι για καποιο λογο αφου ανεβαζει στροφες ο ανεμηστηρας υπαρχει καποιο προβλημα και γιαυτο σβηνει?σωστή σκέψη... Όταν άλλαξες πάστες με τον ανεμιστήρα τί έκανες. Του έκανες πλήρη καθάρισμα ? Δοκίμασες να το θέσεις σε λειτουργία το laptop (άν στο επιτρέπει ...σε περίπτωση που έχεις πρόσβαση στο Heatsing με την αφαίρεση απλού cover) και να δείς άν το ανεμιστηράκι κάνει κάποιον πολύ μικρούλι θόρυβο σάν κλίκ κλίκ ?Τώρα η γνώμη μου είναι ότι μπορεί να παίζει και στην μητρική κάτι αλλά οι ερωτήσεις μου είναι απλές.Αναφέρεις περι ρευμάτων και φορτιστή αλλά δέν μας είπες άν έχεις δοκιμάσει με φορτισμένη μπαταρία τι συμβαίνει. Τό έχεις δοκιμάσει είτε να το έχεις σε αδράνεια είτε να το χρησιμοποιήσεις με την μπαταρία για να δείς άν θα σβήσει ?Έχεις μετρήσει καθόλου με κάποιο πολυμετράκι τον φορτιστή ? Φορτίζει κανονικά κλειστό η άνοιχτό το λάπτοπ ?
jpavly Μάρτιος 13, 2013 #4 Μάρτιος 13, 2013 Κλείνει εντελώς ή κάνει reboot?Αν κλείνει εντελώς σημαίνει τροφοδοσία, το οποίο όμως μπορεί να πηγάζει και από τη μητρική.Έλεγξε και τις μνήμες σου με ένα memtest. Αυτά στα κάνει με τροφοδοτικό και μπαταρία;Εγγύηση να υποθέσω δεν έχεις πια;
vaggelisp7406 Μάρτιος 13, 2013 Author #5 Μάρτιος 13, 2013 Οχι δεν εχω εγγυηση. Μπαταρια εχει χαλασει οποτε δν μπορω να το δοκιμασω με μπαταρια παρα μονο με ρευμα.κλεινει εντελως μετα απο τν στιγμη που παταω για να ανοιξει..Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
jpavly Μάρτιος 13, 2013 #6 Μάρτιος 13, 2013 Θα μπορούσε όμως να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού σου εφόσον είσαι σε αυτή τη φάση.Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να δοκιμάσεις και άλλο τροφοδοτικό. Δες μήπως βρεις από φίλο/γνωστό ένα όμοιο φορτιστή να δοκιμάσεις.
vaggelisp7406 Μάρτιος 13, 2013 Author #7 Μάρτιος 13, 2013 Το πηγα σε τεχνικο και μου ειπε οτι ειχε προβλημα με τις ψυχτρες και οτι τωρα ανοιγει κανονικα.Θα το παρω αυριο να δω πως παει και θα ξανα αναφερθω στο θεμα.Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας - βοηθειες σας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.