SirGeorge Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 Έχω ένα Athlon64 3400+όπως φαίνεται παρακάτω, στο σύστημα της υπογραφής μου. Το θέμα είναι ότι πέρα από 2310Mhz δεν ανεβαίνει. Αυτό το πέτυχα ανεβάζοντας το FSB από 200 σε 210 και με πολλαπλασιαστή 11 έφτασε εκεί. Ανεβάζοντας και άλλο το FSB το σύστημα postάρει αλλά μετά μένει με τον κέρσορα να αναβοσβήνει και δεν μπαίνει στα Windows. Δοκίμασα να δώσω λίγο ρεύμα παραπάνω, 1,55Vcore από 1,50 default στο Bios αλλά πάλι το ίδιο. Τι μπορώ να κάνω από δώ και πέρα? Να δώσω και άλλο ρεύμα, υπάρχει κάποιος κίνδυνος? Ένας αρχάριος overclocker περιμένει συμβουλές...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 12, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Δωσε λιγο ακομα ρευματακι, κοιτωντας παντα τις θερμοκρασιες σου. Τι ψυξη εχεις στον επεξεργαστη; Νομιζω οτι μεχρι 1.6-1.65V εισαι κατι παραπανω απο ασφαλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Έχω μια SLK 948U και Enermax 9άρη, και η υπόλοιπη η default του κουτιού. Θα δοκιμάσω και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Σεπτέμβριος 12, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 μια χαρα ειναι η ψυξη, αρκει να εβαλες και καλη θερμοαγογιμη! Τι κουτι εχεις και τι fans? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Σεπτέμβριος 12, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Δωσε ρευμα στις μνημες.Ξερεις τι τσιπακια εχουν?Ειναι 2 dimms ή 1?Η μεγαλη ποσοτητα ειναι παραγοντας που θα σε φρεναρει λιγο βεβαια κι αν ειναι 2 dimms ακομη πιο δυσκολο αλλα μην ξεχνας οτι τις δουλευεις ηδη ψηλα.Πες και τι ρυθμισεις εχουν default στο βιος (cas-trcd-tras κλπ).Αν μπορεις χαλαρωσε τα timings αυτα να δεις που θα σε παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Δε ξέρω τα τσιπάκια, τα Dimms είναι 2*512 το ένα είναι Samsung το άλλο Twinmos στα 333. Όσον αφορά το κουτί το λέει η υπογραφή μου και έχει default 2x8cm Coolermaster μπροστά και άλλον ένα 8άρη πίσω. Επίσης έχω βάλει και ένα Akasa Blower σε μια PCI. Oι θερμοκρασίες είναι στη CPU : 40 idle και 49 load. System 30 και 38 αντίστοιχα. Όσο για τις μνήμες δείτε τι λέει το CPUZ και μετά ακούω προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Σεπτέμβριος 12, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 ...λοιπον απο θερμοκρασιες και κυκλοφορια αερα εισαι μια χαρα..... Βασικα πηγαινε στο cpuz στο about και πατα αυτο που λεει memory spd .....και θα σου φτιαξει ενα txt με τα default spd του κατασκευαστη......εκει δες αν και ποσο εχουν διαφορα στα default timings....καλο ειναι να τα ξερεις !!! .....και μετα θα ελεγα να χωσεις vcore τουλαχιστιν μεχρι 1.65 αφοβα...αν παλι κολλησει ....κανε ρεσταρτ και δοκιμασε να παιξεις τις μνημες με divider πιο χαμηλα δηλ. τωρα εισαι 1/4 οποτε καντο 1/5 ή ακομα να χαλαρωσεις και τα timings πχ απο 2.5-3-3-7 σε 2.5-4-4-7..γιατι ειναι πολυ πιθανο το freeze που τρως να ειναι απο μνημες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Σεπτέμβριος 12, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 η μητρικη σου δεν εχει pci /agp lock οποτε μην περιμενεις και πολλαδηλαδη εισαι ηδη με 35 pci..αυτο δεν παει πανω απο 37δηλαδη μεχρι 215-218 να πας σταθεραβεβαια δεν ξερω πανω απο ενα fsb η μητρικη αλλαζει τους διαιρετες Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Μάλλον τελικά οι μνήμες πρέπει να είναι το πρόβλημα, δεν ανεβαίνει πάνω από 211FSB. Όταν ξεκινάω πάνω με FSB>211 το σύστημα ποστάρει αλλά μετά πάλι μένει στον κέρσορα που αναβοσβήνει. Όταν μετά το Reset μπαίνω στο BIOS για να επαναφέρω τις ρυθμίσεις, το CPU speed είναι ανάλογο με το FSB που είχα θέσει. πχ. αν βάλω FSB 220 το CPU speed πηγαίνει στα 2420 ΜΗz( 11*220). Κατά 99% λοιπόν φταίει κάτι άλλο και όχι η CPU. Aναγκαστικά με βλέπω για εκείνες τις OCZ που έφερε το e-shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.