Jump to content

Intel i7 3770K vs sandybridge

isaios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω εναν 2600Κ οποιος παιζει σταθερα στα 4900.Πιστευετε οτι αξιζει η μεταβαση σε 3770Κ?επισης εχω 680 sli.θα εκτιμουσα ιδιαιτερα τη γνωμη σας..

Και τον 2500κ να είχες η απάντηση για το άν αξίζει (τουλάχιστον από εμένα) θα ήταν ΟΧΙ. Ο λόγος ? Έχεις 2 τέρατα (680 sli) στο κλουβί (case) που σε καλύπτουν 100% όπως και ο επεξεργαστής και μήν πείς ΟΧΙ ;)

* ΟΠΟΤΕ: ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Από τον επεξεργαστή αυτόν καθεαυτόν δεν θα κερδίσεις τίποτα.

Θα πάιξει στα 4.7 ας πούμε ο 3770Κ και θα έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον 2600Κ σου.

Αν μπεντσάρεις ακραία, ίσως κέρδιζες ένα 2-3% στις κάρτες σου λόγω

pci-e 3.0 που θα σου έδινε ο συνδυσμός 3770Κ + z77 μητρική.

Η μόνη περίπτωση που κατά τη γνώμη μου ίσως άξιζε να μπεις στη διαδικασία

θα ήταν με τις εξής προϋποθέσεις:

-να έχεις ήδη z77 μητρική

-να πουλήσεις το καλό κομμάτι σου 2600Κ όσο κάνει ένας average 3770K.

Να μην δώσεις φράγκο δλδ...

Προφανως κ δεν αξιζει. Θα ειχε αξια αν ρωτουσες για μεταβαση απο 2600Κ σε 3930/3960.

+2 πυρηνες

+PCIE 3.0@x16 σε CF/SLI

Αλλα κ παλι δεν αξιζει. Περιμενε την επομενη γενια.

Και βέβαια δεν αξίζει, θα πετάξεις χρήματα χωρίς λόγο. Συμφωνώ απόλυτα με τον GFFermari. Κάτσε εκεί που βρίσκεσαι, το project νέος επεξεργαστής, θα το ανοίξεις όταν βγουν οι οκταπύρηνοι.

Αν έχεις λεφτά για ξόδεμα, ssd αν δεν έχεις ή μεγαλύτερη οθόνη. Εκεί αξίζει να ρίξεις φράγκα.

σας ευχαριστω ολους για τη γνωμη σας!θα περιμενω την επομενη γενια...

Και εγώ που τον πήρα τί κατάλαβα..αν δεν κάνεις bench μείνει εκεί που είσαι!!

Κατσε στα αυγα σου...

Απο πλευρας επεξεργαστικης ισχυς 3770k vs 2600k ειναι μια η αλλη, και αυτο επειδη τα average κομματια 2600κ κλοκαρουν πιο ψηλα απο τα average κομματια 3770κ(εκτος αν πετυχεις 3770κ που να μπορει να δουλεψεις σταθερα καθε μερα στα 5ghz με λογικα ρευματα και θερμοκρασιες, αλλα πιο ευκολα πιανεις το τζοκερ:p)....

Για να καταλαβεις περιπου την διαφορα στην αποδοση, 3770Κ@4,5ghz= 2600κ@4,7ghz....

Απο το μονο που λογικα θα εβλεπες ενα μικρο gain στις επιδοσεις ειναι στις καρτες γραφικων σου,λογο Ζ77 και αυτο επειδη αλλο να εχει τις καρτες να δουλευον σε pci-e 2.0 X8 και αλλο σε pci-e 3.0 X8 αλλα και παλι οχι τιποτα το τρελο....

Εν τελει, περιμενε την νεα γενια, ειναι ηδη προ των πυλων, η μεταβαση που σκεφτεσαι να κανει αυτη την στιγμη ειναι "too much" δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις και ποσο μαλλον να ξοδεψεις χρηματα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.